...jednostavno pitanje oni koji imaju M55 jesu li uspjeli "poštelati" mail klijent u mobu tj. mogu li skidati mailove na mob (putem GPRS-a)?
Printable View
...jednostavno pitanje oni koji imaju M55 jesu li uspjeli "poštelati" mail klijent u mobu tj. mogu li skidati mailove na mob (putem GPRS-a)?
...jos jednostavniji odgovor: da :)
Ste te muci?
Skida ti putem GPRS-a?
Ehm, imam VIPme, pa zakljuci :)
A preko CSD-a ti prima i salje bez problema?
Dobro jer nikako da ga natjeram da se spoji preko GPRS-a...
Idem dalje kopat'... ;)
ja isto imam problema na sl55 sa mail klijentom :(
Sa spajanjem?= Citat =:
Poslao: 3aTmr
ja isto imam problema na sl55 sa mail klijentom :(
da, kad ide preko csd onda neće da skida mail, a preko gprs ide ok. Neznam zašto
dmi:
Pa zar ti nemaš S45+Zire 71?
Kad si nabavio M55?
Ide i preko CSD. Samo je takav način prespor i preskup pa svatko prekine :D
M55 je u probnoj fazi (čitaj posuđen) pa sad kopam po istom...
@3aTmr - što se tiče CSD-a i S55 ide ali izgleda da imaš krive postavke za CSD (provjeri) jer prije bi trebao imati poteškoća s GPRS spajanjem nego s CSD...
postavke su dobre, jer kad se spajam na wap preko csd onda nema problema, a kad idem na mail account onda neće, zato me i nervira :(
Samo malo - kod postavki mail-a na S55 (kad si unosio) da li te je gdje tražio i postavke za CSD jer sad kad gledam uputstvo za postavljanje mail-a ovdje su navedeni samo parametri za GPRS...
Po tom kad isključiš GPRS na mobu ne možeš se spojiti preko CSD-a jer su postavke mail-a samo za spajanje preko GPRS-a (vidi, vidi vrtim se u krug)...
Zato sto ti je spajanje za mail u potpuno drugom profilu. Meni-9-5-3, pa Mail, Java, RMS.= Citat =:
Poslao: 3aTmr
postavke su dobre, jer kad se spajam na wap preko csd onda nema problema, a kad idem na mail account onda neće, zato me i nervira :(
znam ja to, ali ne mogu to namjestiti, negdje griješim, lai već ću ja to srediti :)= Citat =:
Poslao: ficho
Zato sto ti je spajanje za mail u potpuno drugom profilu. Meni-9-5-3, pa Mail, Java, RMS.
Jesi siguran da ti je sve dobro podeseno? PReko GPRS-a radi? Znaci imas pretplatu?
CSD postavi
Poz. br. ulaza:
+385917122222
Vrsta veze:
ISDN
Korisnik:
38591
Lozinka:
38591
Ostalo sve 0.
E, da, mislim da moras ugasit mob prije nego sto isprobas.
Ja sam jučer podesio i već sam se naskidao i slika i igara.Ja idem preko CSD-a,jer nemogu preko GPRS-a(nisam pretplatnik).
@eminem
misliš na wap??
ma to nije problem, nego mail account....
Ne,nego baš na mail.
Pošaljem si mail(u koji prije toga stavim,kao privitak,ono što hoću skinut na mob).Pošaljem ga,te kad ga dobijem,na mobu odem PORUKE->ULAZ->PRIMI E-MAIL te ga onda skida.Poslije primitka spremim privitak i...to je to.
Ako imas svoj web prostor gdje mozes uploadat sliek i igrice, to napravi, napisi si direktne linkove na fileove u poruku, spremi, otvori, kad je link selektiran, pritisni zelenu slusalicu i download moze poceti :)
Samo prije toga moras podesit HTTP profil.
Ovo je po meni bolji i brzi nacin skidanja fileova s neta.
molim te budi ljubazan i malo pojasni HTTP profil i njegove postavke...= Citat =:
Poslao: ficho
Samo prije toga moras podesit HTTP profil.
Ovo je po meni bolji i brzi nacin skidanja fileova s neta.
sto se tice pop klienta (koristim sl55)....inace malo sam eksperimentirao i spustio sam neke mailove, ali preko csd i to bez nekih vecih problema niti je to predugo trajalo (28 sec, no nisu niti bili dugi njih 4 sami tekst par Kb)...s obzirom da sam vip pretplatnik i imam aktivan gprs probat cu i preko njega (mada sam iskusio neke probleme - kad sam se probao spojiti, a aktivan mi je bio gprs, a baterija bila na manje od 20% kapaciteta javio mi je da napunim bateriju i obustavio akciju !?)
u medjuvremenu isprobao sam i gprs za skidanje mailova i radi normalno....takodjer sam i podesio http profil i skinio koju melodiju i slikicu (koristeci gprs - ukupno 150 kb) koju sam uploado na svoj web space i sljaka odlicno te se slazem s fichom o najzgodnijem nacinu kako skiniti neke stvarcice za mobitel u nedostatku kabla ili ir porta....
@ficho: dobro si se dosjetio za ovaj nacin s porukom i pozivanjem adrese...radi stvarno odlicno...
Dred:
Ajd sad ti pojasni HTTP postavke.Pošalji mi ih(pošto si VIP).Može?
ne znam tocno kako to izgleda na m 55 ali onako kako je ficho napisao mora raditi...pozoves link koji ti se nalazi u sms-u i download je zapocet...
SL55 (pa ti prilagodi svom modelu)
http profil sam ja podesio i za csd i za gprs isti jer kad je gprs aktivan download se obavlja preko njega i suprotno...
kao mene se nalazi u
SETUP-CONECTIVITY-pa tu imam
DATA SERVICES i
HTTP PROFILE kao odvojene foldere... u
DATA SERVICES sam u subfolderu
MAIL,JAVA,RMS postavio postavke i za CSD i GPRS (to je vec poznato kako one izgledaju a ako nije poslat cu i to)....
nakon toga u
HTTP PROFILE (kad ga otvorim u naslovu pise ACCOUNT SETTINGS) pod provider izaberes onaj koji si podesio u DATA SERVICES-MAIL,JAVA,RMS (tu mozes podesiti i vise providera ali u biti ti je potreban sam vip ili kako ga nazoves npr. ja sam nazvao VIPONLINE), zatim
LINGER TIME: 300
PROXY DEACTIVE: Yes
te ostalo prazno (osim sto kod mene je vec stajalo u PROXY PORT: 8080 pa to niti nisam htio mijenjati)
nadam se da ce ti koristiti
Thnx.Kod mene(na M55)je isto kao i na SL55.