Bilo je nešto o kartama Hrvatske na mobitelima. Pokazivali su vezano uz to N70 N73. Zna li netko nešto o tome, ja se kasno uključio!
Printable View
Bilo je nešto o kartama Hrvatske na mobitelima. Pokazivali su vezano uz to N70 N73. Zna li netko nešto o tome, ja se kasno uključio!
nisam baš uspio poloviti o čemu se radi, ali mislim da je to ono nešto na foru i za turiste, nešto kao, upišeš što trebaš i on ti locira to na karti i navodno je free
bilo je na nokii E65! he he
bit ce za download na netu ali pošto su to pokazivali na nakoiama brijem da ce biti symbian ili .sis file!
ili će bit pametni pa napravit za javu?!
neznam kaj će im to ali valjda oni znaju
Napomena je bila da će noviji mobiteli valjda imati instalacijski file ili nešto , a stariji će morati ići na wap da skinu poziciju koju žele. Šteta ako bude samo za Symbian!
to sam i ja vidio... nemrem naći
jel tko zna ime web stranice ili nešto??? :cry:
U pitanju je neki moby explore ali upisiavnjem i googlanjem nikako da dobijem nešto suvislo!
evo našao sam :
http://www.mobiexplore.com/
samo za symbian
Mobi znaci a ne moby. Ne mogu vjerovati, smola! Tako sam se poradovao!
Za symbian se skida .sis file i instalira a za druge mobace jednostavno sa stranice posaljes sms na svoj ili neki drugi mob. Zgodna opcija!
Ma k vragu, imam i ja Symbian mob, pa niš od toga. Mogli su se maknut malo dalje od Nokie, hell!
Isprobao sam na mojoj N6280. Izgleda totalno bez veze, ono stvarno dummy i nema bas nekih informacija. Jos me patilo i to sto sam cekao da se signal na Tele2 skine sa vip-a da mogu koristiti tele2 wap! Ovo na Symbianu stvarno izgleda opako, jel netko isprobao?
dobro napravljeno, sam da je na hrv.
Meni Symbian verzija ne radi na nokiji 6630, mada na stranici piše da je 6630 podržana u verziji za S60 2nd Edition. Instalira se normalno, ali ne diže aplikaciju kad kliknem na ikonicu.
Isto meni radi, s tim da je moj UIQ3 :-/
Nije ni meni radio, no primjetio sam da su to swf datoteke. Nakon što sam instalirao Flash Lite i njime pokrenuo documents/mxcroatia/mxcroatia.swf je dalje radilo.
Pozdrav svima,
ja sam dio tima koji je razvio mobiEXPLORE, tako da koga zanimaju bilo kakve informacije vezane za mobiEXPLORE stojim vam na raspolaganju.
Par napomena na dosad spomenuto:
- kao sto je Dark kuzio radi se o aplikaciji u Flash Lite-u, za S60 2nd edition morate skinuti Flash Lite, kao i za koristenje na Windows Mobile 2005 platform. Tamo gdje je Flash Lite preinstaliran treba samo instalirat aplikaciju.
- Blue Devil, nitko sretniji od mene da moze raditi i na svim mobitelima a ne samo Nokia modelima, no Nokia je otisla najdalje u promociji Flash Lite platforme ostali rade FL modele samo za azijsko trziste
- Vjeko - hr verzija stize kroz sljedeci tjedan
- Sator - WAp verzija nije tako dobra kao Flash Lite ali i tu sljede poboljsanja
Evo, jedno pitanje...
Koliko su otprilike veliki ti podaci koje taj program skida recimo kad želim znati kakvo je vrijeme (otprilike u kb) ?
ili recimo neki restoran?
I da, to recimo kad tražim neki restoran ili mjesto, kad se spojim na wap moram napisati di se nalazim ili sam mob locira di sam??
baš gledam , niste stavili jednu crikvenicu , a stavili ste čabar
eh da ... oni koji nemaju Symbian ili drugi kompatibilan uredaj mogu vidjeti kao mobiEXPLORE izgleda na emulatoru (lijevo na www.mobiexplore.com)
PgUp i PgDn su lijeva i desna tipka, strelice su strane centralnog joysticka a enter je sredisnja tipka, klik misa na ekran mobitela aktivira emulator
svi komentari su dobrodosli
Ico
u FL verziji cijela aplikacija je 2.3 Mb i sadrzi sve, jedino sto dodatno (ako zelis) imas za dowload je vremenska prognoza i pregled dogadanja sto je cisti tekst cca 10-20 Kb.
Nema navigacije (GPS-om ili drugacije) sve karte su turistickog stila
U WAP veziji je sami text, nema slika
Vatrogasac
Komentar je na mjestu, propust cemo ispraviti vec na sljedecoj verziji
....inace svakih 7 dana izlazi nova verzija sa dodatnim sadrzajem i funkcijama
da pogodim java verzija programa je nula bodova ?
inace mislim da kada bi se napravila java takva da bi bilo jedno 100 puta vise korisnija.
e da ak nemislite raditi java program, dali bi mogao dobiti mapu zagreba (sliku ili sto vec) pa da ja pokusam nesto napraviti...
@Spalatus evo jednoga jednostavnoga primjera kako pored imena restorana i hotela i drugih zanimljivosti osim telefonskoga broja stavite i točnu adresu pa čak i link koji če pokazati lokaciju na vašoj karti!
Karte su vam strašno šture i užasno neupotrebljive tako da će ono što stranci traže u vašem softveru to prvo i biti!
Bazirajte se na veče karte i točnije lokacije ulica kao što je recimo na http://206.222.26.154/GElin/GelinShowRoom.html (primjer) ipak je to symbian i ima hrpa memorije za korisne programe!
Strancu nije potreban GPRS ako ima u ruci kompaktnu kartu koja neče dozvoliti da zaluta ako ima ime svake ulice (znate i sami da je to moguče) ako vam je puno posla možete komotno softver komadati po županijama tako i svatko može odabrati željeni dio Hrvatske koji će istraživati a ne ovako imate sve a ustvari nemate ništa!
Primite ovo kao dobronamjeru kritiku i veliku pohvalu na vaš rad i zalaganje!http://smileys.smileycentral.com/cat/13/13_4_9.gif
Ovo sad sto je napravljeno za 40 platforme da li je dovoljno skinuti i preimenovati u .jar i instalirati na mobu i radi ili ima neka druga finta...........
Sad sam isprobao, ne moze se samo preimenovati i instalirati. Ima dosta sitnih detalja .swf. Kako se ponasati s tim?