Baš me zanima, šta imate reći za sve češće krađe skupocjenih auta. Ja sam osjetio to na vlastitoj koži. Zanima me jel netko imao nekih sličnih situacija, ili ima nešto pametno za poručiti, nama (ne)sretnicima!
Printable View
Baš me zanima, šta imate reći za sve češće krađe skupocjenih auta. Ja sam osjetio to na vlastitoj koži. Zanima me jel netko imao nekih sličnih situacija, ili ima nešto pametno za poručiti, nama (ne)sretnicima!
kasko......
LOL, Inovator :D
A nemaš šta, sstrizic.. Ili imat kasko, što neće spriječit krađu al' hoće rupu u novčaniku, ili kupiš auto koji neće krast. Zna se šta je na meti, pa tih prvih 5-6 modela izbjegavaš. Nemaš šta drugo...
Znam iz prve ruke da je u dobar dio tih krađa umiješana murija. I ne samo murija, čak i vrlo visoke face (primjer je pokojni muž od frendice kad mu je odnijelo Grand Cherokee iz centra grada, u 10min nakon što ga je parkirao, sa oblekom unutra i svim - prijava je išla još sa carine, pratili ga, dignuli paukom (alarm ništa ne znači), odvezli ga. A kad je potegnuo veze - debele veze (ministar), dobio je uputu da bi bolje bilo da to ostavi na miru jer nikad neće doći do auta, a ako krene dalje kopat mogao bi i po nosu dobit). Tako da se bojim da nemaš izbora...
Kojih to 5-6 modela? Bas me zanima, ja znam za Golfove i Audie, bar su prije oni bili na meti...= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Pa u vrhu su Golfovi, Passati, od Audija mislim da su na meti najviše A6 (nisam ziher), pa su tu oni terenac-wannabe (BMW X-serija, Mercedes ML serija), pa tako to...
uglavnom japanski i daleko istocni auti se ne kradu a ti su sada najkvalitetniji pa nece se pogrijesit tko je uzeo neki od tih..
Hehe, hvala na informaciji, sad znam sta ne smijem kupovat (inace ne znam sta bi, covjece, mogla sam kupit terenca i ostat bez njega i onda se probudit...;D)= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Ma, salu na stranu, nego, sve je to mafija, nema sanse da dodes do auta, mislim da ni u jednoj zemlji to ne funkcionira, kamoli kod nas...Ko zna u kojoj zemlji je vec i koji murjak ruke trlja...
za auto me nije briga, strah me samo kad motor ostavim negdje u gradu parkiran...
Da, to je istina... A ni tenisice nitko neće (tzv. Ford Tabanus) :D= Citat =:
Izvorno postao flOorKilla
Ono, jednostavno ima pila koje imaju kupce i kad su "vruće" tako da je jedina zaštita ne kupit takav auto. Jer kad gledaš dokumentarce o krađama, kad vidiš s kojom lakoćom se sve te sofisticirane zaštite razbiju, pa zlo ti dođe...
Meni je jednom prilikom palo na pamet da bi se mogao/trebao staviti neki GPS lokator ili tako nešto u nekakvu kreamičku košuljicu (ili od drugog materijala koji je otporan na visoke temperature) pa ga u procesu lijevanja bloka motora staviti u stijenku bloka. Ono, zaliti ga unutra, projektirati blok tako da bude malo deblji na tom mjestu (recimo na dnu bloka između dva cilindra). Onda da bi to izvadio/onesposobio treba blok razvalit, a to mislim da se nikome ne isplati radit. Ono, da nema vijak ili poklopac ili tako nešto, i da ne viri van ko bradavica na nosu, nego jednostavno da je uliven u blok.
Radiš ko crnac, da si priuštiš neki dobar auto, kad na kraju ostaneš i bez auta i bez para!
Izvaditi volan kao Bean;D.
Ja imam alarm i multilock.uostalom Peugeot se baš i ne krade,ali svejedno sam stavio.Do sad u obitelji nije bilo nekih neugodnosti osim 1983,kada su nam iz Opela ukrali torbu na moru tako da su skinuli zadnju šajbu;D.
= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
U Rumunjskoj i Albaniji imaš olakšice na osiguranju (naravno) ako imaš ugrađen GPS lokator. Masu novih automobila ima to ugrađeno, samo što su se i kradljivci naučili naći to i skinuti.
Ženi jednog poznanika koji radi u Albaniji već par godina su ukrali novi Mini Cooper S. Našao ga je isti dan iako su ga raskopali i izvadili lokator. Zašto?
Imao je ugrađena 2 komada. Just in case, :)
Zato ja vozim auta kog neće nitko ukrasti jel se ne može puno dobit za njega :D
zato ja vozim bicikl;D
ne nego nemas godina za vozacku :evil:= Citat =:
Izvorno postao sonyck
ovo je bilo nisko :evil:= Citat =:
Izvorno postao Player 4 ever
:jump: :lol: :fried: lol= Citat =:
Izvorno postao Player 4 ever
najbolje je kupit auto koji pacijentima ne paše. pacijentalni auti pacijentima. pa ko voli. ne kradu se ti auti jer su tak dobri, nego jer ih vole pacijenti. a onaj ko kupi golfa , pa valjda zna koje su mu šanse da ga neko otfura. ;D
eto. Montiras u sjedalo foliju i na nju spojis kaskadu od televizora ili nesto slicno. Kada se lik sjedne i ne iskljuci istu starta auto ošamutit ce ga par desetaka somova volti. Jedino kaj ces morat kupit novo sjedalo jer ce se lik zasrat i zapisat al ga je preporucljivo prilikom budjenja iz nesvjesti zvizn ut par puta s letvom na komu su dva hrdjava cavla pa da rikne od trovanja krvi.
Sa ovim sistemom dobijes jos i jeftinije kasko;D
:lol: hahaha :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
Naprosto se divim tvojoj mašti. Nedostatak zareza upućuje ili da pišeš s komunikatora, a sadržaj upućuje na to da si pio crnog vina kojeg ne podnosiš. ;D
LOL NeReD :D ;D :D ;D :D
Pa strgo sam se
Meni (mojim starcima) su prije par godina ukrali audi 80 i to 20 m od mog starog i navecer su nazvali doma i rekli kak imaju nas auto i da trebamo dat lovu ak ga hocemo vidjet.prvo su rekli da damo 7000dem pa se stara nasmijala i rekla da si ga uzu jer je 2tj prije toga placen 11000 DEM a i njenoj frendici su ukrali bmw novog i trazili su 8 somova.Uglavnom stari se nakljuko apaurinima i zaspo a stara je u sesvete u neku sumu furala lovu i ostvila ju i onda su rekli da ce je auto cekat na parkiralisu ali (uvijek postoji ali) tamo kod europatrejda je bio neki sudar i skupilo se murije i mi smo popusili.Ostali bez auta,love i stvari u autu zbog kojih smo i pristali na otkupninu jer za nas bile vazne.Neki papiri i tak.
pa sad vi recite da kradu skupe aute.Fakat mi nije jasno zakaj stari audi pokraj svih novih kaj su krali.
sad imamo pežoa i njega nitko nece na srecu.:)
mojoj prijateljici su ukrali peugeot-a..i to za novu godinu..krenula van,zaboravila nesto kod kuce i vratila se..ostavila upaljen auto..nije si mislila da ce joj netko u roku 5 min. sto ode po stvari kuci uspiti ukrasti auto..kada je dosla auta nije bilo..sutra dan je murja nasla lika..ali lik imao nesrecu,slupao joj auto skroz da se nije isplatilo popravljati..htjela ga je tuziti ali su joj rekli da joj se neisplati jer nece nista postici s tim..jer je sama kriva sto je ostavila upaljen auto i otisla..:creep:
I don't get it.... pa nije ona kriva sto joj je netko ukrao auto, svejedno dal je auto upaljen ili ugasen...
a jel to prek kucom u dvoristu ili pred stanom..? ja nekad znam ostavit upaljen auto isto tako kad zaboravim nesto, ili zimi ostavim da se ugrije. al je u dvoristu pa se nadam da nitko nece ukrast... eh
to je bilo ispred zgrade.. i ona ga je tako ostavila da se grije...
drukcije je kada ga ostavis u dvoristu i ispred zgrade...