K550i - Hm, restauracija...
xD
Elem, dobio sam, pomenuh već na temi o oldtimerima, SE K550 u "srednja žalost" stanju...
Cilj je vratiti ga u, koliko-toliko dobro stanje, pa onda "poslati dalje u svijet" (da li prodati ili dati nekome, vidjet ćemo kasnije, zavisno od prilika...)
Evo, dio posta u kom nabrajam trenutne probleme:
= Citat =:
Izvorno postao Ja
Baterija 0 bodova,
Ekran ima neke crte kao autoput, ali fercera...
Softver... Upali iz pete, malo se gasi... Kaže "treba da odradi softver", 20KM (70kn, cca)
šta je mislio pod tim? (novi fw, ili šta?) i koje su šanse da ja to sam lagano...?
Zvučnik... Malo šteka, radi normalno kad pritisneš gornji dio...
Jack za punjač/handsfree
I, prljav je do bola...
Telefon je sad skoro skroz rastavljen... Maska je potpuno skinuta, tipkovnica i ekran odvojeni od matične...
Ovako, kontam:
Baterija, nema priče, stara se nadula, bojim se i baciti je da ne eksplodira, za sada je na sigurnom, moraću ovu naći...
Ekran, ima pri vrhu ekrana, par puta po 1piksel x 10, 15 vertikale mrtvoh piksela, fizički su mrtvi, vide se i kad je potpuo ugašen... Niej to do softvera... Mislim za sada ne mjenjati ekran...
Zvučnik, mislim da je do prljavštine u kontaktima, prvo probati očistiti, ako nije, onda kontati mjenjati... (Čime da očistim, pitanje?)
Jack... Drug, bivši vlasnik, mi reče da ga treba zamjeniti... Pregled otkriva učasno prljave kontakte iznutra i patinu izvana (na onom gdje se spaja sa punjačem) Pitanje... Isto kako ga čistiti, sastrugati nečim, ili? Ako treba mjenjati, paše li od K610, imao sam negdje od jedog rashodovanog...?
Ribanje... Trebalo bi masku (bez ikakvih elektronskih djelova) doobro odmastiti i očistiti pračinu koja se svuda zavukla... Čime i kako?
Softver... Rekoše mi u servisu... Treba ga "odraditi"... Šta mu to dođe? Koliko sam ja vidio, pali, ali iz nekog pokušaja, malo mrzne, i tako... Šta raditi sa softverom, i mogu li ja, sam?
Eto, to je to, za sada, nadam se pomoći... Ako trebaju slike, vičite...
Pozdrav