Evo Vodatel kreće s uvođenjem FTTH i svih popratnih usluga... http://tripleplay.vodatel.hr/public_...cgi?menu_id=60
Printable View
Evo Vodatel kreće s uvođenjem FTTH i svih popratnih usluga... http://tripleplay.vodatel.hr/public_...cgi?menu_id=60
Danas je na mome faksu bilo predavanje o tome. Zbilja je impresivno i mislim da je isplativije od adsla a plaćanje za dodatni promet(dodatnih 512Mb = 10kn) je 50% jeftinije od T-com-a.
Mislim da bi si to mogao uzeti kad mi istekne ugovor sa t-com-om. Jedino me zanima koliko dođe priključak.
pa dao sam link... priključak 990kn, i koga zanimaju ti dodatni MB kad ti je flat 100kn!= Citat =:
Izvorno postao Skyward
Da ali ja nisam vidio gdje piše cijena priključka, hvala na infou:D= Citat =:
Izvorno postao jay
...malo puno :( ...i još nije pokrivena većina Hrvatske...= Citat =:
Instalacija optičkog priključka iznosi 990kn jednokratno i uključuje isporuku i instalaciju optičkih niti direktno u Vaš dom.
Jedino je najam ovog tvBox uredjaja mi malo glup!
U, ovo je skroz super! Baš me zanima kojom će se brzinom širiti njihova mreža...
Čim mi dođe u Osijek, dolazi mi 10 mbps/10 mbps veza...
hahaha
jedva čekam...
definitivno seprebacujemo na ovo...
priključak je skup jer je to optika...
inače, ovo će moći dobiti samo oni koji žive u zgradama kako sam čuo...
Super je to, ali pošto grade vlastitu mrežu, to se i neće tako brzo širiti :(
Za falt rate su napisali da je potrebno samo 100 kuna nadoplate, što mi nije logično jer je to u biti najjeftinije, dok su paketi ograničeni na volumen skuplji! jel zna kolika je brzina za flat rate i jeli je moguće dobiti samo pristup internetu jel telka i telefon mi baš i ne trebaju preko njih
flat rate za 100kn je za 2/2 mbps, a kod ostalih nadoplata se dobiva 5/5 odnosno 10/10 mbps brzina
evo da vam kažem:
pzitivno:
-2 telefonske linije
-120 minuta besplatno prema svim mrežama
-povoljniji razgovori (povoljniji od tcoma)
-obracunska jedinica 1 sekunda
-sve picaboce vezane za telefoniju
-bolja kvaliteta zvuka
-tv program sa mnogo boljom kvalitetom slike i u 5.1 zvuku
-mnogo brzi internet
-flat za samo 100 kn mjesečno
-sve ide preko optike ( čije granice ne postoje )
-nista ne placam t-comu ni DCMu te polagano propadaju
inače samo da nabacim, japanci imaju vezu 350/350 mbps (najbrza koju si obicni smrtnici mogu priustiti, sa cijenom 35€ mjesecno)preko optike...
koja je na istom principu ko ova vodatelova...
ja sam si reko, uzimam to 1000%..
jer DCMu placamo 150 KN tv i 150 kuna internet te 100 kn je mjesecno pretplata za telefon
to je 400 kn zate novce sam mislio da od vodatela mogu dobiti mnogo bolje, sto je istina... ali...
negativno:
-instalacija kosta 1000 kuna
-sve ide preko interneta ( video steaming i sve ostalo)
-da bi gladali tv morate imati TVbox ( za svaki TV u kuci posebno)
dakle to je 50 kn po televizoru mjesečno
-uzasan paket programa koji dolazi s njim
-los PayTV paket
dakle ako ikako bude moguce uzeti prikljucak na rate, recimo 10 mjeseci, to je 100 kn više...
dakle 2/2 mbit = 199 kn
flat= 100 kn
TV box = 200 kn ( imam 4 televizora)
mjesečna rata za prikljucak = 100 kn
600 kn mjesecno
dakle to je prve godine...
a vjerujem da ce krajem godine doci sigurno jos neke nove tehnoligoije, pa neznam dal se bas isplati upucati tih 1000 kuna...
navodno sam cuo da se 15 programa moze gledati normalno, a da za tvbox, svaki dobiva 5 mb video streaminga idu svih onih ostalih 60 programa...
tak da bi mozda i mogao samo za jedna tv uzeti...
samo na to obratite pozornost ako se odlučite za kakve akcije...
da dodam jos:
kad prebacujete programe, sa jednog na drugi, potrebno je onako par sekundi da se streaming učita...
osim tog problema, uvijek morate imati taj uređaj pored tva koji je kao satelitska, sto onda stvara više daljinskih uređaja, jedan za TV stišavanje , drugi za prebacivanje programa, a to je malo problem... i malo mi se nesviđa...
ako uspiu napraviti jedan box od jedno 10 MB straminga da bude za 4 moja TVa da neometano mozemo gledati lijepo TV i net i sve to da mi ipak nekako bude oko 400 - 450 mjesecno, 100=% bi uzeo, ovako se još i premišljam
:thumbup: :thumbup:
Evo baš mi je danas lijepo došla obavijest kabelneta (provider kabelske tv) da od 1.6. raste mjesečna pretplata sa 50kn na 65kn, a za taj iznos imam 40 programa. Gledajući po telefonskim, internet i kabelskim uslugama koje trenutno koristim (super 150, adsl 512/256 2gb, kabelska) u samom startu radi cijena pretplata bi štedio 45kn mjesečno prelaskom na ftth i vodatelov triple play, a o dodatnim beneficijama koje triple play nudi (dodatna linija i broj, jeftiniji razgovori, veća brzina neta, veći broj tv kanala i sl.) da ne govorimo.
Možda glupo pitanje. Jel onih 120 besplatnih minuta samo inicijalno ili je to svaki mjesec.
Ja mislim da bi 120 min. mjesecno bilo.... ako ne onda je to lijepa reklama!!!
Još jedno glupo pitanje...Primjetio sam da je dostupno samo u zgradama. Hoće li biti dostupno i u prigradskim dijelovima ZG-a i ako ne, kad bi se to moglo dogoditi.
Što se tiče ovih stvari, moji su ukućani ekstremno glupi, a ja sam još gluplji što sam se dao nagovoriti...sklopio ugovor na 12 mjeseci sa Iskonom (odn. T-Comom) prije 2 mjeseca, što znači da ću morati otplaćivati još 10 mjeseci prokletih 99 kuna, što mi još dodatno poskupljuje instalaciju. Ali nadam se da će usluga biti dostupna do jeseni i u prigradskom dijelu, pa će tad već biti isplativo prekinuti ugovor i prebacit se na taj Triple Play o kojem svi pričaju :)
Još jedno glupo pitanje: Ako plaćamo glupu pretplatu HRT-u, možemo li ako sklopimo ugovor za ovo ukinuti plaćanje te pretplate?
Inače kod mene ovakva situacija:
73 kune Super 60 paket...2GB paket brzina veze 512/128 135 kuna...60 kuna pretplate na HRT...sveukupno 270 kuna. Ako uzmemo u obzir 2 sata besplatnog razgovora i 2Mb paket te hrpetinu ovih lokalnih kanala, ova stvar bi mi se isplatila, ali samo ako nemam ugovor...Ovako troškovi definitivno premašuju.
svaki mjesec.= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
ne, možda uopće ne.= Citat =:
Izvorno postao ttperic
ne.= Citat =:
Izvorno postao ttperic
IMO, ovo kad bi bilo dostupno svugdje, mislim da bi se više isplatilo uzeti Flatrate i 2Mbit vezu a tko j... TVbox i gledanje ovih programa za 50 kuna. Ionako moraš plaćati HRT-u pretplatu tako da to ne opravdava trošak. Kad bi se uvela mogućnost izbacivanja ove glupe pretplate, onda bi se ovo itekako isplatilo. Tu još samo ostaje cijena priključka koja je definitivno prevelika, ali s obzirom na to što dobivaš, itekako se isplati :)
Drugim riječima, budemo li razumni i uvedu mogućnost plaćanja priključka na rate onda bi računica bila ovakva:
200 kuna za osnovni paket (120 minuta razgovora, 2Mbit simetrična veza, 2GB prometa)
65 kuna HRT pretplate
--------
265 kuna
dodajmo tom iznosu još nekih 50-ak kuna za dodatni promet (to je još 2 i pol gigabajta, što bi većini korisnika bilo dovoljno)
To je sveukupno 315 kuna.
a ako pogledamo standardnu ponudu koju sad imamo
180 za ADSL (5GB) - granica iznad koje ni jedan korisnik ne bi trebao ići
75 za T-Com (60 minuta razgovora)
65 za HRT (osnovni paket analognih i digitalnih programa)
------
320 kuna
dodamo li tome još 60 minuta razgovora što je 14 kuna i to je 335 kuna što je oko 20 kuna skuplje od istovjetne triple play usluge. Smatrat ćemo da većini korisnika neće trebati nešto kao što su dvije linije, neograničeni promet i slovenski, srpski, makedonski i bosanski TV kanali (sinkronizirane uopće ne računam jer se to dobije na sat), jasno je da su cijene opet tu negdje.
Ono što je prednost triple playa jest svakako u ovim dodatnim mogućnostima, za koje ćemo kod T-COma i drugih providera iskeširati masne novce. PayTV kanali IMO nisu loši, ali su definitivno preskupi. Flat je kod T-Coma 360 kuna, a ovdje ga dobiješ samo za dodatnih 100 kuna (dakle nekih 300 kuna čitav paket). Četiri puta veća brzina veze otvara zanimljive mogućnosti dijeljenja veze, što može dodatno smanjiti troškove (doduše ne znam da li je moguće dijeljenje kapaciteta putem FTTH tehnologije i uz upotrebu lokalnih (bežičnih) mreža). A ako uzmemo 5Mbit vezu u računicu i ako imamo recimo 5-6 korisnika, svakome ostane pristojan kapacitet od 800kbit/s što je opet pristojno, a cijena koju ćeš platiti (uzmemo li u obzir da 5 korisnika dijeli vezu i da svaki plaća nekih 60-ak kuna (200 za vezu i 100 za flat paket)) je višestruko manja. Naravno, sve ovo ako je moguće dijeliti vezu. Tu je još i mogućnost VoIP-a, što uštedi gomilu novca prema stranim zemljama, te gomilu jedinstvenih pogodnosti poput dvije linije (već vidim brže trošenje onih 120 minuta), besplatnog preusmjerenja i slično.
Nažalost sve ovo što se spominje ima cijenu u obliku onih 1000 kuna koje je potrebno platiti za instalaciju i upravo zato ljudi koji su sklopili ugovore...a veliki je broj to napravio neće baš biti oduševljeni cijenama...
Dali je obavezno koristit TV ili moras bas sve pakete koristit.
Meni bi bilo glupo da moram cak i njihov tel. koristit.
Nisi se ti ništa zajebao sa tim što si uzeo ADSL, jer ovaj Triple Play će se jako sporo širiti, a do nekih mjesta i dijelova gradova neće vjerojatno nikada ni stići... Stoga, odahni...
Ma znam...ali opet...tražim izliku da vičem na starce što su tako kratkovidni :)
Nekužim zašto miješaš HRT pretplatu, nju plaćaš ako imaš mogućnost gledanja i/ili slušanja HRTa, dakle plaćaš je gdjegod i kakogod.= Citat =:
Izvorno postao ttperic
Što se tiče usporedbe usluga telefoniranja jedina usporedba bi trebala ići sa T-Com Super 150 (95kn) koji uključuje 150 besplatnih minuta i sve one dodatne usluge kao i kod vodatela. Inače ako se ono "Prijenos pretplatničkog odnosa 200 kn" odnosi na prijelaz broja s tcoma na vodatel to je malo pretjerano.
Flat kod T-Coma je 299kn.= Citat =:
Izvorno postao ttperic
Ne vidim zašto nebi bilo moguće.= Citat =:
Izvorno postao ttperic
Ta opcija kao mogćnost će biti besplatna dok će se njeno korištenje naplaćivati.= Citat =:
Izvorno postao ttperic
S obzirom na trošak priključka i ono što će on u budućnosti nuditi cijena od 990kn mi izgleda skroz realno, ali da, nema oduševljenja :-/= Citat =:
Izvorno postao ttperic
Bit će zanimljivo gledati razvoj ove usluge u budućnosti jer ovaj standard nudi 100Mb/s propusnosti dvosmjerno tako da quotam frenda iz Francuske...
Ovaj ftth je uistinu nešto vrhunsko, ali s obzirom na brzinu realizacije iste aktualnost možda ispari, jer do kraja godine bi trebali početi s iptv, adsl2 (jednog dana i 2+) i wimax što će zadovoljiti većinu trenutnih korisnika bakra.= Citat =:
[22:21] Inside Man: lol, 2Mbps FTTH?
[22:21] Inside Man: that's like 128kbps ADSL
znači ako sam ja dobro shvatio, ako imam dva televizora doma trebam plaćat dodatnih 100kn mjesečno za one tv-boxeve?!? pa jel postoji ikakva mogućnost ne nabavljanja tih tv-boxova, a da se može gledat na televizoru? jel je onda ona početna cijena od 200 kn već utopija... 199kn+100kn(flat rate)+100kn(2 tv-boxa) i plus 1000kn za priključak... to već baš i nije isplativo
@ttperic
TV pretplata se placa za prijamnik, a ne za TV program. Znaci da bi trebao placati za svaku spravu koja je sposobna pustati radio / tv program.
Ne, to je promjenjeno.= Citat =:
Izvorno postao rospaya