http://img168.imageshack.us/img168/6...5307br0.th.jpg
Tehničke specifikacije neću pisati uređaja, jer one se svagdje mogu pronaći.
(http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?...=pp1&pid=10385)
Ovo je mobitel za poslovne ljude sa styleom ( a i stylusom ) :notooth:
Lagano je čitati što drugi pišu o uređaju, ali onaj pravi dojam o tome kakav je zapravo steći ćete tek kad ga prvi puta ugledate.
Odmah možete sebi reći jeli to za mene ili nije...
Velika mu je prednost što je kompaktan, mnooogo aplikacija i mogućnosti stane u tako relativno malo čuto sa ogromnim ekranom, u koji sam se na prvi pogled zaljubio.
262.000 boja ne stoje samo na papiru, ovako predivne slike nisu ni na mom laptopu koji ima jedan od najboljih rezolucija.
Razlog tome je što je ekran 320x240 i vrlo sitne točke pixela pa je ekran svjetal i kristalno čist.
Touchscreen na ekranu obavlja svoj posao fenomenalno. Dok sam koristio P900, bilo je malo offseta mjesta gdje ubodem ekran i gdje on to registrira, dok ovdje toga nema.
Tipkovnica je po mome mišljenju fenomen. Evo par sati radim na njoj i veoma mi se sviđa. Smatram da ću se i ja kao ostali nakon tjedan dana totalno uživit u nju i da će mi biti prioritetna.
Žao mi je što više nema standardnog jogdial ( peterosmjernog ) kakav je bio na p900/910 seriji...
Trenutno ovaj aparat možemo usporediti samo sa P990 mobilnim telefonom na kojem sam ja imao prilike raditi , pa ću iznjeti što je bolje a što lošije.
M600 za razliku od drugog UIQ3 modela ima malo brži software. Jel to zato što sam ja stavio najnoviji firmware i neki display acceleration program ili nešta drugo, neznam.
M600 će mnoge korisnike odbiti zato što nema ugrađenu kameru, dok je meni to izvanredno. Smanjimo cijenu uređaja za 600 kuna, to što nema wifi, smanji cijenu za 600 kuna, to dvoje što nema, produži vrijeme trajanja baterije, a ujedno i smanji dimenzije, tako da wifi i cameru možemo shvatit i kao plus i kao minus.
Rad sam memorijskim karticama je fenomenalan. Ne gubi se na brzini ako je unutra 512 ili 1 GB kartica, nema razlike ( manje nisam imao prilike isprobati , a 2 GB ću uskoro, dok kako kažu na SE stranici, mobitel može prmiti 4 GB karticu koja će izać na tržište u Q3 2007 godine, znači negdje 6 do 9 mjesec )
Kad bi ovaj telefon imao i kameru i wifi, onda bi bio direktna konkurencija mobitelu P990, što je SE želio izbjeći, ali zato sam saznao i vidio prototip ( samo slike i film ) od SE M700i koji će imati utemeljeno i od P990 moba specifikacije i od M600 design... i mogu reći da nije nimalo ravan M600ci, koja je po izgledu barem meni posebna.
Sam UIQ 3 je odlično napravljen. Najviše mi se sviđa što teme za njega mjenjaju totalno izgled sustava i to je super.
Cijeli homescreen i menu screen zbog zaobljenosti, transparentnih efekata me podsjeća na windows VISTU ili novi OSX... u glavnom, jaaako lijepo.
kad bi usporedili stari UIQ sa novim UIQ, to je kao da uspoređujete symbian na 3660 i symbian na N70...
Rad na telefonu je ugodan, pregledavanje internet stranica je fenomenalno pomoću opere mini.
Rad sa office datotekama je također fenomenalan uz program open office.
Kad sam u ovaj mobitel stavio slušalice od W950, primjetio sam da nema ama baš nikakve razlike u kvaliteti, odnosno, kvalitet je fenomenalan i mogao bih reći da SE W serija uz Nokia N iznad 73 serija ima najbolji zvuk na mobilnim aparatima u ponudi.
Danas sam skinio jedno 20 aplikacija za UIQ3 i sve će mi biti od koristi..
Aplikacije svakim danom rastu, nema sumnje da će do kraja godine biti više aplikacija za UIQ3 nego za stari UIQ...
3D igre izgledaju fenomenalno i mobitel uz jedan program može da reproducira divxe koji su kodirani sa 400 kbps ( znači 1,5 H filma je 350 MB )
Mobitel se ne zagrijava pretjerano kod duže uporabe...
Ako vas još šta zanima, slobodno recite...