Dali se isplati instalirat vistu?!
Jel je bugovita?!
I dali će to moć pokrenut 1,5 gb DDR-a, 2200+ AMD Athlon, Radeon 1650? i dali će radit solidno, koja je minimalna konfiguracija za vistu?!
Printable View
Dali se isplati instalirat vistu?!
Jel je bugovita?!
I dali će to moć pokrenut 1,5 gb DDR-a, 2200+ AMD Athlon, Radeon 1650? i dali će radit solidno, koja je minimalna konfiguracija za vistu?!
Gle, poanta Viste je da ti sa svojim svim dodatcima uspori komp koliko god ti jak imao komp. E sad poanta jest da imaš s nekim razlogom neki komp, a ne da instaliraš Vistu pa da dobiješ po performansama komp prošle generacije.
Konfa koju si naveo je čisto solidna pod uvjetom da ti graf. kartica ima 256MB RAM-a, što pretpostavljam da ima.
Neka minimalna konfa za Vistu ti je nekakav giga i po procesor, 10GB prostora na disku za normalnu instalaciju Viste, 1GB RAM-a, grafička sa 128MB RAM-a, DVD-ROM itd...
Stabilna je Vista, nije mi se nijednom srušila, ali moj lap (Turion64 ML-30, 512MB RAM-a, ATI X600 sa 64MB RAM-a) je čak i prilikom surfanja Netom štekao...
min CPU je 800MHz.
512Mb RAM
128Mb grafika.
jasno, ako želiš vrtit aero.
imaš na MS stranici konfigurator koji će ti procjeniti konfiguraciju i reći da li zadovoljava potrebe viste.
znaci,ja sa svojih 64mb graficke ne mogu staviti vistu, pa makar imala sve ostalo kak traze?
možeš, isključiš aero sučelje i radit će ti
Affirmative. U suprotnom ako uključiš Aero, Vista će ti otkinuti 64MB RAM-a i pripojiti grafičkoj memoriji :rolleyes: Ali dobivaš zato 3D fancy efekte ;D :comp:
EDIT: Tj. Vista će ti zaključit da imaš premalo grafičkog RAM-a, pa će samostalno isključiti Aero...
a jel rade svi programi i na visti,il imate kakvih problema?To se tiče i igrica?
instalirao i malo je trajala puna je bugova i što se tiče igrica itd.
Nije mi problem u hardveru nego još nije finalizirana možda sad ?????'neznam koja je verzija moja je rc1 i ima još da se radi na njoj dok bude ok.
Proc mi je 3 ghz na toliko vrti
mem 1,5 ghz
grafa 128-256
Programi koje ja koristim 80 posto rade na windowsima samo sam pojeo prste nije bilo drivera za canona bublejet nije ga mogao prepoznat jedini razlog da ih skinem ,da i kameru mi nije našao?????????????
ovako ja sam skinuo finalnu verziju viste i nema puno bagova mozda 5 ali meni radi odlično ali ima jedan problem microsoft je u finalnu verziju koje je 6000 ugradio mehanizam, da u 5 mjesecu 2007 godine se windowsi jednostavno ugase
tako da če se vista morati kupovati u pc dučanima
= Citat =:
Izvorno postao LORRY
Pa prije toga nabaviš novu verziju, finalnu. Vjerojatno će ti netko od frendova imati, ako ne onda skineš sa neta...
BTW meni je vista RC1 odlično radila bez ikakvih grešaka, samo što nije bilo drivera za moj modem, pa ju nisam ostavio. To bi svi trebali znati prije nego instaliraju vistu, da ne smiju imati modem na usb...
Ja imam 1GB RAM, Athlon3000+, ATI Radeon 9550(256MB)
Mislim da je jediini problem nači anti-virus, ne rade oni koji idu na XP, bar večina.= Citat =:
Izvorno postao gaginjo
Za USB modem ne znam jesu li dostupni driveri u finalnoj verziji, ali možda čak i jesu. Što se antivirusa tiče velika većina sada odlično radi na final verziji...= Citat =:
Izvorno postao a.k.
Final je puno bolja od RC1, puno više programa radi... I manje bugova naravno.
@LORRY: nije MS ništa ugradio u Final verziju nego je tako bilo sa svim betama, dakle CD-KEY od beta verzija odnosno RC1/RC2 neće važiti poslije 5. mjeseca 2007. Pošto se ovaj trenutni crack za final vistu bazira na modificiranju reg fileova i unošenju tog Beta CD-KEYa jasno je da on neće važiti iza 5. mjeseca kao što ne bi važio ni da imaš RC1 npr. Nema to veze s final... Ali smislit će već nešto naši dragi crackeri... ;D
To je bio možda problem kod izlaska RC1, ali sada su već svi veći igrači izdali verzije za Vistu= Citat =:
Izvorno postao a.k.
verzija prije je 5777 ali je to RC2 nije finalna
3200+ a64
1GB ram
6600GT
2x160GB sata
vista ultimate b.6000
I radi mi odlično, pod uvjetom da ne pokrećem virtualne mašine :D
Previše rama guta, zato i nabavljam još gigu :D
evo da i ja ne otvaram novu temu o visti jer ih vec ima previse.
zanima me jeli se ovo moze na visti radit.
http://youtube.com/watch?v=e-GQD_MoN3s
Njet!... Na visti možeš samo sanjati o tome.... ;D= Citat =:
Izvorno postao Marko01
Možda ima nekih programčića 3rd party koji bi ti to omogućili, ali nativno to aero neće raditi... Po tom pitanju Linux rulla! :thumbup: Imao sam taj AIGLX i stvarno je ne samo predobar po izgledu već i prilično koristan... Ali zato linux po ostalim stvarima i nije uvijek tako krasan i bajan... :rolleyes:
= Citat =:
Izvorno postao Marko01
koji su to linux-i?
to radi na skoro svakoj distri linuxa,samo treba znat kako se intalira na kojoj,na nekima lakše,na drugima teže ect. .....= Citat =:
Izvorno postao LORRY
Kako već reče kolega Thunderhead to ide u biti na sve Linuxe... Samo na nekima moraš samo instalirati i nešto podesiti, a na nekima te čeka duuugo i bolno, ajmo tako reć, kompajliranje cijelog xgl xservera itd. itd.= Citat =:
Izvorno postao LORRY
Savjet, uzmi Suse Linux, naime, Novell je i izmislio XGL, a Suse je Novellov. Mislim da jedino Suse i još 2-3 distre imaju službeno XGL kao jedno od ponuđenih mogućnosti za xserver... Znači, preporuka je Suse, ne samo za XGL, već je inače dosta jednostavna distra za korištenje...
meni se od toga zavrti u glavi;D= Citat =:
Izvorno postao DJ DeVelox
http://www.youtube.com/watch?v=2FZ9N_YEo3g&NR
linux ima svoje prednosti, definitivno nije za početnike.
a gotovo uvijek postoji problem sa nekim dijelom hardvera. ja sam svojedobno muku mučio sa modemom, dok sam bio na dial up
= Citat =:
Izvorno postao Inovator
Predobro je, jedva čekam ga nabaviti više... Jedino s čim ću se mučiti je modem, kao ti. Ja imam modem usb, pa je to komplicirano...
općenito linuxi imaju nekih rupa, gotovo u svakoj distribuciji nešto ostane nedorečeno.
za aero treba imat više od 512MB rama= Citat =:
Izvorno postao Inovator
ljudi moji ja nikako da skinem vistu skija san do sada 6 torrenta kao navodno vista i nitijedan mi nije dosa do kraja nego ostane na nekih 98%:-/
zanima me kako otkljucat finalnu verziju viste?!:-/