Zanimaju me Vaša iskustva s baterijom ovog telefona. Koliko izdrži prosječnog korištenja? Oni podaci koje iznosi Nokia nisu ni približni stvarnom stanju.
Unaprijed HVALA!
:tomato:
Printable View
Zanimaju me Vaša iskustva s baterijom ovog telefona. Koliko izdrži prosječnog korištenja? Oni podaci koje iznosi Nokia nisu ni približni stvarnom stanju.
Unaprijed HVALA!
:tomato:
Prije sam imao 6233 (a imam i od danas opet :D ), i mogu reć da sam zadovoljan sa baterijom...
Malo intenzivnijeg korištenja, znači bar pola sata razgovora dnevno (nekad i više), malo igranja po mobitelu, pogledati koji filmić, promijeniti temu, i tako, baterija traje 2 dana.
Ako malo smanjiš korištenje moba (malo manje razgovora, i malo manje igranja (bt, igrice, slike, video) ), može izdržati i više... :)
svaki dan 5-6 razgovora po 5-10min ......nekih 20.poruka na dan....stim uvjetima upaljen dan i noc...gotovo 5.dana mi traje baterija.. :respect:
e tak je i meni bilo kao i nokmanu...
Baterija mu u prosjeku traje 3 dana.....
meni moze...cak na 6233 i na 6234 *lol* :crazy:
sta je tu tak neobicno??kako sam prikazao pristup,tak isto traje...
ovisi isto el sluskas mjuzu ili radio i slikas,i imas veliku memorsku karticu u njemu,to isto guta bateriju....,ali za razgovor&SMS je 5.dana normalni oblik :respect:
intenzivno korištenje 2 dana...ali na moru mi je recimo uz 15min raz svaki dan,10poruka,par fotki,malo pjesme,5 dana...
Meni je trajala na 6233 od 2-3 dana, svega po malo, ali dosta razgovora.
Ako me uhvati vikend pa ne lajem toliko, samo osnovno i po 4 dana!
Solidno!
uz jako koristenje ode i za dva dana.ne shvacam kako nekome moze baterija trajati 5 dana!jedino ako je stalno u stand by.
mogla mi je baterija trajati 5 dana,ali na starijim mobitelima tipa 6310 ili motorole c115,ali na ovima sa velkm ekranima u boji,kamerama,mp3 playerima,tesko.
nisam koristio 6233,ali sam imao k750 za kojega pricaju da mu baterija drzi i 7 dana.meni nije trajala vise od 3 dana.:angry:
Meni traje minimalno 3 dana i mislim da ovaj mob ima jednu od boljih baterija, npr. od 6131 najviše izdrži 2 dana.
ma dajte...meni je na ovom mobitelu najveca mana baterija....i zato mi je bolji k750 kojem traje dosta duze..i do 3-4dana...
ovoj nokiji uz intezivno koristenje, kolko tolko prckanja neki poziv i muziku moze i za jedan dan otic...sad mi skoro 2dana drzala, vjerujem da bi moglo 3 ako se ne koristi bas, al optimalno je svaka 2dana uz umjereno ne precesto koristenje mobitela...
ja ne shvacam jel to ozbiljno kazete 5dana?? pa pise mu samo 4h razgovora i to je to...recimo da pricate 15minuta dnevno ode baterija za puno manje od 5dana...pa na k750 je optimalno uz intezivno koristenje 2dana, normalno koristenje 3dana a umjereno, samo poziv i sms, 4dana...sto je stvarno odlicno i k750 je najbolji po tom pitanju, izuzmemo stare mobitele s malim ekranim bez boje i slicno... ma ne znam, jeste probali napunit u nedjelju po noci i provjerit jel to stvarno vam tolko drzi baterija?
"ali na moru mi je recimo uz 15min raz svaki dan,10poruka,par fotki,malo pjesme,5 dana...
" pa ovo nije slabo koristenje bas, 15min * 5 = 75min, znaci jos 2.45h do kraja baterije, 10poruka, ukljucivanje kamere i slikanje, jednu -2pjesme dnevno, bez gasenja uređaja s tim ekranom, svaka cast na 5dana, mozda imas neku special bateriju...naravno da koristim vise, tj slusam pjesme pol sata, i slikam i zovem ne ocekujem 2dana, bar ne od nokie...imao sam 6-7 k750(i d750) i nijedan mi nije trajao duze od 5dana baterija...uz minimalno koristenje..
evo bas cu testirat sad kad mi dosadi, za koj dan pa napunit, ak izdrzi 4dana bit cu extra zadovoljan..
@Dubrava: ja uvijek ostavim mob da se puni preko noći pa ga ujutro skinem sa punjača i onda ga koristim...
Evo kako meni baterija na 6233 drži 2 dana:
dnevno oko 45 minuta razgovora, par poslanih SMS_ova (5-10), malo prebacivanja sa kompa na mob i obrnuto, svaki drugi dan promjenim temu (jer pokušavam napraviti neku koja bi mi se ful svidjela), 1 mp3_ca dnevno poslušana + kad me uhvati dosada onda isprobam dal radi kamera/fotić + ako odem negdje, onda još neko malo gleda slike i tako...
i uz takvo korištenje baterija drži od 8 ujutro pa do nekih ~10h dva dana kasnije.
A najviše baterije troše razgovori, kojih u 13 dana imam već 11h (prosjek oko 50min dnevno)...
A 1 ipol - 2 dana uz gore navedeno korištenje je skroz OK...
Meni na 6234 uz veliku uporabu (svega pomalo) traje min 2 dana, normalna uporaba 3-4 dana
Meni na 6233 baterija traje 2-3 dana uz 30-tak minuta razgovora,10 smsova i nekoliko igrica dnevno.Zalomi se povremeno i koja slikica.Ja sam zadovoljan s tim .
po meni 6233 ima najbolju bateriju koju sam do sad koristio...stvarno duuugo drži pa čak i na zadnjoj crtici
Meni 2-4(zavisi kako kada) dana i sasim ok. Al frend nedavno kada je kupio nije pazio da formira bat i drži mu uz intenzivno korištenje max dan i pol.
ljudi ne shvacaju vaznost formiranja baterije kod prvog koristenja.
treba znati da pojedini telefoni dugo stoje na skladistima i da se baterije isprazne ispod dozvoljenih granica pa je time jos vaznije pravilno formirati bateriju.
meni je trajala oko 2 i pol dana , dva dana kod malo više korištenja ... imao sam ih par komada i kod svake je bilo više-manje isto .... uglavnom uspredbe radi jedan k750/w800 je držao sigurno jedan dan dulje.
oko 5 dana
dnevno imam cca 30min razgovora (preko BT slusalice), 15 smsova, 1-2mms.. i mozda 10-15 min slusanja radia....
ja prezadovoljan... N70 mi je u tim uvjetima trajala max 2 dana
N70 ti je u tim uvjetima trajala manje zbog symbiana.:lmao:
Baterija se treba svakako formirati i pripaziti na to, a poslje onda puni kako želiš.