Najavljuje se pojeftinjenje DVD snimača (DVD-R, DVD+R, DVD-RAM) i do 50% do kraja godine. Više o tome ovdje
Printable View
Najavljuje se pojeftinjenje DVD snimača (DVD-R, DVD+R, DVD-RAM) i do 50% do kraja godine. Više o tome ovdje
Moglo bi da se desi, nemam neku potrebu za njim ali ako cijena toliko padne mogao bi si jedan priustit.
pa nisu ni sad tak skupi, oko 550kn
...ovdje,di ja idem na praksu - oko 650 kn...planiram kupit prvom prilikom...
Zanimljivo, zanimljivo,.....
Ma **** te DVD snimač. Imam ga jedno 4-5 mjeseci i spržio sam jedan DVD. Još nema potrebe za tim a i pre spori su. Kad izađe Pioneer-ova 12x DVD snimač ja ga kupujem
Iznad 8x se ne osjeti više toliko ubrzanje pa nema potrebe kupovati 12x pečnice DVD-ova.
Jesi siguran? Prženje na 8x DVD-a je je oko 8 min dok je na 12x prženje oko 3-4 minute. To tebi možda nije puno ko ni mom starom ali meni je.
Kupi ti 20x kada izađe (vjerojatno nikad jer je 16x na granici izdržljivosti s današnjom tehnologijom), a nije ni 8x sporo s obzirom da snimanje jednog DVD-a traje manje od 10 min, a nekad (pred oko 2,5 godine) ti je toliko trebalo za CD.
Ne u krivu si. Uskoro će izaći DVD pečnice koje peku 16x a to za puni DVD iznosi oko 5 do 6 minuta!! (pogledaj BUG broj 136 ako ne vjeruješ). Dakle ušteda je 2 do 3 minute, a razlika u cijeni će dugo biti takva da se takva 'ušteda' vremena neće isplatiti. Brže od ovog će biti teško jer već sa brzinama 16x vrti DVD-ove na oko 10000 okretaja u minuti što današnji DVD mediji jedva mogu podnijeti (tehnologija izrade danas ne dopušta više, a tako će i biti još dosta vremena jer se ne isplati ulagati u nove procese, materijale i tehnologije).= Citat =:
Poslao: cyberphere
Jesi siguran? Prženje na 8x DVD-a je je oko 8 min dok je na 12x prženje oko 3-4 minute. To tebi možda nije puno ko ni mom starom ali meni je.
I 8x je već puno za dvd!
Ako imaš kameru ili tak nekaj slično, onda ti to treba, ak ne,....baš ne vidim pre veliku potrebu za tim, još za sad...!!!
meni je ok, imao sam laptop s pržilicom i skurio sam si svu muziku koju sam imao na 9 dvd-ova, zakon ;D a da ne spominjem da možeš spržiti više divx-ova nego na cd-ova ;D
moj frend na 4x brzini prži dvd filmove i po 2-2,5 sata
to sigurno ne, 30-ak minuta je meni trebalo za snimanje punog dvd-a. druga stvar ako je u to vrijeme uračunato i ripanje, igranje s dvd shrinkom i sl.
Nemereju 12 x snimači spržiti DVD za 4 min - zbog lead IN i lead OUT. To poždere dosta vremena.
Kaj se tiće cijena - pa to je tak u cijeloj industriji - niš novog :rolleyes:
Ma nema šanse. Brzina na 2x je oko 30-ak minuta i što je veća brzina vrijeme se duplo smanjuje. Recimo na 4x snimanje je 15 min i na 8x snimanje je oko 7-8 min
ja ti kažem da sam na 8x pržio skoro pola sata
Ja imam 8x pržilicu i išao sam po redu i mjerio vrijeme i ispalo je onako kako sam gore napisao. Ne znam zašto je kod tebe tak sporo= Citat =:
Poslao: gog
ja ti kažem da sam na 8x pržio skoro pola sata
e tu si u krivu, nije povećenja brzine sa 8x na 16x duplo iako se nazivno tako čini, a zašto nije duplo to ti je lijepo objašnjeno u gore navedenom broju buga, da ti sad ja ne objašnjavam.= Citat =:
Poslao: cyberphere
Ma nema šanse. Brzina na 2x je oko 30-ak minuta i što je veća brzina vrijeme se duplo smanjuje. Recimo na 4x snimanje je 15 min i na 8x snimanje je oko 7-8 min
hm kak to pa ipak treba pržit 4,7gb, kak da to sprži u 30min
cd pekac je zakon. a za dvd pekacom ne bolujem jer trenutno ne zanm za kaj bi mi bio potreban osim za radit gluposti!!!
ipak kad pojeftine uzet cu jednog(tojest moj stari njemu ce trebat za firmu i dokumente) ;D
@cyber, pola cuke na 4x, tetnuo sam se
Bilo bi fora do dođu do 56x ! :-))
Al to je, bar ja mislim, nemoguće!!
ma bolje na 8X pa da przi nego na 100x pa da ni jedan ne radi
S današnjom tehnologijom je nemoguće iznad 16x jer se na toj brzini disk vrti brzinom 10000 o/min, a razvijanje tehnologije se (bar za sada) ne isplati.