kad počnem pržit dvd ili obični cd pržilica mi stane na pola i komp se smrzne
fileovi koje pržim se nalaze na hardu
Printable View
kad počnem pržit dvd ili obični cd pržilica mi stane na pola i komp se smrzne
fileovi koje pržim se nalaze na hardu
Koja prža, koja brzina prženja, koji mediji... ajde malo!
pioneer dvr-108
pržim fajlove koje sam snimao s kamerom, pa prebacio na hard
brzina je najmanja, 4x
koje dvd-e koristis? jesi pokusao sa drugim dvd-om?
iako nekako sumnjam da je u tome problem.
Imao sam istih problema baš jučer, skurio sam 4 dvd-a. Pioneer DVR-109...
Pržio sam puno malih file-ova pa sam mislio da je u tome problem, pa sam napravio image i išao njega pržiti na 8x, 6x, 4x i dođe do određenog postotka i stane i stajao bih tako čitav dan da ga nisam ubio.
Na kraju sam maknuo nero 6.x, instalirao 7.0 platinum edition, otvorio novi paket od 10 dvd-ova (traxdata 8x), te ga zapržio na 12x!!! i sve radi ;D
Što je bio uzrok, nemam pojma, možda mediji, a možda je i Nero otkrio da koristiš crack-anu verziju pa te odlučio onako svjetski spaliti ;D Nešto mi zvoni da sam negdje čitao da se to može dogoditi...
bas sam htio editirat svoj post da ga pitam koji program koristi za przenje i da je vjerovatno u njemu problem. sad sam se sjetio da sam i ja jednom imao takav problem pa sam ga rjesio novom verzijom nera.
Cest problem u zadnje vrijeme! Stvarno cest. Barem me je pet ljudi u zadnjih mjesec dana zvalo da pitaju sto im se to desava sa kompom i przilicom. Simptomi isti kao i tvoji. Przenje dodje do odredjenoga postotka i jednostavno stane!
Bio cak kod tri frenda da im "rijesim" navedeni problem.
Nisam utvrdio zasto se javlja, ali imam rijesenja.
1. Javlja se najcesce na malim brzinama przenja (4x ili manje)!
2. Gotovo uvijek i bez iznimke se javlja pri przenju sa Nerom i to sa Ultra 6 verzijom!
3. Najcesce u istoj verziji Nero - a nema pomoci oko problema.
4. Rijesanje jest u instalaciji Nere 7 i kupnji brzih DVD medija (gog je to iskusio iz prve ruke)
5. NAJBITNIJE: Kada se god navedeni probem javio, bez obzira o kojem se racunalu, przilici i mediju radilo, nakon propaloga pokusaja snimanja u Neri, uvijek mi je bez problema uspjelo snimiti isti medij, na istoj konfiguraciji sa Clone DVD om, tako da preporucam nabavku doticnoga programa, pa kad Nero zakaze...
Najfascinantnije je da sam ja 8x medij uspio zapržiti na 12x :)
Da i mene je to jedno vrijeme zapanjivalo!= Citat =:
Izvorno postao gog
Najprije mi se to desilo sa Traxdatom od 8x, a onda i sa Verbatimom.
Taman kad mi je to postalo normalno skuzio sam da Verbatim 12x, koje sada koristim mogu prziti na 16x, bez ikakvih problema ili "pucanja" medija! :D:D
meni je isto verbatima prijavljivao na 16x, ali nisam probavao...
Mislim da nije problem u pržilici već u jednoj od tvojih komponenta.
Kolko ti je jak procesor?kolko imaš RAM-a?
prženje najčešće puca zbog toga.
pržio sam s nerom, probao sam s dvd shrinkom i opet staje
To je već poznata stvar za Pioneer koji je sposoban to napraviti. Od verzije 108. Jednostavno procijeni da medij to može podnijeti i ponudi i tu opciju. S nekom drugom pržilicom ovo najvjerojatnije ne bi prošlo...= Citat =:
Izvorno postao gog
Flešaj pržilicu. Vjerojatno će to riješiti problem.= Citat =:
Izvorno postao bbbrljo
eh meni obicna przilica isto sere - jel mozes rec kak se to fleša przilica?pretpostavlja mda se stavlja novi soft - ali kak?
Evo bbbrljo, potrudio sam se za tebe, najnovija verzija firmware-a za tvoju pržu:
http://wwwbsc.pioneer.co.jp/cgi-bin/...108_FW120B.EXE
Skrolaj do dole i klikni na AGREE i započet će download. Update je vrlo jednostava, samo 2x klik. (pročitaj i read me).
EDIT: Evo još jedan link za download: http://www.pioneerelectronics.com/pi...108_FW120B.exe
Naravno, pazi da ti ne nestane struje tih minutu-dvije koliko traje proces.
I budi siguran da je riječ o Pioneer-DVR-108 ;)
Javi kako je prošlo!
Ovisi koju pržu imaš. Najbolje ti je malo potražiti na netu, odnosno na official stranici za update firmware-a.= Citat =:
Izvorno postao Gruntovčan
je to je bitna stvar zaflešat
ja sam kupio 109-tku i već sam je morao
zaflešat i to baš zato što nije radila sa nero 6
i nemam kod prženja nikakvih problema!
a baš sam čuo da nero 7 stvara velike probleme na kompu
da evo I just did , " najnoviji " fw za moj samsung 240b su 30 07 2002= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
:-/
NIKAD VISE samsung !!!
imam fakin 8 megabahta buffera a kaj mi to vrjedi kad nece przit ni jedan fakin cd do kraja "!!! uh
grunt kad si kupio pržu? Ako je prije tog datuma, onda je svejedno flešaj.
pa kupi novu ak te ova zeza= Citat =:
to ti je trošak manji od 200 kuna;)
Nemo to veze pioneer ne pioneer, to mogu svi, ovisno o informacijama na mediju..= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
eto baš sad stavih novi firmware za 109-tku
i sad mogu pržit i 16x:)
25 , 11 , 2002= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
sad sam pogledo račune ...
Neko bi reko - pa kak nisu izdali novi fw? :wstupid:
Flešo sam svjedno , ima jedan soft koji je brojčano slabiji od mog (400 a ja imam 403) , ali je noviji pa sam ipak probo .. i uspio . Radi ko i dosad , sad idem kupit cd pa cu probat przit.
ma nije samo to,opcenito sam razocaran u Samsungu ...
Prvo,dobro,15 godian star video , crko . Jednostavno guta traku , proguto mi traku kazete iz videoteke , moro sam se izvlacit nekak.
Onda kupio N500 , mobitel .. nakon godinu dana poceo jednosatnvo gubit signal , odn bio sam stalno unreachable .. navodne greska u softveru , zato sto nema antenu , losije lovi ..
Slag na tort ije ova 500kn worth przilica ... 40 * 12 * 40 8mb buffer , jedna od nabrzih kad sam ju kupio ... cdi pcuaju na 60 70 posto u neru ...
kao sto rekoh , nikad vise Samsung.Imam televizor star 10 godina i liniju star 5 godina Sanyo , rade ko urice!!!!
@damgol studosu od 20 godina sa starcima koji nisu bas odusevljeni sa tehničkim gadgetima :D 200 kn za przilucu ne pada lako ... ak nes kupim , kupicu dvd rw
Ti si isto popušio foru ;D Da mi to veli bi ih poslao tamo di sunce ne sija...= Citat =: