U čemu se primjeti razlika između 65tis boja i 262tis boja na zaslonima mobitela?
Ili još bolje između 262 tis boja i 16 milijuna boja?
Printable View
U čemu se primjeti razlika između 65tis boja i 262tis boja na zaslonima mobitela?
Ili još bolje između 262 tis boja i 16 milijuna boja?
ja golim okom nisam uspio primjetit razliku između 65 i 263k boja,tako da se nemoraš oko toga brinut....važniji su podatci rezolucije ekrana,veličine piksela i slično.
to je samo marketinski potez,nema razlike.
Ma to sam i ja želio reći! 262 je skuplje od 65= Citat =:
Izvorno postao zmija
onih 16 milijuna je broj mogucih prikaza.toliko nema na ekranu npr.kad uslikas i stavis sliku na komp onda ce jako lijepo izgledat raspitivao sam se za vs 3 ali to me razocaralo
Ne vidi se toliko razlika između 65k i 262k, ali sa 16mil. se vidi.
Po meni je ta razlika uistinu vise marketinske nego prakticne priride.
Imao sam P900 (display 64K boja), sada ima P910i (ekran identicnih dimenzija i svjetlosne jacina samo sa 256K boja) i razlike nema ili je ja bar ne vidim!
E ljudi, imam motorolu v300, mobitel sa jednom od najboljih kamera sa 65tis boja. I gledao sam na samsungu sliku sa 262tis boja i na sony ericssonu i nema apsolutno nikakve razlike. Imaš ti pravo kad kažeš da su pixeli i rezolucija bitnija. Motorola ima tako dobru kameru velikim dijelom zahvaljujući dobrom ekranu.:thumbup:
Ja itekako vidim razliku izmedu d500 i e330!
Dobro, postoji razlika, možda samo u jasnoći prikaza. 262k ima malo oštriiji prikaz, ali sve skupa ne zaslužuje veću pažnju. Riječ je samo o nijensama.
U biti gotovo pa neprimjetno.
Ja sam odma vidio razliku!
Ali glavno de se napreduje, možda jednoga dana budemo imali tru kolor!;)
frend ima s700 i ne vidim puno razliku ako usporedim sa k700i
ja sam daltonist pa ne vidim razliku u tim bojama . ;D
ali rezolucija se kuzi dosta .
ima razlike i to velike vecina mojih frendova imaju ekrane sa 64k boja a ja sa 262k boja i moj mob ima življe boje
a kod jih se vide neke kockice
Jako je tesko primjetiti razliku imeđu 65k i 262k, ali 16 milijuna je napredak koji se zaista vidi.
...e sad, kockice mogu bit iz različitih razloga - a najčešći su manja rezolucija ekrana i broj boja (iako je to rjeđi razlog)...= Citat =:
Izvorno postao hat
ja nevidim bas razliku mozda mrvicu ali ne nesto za sto bi dao ekstra lovu :)
ja mislim da je sve u rezoluciji. moja sestra ima SE T630, koji ima istu veličinu ekrana i isto 65k boja kao moj K700, ali moj ima jaču rezoluciju i zato mu je slika puno bolja (njoj se vide kockice).
više boja je možda samo značajno za fotke.
Razliku između ekrana 6630 i 6680 nisam uspio primjetit. A ekran sa 16 milijuna boja nisam nikad vidio, pa ne mogu ništa reć.
a ja sam primjetio da kod 262k boja ekran je malo sporiji i šteka kod s700 i z1010
Imao sam i ja oba mobiela i na P910i mi se čini da je ekran nekak svijetliji i bistriji...i troši više baterije ;D= Citat =:
Izvorno postao Bimbi
Moram priznati da dugo nisam cuo ovakvu glupost. A sto se tice boja, misljenja sam da je rezolucija ipak najbitnija, a boju na tim malim ekranima i jos manjm pikselima ljudsko oko i ne moze bas predobro percipirati. Druga je stvar na ekranima racunala gdje se vide razlike u broju boja.= Citat =:
Izvorno postao faca_666
je rezolucija je najbitnija za kvalitetu, oštrinu slike a i broj boja je također važan
Ja sam imao 6630 (65000) i n70 (256000).= Citat =:
Izvorno postao PhytoSculpt
Razlika je u bistrini slike, odn. po mom sudu slika izgleda nekako "svježa", življa. I to je jedino što sam ja uspio vidjeti.
broj boja nije tako vazan kao rezolucija.pda uredjaji imaju samo 65k,ali u vrlo velikim rezama od 320x240 do vga 640x480 pix pa im je prikaz na zaslonu kristalno cist.sve su to marketinski trikovi za privlacenje kupaca.