kupija sam ovaj uredaj moze mi ko rec par rici o njemu
kakav je uredaj njegove mane i prednosti
MDA VARIO Compact III
hvala
Printable View
kupija sam ovaj uredaj moze mi ko rec par rici o njemu
kakav je uredaj njegove mane i prednosti
MDA VARIO Compact III
hvala
nesto ti se smantalo
postoje
mda vario III
mda compact III
Kompletan review TU
Ne kuzim bas kupnju uredaja pa onda pitanje "a sta on sve ima i kako to radi" ?! :confused:
moram te malo ispravit kokibj
-nije bas kompletno slican,mislim to je on ali bez windows mobile 5 i bez wifi-a
znaci isti uređaj samo sa gornjim nedostacima ili prednostima (kao se uzme,tako da je review 70 % tocan)
drugo nije pito on šta sve ima vec kakve su njegove mane (primjerice dali se cesto rusi sistem,na sta treba pripazit da se recimo to ne dogodi(brem prepostavljam jer inace si to stvarno trebo pitat prije kupovine ako nisi bio sigurn sto kupujes)) a uostalom imas gore review pa citaj
ali ukratko o tvom pitanju vedrane-koristim ga vec vise od 5 mjeseci i nisam primjetio neke nedostatke,sve mi do sad radi stabilono i tocno,a sto se tice prednosti - jedino što ima gps modul i radio u sebi inace ko svaki drugi ppc a da negovorim da ima jos i taj wifi kojeg su maknuli.Sve u svemu za mene cista i solidna 4
kupija san ga za 400kn+neispravna nokia n80 stara oko dvi ipo godine sta je bila u mene
uredaj san kupija na blef ali ipak mislim da je odlicna kupnja u kombinaciji sa 400kn i ovom nokiom (tija san kupit novi mob i upalo mi ovo)
uredaj novi zapakiran nikad koristen sa garancijon iz mobisa
znam da je ovaj uredaj zakinut za dosta funkcija (zakljucano mu je dosta funkcija) ali ne zadugo jer sam odlucija ic na ubacivanje wm 6.0 i vec je otkjucan na sve kartice
trenutno je u njemu wm 5.0 neznam zasto neki pisu da nije ali nije ni bitno jer mu je soft sranje odnosno ovaj t-mobile wm 5.0
pa na njemu je wm 6.0 samo što su instalirane web and walk funkcije,koje možeš uklonit tako da nije na njemu wm5
moze mi neko objasnit kako i di treba stavit kartu hrvatske u ovaj uredaj da bi mi radio tomtom gps
skinija san kartu Eastern_Europe-Map
i di da to stavim u koji folder na kartici da mi pripozna tomtom
hvala
da da i mene to zanima
da se nepravim pametan previše
The quickest way to get maps on your SD card is via a SD card reader/writer. Simply find the folder on the CD map that contains the map(s) you wish to put on your SD card. Copy and paste the folder into the root directory of your SD card.
The files in the folder should look something like this:
setup.dat
poi.dat
traffic.dat
tmccodes.dat
cline.dat
mapinfo.dat
faces.dat
cnode.dat
There are two other files in the folder with file names depending on the map you choose. For example for the West map, the file names are:
West.mid
West.pna
Once you reinsert your SD card, open TomTom Navigator, Change Preferences, Manage Maps, then select the map(s) (you can only select one map at a time) you loaded. You'll need to enter the activation code for the map.
Good luck!
Skinuo sam i ubacio Eastern Europe kartu na karticu, Tomtom ju nađe i traži aktivacijski kod. Našao sam i postove o crackanju istog pa sam napravio i to, upisao device code koji mi je izbacio za uređaj ali key generator mi izbaci kod koje ovaj ne prihvaća !?!?!? Zašto? Probao sam više puta i sa različitim generatorima ali očito se oni vežu za onaj .mid file jer je svaki put isti kod. No, pitanje je, zašto mi ga ovaj Tom tom koji je instaliran na MDA compat III navi-ju ne prihvaća?
device code: AAAZY 72K92
edit: nasao, hvala.
Imam priliku preko firme dobiti ovaj mobitel vrlo povoljno. Bio sam do T-mobilea da vidim u živo mob i potvrdio da s njim dolazi i auto punjač i držač i....Sad me zanima nešto pošto nisam mogao upaliti ga, da li dolazi s TouchFLO ili ga je veliki T izbacio i dali ga je moguće vratiti? Ako je prisutan da li postoji neko switch-anje sa tog sućelja (cno - bijeli, kocka OS) na stantardni WM6.0 (zelena pozadina windows...)?
Hvala!
izbacio ga velik t (mislim na touch FLO,jer onako ta edicija bi u pravilu trebala doc sa wm 5.0 a ne sa 6.0 koju oni dodatno instaliraju jer kad je tek došo u njemačku bio je na wm 5.0 (barem su prve recenzije bile sa wm 5.0)) tako da sa sigurnošcu te nece docekat crno-bijelo,kocka OS nego ljepa ljubicasta,bijela boja pozadine koju normalno možeš promjeniti u zelenu onu standardnu,no touch flo se da dodatno instalirat
Hvala na informacijama. Pošto mi je ovo prvi susret s PDA-om zamolio bih te da mi odgovoriš di mogu nać softweare za njega (WM 6.1, TouchFlo...) i neke linkove na tutorijale ili forume koji se bave ovom temom. Da li se instaliranjem ovih stvarčica gubi garancija ili slično...Zatim kako se riješiti t-mobile ikona ili tema ....
Hvalaaaa
Negdje sam čuo da se da dodatno ugraditi WiFi čip?!? Nisam baš siguran!
znaci najbolje ti je otici na ovaj
XDA-forum
imaš taj nas pda pod nazivom artemis,tamo ces sve nauciti sto trebas za promjenu tj.modanje
a pošto prvi put pocinjes sa pda uređajem malo si procitaj
pocket ppc central
tj.od pod help centar Help central
da se lakše znas snac,malo je dosadno ali ce rjesit sve tvoje pocetnicke probleme bez obzira sto ih neces cak niti imat jer je jednostavno,no od viska glava ne boli,neznam za operativni sustav ali sve dodatne aplikacije nebi smio izgubit garanciju,t-mobile ikone cak niti nemas,onu tipku za web and wlk promjenis u nesto drugo (meni je sad za radijo) i s glavnog ekrana maknes web and walk ikonicu (sve to možeš podesit u settings) jedino nemožeš maknut onaj pocetni zaslon kad se pali (nisam siguran dali se on mice kad se instalira novi softer),normalno pocetna tema ce biti t-mobile no nju promjenis u start>settings>today
ili ako ti i ovo nije dosta po meni najbolja stranica za softer
ppc warez
Malo sam pogledao što si mi preporučio i zahvaljujem na pomoći!
Najviše sam bio na 'Handango' stranicama i pregledavao softwear za MDA Compact III.
Imaš li neku 'aplications must have' listu tj. programe za preporučiti?
odgovor tj.dodatk na prijšnji post-
što se tice wifi čip,nisam cuo da se dodatno da ugraditi a onako sad je laptop konstantno samnom pa mi toliko i netreba,moro bi pitat servis
a gle,nisam se previše bavio programima tj.prevelikim promjenama jer mi bolje paše ovaj wm 6.0 koji je na njemu instaliran ali ono što sam obavezno si stavio
SpaceTime v3.0 Update 9
ili ti ga digitron
gps-cardinale sa cijelom europom (i to je jedan od razloga zašto se nisam bavio previse sa dodatnim programima jer sam popunio cijeli prostor na memoriji sa navigacijom i jos sa par mp3-ca i ode memorija)
viaGPS_2.0
i ovo mi je najdraža (euro 2008 vodic,ali onako je sad gotov euro pa tako da ova ide pa,pa)
Euro 2008
i da nakraju nešto tema Teme za ppc
Cardinale sad dolazi preinstaliran s uređajem na kartici od 4 GB. Koliko zauzima Cardinale, tako da znam koliko mjesta ostaje na toj kartici eventualno?
Jesi li možda instalirao TouchFlo i dali se isplati?
Hvala na gore navedenim linkovima.
cardinale ako je sa cijelom europom zauzima ti 1.9 gb,nisam instaliro Touch Flo jer ovaj koji se može nabavit
link 1
nije bas onaj 100% Touch Flo kako ga ima HTC touch vec je priblizno isti (barem mislim,nisam probo pa neznam 100%) a tek sad sa verzijom a4 su uspjeli postic stabilnost tako da neznam jer ti se isplati jedino ako hoces isprobat uspjeli su napravit nesto priblizno slicno ali samo je na jednom pda uređaju proradio
link 2
Evo još koje pitane, malo sam listao forum pa me zanima zašto se često spominje flesh-iranje (ili cooking) ROM. Npr. da bi se instalirao TouchFlo treba imati taj i taj ROM (vanila??? ....).
Kako si zadovoljan s Cardinale-om, imao sam prilike koristiti GPS uređaj s Cardinale 2.5.1 (čini mi se) i softweare je odličan (nedavno sam išao u Klagenfurt na EURO), da li je sličan verziji za mobilne uređaje (2.3 na MDA Compact III)?
Opet hvala na odgovorima!
gle to je njihova preporuka,on te programe probaju na tom rom-u,ali ima i tu istine za touc flo moraš imat takozvanu cistu verziju Microsoft Windows Mobile 6.0 Professional tj.rom-a-jer na ovom mda compactu je rom od t-mobil-a pa kakti verzija nije stabilna (tako sam ih ja barem shvatio,ali nisam isprobo i negarantiram ti tocnost podatak vezano za rom tj.flesh-anje,moraš pricekat ipak da se javi neki majstor od zanata tj.forumas koji to zna),sa cardinale-om sam prezadovoljan imam verziju 2.0 (jer jedino ta radi kak spada jer verzija 2.3 je imala problem sa kartom (govorim o piratskim verzijama)) ali dok sam koristio 2.3 tj.mislio da radi kak spada bio sam jos vise zadovoljan nego sa 2.0 jer je puno bolje napravljeno korisnicko sučelje (po meni jednostavnije).Ukratko dosta precizno i niti jedanput nisam imo problem.
p.s.
svi cardinale programi su na istu shemu napravljeni samo se mjenjana korisničko sučelje i stabilnost,ali po meni najbolje mi je bilo na 2.3
Baš sam poslao mail mire-u (vlasnici cardinale-a) i pitao ih za nadogradnju za PDA uređaje (sa 2.3 na zadnju verziju) pa da vidimo ako se može download-irati da isprobamo. Mislim da ne bi trebalo biti problema jer je instaliranje besplatno za vlasnike starijih verzija. Kako ovo ide preko t mobilea trebalo bi sve legalno (mislim, valjda na kartici gdje je instaliran garmin postoji neki ID broj). Samo čekam da mi dođe uređaj pa da sve isprobam.
Ako hoćeš javit ću ti kako je prošlo i razlike u verzijama/zauzeću memorije...
E da, još jedno pitanje, koja je največa memorijska kartica koju uređaj podržava i da li je potreban neki drajver za nju?
Dugujem ti bar piće ako navratiš u ST!
sve legalne verzije se daju nadogradit,posljednja ti je 2.51 i samo skineš paket nadogradnje http://www.mireo.hr/hr/viaGPS/index.html netreba ti nikakvi id broj)a ove piratske imaju neki problem (ja sam probo ali mi se sve zblokiralo) ali za mene je ova 2.0 ok cak mi je i bolja nego i-go i tomtom kojeg sam imo na njemu,ajde javi bas me zanima sto su novoga stavili jer je moj vec star 6 mjeseci tj.uzeo ga skoro odmah kad je doso (samo pripazi kad stavljas zastitu na zaslon da ju ne sj..es ko ja,pa ces morat narucit novu)a za karticu netreba ti drajver i najveca kartica koja ide je upravo 4gb.I hvala na picu ali tu smo da si međusobno pomognemo (ni ja jos neznam sve ali pomalo,pomalo-vidjet ces da nakraju ces ti jos i meni pomoc),a onako bolje da pitas sad nego kasnije zalis sto si ga uzeo
"samo pripazi kad stavljas zastitu na zaslon da ju ne sj..es ko ja,pa ces morat narucit novu"
Dali je riječ o zaštitnoj foliji ili.. i gdje(na koji način) bi moga zeznut to?
ma da,dobiješ u paketu zaštitnu foliju za ekran (da ga neoštetiš kad tipkaš sa olovkom),a kako bi mogo zeznut to je druga tema (vec vidim naslov te teme kako sj..at zastitnu foliju u roku 5 secundi),da neduljim moraš imat cist ekran i onda ju moraš samo postavit na ekran i uglobalu to je to,e sad koji se problemi jave-
1.pojava mjehurica (ja to tad nisam znao,ali ako ce ti se pojavit nakon nekog vremena ce i nestati ili ih uklonis laganim stiskanjem tj.klizanjem kartice (kreditne ili telefonske)
2.kad stavljas foliju pokupis lokalnu prasinu (ako radis na cistom stolu nebi smio imat problema a ne ja koji sam od srece to odmah iso stavljat,kako mi je bio na krevetu,pokupio nekakvu prasinu koja me je bockala u oko cim sam ekran pogledo,pa sam išo to popravit pa sam jos gore napravio (folija je nekvalitetna i neda se cistit)pa sam narucio brando foliju koju sam na isti nacin usro ali ona se da očistit jer cim ta prasina dojde na tu foliju nema ti vise spasa (mislim na onu slabije kvalitete))
-ma nije nista strasno,samo sam te htio upozorit da to radi smireno i bez žurbe jer nova košta 50kn (minimalno) + dostava,pa de ne bacas novac uzaludno