koji fotici koriste koje memorijske kartice?(najvise me zanima ko koristi mmc jer bi htio imati sa mmc-om zbog moba)
i jel se isplati kupovati fotce na crno prek svercera?
Printable View
koji fotici koriste koje memorijske kartice?(najvise me zanima ko koristi mmc jer bi htio imati sa mmc-om zbog moba)
i jel se isplati kupovati fotce na crno prek svercera?
kaj niko nista nezna?
nitko nema pojma :D
Bas cu i ja uzeti nekog niskobudzetnog digitalca ali ne razumijem se u tu tematiku...i jel ima preporuka?
xD Picture Card - Olympus, Fuji
CF (Compact Flash) - Canon, Nikon, Pentax
SD Memory Card - HP, Panasonic, Toshiba
Memory Stick (pro) - Sony
Interna Memorija - HP, Medion, Pentax, Photoclip
MMC (Multi Media Card) prihvaćaju neki fotići UZ svoju osnovnu karticu, ali nema nijedan fotić moderne kompaktne klase (koliko je meni poznato) koji koristi MMC kao osnovnu, glavnu ili jedinu karticu... izgleda da MMC pomalo izlazi iz 'mode' i nasljeđuju je kvalitetnije, kapacitetnije i manje memorijske kartice. Fotići iz kompaktne klase koji prihvaćaju i MMC su: Medion MD6126, Panasonicovi Lumix DMC-F1-S i DMC-FZ1-S te Toshiba PDR-3310.
ja kuopi onog kodkovog fotica i ima slot za mmc ili compactflash cards pise u onoj knjizici da se moze obadvoje stavit, tho
mislim da nece izaci iz mode jer je napravljena mmc kartica od cak 4GB u japanu
evo sta ja trebam: fotic po mogucnoscu sa mmc karticom jer imam vec dvije mmc kartice pa bi bilo dobro da mi fotic moze primiti mmc, treba mi opticki zoom najmanje 3x, 3mpix solidna optika, i cijena negdje oko 2500kn
nesto u klasi olympusa c350
evo za medion
Digitalna kamera
• 3.3 Megapixela CCD senzor
• 4.06 cm LCD (1.6") TFT LCD displej u boji
• Optičko tražilo
uvećaj
Cijena: 2.499,00 kn
• 3x optički Ricoh zoom
• 3.4x digitalni zoom (samo u VGA modu)
• Bljeskalica
• 8 MB integrirane memorije
• Utor za SecureDigital i Multimedia memorijske kartice
• Podržani formati: JPEG, DCF, TIFF, AVI
• Mogučnost povezivanja:
- TV-Out (PAL/NTSC)
- USB
Podržane rezolucije
• Digitalna kamera
- 2048 x 1536 pixela
- 1280 x 960 pixela
- 640 x 480 pixela
• PC-Web kamera
- 320 x 240
- 160 x 120
Tehnički podaci
• f = 5.5 - 16.5 mm (ekvivalentno 35-105 mm kod 35mm foto aparata)
• F = 2.6 - 4.7
• Fokus:
- Normal: 30 cm - beskonačno
- Makro: 1cm - 60 cm
• Podešavanje ekspozicije: ± 2 EV
• ISO osjetljivost: 125 / 200 / 400 / 800 ISO
• White balance: automatski / manualni
• Self timer: od 2 do 10 sekundi
• Indikator stanja baterija (2x 1.5V AA)
• Automatsko gašenje
whiteboy koji ti casopis imas koji ima usporedni test digitalaca? koji bi mi ti preporucio vidim da si dosta upucen u to
imas test u Vidiju
imam i ja jedno pitanje, na foticu imam neki prikljucak 'video out' i kabel je dosao koji se tamo ukljuci, ali se nigdje u uputama nista ne spominje o tome. znal ko zasta je to ?
niko mi nista ne govori o svercerima jel se isplati od njih kupovati?
a možda s tim mo'š gledat svoje fotke na telki :)
ajde zappi daj ti svoje misljenje koji fotic bi mi preporucio sa ovim kaj sam opisao?
nemam ja mišljenje... meni je mozak ispran... nemoj na FER.. ne ne ne ne ne ne ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
joj joj ja od tebe ocekivo pravi odgovor kao od covjeka koji zna nesto a ti ovako
Preporuke za fotic do 2500kn:
Canon A300 1920kn
Canon A60 2076
Fuji A203 2420kn
Fuji A204 2140kn
Fuji A303 220kn
Olympus C-350 2620kn
Sony P72 2680kn
Dony P52 2450kn
Od svih ovih moja preporuka ide najvise za nekog Canona jer ima najkvalitetniju sliku, zatim slijedi Olympus pa Sony i Fuji!
moze bit, onaj prikljucak je onak zut i izgleda ko onaj za playstation ..... sutra idem na turnir u 8 ah... ali kad se turnir zavrsi bit ce muzike (narodnjaka) pive, janjetinje, butri......aauuu :rolleyes:= Citat =:
Poslao: zappan
a možda s tim mo'š gledat svoje fotke na telki :)
@Player: to ti je priključak za gledanje fotki na TV-u (većina novijih fotića ga ima).
@coma: MMC izlazi iz mode u digitalnoj fotografiji (a brijem i drugdje) iz jednog jednostavnog razloga: trend minimalizacije - danas postoje kartice koje su manje, lakše, kompaktnije i kapacitetnije od MMC-a. Npr. xD picture card je predviđen za memorije do 8 GB-a! A jako je mali i samim time i cijeli fotić može biti mali jer prostor koji je 'oslobodila' tako mala kartica se iskorištava za neke druge elemente koji čine fotić.
Što se švercera tiče tu ti vrijedi sve ko i kod mobitela. Jeftinije, nema garancije...
Testove kompaktnih digitalnih fotića imaš u novom PC Chipu i Vidiju (U PC Chipu mi je test bolji). Dobre ocjene su uglavnom pobrali skuplji digitalci. No i logično je da se ocjenjuje kvaliteta fotografije, ergonomija fotića, mogućnsti podešavanja opcija, načini spajanja, baterija, leće, zoom... a ne cijena (bar ne kao presudni čimbenik), jer ipak se takva spravica kupuje na duže staze (za razliku od mobača) pa je i koja kuna više opravdana ako se radi o kvalitetnom proizvodu. Grand prix fotić je Olympus C-5050 Zoom - ima sve potrebne elemente vrhunske, mogućnosti su mu fenomenalne (prima do 4 tipa memorijskih kartica, mogućnost stavljanja vanjskog fleša, jaki opt. zoom...) ali meni osobno je prevelik i ne baš lijep. Definitivno ne nešto za amatera koji s fotićem, osim što ga koristi za slikanje, želi biti i viđen. Best buy modeli su im Fuji fine pix A310 i Medion MD6126. Ostali modeli (a ima ih) su svi pobrali solidne kritike, ali ipak najbolje ocjene su dobili oni skuplji.
Dakle za tebe bi coma bio taj medion jer ima i mogućnost prihvata MMC kartice i best buy je ali ako misliš u fotić uložit nešto više para (pa da duže 'traje' ;) ), preporučio bi ti da pogledaš malo i taj Panasonic Lumix DMC-F1-S (3.2 MegaPikslea) koji je stvarno mrak! Ne samo da je kvalitetan i stvarno lijep, nego jedini ima legendarne leica leće koje slove kao najkvalitetnije u svijetu fotića, teleskopa, mikroskopa... Jedino kaj košta 4477 kn...
to mi je preskupo, od pon cu poceti raditi i zaraditi cu dovoljno za m55(na crno)+ neki fotic od 2500kn
a sta mislis o panasonicu DMC-FZ1-S?
morat cu kupiti pc chip pa odluciti
taj Panasonic je masina ima ogroman zooooom Leica objektiv koji je jedan od najboljih objektiva,samo po meni ima premalo Mpixa
DMC-FZ1-S je stvarno mrak i ima najjači zoom na tržištu u tom (a i drugim) segmentu - čak 12x!!! Dakle od 35-420 mm!! Nevjerojatno! Čak ni mnogi profi nedigitalni aparati namju takve objektive (a oni fotografi koji ih nabave ih plate ko cijeli novi aparat). Ali mu fali piksela jer ima tako dobar objektiv da bi definitivno trebao imati i jači CCD čip da bi se taj objektiv u potpunosti iskoristio... i malo je prevelik i nekompaktan za moj ukus..
Ma ima dosta fotića do 2500 kuna koji su jako dobri, ali većina nema mogućnost za MMC... gledaj šta ti je bitno - dimenzije, masa, mogućnosti podešavanja, zoom, veličina i pomičnost LCD-a, jačina blica, otvor blende, izraženost paralakse, dodatna oprema i software, mem. kartica i interna memorija, podržani formati snimanja... ma ima hrpa stvari koje treba staviti u računicu pa se tek onda odlčiti za kupnju...
Koliku ti fotici sto nemaju MMC imaju megabajta?
Pa kako koji... neki se isporučuju s memorijskim karticama različite količine memorije, a neki dolaze s internom memorijom (slabom) i mogučnošću korištenja neke od mem. kartica koje se onda moraju poseebno kupiti (kao onaj gore Medion)...
Kolika bude cca. interna memorija (ovih low end modela)
8-16MB= Citat =:
Poslao: sezam-picika
Kolika bude cca. interna memorija (ovih low end modela)