-
Seem edit mini tutorial
Pošto dosta ljudi postavlja ista pitanja, evo malog tutoriala za one koji hoće svoje motorolice još malo dotjerat... Ovim putem možete otključati dodatne opcije inaće skrivene u vašoj verziji softvera, bez flashiranja, customizirat razne stvari vama po volji i sl.
Cijeli proces sastoji se od downloada seem fajlova sa mobitela, editiranja istih i vračanja editiranih nazad na mob.
1. DOWNLOAD SEEM-a
Koristi se p2k-man koji se može skinuti sa www.motclub.com u sekciji "programas". Ako ste dobro spojili mob i instalirali sve drivere za njega (isto sa www.motclub.com - p2k-driver), kad pokrenete ovaj program za par sekundi bi vam se trebali izlistat svi fajlovi koji se nalaze u mobitelu, al to nam ne treba. :)
U donjem djelu programa nalazi se ovo:
http://www.grad.hr/~ihaladin/slike/seem.JPG
Za download seema treba u kućice iznad gumba "download seem" upisat koji seem skidamo (najčešće 0032 do 0001).
Nakon toga treba stisnuto gumbić "download seem" i spremiti ga negdje na komp. Preporučam da napravite backup tog file-a za svaki slučaj.
2. EDITIRANJE SEEM-a
Ja ću opisat dvije metode koje se mogu koristit za ovo, jedna lakša, ali s manje opcija i, pogađate, jedna teža, ali s većim mogućnostima. :)
2.a) SEEM EDITOR
Za ovaj lakši način treba vam seem editor i to je to. U njemu otvorite downloadani seem file (0032_0001.seem) i onda sa kvaćicama uključujete i isključujete opcije... Nakon rada save-ate seem.
(mobileQQ, AIM i engineering menu, neće radit na većini flexeva jer vam fali mma_ucp file kojeg sadrži samo tzv. engineering flex, a sad nemrem nikako naći taj fajl negdje na netu... al niš ne propuštate jer se fakat s tim nemre niš dobit)
2.b) HEX-EDIT
Dakle, treba vam neki hex-editor... ja ću vam davat upute po XVI32 jer sam ja u njemu radio, a i besplatan je.
Pokrenete XVI32 i u njemu otvorite svoj seem file (npr. 0032_0001.seem).
Lista do sad nađenih modifikacija nalazi se na http://xlr8.us/hofo/map.txt (offset-i su podjeljeni po fileovima u kojem se nalaze - 0032_0001, 004a_0001, 00a8_0001...) , a ja ću vam navesti postupak editiranja:
Svaki bit navedenog offseta je switch za pojedinu funkciju. Ja ću objasnit npr. uključivanje sms reporta:
u map.txt-u piše sljedeće -
offset 3D - bit 1: SMS delivery reports (1 on, 0 off)
vi trebate u XVI32 napraviti ovo:
Otvorit 0032_0001.seem,
adress -> goto - sad se pojavi kvadratić gdje upisujete broj offseta (3D) ali MORA biti uključen hexadecimalni, a ne decimalni zapis. Nakon toga stisnete OK i on će selektirat određeni offset.
Sad kad je on selektiran stisnete tools -> bit manipulator i uključite (kvačicom) onaj bit koji piše - u našem slučaju bit 1. Nakon toga stisnete "set".
Kad je editiranje gotovo, morate samo još save-at taj novi seem.
3. UPLOAD SEEM-a
Postupak je isti kao i kod downloada, samo što sad ime seem-a upisujete u donje dvije kućice i stisnete "upload seem" i izaberete modificirani file.
Nakon svakog seem edita treba restartat mobitel!
Ovo je jedan šturi tutorial, ali nadam se da će se neki snaći u njemu. Za opširniji pogledajte na http://xlr8.us/hofo/ . Tamo je zbilja sve objašnjeno u detalje.
-
Da bi stavili svoje ime ili nekaj slično na vanjski display (tamo di piše "motorola") treate napravit sljedeće:
Downloadat seem:
004a_0001
0061_0001
0062_0001
U seem-u 004a_0001 treba pomoću hex-editora napravit sljedeće:
goto adress -> 27 (hexadecimalno) (na selektiranom polju bi sad trebalo pisat "02")
edit -> overwrite string... -> (izaberete hex string) i upišete 01 i stisnete ok. (može se desiti da vama već na tom polju piše "01", pa onda ovaj korak ne trebate radit - to znaći da vam je opcija custom text-a već uključena)
Na kraju save-ate taj seem.
0061 i 0062 seem su zapravo isti i u oba treba napravit ovo:
Prva kućica je 00, onda slijedi slovo, pa 00, pa slovo, ... Kad završi riječ idu dvije kučice 00, 00, pa do kraja FF
Slova upisujete u onom sivom djelu (desno, di vam sad piše motorola). (znaći, dođeš na "m" i napišeš npr. "I")
Teško mi je ovo opisat, al skužit ćete kad vidite taj fajl kak izgleda. Sve mora bit analogno postojećem, samo sa vašim slovima.
Evo jedan za primjer: 0062_0001.seem
Nakon toga sva tri fajla treba uploadat na mobitel i restartat.
-
neznam smijul se postavljat pitanja ali postavit cu a mozel se npr ako sta pogrijesim da se mobitel pokvari ili tako to
-
Kolko ja znam ne može se niš desit, sve dok imaš backup svog originalnog seem-a. Jedan tip (koji je zaslužan za valjda pola ovih otkrivenih stvari) je probao SVE bitove u 0032_0001 seem-u uključit odjednom, pa mu se mob počeo sam od sebe restartat, bio je nestabilan, ali ga je svejedno mogao spojit na p2k i ubacit stari seem. Nakon toga je sve opet bilo ok. Tak da ja mislim da nemaš brige...
-
uredu ovo sam onako pitao sada me interesuje imam v600 i kako sada sta mi treba koje kablo koji programi itd
-
Pa, treba ti USB ili serijski kabel, a programi su gore navedeni, sa linkovima. Znači:
p2k man (sa www.motclub.com)
Seem editor
XVI32
-
ihaladin
posto vidim da kuzis te stvari oko motorole zamolio bih te za pomoc
imam v525 i ubacen je TRIPLETS G 0B 09 1FR A1 i sve super radi ali je problem sto u multimediji uopste nisam dobio opciju za video.
Kada sa wapa skinem neki video fajl on ga normalno reprodukuje ali kada ga sacuvam normalno nema ga nigde.
Dali bi i to moglo ovim putem da se aktivira i kako?????
-
offset 6E - bit 4: Multimedia > Video (1 on, 0 off) (menu item, may require update to mma files)
-
jesi li siguran da se to moze uraditi i sa serijskim kabelom posto se zezam evo ceo dan i nikako da ga povezem.
Ako ima neko iskustva sa serijskim kako se povezuje (koji driver,com port itd.) neka pomaze!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ako ti druge stvari rade sa serijskim kabelom, trebalo bi i ovo...
Drivere skini sa www.motclub.com
-
Evo još jednog jako jednostavnog programa za editiranje seem 0032_0001 i za stavljanje svog imena na vanjski display. Ima više opcija od SeemEdit-a, a i jednostavniji je, bar meni...
Skinite ga ovdje.
-
Ovaj program na linku u threadu gore je prerastao u super tool koji je zapravo jedino što vam, uz p2k man treba za bilo kakav hex edit!
Ako niste na "ti" sa hex editom, nemojte gledat onaj prvi post. Ovaj programčić (http://www.fraghosts.net/stuff/apps/...orola-tool.zip) radi sve za vas. Samo treba skinuti određene file-ove sa mobitela i uploadat ih nazad!
-
hmm.. vecina stvari radi normalno i nemoze se zbrljat, no meni je jucer uspjelo napravit malo sranje :) vjerovatno sam neko postavku za startup krivo omogucijo (korektno sam sve promjenio u seemovima) ali gsm se nije dobro odazvao na to.. dok sam ga htio upalit se pokazao hellomoto logotip i tamo je friznuo.. u bootloader se moglo normalno uc, tako da cisto zeznut telefon nemozete, ali ni ovo nije bilo zabavno.. makar mi je uspjelo i to popraviti nakon dosta sati zezanja.. * i # (bez crvene slusalice) su mi pokrenule gsm bez tog logotipa pa se normalno otvorio.. ali sam morao upaliti gsm na obican nacin i brzo izvuci bateriju i tako nekoliko puta, da se je gsm resetirao (ponistio se sat i sve) pa mi je onda stiskajuci * i # uspjelo ga upaliti.. i onda normalno nakon sto mi je uspjelo jos p2k spojit sa njime (stvarno glupi driveri, svoki put trebam 30min zajebavanja da proradi) sam vratio backupan seem i telefon radi normalno dalje..
tako da malo pripazite sto mjenjate i ne mjenjajte nepotrebne stvari...
-
jel se može isključit onaj startup hellomoto logo?
-
Može. Pokreni ovaj program - Moto tool i tamo otvorišp 0032 seem pa ćeš vidjet.
-
ihaladin
imam jos jedno pitanje
dali se moze podesavati sta vezano za kameru naime dok mi je bio softver vodafone kamera je bila o.k medutim sada mi je nesto maglovito i nije tako ostra slika uporedivao sam sa v300 i sa drugom vodafone v525 i kod njih je poprilicno bolje.
ima li leka ili je to sto je????
-
Kolko ja znam ne može se niišta riješit ovako. Jedino novi softver... Koji ti sad koristiš? Najnoviji je:
Flash 9.45R i flex SE6452AXXP10F9
-
Ubacio sam Flash - TRIPLETS_G_0B.09.38R Flex - SE6452AXXP10F9
a jeli to izasao novi flash 9.45R i ako jeste dali si ga probao i gde ima da se skine
-
Da, izašao je. Ja ga sad koristim i dosta je dobar.
evo link: http://www.personal.psu.edu/users/m/..._0B.09.45R.rar
-
ovaj link vise ne radi ima li ga gde jos
i kazi mi dali cu morati ponovo da ubacujem flex ili da ga ne diram
-
Promjenio sam link gore.
To je reflash, tako da flex ostaje netaknut.
-
ne vredi nemogu ga skinuti odatle:(
-
A, ja mogu :D
(desna tipka - save target as...)
-
-
e j***ga ubacio sam 9.45R kad ono sada nemam vise hrvatski jezik
moze li se ubaciti onaj L.P 0037 od TRIPLETS_G_0B.09.38R ili ima negde da se nade za ovaj flash