Proizvodi li BS dobre ili loše mobitele?
Potaknut mnogim raspravama o kvaliteti, funkcionalnosti, cijeni i dizajnu BenQ-Siemens mobilnih telefona, odlučio sam otvoriti ovu temu da svi mogu izraziti svoje mišljenje.
Mislim da bi se rasprava pretežito trebala bazirati na one modele koje imamo priliku vidjeti na našem tržištu. (C81, EF81, EL71, S68)
Moje osobno mišljenje je da su mobiteli stvarno best buy u svojim cijenovnim kategorijama. Za male novce dobiješ mobitel s mnogim alatima, dobrom cijenom i odličnom opremom. Evo uzet ću za primjet C81, za 800 kuna dobiješ mobitel s BT_om, EDGE_om, 1.3 MP_om kamerom, solidnim zaslonom i memorijskim proširenjem do 1GB. A uz njega dobiješ stereo slušalice i RS-MMC od 128MB! Istina je da nisu na dobrom glasu, ali ljudima poput mene to ne smeta. Ono što se govori o softwareskim bugovima se riješava instalacijom novog fw_a. Što se tiće kvarenja, tu je garancija od 1 godine (iako ja kao dugogodišnji korisnik Siemens i BS mobitela nisam imao ama baš nikakvih iskustva s nekim velikim kvarovima). Dizajn neću komentirat jer je to subjektivno.
Sada meni nije jasno, zašto neki non-stop govore protiv BenQ-Siemensa? Ti ljudi imaju stvrano prevelika očekivanja za mobitel od cca 1000 kuna. Drugi proizvođači puno masnije naplaćuju proizvode poput ovih.