Zanima me postoji li nekakav popis besplatnog WLANa u Hrvatskoj?
Printable View
Zanima me postoji li nekakav popis besplatnog WLANa u Hrvatskoj?
Nsb,zagreb
Što da ne :) User made popis
Kavana Kontinental u Rijeci
Grad Krk uz obalu u centru.
Imam vlastiti popis od oko 45 nezasticenih i besplatnih pristupnih mjesta u Zagrebu - ljudi cuvajte svoje AP-ove :notooth:
a da pokrenemo neki wiki na koji bi svatko uploadao info?
Samo 45? Ja sam pronašao barem 200 mjesta na kojima imaš besplatni "Kućni bežični internet" :D :D :D= Citat =:
Izvorno postao rospaya
Prošli tjedan su od srijede nadalje gospoda HaTeofci masovno instalirali u jednom kvartu, pogotovo u konkretne 3-4 ulice, Wireless routere i ADSL.
Dakle...
Toliko APova nezaštićenih da sa golim okom vide mreže po zraku :D časna riječ!
Nisam tako nešto u životu vidio!
Sjedneš s laptopom na klupu, otvoriš pivu, i surfaš ko veliki. Ma ludnica!!!
Fakat bi mogli HTofci barem minimalni securit objasnit ljudima. Ono, minimum enkripcije sa WPE ključem, ili selektivni MAC security.. ma bilo šta, tek toliko da ne može baš svaka šuša uletit.
45 komada u 2-3 ulice u Maksimiru, vjerujem da bi setnja po gradu puno vise pronasla :)= Citat =:
Izvorno postao Shotif
Onaj wiki nije losa ideja, no bolje bi bilo da napravimo nesto manje javno, da ne bi bas svatko mogao manipulirati informacijama.
ne, upravo je to fora, da ljudi znaju gdje otici pogledati da li su na listi naivaca
Evo vako... Zanimljivo je kako nijedan operater u svijetu koji nudi DSL to ne objašnjava...= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Zašto... zato jer i kad kupiš sam svoj AP, on nije podešen... Sve o sigurnosti se može naći u manualu... Jesu li naši T comovci glupi pa ne znaju objasnit il su pametni pa ni ne žele objasnit da bi ti neko zamaznio prometa...
Krađa vašeg paketa ide njima u korist
To stoji, njima se a) ne da zajebavat s tim i b) odgovara veći promet.
Ali s nekakve ljudske strane bi bilo fer i pošteno prema korisnicima. Ljudski.
OK da kupiš uređaj u dućanu pa nije podešen, al kad ti nude neku "uslugu instalacije" fakat bi mogli podesit onaj minimum minimuma.
Ne znam, da sam ja neki provider pa da mi dođe čovjek nakon 2 tjedna mora i žali se da mu je došao račun za 30GB koje on nije potrošio, ja mu ne bih mogao reći "gle, stari, tuff luck. To nije moja stvar, ******." A točno to je ono što ti oni kažu u takvoj situaciji.
Znam da je ovo prdac u vjetar, al mislim da bi bilo fer.
Znam da ni ne spominu nikakav security! Pazi, nisu svi informatičari, ne znaju svi za te rupe. Ja znam, ti znaš, al ona samohrana mama koja djetetu kupi 1GB mjesečno i daje pare koje njoj nisu male, ali je veseli kad djete ima nešto što se danas smatra "normalnim", ona nema pojma o tome. Pa da je bar upozore, da joj vele "to i to se može desit, platite nekog da vam to podesi". Jok, nego odu i ne vele ni riječi. Pa nek' se gospođa žali svetom Petru, al' nek iskešira lovu za promet.
Ako netko želi doma bežični internet trebao bi se i sam interesirat o njegovim prednostima i nedostacima jer od HTovaca ništa.
HT kao firmu boli briga za objašnjenja npr. korisnicima Iskonovog WLAN paketa i prebacuju lopticu na Iskon,a HT montere nije briga jer razmišljaju "balkanski" po sistemu nek se netko drugi je.e sa tim.
Monteri su im katastrofa. Kod mojeg šogora su ovaj tjedan HTovci montirali WLAN za Iskon. Prvo su mu kliještima doslovce presjekli telefonski kabel za modemski pristup a onda su mu u kompjuter ubacili nekakva divlja podešenja kojima nije bilo moguće pristupit internetu. Oni su vezu probali preko svog laptopa, i gle čuda njima je funkcionirala. Montirali su to u radno vrijeme pa je doma bila moja mama koja zna da je ta "kutija" kompjuter ali gdje se to pali i gasi za nju je špansko selo i klinci koji na internet idu kad im ga starci spoje pa nije bilo nikog tko bi mogo provjerit HTovski vrli uradak.
Kakva se onda može očekivati objašnjenja i upute od takvih montera.
Ma o tome i ja govorim... Balkančine balkanske.
Nego, da pitam i ja nešto glede topica... Ovaj AP što je u NSB-u, kak to funkcionira? Bilo tko dođe tamo s laptopom, connecta se i to je to? Sjediš tamo i leech do bola? Ili ima nekih limita?
A pitanjce br. 2, ima li u RH pravih free hotspotova? Tipa na Heathrowu gdje je aerodrom pod besplatnom mrežom pa dok čekaš let samo se spojiš i surfaš koliko hoćeš?
da, upravo tako ;D= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Mislim da nije baš tako, ubijeni su im neki portovi...
Ako ja dobro shvaćam definiciju hotspotova da je to "Legalan bežičan pristup internetu" onda je to ovo što sam ja naveo u svom prvom postu. Bežižan pristup internetu sponzoriran od nekoliko kafića,jednog brodogradilišta i turističke zajednice.= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Ispraviteme i poučite me ako griješim oko definicije.
Evo ovdje objašnjenje ovoga o čemu sam ja pisao.
zna li tko gdje ima free hot spot u Splitu?
Nema na Hethrowu badave...ima T-com i jos neki, ali naplacuju petnaestak kuna za 10 minuta...= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
pa onda nije ni to badave :creep:= Citat =:
Izvorno postao kokolo
Od danas u caffe baru Taurus Exclusive (pored chipoteke) je free Wlan net,... ja probao :)
Izgleda da su otvorili HOTSPOT,.....:)
Ovo u NSB-u nije bash leech do bola jer su blokirani pristupi P2P programima, Torrent programima i nema downloada preko njih (osim ako netko ne skuzi kako proci kroz to, a ako skuzi ja se biljezim za jedan tutorial). Rapid i DDLovi rade bez beda...
U Zg ima besplatni Free (pazi ti moje konstrukcije; riblji Fish paprikas) hotspot na Cvjetnom trgu (barem je bio pred koji 6 mjeseci) i to od Iskona, a na Heathrowu je wireless skup ko voznja Audia A8ice za vrijeme rushhoura...
E sad nemojte me napast-plavuša sam-kako prepoznat da da nije riječ o susjedu koji nema zaštitu nego baš o npr iskonovom hotspotu il tako nečem.? Po imenu?
kako se nakacite na mrezu ako nije tajna,,,
mozda sa Sniferom pogledat nezasitcene klijente ha