Ima li neka posebna caka oko spajanja N6280 i kompa? Stalno mi pise mob not found ili not connected! Kabel je original. PC Suite je isto plus upgrade sa nokia stranica i driver isto tako! Gdje je greška?????
Printable View
Ima li neka posebna caka oko spajanja N6280 i kompa? Stalno mi pise mob not found ili not connected! Kabel je original. PC Suite je isto plus upgrade sa nokia stranica i driver isto tako! Gdje je greška?????
probaj prkopćati na drugi usb port a ako nedela ni tada onda ti je kabal u banani
Kabel je originalni CA-53! Otvori se PC Suite i izbaci izbornik i napiše da nije konektiran! Kao externi stick preko kabla ga prepozna. Znači da ipak kabel radi!
Imao sam isti problem,isto upgrade preko neta na najnoviji PC Suite,nije ga kužio kao phone,nego samo kao Removable Disk. Najbolje bi ti bilo da deinstaliraš cijeli PC Suite (znači program i sve njegove drivere),sa nokia.com skineš PC Suite Cleaner kojim ćeš počistiti sve preostale fileove i unose u Registry-ju. Kada si tako počistio sve,samo nanovo instaliraš novi PC Suite i sve bi trebalo raditi normalno. Ja sam probavao svašta,jer mi se nije dalo sve reinstalirat,ali na kraju sam ipak morao.
Našao sam na Nokia.hr stranicama neke dodatke za drivere za mob preko BT IC i kabel. MOže li se pojačati zvuk unutri u mobu, nešto slično kao na motorolama. Čini mi se da se ringtonovi malo slabo čuju!
Radi uredno i bez dodataka,imam laptop sa IrDA i BT i PC Suite prepoznaje mob preko sva 3 načina spajanja (makar je kabel najkorišteniji,jer je daleko najbrži). A tihe melodije se daju sredit novim softverom,u kojem je to navodno ispravljeno. Soft ti mogu besplatno staviti u Mobisu,ako je mob pod garancijom. Ako nije,onda ga odneseš kod lokalnog majstora,koji će ti to sredit za stotinjak kuna.
Može li se to raditi sam kod kuće? POd garancijom je naravno! Za sada! Otključati se ne može jer je to BB5 platforma!
Može se raditi kod kuće,trebat će ti kabel,Phoenix i sam software za dotični telefon. Ali uvijek postoji opasnost da završiš s onim što se stručno zove "dead phone",pa radije to prepusti nekom tko zna što radi. Ja ti nažalost ne mogu detaljnije ništa reći,jer imam naviku kupovanja telefona u trgovini,pa to prepuštam njima. Ionako je besplatno u jamstvenom roku.
Ja sam flashao Motorolu V360 sam i to više puta i bilo je dosta uspješno. Samo me zanima gdje ima za skinuti Phoneix, novi software i neki tutorial kako se to radi!
Što da ti kažem,malo pretraži forum i naći ćeš sigurno,ima ti dosta ekipe koja se time bavi. Sretno :thumbup:
ja imam win xp i niti ne trebam pc-suite ili treiber ako hocu podatke prebaciti na comp ili mobi...odma mi pokaze u ekranu da je spojeni i mogu sve raditi...
pa dobro,ali ako se želiš npr. spojiti na net preko UMTS-a ili napisati SMS na kompu (obožavam to),trebat će ti PC Suite. Bez njega se mob svodi na običan USB stick...
Mob se može koristiti u punoj većoj mjeri kad se koristi kabel. Može se ući i i u sistem i borisati neke nepotrebne stvari tako se se interna količina memorije poveća za nekih 20% cca. A uvijek je korisno imati koji Mb više jer to je po meni jedina mana ovog telefona. Malo interne memorije!
= Citat =:
Izvorno postao balkanac
to imas pravo..ali samo za podatke ne trebas "suite"...
pa i nitkog ne poznam koj treba taj mobi za internet ili sms preko comp. pisati....ali dobrao,svaki svoje ;D
pa evo ti mene na primjer :spin:
kad sam doma,mob je obavezno spojen na komp,i ako treba napisat koji sms...
a vikendom se redovito zaletimo kod frenda na vikendicu,a pošto imam laptop, ako treba pročitat mailove,ili nešto brzinski iskopat na Google-u... Nokijica je tu.
Ma ja sam zreo za nekakav Symbian,samo mi je mrsko dat 4000kn za mob (kupujem samo u dućanu,ne želim se gnjavit s lokalnim "Händlerima" ;D )
da ne otvaram novu temo jel ima kakav kabl na koji mogu spojiti obične slušalice jer ove orginal od 6280 su mi osrednje a imam od sennheisera sluše koje su odlićne a nemrem ih koristiti
Balkanac spojio sam Kokiju kabelom! Radi super. Samo........... Postoji li način da uđem u sistem i promijenim atribute datoteka da obrišem npr. interaktivni video N6280 koji je cijeli Mb i neke nepotrebne teme. Prvo bih ih skinuo za svaki slučaj a onda obrisao!
Ja imam original data kabel i slušalice i rade sve genijalno. Čak moram i utišavati jer je preglasno! Gdje ima kablova ne znam!= Citat =:
Izvorno postao perodot
ma ja sam naviko na ove i ne pašu mi ove od nokie! http://shop.sennheiserusa.com/retail...0-S_normal.jpg
Ima na noka stranicama mali "adapter" koji uštekaš u mob a na drugoj strani ima izlaz za obične slušalice... potraži malo na nokia.com...= Citat =:
Izvorno postao perodot
@Sator: koristi tipku EDIT, a ne da svake minute napišeš po jedan post, jer možeš u jednom postu citirati više ljudi i odgovoriti im u jednom postu! To je nabijanje postova i nje baš lijepo...
@Sator: pa iz PC Suitea možeš File Managerom vidjeti sve fileove na mobu i s dotičnima raditi što hoćeš. Ali moja preporuka ti je odmah ubosti neku malo veću miniSD jer 64MB je ništa. Par mp3-ca,slika i to je to.
@Perodot: kao što je Ico rekao,postoji adapter sa Pop-porta na 3.5mm,dobiješ ga u paketu sa N71,sad ne znam gdje se može odvojeno kupiti. Probaj u Mobisu
Probao sam to u File manageru ali ne pokazuje sve što ima! Ne mogu nikako obrisati taj dotični bezvezni nepotrebni video N6280.3gp! Kao da ne postoji!!!!!!!!!!111= Citat =:
Izvorno postao balkanac
Gdje se može na Nokiji pročitati koji je firmware?
*#0000# :licklips:= Citat =:
Izvorno postao Sator