Imam 768/128 kb/s flat, a nemogu postici download veci od 648,8 kb/s.
Dali postoji netko tko s "MAX"adslom zapravo skida brzinom koliku ovi obecavaju?
Printable View
Imam 768/128 kb/s flat, a nemogu postici download veci od 648,8 kb/s.
Dali postoji netko tko s "MAX"adslom zapravo skida brzinom koliku ovi obecavaju?
Nema takvog... To je samo brojka koju podvaljuju, ali zapravo prava brzina je ipak ispod nje.
Dali se netko ikad zalio T-comu?
Ja sam se vec zalio, objavljeno je na webu sve mailove koje sam ja slao njima i oni meni, pa ako hocete pogledajte:
http://www.panonius.com/index.php?op...=121&Itemid=43
I molim komentirajte.
.i ja sam se žalila,zbog računa
nisu mi ništa odgovorili preko maila,a na službi za korisnike su mi rekli da pišem žalbu ili da dojdem kod njih u Palmotićevu.Eto kak su uslužni.
ajmo okupit vojsku i u palmoticevu...
@raf svaka cast za mailove... :thumbup:
BRAVO!!!!!!= Citat =:
Ukratko ja NEDOBIJEM ono sto platim, pa vas molim potrudite se razumjeti jer mislim da i djeca u 1. razredu osnovne škole znaju da ako kupe Coca-Colu od 2 L, sigurno neće dobiti 1,8 L, a platiti 2 L.
Eto ja jucer poslao pismeno pa cemo vidjeti.
Nece od tog biti nista, dokle god nedode konkurencija.
Iskon nije konkurencija.
Sto se tice racuna (odnosi se na koliko si mb skinula, ne?), neznam si procitala ono s linka da stavljaju u neke okvire pa se 10% gubi, al ti ih zaracunaju.
Znaci od sveukupne svote mb oduzmi 10% min, pa ces vidjeti koliko su te pokrali.
Gamad.
viš viš to i nije tako loša ideja ;D= Citat =:
Izvorno postao muras
Ne, ne u ugovoru pise da se slazemo da cemo sve sporove rjesiti mirno...
Mislim da je bolja ideja da ih lijepo spamamo s prigovorima, reklamacijama, zalbama, nezadovoljnoscu na njihove usluge...
je stvarno Raf svaka čast baš me zanima jel bu kaj od referenta
iako ja moram zbog nekih stvari biti na t.comu u ovome te podržavam;)
e, oprosti, ali ne tupi da je krađa ono o čemu nemaš pojma. ne trpaju "oni" u "nekakve pakete", nego jednostavno tehnologija prijenosa podatak funkcionira na taj način da se bitovi grupiraju u pakete, ne zato što to T-com želi, nego zato što je tehnologija takva. također, ti paketi nose zaštite i slično nad tvojim podacima da bi se mogle detektirati i/ili ispraviti greške u prijenosu. to je sve tvoj podatak i koristan i njegova zaštita, to ti prenosiš, jer da ne prenosiš zaštitu, vjeruj mi prenosio bi po nekoliko puta istu stvar što ne bi bilo 10% od podatka, nego bi prenosio recimo 300% ili 500% za isti podatak (i jednako toliko platio). soft u windowsima ti mjeri prijenos korisnih podataka i zato imaš tu razliku da nikad nećeš "dostići" 768 kbps protoka korisnih podataka, iako ih možda sa svom zaštitom paketa i prenosiš, a to ne znaš.= Citat =:
Izvorno postao Raf
druga stvar su cijene, odnosi cijena, QoS i sl. na što se čovjek može žaliti, pogotovo na pucanje veze svakih 20 min.
Točno tako... Uostalom pljuvanje po t-com je totalno out, mislim, koliko od vas koji pljuvate po t-comu je uopće pogledalo ponudu Optime i drugih providera, a kamoli da su prebacili svoj fiksni telefon na drugog providera?
@gog
Prvo sam htio uvesti cable, ali nazalost u mom kvartu nemaju podrsku za internet preko cable-a. Pa je onda bilo ili sat adsl ili obicni. Zna se naravno koji je jeftiniji.
I tako da jedini koji nude ADSL uslugu preko telefona su t-com i iskon. Razlika u cijeni je 10 kn, a na iskonu se podrška korisnicima naplacuje (06X/XXX-XXX). Pa sam naravno uzeo t-com.
Svoj fiksi telefon nisam prebacio na drugog providera za to da ne bi za telefon placao dvije pretpalte i dobivao dva racuna. Kada agencija za telekomunikacije odluci da se nemora vise placati t-com-u budi siguran da cu se odmah prebaciti.
@zappan
imas pravo... tupio sam bez veze... ja imam flat pa me boli *****...
Ajd zamislimo da je t-com u pravu... ja svejedno imam samo 82% brzine od 768/128. sto znaci da se negubi 10% vec skoro 20% na PPPoE okvire.
A ja samo kazem da oni meni prodaju 100% brzinu a daju mi 82%. U mailu sam im rekao zasto onda ne povecaju brzinu pa da to u konacnici boude oko 768/128 kb/s.
Da se tu radi o brzini od nekoliko megabita, onda j**** 119,2 kb/s.
Ali budimo realni 119,2 kb/s je poprilicna brzina (s obzirom da se radi o 768kb/s) koja je meni uskracena, a platio sam je, a oni su duzni nadoknaditi gubitke na vezi koje nastaju zbog njihovog koristenja PPPoE tehnologije.
...prijatelju, kad su neki jednostavno OSUĐENI na t-com i nemaju nikakvu mogućnost da probaju nešto drugo... a i još ta današnja ponuda, kao što i novi operateri ovise o t-comu, pa mogu pljuvat po njima koliko hoću, al što vrijedi...= Citat =:
Izvorno postao gog
imam ja 1.5 mbps i meni radi ok :),160kb/s nekad i 165 :)
pa to je malo
Valjda 160 kB
1536/8=192kB/s
radit ti ok, ali ti ne ide full fali ti 32 kB/s...
Ti nemaš 768 kb/s nego 768 kbps što je velika razlika. Kb/s je kilobajta po sekundi, a kbps je kilobita po sekundi= Citat =:
Izvorno postao Raf
1 bayt = 8 bit= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
768 kbit/s = 96 kbajt/s
ja imam 81.1 kbajt/s = 648,8 kbit/s
sto znaci da nemam 768kbit/s nego samo 82% te brzine.:deal:
Znam ja to. Ti si gore napisao da imaš 768kb/s, a ne 768kbps odnosno 768 kbit/s. Na to sam mislio= Citat =:
Izvorno postao Raf
cyberphere - 768 kbps je isto što i 768 kb/s, dok je 768 kBps različito od prethodnog, a jednako što i 768 kB/s. oznaka 'k' za kilo se piše malim slovom u dekadskom sustavu jedinica, a oznaka 'K' predstavlja binarnu reprezentaciju za kilo i koristi se vezano uz računala, kad se napiše 'K', to znači 2^10 iliti 1024. bit i bajt se razlikuju po malom i velikom slovu, 'b' je bit, 'B' je bajt i to je ono što je bitno.
...aaa, koja učena rasprava...
Mislim da pretjerujete - ako radi odlično - ako ne onda nije - zbilja mene više mući propusnost mreže i pojedinih servera nego brzina skidanja...
Zašto bi plaćao 2 pretplate, afaik to nije istina...= Citat =:
Izvorno postao Raf
Nemaš 82% brzine, nego imaš svih 100% (možda malo manje), druga je stvar što od tih 100% dio otpada na error correctione, veličinu paketa i sl. Veličina paketa nije ista ako recimo vršiš download velikih file-ova ili igraš neki fps online, a svaki paket ima svoj početak i kraj, te kontrolne bitove. Nećeš nigdje naći operatera koji će ti ponuditi točno 768kbps onako kako bi ti volio da se to dodjeluje, jer je to ne moguće iz gore navedenih razloga...= Citat =:
Izvorno postao Raf
5. Kome se plaća mjesečna naknada?= Citat =:
Izvorno postao gog
Nakon prelaska u Optima Telekom korisnici su, prema odluci Agencije za telekomunikacije, i dalje obvezni na postojećem računu T-HT-a plaćati mjesečnu naknadu za pristup. Optima Telekom će slati poseban račun za sve telefonske pozive koji će se obračunavati po Optima Telekom tarifi. Optima Telekom se zalaže za naknadu koja će biti isključivo troškovno orijentirana, gdje će se troškovi odnositi isključivo na održavanje i nadzor mreže.
Copy&paste s optima.hr
Razumijem sto mi hoces reci, a ja ti kazem da imam flat pa mi je pretplata 500kn pa mi tako nije svejedno 100% ili 82%. Druga bi bila prica da su cijene i brzine kao one u inozemstvu pa da me bas briga 0,1 mb vise ili manje. No t-com nema potrebe davati vece brzine i nize cijene jer nema konkurencije... Kada ne bi dosla konkurencija ni za 10 g sigurno nebi u tih 10 g povecali brzinu, mozda samo za koju mrvicu cjene. Neznam jesi procitao u mojim mailovima brzine s njemackog t-coma. Kada znas takve stvari onda bome hoces svu brzinu koju platis, korisnu brzinu ako hoces.= Citat =:
Izvorno postao gog
pa to ti i pokušavamo objasnit da ti dobijaš uglavnom svu brzinu koju platiš, samo ti windowsi prijavljuju korisne podatke a ne i njihovu zaštitu koju također prenosiš.= Citat =:
Izvorno postao Raf
mogu li te pitat jesi li se ikad na pošti bunio kad si slao pismo prilikom vaganja da izvade sadržaj iz omotnice jer ti ne šalješ omotnicu nego njen sadržaj? nisi, jel tako. e pa to ti je i ovdje isto tako. ako to ne možeš shvatiti, žao mi je, ali to je upravo to. omjer korisnih i prenesenih podataka ti je gog objasnio da varira ovisno što prenosiš, tako da je i onih 10% što su ti u t-comu naveli vrlo okvirna vrijednost.
Pa ja ovdje nigdje ne vidim da plaćaš 2 pretplate. Samo plaćaš 2 računa, jedan t-comu (samo pretplata), a drugi optimi (ono što si potrošio). Cijene možeš vidjeti na http://www.optima.hr/EasyWeb.aspx?pcpid=37 i http://www.optima.hr/EasyWeb.aspx?pcpid=38= Citat =:
Izvorno postao Raf
Što se drugog dijela tiče već sam ti objasnio, kao i zappan sa ovom odličnom analogijom što se pošte tiče. Jasno mi je da si nezadovoljan, znam i zašto, no činjenica je da tvrdiš stvari koje nisu istinite.
Što se mailova tiče nisam ih dobio, a ne znam ni di si ih i slao pošto moj mail nigdje ne piše na forumu. gjuric (a) hotmail.com mi nije mail account nego net passport koji koristim samo za msn messanger, Microsoft, šta ćeš... Mogu ti dati mail, no nema potrebe pošto sam upoznat sa cijenama vani...