Podjelite sa forumašima svoja iskustva. Koji fotić imate, što je dobro a što bi kod dotičnog mijenjali...:comp:
Printable View
Podjelite sa forumašima svoja iskustva. Koji fotić imate, što je dobro a što bi kod dotičnog mijenjali...:comp:
Sony W55. Obzirom da puštam njega da radi umjesto mene, slike nisu ni loše... :)
Ixus 75. Automatika odrađuje posao vrlo dobro, slike su odlične za tu klasu fotića.
Odlična stvar osim 3" ekrana je i to što fotić prepoznaje kada je u okomitom a kada u vodoravnom položaju pa fotku slikanu okomito stavi u fullscreen kad ga zarotiraš prilikom pregledavanja fotki.
Pored svega još i odlično izgleda (moj je crni).
Imam Sony DSC-W5. 5 Mpx, vrlo sam zadovoljan... slike su odlične... jedino je mana što imam memorijsku od 128 MB, to mi je malo premalo, no ok... Sve u svemu, sasvim dobar fotić...
canon S2 koji je u svojoj klasi vec pradeda ali i dalje svoj posao odradjuje vrhunski.
Piše u potpisu. Zadovoljan.
Canon SX 100-prilicno zadovoljan iako sam vise ocekivao...
Olympus FE-310 -8 mpx(malo mi znaci) je fotic koji ja posjedujem...
Nisam previse zadovoljan slikama jer ga nocu prakticki i nemogu koristiti...
Ako povecam ISO na vise od 100 slike su zrnaste i imaju previse šuma...
Danju su kao i na svakom foticu slike dobre do vrlo dobre...
Mogucnost (zbog koje sam ga i uzeo) opticki zoom od 5X RADI SUPER...
Canon za svoje fotice koji imaju 5 mpx trazi preko 2000 kn(mada imaju i bolju sliku)...
Zapravo moze se napraviti pristojna slika s ovim foticem ali uz mnogo podesavanja.
Imam fujifilm s6500fd već godinu i pol i većinom sam zadovoljan..rezolucija je za današnje pojmove dosta slaba, 6 megapiksela, al kad slikam u raw-u rezolucija je 12mpx..
Nedostatak mu je sporo spremanje slika kod rawa (oko 6, 7 sekundi) kao i nedostatak opticke stabililizacije (mada se tome može doskočiti upotrebom viših iso vrijednosti, 400 pa cak i 800 su ok iskoristive)..
Kod 300mm autofocus zna ponekad biti prespor..sviđa mi se veličina aparata kao i posjedovanje mehaničkog zuma..
Ljudi su kod njega znali kritizirati slaba vrata za bateriju al nema razloga jer su solidna i nema nikakvih problema s njima..uglavnom sveukupna ocjena 4/5
Olympus FE 210, ili X 775. 7.1 MPX, 3x opt. zoom.
Slike su loše, mogućnosti podešavanja minimalne, video 15 fps bez zvuka, poluga za zoom veome loša (teško se zumira, ploga šteka), noćne slike:katastrofam, sporo fokusira... moram nabaviti nešto drugo, ali starci i financije ne daju... :(
Nikon D60, 18-55 i 55-200 objektivi ... ukratko ja sam prezadovoljan aparatom, jedino cu jos macro lecu ili objektiv uzeti i to je sve sta trenutno zadovoljava moje potrebe.
D300 i zadovaljan sam, al valjda ću uskoro do D700. Naravno D300 ne prodajem i ako nabavim D700.
canon a640 powershot svaki put kad kopam po opcijama nadjem nes novo sto me odusevi :D ugl. super je sam sta su mi u vemilu rekli da u njega ide najvise 2gb pa sam kupio 3x2gb kartice ...
Olympus E-510 DZ Kit
S obzirom na cijenu i uloženo/dobiveno sam jako zadovoljan. Fotke su po danu odlične, dok s onima pod reflektorima (mislim na nogometne utakmice) nisam najzadovoljniji, međutim, nadam se da ću za nekoliko mjeseci kupiti Sigmu 70-200 f2.8 pa će i to bit bolje :D
Fuji S5500 - star malo prek 4 god - zadodovljan i uglavnom posudjujem necakinjama
Pentax K200D s 10-ak objektiva - za moje potrebe odlicno - pogotovo stari manualni objektivi - milina je slikati s njima.
Olympus µ-mini :tomato:
Odlicno me sluzio oko 4 godine ali je u zadnje vrijeme poceo raditi ocajne slike tako da cu ga vjerojatno kroz tjedan-dva zamijeniti za Sonya W120 :drink:
Do sada sam imao, redom:
1. Canon A-10, U ono vrijeme početnički aparat. Svega 1,3M ali vrlo tople boje i sasvim upotrebljiv.
2. Pentax Optio 330 (izgubila ga draga), Platio ga preko 600 eura u Trstu. Odličan za ono vrjeme.
3. Pentax 430 RS. Još i sada vrhunski iako u mnogome pretpotopni. Radi bez greške već godinama. Koristi ga moja draga. Valjda za nagradu zbog gubitka 330 tice.
4. SONY P-100. Nisam vidio bolji auto. Samo idiot može napraviti neupotrebljivu sliku. Nema petljanja sa ISO i ostalim sranjima. Samo okini i gotovo. Dao ga kćerki (11 god).
5. Sada imam RICOH Caplio R-6. Vrhunske perfomanse u malom tijelu. Odličan za putovanja i slikanje krajoloka. Makro najbolji. PRODAJEM GA.
Nadam se da nisam ništa zaboravio. Ah da, ne brojim ono u mobitelima, mislim ispravno.
Cannon A520 - za usput, mali obični digitalac za fotografiranje iz razonode, 4x optički zoom, 4MP, 1GB SD card
Panasonic DMC-FZ30 - za ozbiljne fotografije, sve manual, 12x optički zoom, 8MP, 2GB SD card (oko 100 slika u RAW)
sony h9
dobar fotić jedino što me živcira što previše preša fotke s obzirom da ima 8 mpx
fujifilm finepix s100 fs
super sam zadovoljan
Kodak c713...
po danu ok fotke, po noci uzas...
u zamracenom prostoru, na koncertima i sl. se apsolutno nista ne vidi...
Sony h50
odličan aparat, slikama sam stvarno zadovoljan
FUJI FINEPIX S8000fd....1 dan ga imam,jos ga upoznajem :) zasad mi je ok,kvalitetan,mocan,brz...a i vidim tko god ima fujia da je zadovoljan,valjda su onda OK
Posjedujem Sony W120 i aparatom sam prezadovoljan, za moje je potrebe jako dobar a i fino izgleda (crni)...
H9..zadovoljan