Gdje povlačite crtu kada su u pitanju noob i Power User ?
Kako kod mobitela, a pogotovo kompjutera!
Gdje noob to prestaje biti po vašem?
Dali ima nekih stepenica vaših rangiranja?
Printable View
Gdje povlačite crtu kada su u pitanju noob i Power User ?
Kako kod mobitela, a pogotovo kompjutera!
Gdje noob to prestaje biti po vašem?
Dali ima nekih stepenica vaših rangiranja?
N00b sam ja, jer nemam pojma o programskim jezicima ni o elektronici, a kod softverskih problema sam malčice više od n00ba, znam instalirati Winse, drivere, programe, očistit registry, defragmentirati disk itd.
Tak ja mislim...
Kod mobitela sam totalni n00b.
Za mene jo noob kad antivirus kaze da je naso virus,a ovaj izvuce komp iz uticnice,a power user je onaj koji ostane sabran i nokautira virus...
kod mene vise nisi noob kad se kompom nebudes sluzio samo za igrice, chat i msn...
Ja sam noob. Znam odrzavati laptop u ispravnom stanju uz AV, ZA i tune up, instalirati win, drivere i sve ostale programe. Ustvari znam samo ono sto mi je do sad trebalo, a kad mi nesto novo zatreba jako brzo naucim iako me ne zanima :)
Od hardverskih stvari znam sve.
ja ne znam niš :notooth:
n00b - drži miša ko ježa od kestena
poweruser - dosadno mu je kad komp ispravno i brzo radi
:p
meni nikada nije dosadno xD
Mislim n00b=moja bivsa nastavnica informatike dakle microsoft cita MIKROSOFT(ne MAJKROSOFT),nezna beknut engleskog,nezna ni jedan programski jezik,a za hardware modifikacije nikada cula.
Ovak po meni ako znas sloziti sam sebi pc i da onda normalno radi nisi n00b,ak znas neki programski jezik(pa makar i qb) si vec pooolako power user ako znas 2 ili vise programskih jezika,+ nema toga sta nemozes popraviti na pc si power user.
Tak nekak to ide.
@Siemens:drugi slučaj je već power user,a treći je lagano IT profi. Po tvom ni Bill Gates ne bi bio profesionalac ;D
N00b je korisnik koji se ne zamara stvarima kako nešto radi, ali želi nešto naučiti, dok Power User mora istražiti svaku sitnicu vezanu uz određenu operaciju. Power User zna posegnuti sam za Internetom i pronaći riješenje i tek ako ga ne nađe postaviti nekakav upit na tematiziranom forumu. N00b obično prvo pita za riješenje...
Eto, Balkanac je po tome N00b-lite, a ja sam über-n00b ;D
ja nisam ni noob ni power user. ja sam budala ;D
power user si kad se sjetis one stare prije pitanja na forumu -> www.justfuckinggoogleit.com
@VuKi trebao si jos dodati expert user ;)
..smatram se power userom (nisam exspert) :hrv:
expert=profesionalac koji se bavi informatikom, grafickim programima..i sl.
po meni je noob user (recimo kod mobitela), onaj koji zna upaliti mobitel, uspostaviti poziv, poslati poruku, čak i poslikati nešto. ali kad ima recimo symbian mobitel, koristi ga samo za pozive i poruke i nezna šta bi sa njim.
Neka među stepenica između noob i power usera (kod mobitela) je recimo osoba koja zna recimo ako joj se zbrejka mob, izvaditi bateriju i ponovo ju staviti (ako ništa drugo ne pali), ako ima symbian, instalirati i poneku aplikaciju.
Power user mobitela, zna usput napraviti i backup podataka sa mobitela, promijeniti soft (kao što je to moguće kod SE-a, Nokie, Samsunga). Zna potražiti malo po internetu i naći rješenje za svoj problem...
Mislim da je Turbo-Maca (:p ) lijepo to rekao...= Citat =:
Izvorno postao T-maca
Jer nije razlika između n00b-a i power usera u znanju koje pokazuju, nego u volji da su nešto spremni naučiti samostalno. Manje-više svaki čovjek je sposoban znati ono što netko drugi zna, samo je pitanje volje da li će to naučiti.
noob je onaj ko se smatra noobom
Po vasim mjerilima ja sam power user 4 PSP :D.Pa zato sto kao prvo znam napraviti i soft i hard bandora battery,znam odbrckat,downgradat,upgradat na bilo koju verziju psp,kao i modifikacije sto se tice softwera(flash0,flash1).E sada za PC se smatram da imam jos toga da ucim ali gledajuci svoje vrsnjake znam vise od njih xD.Znam html,qb,(znam i vb ali sam ga davno ucio tak da treba ponoviti),php tu i tamo(imam knjigu koji nisam usavrsio xD) i visual c++ ucim(poceo sam prije 2 tjedna,ocekujem da ga usavrsim za godinu do dvije-ali bas usavrsim-).
Pa sada znam i svaki hardware da nadogradim,popravim svaki kvar,unaprijediti sistem da brze radi,pravio sam svoje verzije windowsa :) i tak.
Ok znam se i linuxom koristiti ako je to napredak neki :P.
Onak ja sam zadovoljan ali ima jos da se uciiiiiii :)
Eh da nije skole znao bi sve programske jezike :D
A,da me ne zanimaju PC onda bi prolazio u gimnaziji cistom 5(jer ja ucim dnevno samo 2-3 sata ostalo sve PC).
U zadnje vrijeme me jako drzi cod4 pa je to frka neprogramiram nista :)
Al se netko voli hvaliti... ;D
LOL...
šta ti trebaš učit 8h dnevno da bi prošao sa 5?
Ja sam rijetko, ali stvarno rijetko kad učio 2-3h u srednjoj i prolazio sa 4.
:p
Možem sad na forumu svatko napisati kako se kuži u nešto i time se hvaliti a u stvari, nezna ni pola toga što je rekao. tj zna nešto, ali ne onoliko koliko se hvali da zna...
moje mišljenje je da sam ja negdje imeđu noob i power user-a što se mobitela tiče... :)
hmmm jeste ga ..pa sklona sam tehnikalijama i nedam si mira dok neskuzim sve o doticnom.Sva sreca imam vremena za proucavanje problema.Naravno kad zapne tu su frendovi. Utjeha mi je da mnogi drugi neznaju komp upalit ,a ja sam sama instalirala sve..tak da...:funny:
Noob inace znaci newbie, kao da je netko nov u necemu iliti pocetnik.
Vjerojatno prolazi s 5 posto uci 2-3h dnevno, ali ne s 5.0, odnosno cistom peticom.
Inace za mene je n00b onaj koji se boji kompjutera, znaci ne zeli sam instalirati programe, skidati nesto s neta, formatirati hdd... Power user bi bio onaj koji ovisi o kompjuteru, bilo to zbog posla ili svog lifestylea.
pa ja ucim 2-3 sata i prolazim 4(ok na rubu 3.7 ali ok).Kazem gimnazija je teska i malo se toga stigne + tenis i sve to tesko stizem sve :(