gdje je najbolje kupit klimu?
fiksnu naravno.
jel tko kupovao u zadnje vrijeme? zanima me cijena ugradnje i opći dojam
Printable View
gdje je najbolje kupit klimu?
fiksnu naravno.
jel tko kupovao u zadnje vrijeme? zanima me cijena ugradnje i opći dojam
Koliko para toliko muzike! :D= Citat =:
Izvorno postao dj_velja
Vrhunske klime: Toshiba Electric, Mitshubishi Heavy Industry
Srednja klasa: Samsung, Panasonic, Whirpool, LG
Sve ostalo je kina i upitne je kvalitete. Nekome radi bez problema tri i vise godina, a nekome krepa u roku sest mjeseci.
Za koju kvadraturu ti treba?
Možeš kupiti u dućanu i sam je složiti ako znaš ili je možeš kupiti kod privatnika, koji ti je instaliraju...
Najbolja ti je Toshiba, ali i najskuplja...sad je pitanje trežiš li normalnu klimu ili split sistem...split sistem je moderniji, tiši i predviđen za veće prostore...
Moj stari se bavi nabavljanjem i ugradnjom klima uređaja, ali samo Toshibe...ako si zainteresiran, mogu ti dati njegov broj, ali uzmi u obzir da je Toshiba najskuplja kaj se tiče klima uređaja...
ja imam lg već jedno 3 godine..i sječam se da sam montiranje samo platio oko 1500kn,pljačka...praktički smo sami postavili...do sad bez frke radi,istina bila je neka najskuplja,al mislim da nije do toga...uzmi provjerenu frimu i za negdje 40 kvadrata i nečeš skupo proči...
meni treba samo za sobu. znači 16 kvadrata.
dovoljna mi je klima od 2,5 kw
pa to te neče puno doči+sebičan si,dr. ukučanima nebi malo hlada priuštio...:-/
Ma onda ti proizvodjec i ne igra neku ulogu!= Citat =:
Izvorno postao dj_velja
Pogledaj po shopping centrima: Pevec, Mercatone, Euronics, Bauhaus...
Nadji nesto povoljno i kupuj, za tu kvadratu sve je OK!
Jedino sto ti je s obzirom na kvadraturu bilo glupo da ne kupis prije ljeta, kada je montaza besplatna, ovako ces za montazu uradjaja koji ce ti hladiti 15 ak kvadrata, dati 1000 do 1500 kuna!
ja bi uzeo novog panasonica... čisti si sam filter...
Kao da je to bitno, filter se opere dok si rekao keks.
U metrou sada imaju akciju neku toshibu za 1600 kn ili tako nešto..
a je toshiba je zakon ipak "to šiba" :D
Bilo kako bilo nije važno GDJE kupiti klimu nego TKO ti je ugrađuje jer firmice koje su se digle preko noći i traju par sezona baš i nisu neka opcija.
Zato najbolja opcija kod kupnje klime je da se ode u neki od servisa za održavanje klima i da se tamo raspita jer često(nije pravilo) trgovci bubaju razne priče samo da bi prodali a ne znaju u praksi kako ta klima u biti radi.
M3
EDIT: Osobno imam LG klimu model LS-Q096ABL i radi ko grom!!
jel dobra ova http://www.inem.hr/proizvod.php?id=443
u pevecu 1550kn
Zašto ne, ja čak mislim da klimu najviše treba platiti do 2500kn što se tiče kučne upotrebe, tu svakako računam cijena u trgovini + montaža od ovlaštenoga servisa!!= Citat =:
Izvorno postao dj_velja
ja imam Samsunga od prosle godine. monitirao ju sam i radi svoj posao. Platio sam ju 2000 kn i kada se usporedi ta iznos sa sparinama i vrucinom mogu rec da je to odlicna investicija uz minimalno ulaganje.
Navodno Tadiran proizvodi vrhunske uredjaje sto se nebi cudio kad arapi koriste njihove zidovske klime. Mozda su i duplo stedljivije :)
neredu zaboravio si još jednu---SONY ima mi je rođak i besprjekorno radi 2god
nemam pojma o klimama, ali vi pricate kako radi besprijekorno 2 godine, 3 godine...po meni je to malo...mislim da se pod normalno ocekuje da ti nesot radi 2,3 godine besprijekorno
Sve to ovisi i o tome koliko ju koristiš. Ne treba zaboraviti niti servisirati klimu godišnje...
Daleko najbolji proizvodjac je DAIKN, malo ih je teze naci na nasem trzistu, ali vrijede svaku Kunu.Za tvoju kvadraturu uzmi nesto najjeftinije i uzvaj.Mislim da imas u Pevecu od Quadra za 1500 Kn i 2 godine garancije.Ugradja ti dodje cca 1000 Kn.
moze jedan mali savijet....sve sto ne moras kupiti u peveca...ne kupuj...ovo iz osobnog iskustva:))
u dućanu...:thumbup: :thumbup: :rotfl: :wstupid: :wstupid: :evil: :angel:= Citat =:
Izvorno postao dj_velja
Vidis ja osobno imam samo dobrih iskustva sa pevecom,ali nije bitno gdje kupujes klimu, nego tko ti daje garanciju.Ako daje Pevec onda treba izbjegavati, ali ako daj ovlasteni uvoznik onda nije bitno da li si kupio u Pevecu, Ecosu, Hg spotu, T-Mobile ili ViPnetu
Frendica kaze da je uzela za 489kn u Getrou neku prijenosnu klimu! Sad kakova je nemam pojma!
Ja sam cul, da je najbolje kupit klimu kod ovastenog distributera, doduse kostat ce te skuplje (u pocetku), jer moras kupiti uz sam uredjaj i ostale stvari, kao sto su cjevi, spojnice itd, onda jos placas ugradnju, ali imas bolju garanciju te servis uredjaja (mislim da su servisi besplatni neko vrijeme - to pak ovisi od firme do firme).
E sad meni bi recimo trebala klima koja uz kaj i hladi da moze fino i grijat po zimi, prostorju jedno cca 20 kvadrata, uz to onda bi i uzeo klimu koja ima programiranje, ono stila programiras ju da se upali u 4 popodne pocne grijat/hladit, a ti kad dodjes doma s posla a ono ljepo toplo/hladno, pa onda gledas malo jos to za te biofiltere itd ;)
Ono kaj mene zanima je vi koji ste vlasnici klima, za kolko vam je porasla cijena struje, te kolko trosite klimu; jel samo u ljetnim mjesecima (kolko mjeseci) ili i kroz zimu?
sogorica mi je kupila prijenosnu klimu koju je nakon dva dana vratila. Naime vecinu takvog smeca prodaju pod prijenosne klime a zapravo su to ionizatori.
Meni klima radi vec par dana bez prestanka i nemam nikakvih zamjerki.
U stanu gdje sam bio prije klima radi vec 9 godina. mala mrcinica od 7,5 kW isto sam ju solo montirao i nikakvih problema do danas.
@gog klimu ne treba svake godine servisirati, vec samo ocistiti.
Jak si. :chatter:= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
Ja sam jednom napravio kućicu za ptice pa se srušila :notooth: