molim vas da stavite neke linkove za programe i igrice za motorolu A925.
može i prjedlozi za dobre programe, teme i sve ostalo kaj ide na nju.
Unaprijed hvala.
Printable View
molim vas da stavite neke linkove za programe i igrice za motorolu A925.
može i prjedlozi za dobre programe, teme i sve ostalo kaj ide na nju.
Unaprijed hvala.
ak nije tajna di si ga uzeo i za kolko para?
plavi oglasnik 1000 kn
Ja imam istog odličan je mob:thumbup: , imaš aplikacije na aivanet.com
Mali OT:
@killerdog mogu ti prodati-1000kn
kak ti radi bluetooth jer se mozes spojit sa ostalim mobovima jer sam cito da se nece spojit sa svima ja sam ga kupio prekjucer pa neznam jer nisam stigo isprobat
...ja sam ga nabavio novog i radi mi normalno.
kolko ti baterija traje
ako ga puno koristim 1 dan a ovako 2 dana, tebi?
meni ne izdrzi iti jedan dan jer cjelo vrijeme prckam po njemu vidjet cu za tjedan dana kad sve skuzim i kad ga malo pustim na miru.
daj mi preporuci neki program koji je stvarno dobar.
kak ti radi gps
Za kodiranje videa Smart movie converter je odličan. Samo ne treba pretjerivati sa bitratreom jer tada video trza. To je zapravo "paket" koji se sastoji od video playera koji se instalira na mobitel i programa za konvertiranje videozapisa na računalu. Moja preporuka za video maksimalno 96kbps a audio nekoliko puta niži bitrate. Film kodiran u divx solidno izgleda u fulscreenu.
Baterija mi traje dan-dva, ovisno koliko koristim mobitel i to mu je definitvno jedina ozbiljna mana jer prilikom intenzivnije upotrebe moguće je da ne izdrži niti jedan dan.
Vidim da je Antonio 123 spomenuo gps - funkcionira li to i s kojim programom - bila je instalirana neka shareware verzija na njemu ali sam deinstalirao jer nema kartu hrvatske i nije uspio ostvarit vezu sa satelitom(mislio sam iskoristit barem za određivanje brzine kretanja)
za gps kazu da je najbolji program TomTom Mobile ja ga nisam isprobal jer program ima 256 Mb s hrv mapom a ja imam onu mmc od 32 Mb
Da li se može taj Tom Tom Mobile kupiti u Hrvatskoj, za to bi se i isplatilo kupiti karticu od 256 ili 512MB(nisu više tolikoi skupe), ako je gps ugrađen u mobitel solidan i sa tim softwareom funkcionira navigacija dobro. Ako se može naručiti jedino preko interneta, onda ništa - nemam kreditnu karticu.
Vidio sam da wayfinder nudi njihov gps modul koji se na mob spaja preko bluetootha za 99USD,nije strašna cifra(ali je dobavljiv samo narudžbom preko interneta) ali kad već u A925 postoji gps šteta ga je ne iskoristit.
Slao sam mail tvrtki Mireo ali su mi odgovorili da nemaju software koji podržava taj mob(rade za pocket pc).
Antonio123 kažeš da ga nisi isprobao jer nemaš dovoljno veliku karticu, znači li to da ga imaš?
imas ga za skinut na netu besplatno.
link ti je tu na cafemobilu kod nokiinih simbiana.
naslov teme je gps na n seriji ili tako nesto pa jednostavno skines
Hvala Antonio 123, jer pokušavao sam sa podešenjima za SEP900 i nisam uspio budući da su opcije za podešavanje drugačije na A925. :thumbup:
Našao sam link za kartu istočne europe. Kad skinem tom tom ako ga uspijem registrirat probat ću nabavit SD karticu od 256MB pa da isprobam kako radi gps na A925.
navodno da postoji za nhGPS
evo ti link tu imas sve
http://www.symbian-mobile.org/index.php?showtopic=791
a evo i za TomTom
http://www.symbian-mobile.org/index.php?showtopic=6037
daj onda napisi kak je islo i kako izgleda taj GPS, jer nisam ziher daje to pravi GPS (mislim da nije preko satelita), nego da je to neki aGPS koji uzima podatke odasiljaca operatera i tako odredjuje tvoju poziciju (mozda sam u krivu ali neka me onda netko ispravi)
ja sam probao na svojoj A780 oba programa i nisu mi radili, sad trazim novi Firmware, pa ce mozda proraditi i meni.
potrazi program po imenu CoPilot
pogledaj i na ovom forumu
www.motorolafans.com
(najjaci forum za Linux-based motorole)
gps se spaja sa satelitom to je onaj pravi gps.
pokazuje mjesto gdje si, pokazuje najbrži put do nekog mjesta i sprema prjeđeni put
Zar nema a925 neki drugi GPS, odnosno da nema ugrađen GPS receiver (kao benefon esc+) nego podatke dobiva preko GPRS-s?? Već prije sam je mislio kupiti po poprilično povoljnoj cijeni, ali me zbunjivalo ovo..
Moj ESC+ još uvijek radi izvrsno, jedino živcira LCD sa 4 nijanse sive..
Ne a925 ima ugrađeni aGPS - to je interni GPS i funkcionira kao i svaki drugi GPS, spaja se na satelite, pri čemu gprs nema ama baš nikakvu ulogu= Citat =:
Izvorno postao ::wrangler::
sad da pitam nesto sto ce nekima mozda biti malo cudno, ali.... da li je netko od vas mozda rastavljao svoju A925 i da li je skuzio gdje se nalazi i kako izgleda taj chip za GPS?
ja sam svoj rastavio i nisam uspio naci nista sto bi odgovaralo
dajte napisite koje programe koristite za GPS, di skidate mape i kako to izgleda na mobu, stavite neke screen shotove
da li je netko skinuo TomTom pa da ga posalje na CD-u?
Objašnjenje vezano za agps pogledajte na http://en.wikipedia.org/wiki/AGPS
Niti meni sad nije potpuno jasno mora li mobitel komunicirati sa serverom mobilnog operatera ili ne. Naime,prema tekstu na navedenom linku,agps za razliku od "običnog" gps receivera koristi asistenciju servera mobilnog operatera jer mu na taj način nije potrebna vidljivost barem četiri satelita što pomaže u gradovima
gdje postoje smetnje - drveće itd te bi izračun pozicije trebao biti brži.
No, instalirao sam nhgps i probao se spojit - nisam stavio nikakve karte ali bi i bez toga trebao locirati poziciju i odrediti brzinu kretanja. Ma koliko pokušavao nije se uspio povezati sa satelitom na otvorenom prostoru. Možda ipak ne može raditi samostalno.
Nisam uspio skinuti tom tom mobile 5 niti wayfinder, nikako ne mogu naći verziju za ovaj mob - sve su za nokie tj. takvu verziju imam doma na jednom cd-u sa hrpom symbian aplikacija ali za Nokiu.
U svakom slučaju, kada bi netko uspio nabavit tom tom ili wayfinder verziju za ovaj telefon tada bi definitvno uspjeli utvrditi radi li gps samostalno ili ne. Kartu ist. europe sam skinuo.
Također ne mogu utvrditi niti da li je potrebna gprs konekcija tj. da li u tom lsučaju radi jer ne mogu naštimat da se spoji. Bojim se da ako taj agps jedino tako radi da se ne isplati jer bi koštalo papreno prenošenje toliko podataka.
Taj mobitel je Motorola konstruirala za mobilnog operatera 3, moguće da su tako napravili gps receiver da koristi gprs kako bi zarađivali na taj način(vjerojatno je u u toj mreži povoljniji nego kod nas pa se korsnicima isplati imati takav gps).
Što se gprs-a tiče nisam još probao postavke v3x - možda su slične jer je to 3g telefon.
2 blueled: na ovo sam upravo i ja aludirao svojim pitanjem - nije "obični" GPS nego mu treba asistencija operatera. Eto, ipak ima caka..
ja sam probao i sa nekim programom koji se zove Spot, ali ni to nije islo,
postoji jos jedna stvar kod mororola, neke su radjene za istocnu Aziju, neke za Ameriku, a onda su te americke prilagodjivane za Europu, i razlikuju se u hardware-u, npr, po nekim izvorima na netu moja A780 kojaje kupljena u HongKongu ne bi trebala imati GPS, ali ima EDGE, ona americka ima aGPS ali nema EDGE, a europska ima GPS bez onoga "a" a EDGE se moze softverski sloziti (A780 nije namjenjena za prodaju u Europi)
zato me je i zanimalo ako je netko rastavljao svoju a925 ili a1000 pa da vidimo kako izgleda taj GPS chip
i jos jedna stvar, na mobitelu bi se trebala pojaviti ikonica u obliku satelitske antene kad ima GPS signala (ili valjda kad je u dometu satelita - a svaka tocke na zemlji je pokrivena sa barem 2 satelita koji salju podatak o geo. duzini i sirini, ako smo u dometu 3 satelita imamo podatak o brzini, a sa 4 satelita i podatak o visini)
mozda bi trebali otvoriti novu temu pod imenom GPS za Motorole, jer smo malo odlutali od pocetne teme
Imaš jako dobrih programa za UIQ Motorole...za početak počni sa www.iphone-forum.org :)
Onda imaš Operu Mobile 8.6...za gledanje filmova ti je daleko najbolji TCPMP (koji je uostalom besplatan, za razliku od SmartMovieja) jer podržava puno više formata od SmartMovieja (SM podržava samo XviD, a TCPMP ima i za MPEG-1, DivX 3/4/5/6, XviD, ASF, WMV, 3GP, AC3, WMA, OGG, MP3, AMR, AAC itd.). Datoteke za TCPMP kodiraš sa (također besplatnim) PocketDivXEncoderom koji može također kodirati u XviD izjednačavajući tako po kvaliteti sa SmartMoviejem.
ProfiMail ti je za attachmente, QuickOffice za pregled i uređivanje DOC,XLS, PPT, PDF datoteka itd... Imaš hrpetinu programa za taj mob :) Samo treba potražiti.
Eh da, napomena, programi za Motorolin UIQ su binarno nekompatibilni sa Sony Ericssonovim UIQ, tako da ćeš u većini slučajeva (u nekim slučajevima rade na obje) morati tražiti odvojene verzije.
Skinuo sam TCPMP pa ću ga isprobati.
Ako netko treba registraciju za smartmovie mogu mu poslat.
Decki A925 bi morala funkcionirati pomocu GPS-a,imam vam ja TOMTOM.sis file pa cu u toku dana upload-at na rapidshare pa probajte skinut.Javim vam kad ga stavim na net:thumbup:
evo ga: http://rapidshare.de/files/3515220/T...ile_5.SIS.html