Sadašnje cijene su im stvarno previsoke.
Gledam cijene mobilnih operatera u razvijenijim zemljama i kad ih usporedim sa našim plaćama i standardom, cijene su kod nas duplo veće.
Tele2 ima približno primjerene cijene našem standardu.
Printable View
Sadašnje cijene su im stvarno previsoke.
Gledam cijene mobilnih operatera u razvijenijim zemljama i kad ih usporedim sa našim plaćama i standardom, cijene su kod nas duplo veće.
Tele2 ima približno primjerene cijene našem standardu.
nema popusta ko u evropskim zemljicama ali ih možemo ostvariti uz debele ugovore koji su vani opet povoljniji ali valjda će i nama sunce svanuti
Nece sniziti cijene sve dok ne zabiljeze masovniji odljev korisnika, a to im se nece dogodit sve dok ljudi budu i dalje koristili te dvije mreze i cekali da snize cijene. Nemaju oni puno razloga za snizavanje cijena, tehnicki su i dalje mocniji od Tele2, brojem korisnika takodjer, a nisu zabiljezili niti odljev koji bi im ugrozio poslovanje.
Ja sam čuo da će poskupit. :)
Ako hoćeš niže cijene potpuno se preseli na tele2 jer ih od vipa i t-mobile-a nećeš dočekati. Bit će promocija i akcija ali niske cijene kao tele2 neće imati nikad.= Citat =:
Izvorno postao tomek
U svezi, glede i unatoč snižavanja cijena.
KAd se malo bolje sagledaju stvari, ispada da se trenutni korisnici T-mobilea i Vipa dijele na slijedeće skupine:
1. Oni koji čekaju da ova dva operatera snize cijene. Njih je cca. 25%
2. Oni koji ne mogu promijeniti broj radi prirode posla, a ovdje spadaju i oni koji su zarobljeni ugovorima, jer su kupili mobitele za male novce. Ovih je cca 25%
3. Oni koji uopće ne razmišljaju o troškovima telefoniranja, jer su inertni i lijeno im se zajebavat s promjenom operatera. U ovu skupinu upada dobrih 50% korisnika. Žalosna hrvatska zbilja.
U ovu zadnju skupinu spadaju još i oni koji nisu ni čuli da postoji 3. operater. Naime, neki dan zovem jednu firmu u Splitu i djelatnica kojoj sam diktirao broj moba, pita: A koja je to sad linija 095? Napominjem ovo je bilo prije par dana i nije to neka baba ni strina, nego ženska koja radi kao referent prodaje u firmi od 6 zaposlenih.
E ta je stvarno biser nad biserima :)
pa koja je to mreža 095? :)
Ona je rekla linija, ;D zato sam i podebljao. A koja? Neka tamo.= Citat =:
Izvorno postao dj_velja
nece sniziti jer cini mi se da su dovoljno ljudi zarobili na 24 mjeseca. a i ovo je istina da zbog posla ljudi nece mijenajti - ja sam radije riskirao 20kn dok sam javio svima s kojim sam ikad rijeci progovorio da imam novi broj :o
i ne trebaju snizit cijene, neka deru budale (pogotovo one iz trece grupe koju, je naveo kolega)... ja doduse, jos uvijek koristim Vip, ali iskljucivo za pozive prema Vipu i vip.friends broju... za drugo nista ;)
ja bi one pod 3 stavio cak i vise od 50%
a ovi ce promijeniti cijene - kad im bude velika trta, u sto sumnjam jer nazalost, pojedinci ne samo da su inertni, vec i padaju na "ambalazu" koja im prodaje preskup proizvod.
pa sad bi trebalo sve se smanjit odnosno pojeftinit ,i mobiteli i poruke i pozivi jer dolaze nove mreze,vise nije vip i simpa :D valda bude nekaj ;)
Koje to nove mreže dolaze? Još bi eventualno mogla doći četvrta, virtualna mreža, ali o tom - potom... I najviše me ljute ti koji zapomažu i psuju one kojima godinama masno plaćaju... Odnosno, kupe mrcinu od moba, pa onda žicaju za poruke ili pozive na brzaka... Nema spuštanja cijena kod dva giganta...
Ja se nemogu naći u nijednoj od ove tri kategorije.
Ja ne bih mogao bez VL!-a i ponekad RTL-a
pa trenutacno koristim vip ali zato jer imam 0kn sa curom tako da mjesecno mi je bon od 100 i jedan od 35kn dosta :)
ali uzet cu tele 2 sigurno samo trbam srediti drugi mob :)
Bilo bi stvarno krajnje vrijeme da t-mobile poduzme nešto u vezi cijena,neka barem uvedu tarifu 0 prema simpati&ja broju.
Bilo bi krajnje vrijeme za koga? Tebe? Mene? Njih? Ne brine to njih... I nemoj ni pomisliti da će izgubiti veći broj korisnika... Em koliki su vezani ugovorima na godinu, dvije, em koliki će im novi doći...
Svi zapomazu, a nitko se ne mice s VIP-a i T Mobilea. Svi trebaju znati da niti jedan niti drugi nemaju nikakvog razloga za snizenje cijena sve dok ih korisnici masovnije ne pocnu napustati.
T-Mobile poruke su po meni preskupe dok je na VIP-u solidno...
Kaj je tu solidno da mi je znati? 3 lipe jeftinije nego na t-mobajlu, a 29 lipa je jedino za vikend kad se tak i tak manje šalju poruke. A da ne govorim da je na vipme call tarifnom modelu poruka 48 lipa.= Citat =:
Izvorno postao macak_os
da tele ubaci u svoju ponudu neke lude mobitele, kao vip i t mobile, mislim da bi ljudi masovno potpisivali ugovor s njima. mene isto muci promjena broja. koristim tele za neke male razgovore. sad mi je u toku treci ugovor s t- mobilom, i ak tele nece ponudit nista dok cu mijenjat ugovor i mob, vjerojatno cu i kod njih ostati. i priznam da placam skuplje, ali nije lako mijenjat broj. da t-mobile uvede nekakvu tarifu 0, ljudi bi opet svi potpisivali kod njih, upravo zbog svih tih uređaja i kombinacija koje imaju. to je moje misljenje
spustit ce oni cijene samo u slucaju da izgube puno korisnika,ali s obzirom na navike prosjecnog hrvatskog gradjanina, to ce se tesko dogoditi.
Sorry, zaboravio sam stavit kategoriju "ostali", a postotak bi iznosio cca 1%, jer mislim da upravo toliko korisnika koristi VL. ;)= Citat =:
Izvorno postao Dark
Ne znam kakve bi oni to lude mobitele trebali ponudit, a ako hoces ludi mobitel, uvijek ga mozes nabaviti i preko Plavog oglasnika. Nema sanse da bih ja zbog nekog moba potpisao ugovor na 2-3 godine.