Sony Ericsson XPERIA mini
http://www.sonyericsson.com/cws/prod...#view=overview
http://www.sonyericsson.com/cws/file...peria_mini.jpg
Printable View
Sony Ericsson XPERIA mini
http://www.sonyericsson.com/cws/prod...#view=overview
http://www.sonyericsson.com/cws/file...peria_mini.jpg
Moram pohvaliti SE da stvarno u ponudi ima sada svih vrsta i veličina tih xperia... stvarno se nađe po mjeri za svakoga izbor! Ovaj mi je onako više za ženske ali nesumnjivo će ga i muška populacija uzimati :)
HD video veliki plus za današnje standarde... Dobar dizajn.
Promo video:
http://www.youtube.com/watch?v=Y6UZk...layer_embedded
Bile su price, ako se dobro sjecam sa kraja godine ili pocetka ove, da sony ericsson-u ne ide dobro i da malo modela mobitela
izbacuje na trziste... No, na svu nasu radost Sony Ericsson je to u potpunosti negirao ove tvrdnje i izbacio je pregrst novih modela.
Xperia MINI je super mobitel takodjer...
evo ga po nelosoj cijeni od 1529,30kn
http://www.klikni.hr/Sony-Ericsson-X...daj-71073.aspx
Jel itko zna jel ga ima igdje za kupit u osijeku,po kojoj cijeni i jeli itko zna hoce li doce kod ikojeg operatera,vec sam duze vrijeme nabrijan za ovaj mobitel...
imam ovaj mobitel 5 dana i za sad mogu samo napisat da osim baterije koja izdrzi uz nekakvo prosjecno koristenje jedva 24h i "male" 2 gb microsd sve ostalo je super . kvaliteta izrade je ok , slike i video meni ok izgledaju , zvuk mu je dosta jak i cist , ekran i vani kad se koristi je vrlo solidan . trenutno u supernetu koliko sam vidio imaju najbolju ponudu i tamo sam ga kupio za 1480 kn . ugodno sam se iznenadio kad sam otvorio kutiju i vidio da se dobije sa njim i dodatna baterija to nisam znao iako volio bi da ga bolje isporucuju sa jednom jakom a ne dvije slabije baterije . evo toliko za sad ovo mi je prvi android mobitel pa jos dosta toga mi je novo i citam po forumu od vas iskusnih kako da ga iskoristim maksimalno kvalitetno ...
Ja bi ovaj mobitel,al ga jos nema u vipu.u tele2 je 1595kn uredaj,a mene zanima ako ga kupim u tele2 jel on zakljucan na tele2 il mogu sve mreze,jer ko zna kad ce u vip da dode...
vidio sam danasu u tele2 ponudi za produženje pretplate dosta povoljno ovaj model pa me sad zaintrigiralo ali vidim da nema baš puno informacija o njemu, pa ako nije problem neka netko tko ga koristi napiše nešto o njemu, čini mi se full zanimljiv pogotovo jer ima i HD video
mobitel je super brz i sve je lako raditi kad ima isti procesor i kolicinu rama kao i xperia arc tako da bi ga se moglo nazvat i "xperia arc mini" . na gsmarena ima vrlo dobra i detaljna recenzija i potpuno objektivna te je stvarno takav kako su ga opisali . za njihove standarde video i slike su tek prosjecne no meni su vrlo dobre . mp3 muzika je i sa dobivenim slusalicama super . malu microsd karticu sam zamjenio sa vecom 8 gb karticom tako da sad nema problema vise sa prostorom a zahvaljujuci malo kopanju po ovom forumu nasao sam i par hd igrica u smanjenoj rezoluciji . nije da bas igram se na njemu ali sve idu super brzo iako meni malo je mali ovaj ekran za dobro igranje jer je sve nekako sitno i nije bas kao na 4 ili vise inca ekranima . za sad u ovaj tjedan dana koliko ga imam se radi za 5 osim baterije . stvarno je slaba 3 inca ekran i 1200 mAh bi trebalo biti dosta za barem 2 dana a meni izdrzi jedva 1 dan :angry:, a jos stvarno mobitel ne koristim puno . od kad se pojavila sam na tele2 smart 60 tarifi , znaci 100 min ragovora , 50 sms i 1 gb i kad kazem da ni te ne iskoristim u mjesec dana onda je jasno koliko koristim mobitel a i igrice ne igram osim malo ovo koje sam isprobavao dan dva tek toliko da vidim kako izgledaju , par pjesama poslusam i max pola sata na intrnetu i to je to . par poziva na dan a sms sam ljen tipkat pa uglavno i kad saljem di koju sms pisem je nesto kratko i brzinski . osim baterije sve super . za svoju cjenu bilo u slobodnoj prodaji ili na preplati mislim da je dobra ponuda i da se nisam zeznuo kad sam ga uzeo . a i nema nikakvog zujanja kao kod mini pro kako citam da se zale na to svi kod njega
Pošto da se mogu i kod nas kupit u slobodnoj prodaji od prošlog mjeseca, jel bi mi netko mogao reć dal je na njemu Andoidov sustav 2.3 (gingerbread)?
Super stavr kod njega mi je što pravi snimke u HD-u i to što ima bljeskavicu:cthumbup:
@TataMata16
Pa zar on ne dolazi po defultu sa Androidom 2.3?!?
Tako makar pise na www.gsmarena.com:
http://www.gsmarena.com/sony_ericsso..._mini-3947.php
Pa nadam se da dolazi, samo ni meni nije bilo najjasnije. Mada i u slučaju da ne dodje, nadam se da bi onda nadogradnja na 2.3 bila dostupna u skorije vrijeme. Ali još ću da provjerim negdje tu info. Vjerujem da bi trebalo da stigne 2.3 u paketu sa mobitelom
Naravno da je 2.3 već u njemu kao i u svim xperiama ove godine koje su najavljene kao i to da svi će dobiti i nadogradnju na 2.3.4 uskoro...
jučer kupljen u tele 2, danas ga stavljam u pogon pa ćemo vidjeti i kako se ponaša.....
I kakvi su utisci? :)
I mene bi zanimalo kako fula posle par dana. Mogao bi koju sluku ili klip da postaviš :)
To samo radi onih koji bi eventualno htjeli ovaj model mobitela da kupe :P
I jel bi mi netko mogao reć, dal ima u njemu ona funkcija Timescape, koja je kod njemu sličnih i prijethodnih modela bila prisutna?
ima Timescape.....
pa za sada ja sam zadovoljan, i prezadovoljan što se mene osobno tiče, jedino što je dosta malen ali ništa strašno,
baterija za sada ok, dva dana izdrži ako nema baš previše igranja po njemu, a to sad opet zavisi za što je kupljen, za korištenje u normalne svrhe ili za iživljavanje na igrama i hrpi nepotrebnih aplikacija koje se stavljaju u aparat sam da bi se eventualno nekad mogle koristiti (većina se nikad ni ne koriste),
sve u svemu sve je super, a šta se slika tiče ako želite slikat profi fotke kupite fotoaparat ili videokameru za 2 tisuće € a ne očekujte od mobitela čuda,
oduševljen sam vidljivosti ekrana na suncu, i telefon je definitifno moja preporuka,
neznam što još da napišem, pitajte pa ću onda odgovoriti jer nije baš da danonoćno čeprkam po njemu...:D
Da li ima ijedan vlasnik xperie mini koji je iskusio probleme sa pregrijavanjem uređaja i blokiranjem toucha u takvim situacijama? Mislija san ga kupit ali kad san pročita na netu šta se piše i koje probleme ima neznan baš....
pa koliko si pročitao negativnih stvari, od samo jednoga ili masu njih, uvijek ima da se naleti na neispravan uređaj to je neizbježno, al jesi našao na generalnu ocijenu da ne valja???
u svakom slučaju ja za sada nemam takvih poteškoća i iskreno se nadam da ih neću ni imati, ali nikad ne reci nikad,
za sada sve pet :D
Nije samo jedan slučaj, dosta ljudi na netu su pisali da imaju taj problem, probaj pročitati komentare za mobitel na gsm areni. a imaš i ovdje čitavi raspravu gdje ljudi komentiraju probleme koje imaju sa uređajem i gdje se vidi da nije samo izoliran problem.
http://talk.sonyericsson.com/thread/23778?tstart=0
Bok! Imam xperiu mini 2 tjedna, i dogodilo mi se baš danas da se nisam mogao javiti na poziv jer touch uopče nije reagirao. Nakon što je pozivatelj poklopio tek tada je touch proradio. Međutim dešava mi se (možda je to i normalno) da kad upalim ekran, slika jedamput ili dva put žmirkne... kao da se jako brzo ekran još jedamput ugasi pa opet upali.... Inače sve ostalo je OK osim baterije koja mi traje jedva 1 dan..... (par razgovora i poruka dnevno i ne baš puno ostalih radnji)!
To za žmirkanje nije toliki problem iako se definitivno često događa na mobitelima, veći je problem sa tim pregrijavanjem uređaja kad touch blokira. piše mpo netu da se događa češće kad se baterija puni i kad se više koristi. iako bi taj problem sad trebao biti manje izražen jer ide zima..
evo čitao sam rasprave i stvarno nije izoliran slučaj, do sada nisam imao slučaj da mi se je to desilo, nadam se da ni neće,
što se tiče baterije meni bez problema izdrži skoro i dva dana, neznam kako si obavio prvo punjenje ali ja sam kad sam ga uzeo ispreznio bateriju do kraja i punio ga preko 14 sati (tako mi je i rekla ženska u trgovini pa rekoh ajde da poslušam savjet na priješnjimtelefonima nikad nisam :D ) i baterija stvarno izdrži, i nastojim ga pustiti da mi se isprazni ako ne do samog kraja onda bar do nekih 5% baterije i punim ga onda po cijelu noć cca 8 sati, sa ekranom nemam problema kao što su gore navedeni, ali kažemo nije isključeno da se neće pojaviti, nadam se da ne :)
evo nakon mjesec dana koristenja ovog mobitela nema problema nikakvih za sad ali sad kad gledam video sa onom bijelom mini i vidim da puno ljudi pise da se i njima to dogada nije mi bas svejedno . rijetko koristim mobitel ali svejedno nikad nisam zamjetio te probleme ili zagrijavanje jedino smiruje jer mobitel ima 24 mj. garanciju pa ako se nesto dogodi neka novi mi daju onda ili poprave :whistle: . baterija u pocetku mi je trajala jedan dan ( nakon 24h ostala bi na nekih 20% ) sada traje duze tj. nakon 24h baterija je jos uvjek na oko 50% uz jednako koristenje sam sam iskljucio podat. promet u pozadini i smanjio svjetlinu ekrana na pola
Mobilnisvet review:
http://www.mobilnisvet.com/mobilni-t...on/Xperia-mini