U HT-u su počeli prodavati Siemens MT 50 u Simpa paketu za 1298 kn,što je jako povoljna cijena ,pa me zanima da li netko ima iskustva sa tim uređajem jer navodno ima GPRS,EMS,Javu itd...
Printable View
U HT-u su počeli prodavati Siemens MT 50 u Simpa paketu za 1298 kn,što je jako povoljna cijena ,pa me zanima da li netko ima iskustva sa tim uređajem jer navodno ima GPRS,EMS,Javu itd...
Ima sve sto si nabrojao. Java se mora skidati preko wap-a, nece biti moguce preko kabla - sigurno ht-ovci trljaju ruke :'( Vise informacija o uredjaju mozes naci u novom broju mobila, 1. srpnja.
Zbog cega se nece moci downloadati preko kabla?
:o :o Pa tko bi inace koristio WAP i jos placao za to sto ga koristi ? ;D ;D
Pretpostavljam da ce se vjerojatno pojaviti neka polurijesenja koja ce omoguciti stavljanje aplikacija i preko kabla, no to cemo jos vidjeti...
Nije fer od Croneta da pustaju u prodaju uredjaj , a ne osiguraju podrsku za njega.MT 50 podrzava GPRS a SIMPA korisnici ga ne mogu koristiti.Koja im korist od GPRS-a?
Od java aplikacija na WAP-u niti govora (bar za sada) , sluzba za korisnike ne zna odgovore na pitanja vezana uz Javu a tehnicka sluzba upucuje vas na Siemens servis koji isto pojma nemaju.
Tko je tu lud, pitam se?
MT 50 je šit mob zbog lošeg osvjetljenja, radi je ću kupit M50 zato što ima ljepšu masku i mnogo bolje osvjetljenje I još neš za fanmove real madrida:izaći će posebno izdanje nekog mobitele iz serije45 real madridovim :) ;) :Dbojama :) ;) :D ;D >:( :( :o 8) ??? ::) :P :-[ :-X :-/ :-* :'(
Sad, ja baš nisam neki znalac, ali koliko čitam M50 i MT50 su ista stvar. Imaju dvije mogućnosti osvjetljenja na displayu - plavu ili narančastu. Kod nas se prodaje plava (barem u Jurišićevoj - HT).
Ovaj T model je dobio jer ga prodaje Telecom, a znamo daje onaj T u HT baš kratica za to.
A što se tiče maski, koliko sam ja skužila ima ih nekoliko pa ako ti se ne sviđa ona koju kupiš, lijepo zamijeniš. Meni se osobno dopada kako je Siemens razvio ovaj model i kamo ga vodi ;D
MT 50 radi odlično , samo bez GPRS-a skidanje Jave je tiha jeza.Stranica na kojoj ima hrpa Java aplikacija i dobar dio besplatnih je wap.midletcentral.com.
Potrebna je registracija.
[quote author=Neda2kids link=board=siemens;num=1023080629;start=0#6 date=07/31/02 u 21:14:52]Sad, ja baš nisam neki znalac, ali koliko čitam M50 i MT50 su ista stvar. Imaju dvije mogućnosti osvjetljenja na displayu - plavu ili narančastu. Kod nas se prodaje plava (barem u Jurišićevoj - HT).
[/quote]
Nemaju dvije mogucnosti osvjetljenja, MT50 ima plavo osvjetljenje, a M50 narandjasto i dolazi sa drugacijom maskom.
[quote author=Sljaka link=board=siemens;num=1023080629;start=0#4 date=06/29/02 u 22:21:30]Nije fer od Croneta da pustaju u prodaju uredjaj , a ne osiguraju podrsku za njega.MT 50 podrzava GPRS a SIMPA korisnici ga ne mogu koristiti.Koja im korist od GPRS-a?
Od java aplikacija na WAP-u niti govora (bar za sada) , sluzba za korisnike ne zna odgovore na pitanja vezana uz Javu a tehnicka sluzba upucuje vas na Siemens servis koji isto pojma nemaju.
Tko je tu lud, pitam se?[/quote]
Sumnjam da i vani veliki broj operatera nudi gprs usluge prepaid korisnicima. No, ukoliko se trend GPRS-a i Java "aplikacija" nastavi ugradjivati u uredjaje nize klase mislim da ce i operateri morati prilagoditi svoje usluge, do tada nam samo ostaje da cekamo... :(
Za GPRS se još i mogu složiti , ali da Cronetova služba za korisnike (interesantnog li naziva ) na svako konkretno pitanje odgovara sa ne znamo ili pitajte u Siemensu, a ovi govore (u 6.mj.) mi taj aparat nemamo u prodaji ,jer HT ima ekskluzivno pravo prodaje ovaj mjesec i nemamo podadaka.E , pa sa svim tim se ne mogu složit !!!
[quote author=Sljaka link=board=siemens;num=1023080629;start=0#10 date=08/14/02 u 22:22:31]Za GPRS se još i mogu složiti , ali da Cronetova služba za korisnike (interesantnog li naziva ) na svako konkretno pitanje odgovara sa ne znamo ili pitajte u Siemensu, a ovi govore (u 6.mj.) mi taj aparat nemamo u prodaji ,jer HT ima ekskluzivno pravo prodaje ovaj mjesec i nemamo podadaka.E , pa sa svim tim se ne mogu složit !!![/quote]
Sto se tice skidanja Java aplikacija, ljudi iz Siemensa kazu da HTcronet nije podigao Java server i da je u tome problem. Inace, ne vidim razloga kakve bi veze siemens mogao imati s tim, pa nisu toliko glupi da proizvedu milion uredjaja koji poslije trebaju na upgrade softvera da bi im proradile najvaznije funkcije na uredjaju.
Izgleda da se nismo najbolje razumjeli.Ne radi se o tome da HT nije podigao Java server , nego da nisu znali objasniti kako to sve skupa treba raditi i gdje se mogu pronaći aplikacije , a sačuvaj bože da bi sami nešto ponudili i pritom zaradili.
Po mojem iskustvu skidanje Java aplikacija radi zadovoljavajuće samo uz upotrebu GPRS a tada nije ni preskupo (852 kB cca 28 kn) i MT 50 ponaša se odlično sa Java aplikacijama.BTW stranica sa besplatnim :) midletima i koja radi je www.midletcentral.com odnosno wap verzija wap.midletcentral.com . Potrebna je besplatna registracija.
852 kB je 3 puta vise nego sto stane u telefon ;-) BTW, ti si skinuo java aplikacije i rade?
Bas idem probati...
Sto se tice CS u cronetu, ne mozes ocekivati da znaju sve sto se tice svakog pojedinog telefona na trzistu, niti im je to posao -> za to je ipak zaduzen Siemens.
Java aplikacije rade i to dosta dobro, a mogu se i mijenjati,zar ne? Zato toliko kB.
Po mojem iskustvu , najbolje je na Web stranici napraviti izbor pa ih onda putem WAP-a skidati.
A kaj se tiče Croneta bio bi u pravu u bilo kojem drugom slučaju , ali ...
Siemens MT 50 bio je namijenjen prodaji isključivo u mrežama T-mobila pa tako i Cronetu.Mjesec dana od izlaska na tržište nitko drugi nije mogao , legalno , prodavati taj uređaj , ni Siemens.
Netko tko se naziva hrvatskim brojem 1 morao bi takvu priliku malo bolje iskoristiti , a ne bazirati reklamu na fotelji za napuhavanje.Zar mi nismo dovoljno inteligentni da iskoristimo mogućnosti koje taj mobitel pruža ili možda nismo dovoljno bogati da to radimo dovoljno često da netko dovoljno zaradi ???
Čini mi se ta tu netko nekoga malo ...(dalje se fučka).
Pozdrav
Ja nisam uspio skinuti nista, odem na link za download (preko wap-a mislim) i kao da ce krenuti, ali nakon nekog vremena javi gresku pri download-u... Ti si uspio?
BTW, iako je HT imao ekskluzivno pravo prodaje prvih mjesec dana ipak su svi uredjaji uvezeni preko Siemensa kao glavnog distributera...
BTW pustimo Siemens i Cronet na miru , tu ionako ne možemo ništa promijeniti.
Skidanje midleta putem WAP i CSD-a nije funkcioniralo ni meni, tek upotrebom GPRS prijenosa stvar je proradila.Mislim ,nisam baš siguran ,da je u pitanju vrijeme neaktivnosti (linger time) koje je prekratko da mobitel ostal spojen dok čeka početak prijenosa sa servera.Kod GPRS-a čeka se i do minute , pa ako usporedimo brzine prijenosa...
Mislim da je jasno zašto tako mislim.
Dobio sam odgovor iz Siemensa. Java aplikacije se mogu skidati samo preko GPRS-a. I to zbog nekih ogranicenja WAP gateway-a koja postoje dok se spajas na WAP na 9600.
Onda je sada ipak Cronet na potezu da omogući korištenje GPRS-a Simpa korisnicima kako bi se takav mobitel mogao u potpunosti iskoristiti.
Po mojem mišljenju upravo Java midleti su killer aplication za 2,5 generaciju, jer omogućavaju potpuno prilagođavanje pojedinoj osobi.Izbor midleta je velik i svakim danom ih ima sve više.
Siemens je samo taj mobitel predstavio.Ustvari M50 i on su gotovo isti što znači--------- Siemens zbilja ne zna predstavljat nove mobitele...Dok drugi proizvođači najavljuju cijeli arsenal mobitela.Sramota za siemens >:(
Nije sve u kvantiteti ima nešto i u kvaliteti!
Ljubitelji siemensa su obicno fanatici kao npr. ljubitelji Alfe u automobilistickom svijetu :D
Za siemens mogu svasta reci, osim da su kvalitetni. U servisu me vec poznaju, mijenjali su mi mobitele mali milijun puta,... i sa starim S25 i sa SL45-icom...
nije siemens za grubijane
Cuj, mobitel je nesto sto u danu milijun puta uzimas u ruke, ne mozes ocekivati da ti bas nikada nece ispasti...
Čuj , valjda si pehist. Meni moji Siemensi lete po svuda, zamisli kako je raditi na održavanju i gdje u tijeku radnog dana sve završiš i s kakvim sve rukama uhvatiš mobitel, a bio sam u servisu samo za nadogradnju softvera