Neznam di bi otvorio ovu temu pa sam je ovjde stavio. Zanima me jeli tko koristi uslugu paypal kada kupuje preko e-baya i kako to funkcionira
Printable View
Neznam di bi otvorio ovu temu pa sam je ovjde stavio. Zanima me jeli tko koristi uslugu paypal kada kupuje preko e-baya i kako to funkcionira
Nema ti paypala još kod nas... Trebao je doći početkom godine ali neznam gdje je to nestalo...
pa kaj nije ona shema da ima paypal, ali mozes samo slati lovu?
https://www.paypal.com/cgi-bin/websc...ntries-outside
bio sam na stranici i pise hrvatska. a koja je shema sta ja uplatim novce na svoj paypal racun?
Ne mozes....
nego kako to tocno funkcionira?? jer ovako kada placam uplatom na racun (inozemstvo) iznos + 50 kn banci
Moras na paypalu prijaviti svoju kreditnu karticu !
ok hvala..
Ili u PBZ-u otvoriš devizni račun sa VISA electron karticom i na nj staviš novce koje trebaš nekome platit.A ovi iz paypala onda iščupaju tu lovu i uplate.
preko paypala na gore opisani način se recimo kupuju rapidshare premium accaunti.
a znaci moze i preko racuna u banci, a ne samo preko kreditne kartice?
Da li je Expanded Use Number onaj broj koji je prije ili poslje natpisa playpal na ispisu?
pozdrav..ovako jedna firma mi treba uplatit neki iznos prek paypal cca 150$ e sad je moguće to izvest ako otvorim paypal kod nas i jel mi dovoljan ovaj personal account?https://www.paypal.com/us/cgi-bin/we...7b49e12ef8d8bb
kolko sam skužio do sad trebao bi otvorit račun u pbz-u i na taj račun bi mi stizala lova jel?
jbga prvi put se susrećem s ovim tak da sam malo tulav:)
Ništa od toga. Hrvatska je u kategoriji zemalja "send only"
https://www.paypal.com/us/cgi-bin/we...ntries-outside
tako da novac možeš samo slati a legalno ga ne možeš primati preko paypala.
Eventualno možeš otvoriti account u nekoj od zemalja gdje je primanje novca omogućeno (Mađarska, Austrija, Njemačka....), ali to povlači i otvaranje nerezidentnog računa u dotičnoj zemlji i moguće provjere od strane paypala (nazovu te na kućni broj koji daš prilikom registracije i slično).
hvala stari!
Kratko pitanje oko paypala i carine:
Naručio sam na ebayu iz UK-a proizvod u vrijednosti od 370kn. Koja je procedura sa carinom, trebam li i gdje nositi printane narudžbe sa vrijednošću paketa da bi mi oni to ocarinili? Koja je procedura ukratko.. Ako je itko kupovao nešto skuplje izvana vjerojatno će imati kakav savjet :)
ja često kupujem iz UK-a putem ebaya. za malo love ili puno
uglavnom više manje nije bitna vrijednost pošiljke nego kako
će taj dan carinik biti volje. kod mene je bilo da je uvijek bio
dobre volje, tak da je uvijek došao na kućnu adresu bez
carine. vrlo vjerovatno ti je seller poslao paket sa ID tracking numberom
ako nije, traži ga. i tako ćeš najbolje znati dali je paket ostao na carini
ili ne. druga stvar, ako ti paket ostane na carini onda ti moraš čekati
njihov poziv, nemožeš doći sam dobrovljno (probao sam)...
jer rade samo 4 carininika za cijelu Zagrebačku županiju. imaju posla
preko glave... na ovoj web stranici možeš pratiti dali je paket stigao u Hrvatsku odnosno Zagreb. link : http://ips.posta.hr/
na toj stranici ukucaš ID tracking number i vidiš dali je stigao i dali
ga je carina zadržala... uglavnom imaš tri koraka... prvi je da stigne na odjel međunarodne pošte, drugi korak je da ga zaprimi carina, te treći je .. to je treći red... tamo piše ili da ga je carina zadržala ili da ga je prosljedila za tvoju kućnu adresu ... a ako je to onda piše : Send item to domestic location (Inb)
I dosta je bitno kaj si kupio... ako nije tajna :banme:
ako te još kaj zanima , slobodno pitaj.
e da.. iz uk-a da dođe paket treba 4 do 7 radnih dana.
drugi
Tnx na odgovorima ;)
Paket još nije poslan, ali u kontaktu sam s prodavačem i dogovorili smo se da na onu naljepnicu na paketu (declaration sticker) napiše nižu cijenu i izvadi sve račune te mi ih mailom pošalje.
E da i još jedno pitanje - koja od naših kurirskih službi razvozi te pakete primljene izvana?
ako se šalje iz uk-a kako si naveo. onda najvjerojatno on šalje
by Royal Mail... a ja bih ti preporučio da uvijek tražiš da ti pošalju
by Royal Mail. jer u tom slučaju to naša pošta preuzima sve i ona ti
normalno dostavi odnosno poštar... znači ne dhl ne druge privatne firme
i kada kupuješ negdje drugdje npr.. njemačka onda opet traži da ti pošalju
sa deutsch post. jer kada ti seller šalje paket by domaća pošta onda i naša
domaća pošta preuzima i sve napravi. a ako ti npr... pošalje sa dhl-om
onda će i dhl kod nas preuzeti i nabiti račun i sigurno ćeš plaiti pdv itd...
znači to se ne isplati... ti samo traži Royal mail with ID tracking number-om
Je, šalje Royal mailom i poslat će tracking no, napomenuo je.
A šta se ne plaća PDV preko državne pošte? Mislim, ima li ikakvih dodatnih troškova koje bi u ovom slučaju mogao platiti, ako zanemarimo carinu?
ako dobiješ pošiljku na kućnu adresu. onda ništa ne plaćaš.
znači poštar ti donese normalno ili ostavi cedulju da je paket
na pošti zbog prevelike težine. znači u tom slučaju ništa ne plaćaš.
a ako ti carina zadrži paket onda čekaš poziv carine
i tamo plaćaš pdv, carinske troškove i carinu.... ali carinu
plaćaš samo u određenim uvjetima...znači ako dođe do toga
da trebaš platiti. onda sve plaćać na carini, nigdje drugdje.
:respect:
Ne kuzim kakve veze ima ako ide DHL ili obicna posta.
Cinjenica je da su to odvojene carine, ali su troskovi (na osnovu procijenjene vrijednosti paketa) uvijek isti. Ako nekome ide DHL-om, onda ide s razlogom (brzina, pouzdanost, tocnost, najbolja mogucnost pracenja paketa, itd.), naplate neku sicu zbog lezarine, ovlastenja carinjena i slicno.
Vrijednost (racuna), nekakve "najljepnice" i slicno, to ti nista ne vrijedi. Eventualno ako se tvoga paketa domogne carinik koji je ipak to jutro ustao na desnu nogu, pa ako ti ne ocarini posiljku.
Carina SAMA na osnovu svojih pravilnika (mozda i nekih kataloga?) procjenjuje vrijednost paketa, bez obzira na sheme kao sto su manji racun (lazn iznos), gift certifikat i slicno.
ovo su priče koje se samo prepričavaju ... ali realnost je da ako ti neko
šalje npr... DHL-om da ćeš tada sigurno platiti pdv, carinu i njihove troškove.
a katkad mogu biti i previsoki troškovi. a kad šalju sa svojom državnom pošto onda postoje velike šanse da ništa ne platiš. govorim iz svog iskustva , a i drugih koji pišu. osim toga tebi nitko ne procjenjuje paket nego te traže prvo račun. ako plaćaš putem paypal-a onda je dovoljno isprintati njihov račun
i na temelju njega sve plaćaš jer ga i on isto provjere. tako da lažni računi i gift ne prolaze... isto tako poštarina državne pošte i dhl-a nije ista.
ako se šalje unutar europe skorom pa da i nema razlike u roku dostave. dok iz azije ima. ID tracking number ti nude sve pošte itd....
Dižem temu iz mrtvih ali ajde da ne otvaram novu -.-
Da li je netko uspio povezati neku karticu ZABA-e i paypal?
Naime, prvo sam otvorio tekući i žena mi rekla da nije ziher hoće li raditi i nije radilo jer je maestro.
Onda sam otišao opet tamo, rekli mi da otvorim žiro, otvorio sam i žiro, čekao mjesec dana karticu, stigla je, probam, ne ide.
Na koncu im pošaljem mail, kažu da oni ništa ne znaju o tom i da ne znaju uopće što je paypal.
Na koncu sam otišao opet u poslovnicu i pametna žena koja radi tamo mi je rekla da nema logike da mi prihvaćaju kad sve ove inozemne tvrtke ne trguju s kunama, pa smo onda otvorili i devizni žiro račun.
Opet sam čekao mjesec dana karticu, opet probao i opet ne radi.
Poslao sam im opet mail, javili su mi da paypal nema verifikaciju od ZABA-e jer nisu kao sigurni, tj. da oni ne vjeruju u njihovu legitimnost pa im ne daju certifikat (haha?) te da kupim avenue mall poklon karticu i da s njom aktiviram paypal račun jer ona ne traži verifikaciju banke.
I bi tako. Preuzeo sam ju danas, registrirao, prihvatio je paypal, ali balance mi je 0.00USD i piše mi da će mi naplatiti 1.95USD i vratiti ih kada verificiram s kodom koji će mi se pokazati na izvješću na računu.
E sad, pošto ova kartica nije povezana u e-zabu nemam mogućnost pogledati taj broj. Neću niti dobiti izvješće na kraju mjeseca.
Zna li netko kako to srediti a da ne otvaram negdje drugdje kreditne kartice i račune ili kako da pogledam taj broj? Treba li mi se uopće pokazati neki balance?