Kupovina Eos Foto aparata !
Petak :)
Tri firme u svojoj ponudi "imaju" eos 20d s EF-s 17-85 is objektivom (cjena prava sitnica) LOL .
Zovem prvu !
Joj znate samo malo da pogledam dali mi to imamo .... hmmm da znate to je malo pre skupo pa mi to nemamo ali mozete naruciti .
Super
Par sekundi sutnje preko tulifona !
Ljepo im se zahvalim i zovem drugu firmu !
Firma 2
Dobara dan bala bla eos bla bla !
Ne nemamo ali imamo 18-55 ... znate i to vam je dovoljno !
Pitanje Kad cete ga dobiti (taj paket)
Pa mozemo gam ga naruciti .... par sekundi sutnje ....
Cekajte malo evo sad cu zvati dobavljaca mozda on ima (ugodno iznenadjenje) .... zena trazi moj broj tulifona (naravno dobila ga je :) )
Za cca 5 min zvoni telefon . Nazalost nema ga na lager-u ali ako hocete mozemo ga naruciti ! . Pitam za nacine placanja . Zena se bogami raspricala i sve ljepo objasnila :thumbup: .... gnjav gnjav ... Memorijske kartice 1gb cf .... par sekundi sutnje imamo cjena je ta bla bla ... iako nemaju na ponudi onako na blef pitam za microdrive ! Par minuta sutnje (zena cacka po kompu) Ahh steta nemamo ih ima stare cjene i za par sec upps upravo su nam dosle . Razlika u cjeni izmedju microdrivea i cf kartice je takva da mozete kupit 1gb cf-a dok md dobijete od 2 ili 4gb - nis ziher .
Nisam znao da ima dobrih prodavaca u ZG :thumbup: (kupujem od njih)
Firma 3
Otidjem u grad , popijem kavu u kvartovskom bircu i prosecem se do kodak centra !
Ljudi kazu da je slika vrjedna i 1000 rjeci ... nije istina . Imah ga u rukama (DJUBRE) .... ides uopce ovako preko neta nemam takav osjecaj da je to veliko i tesko ! Prodavac u kodak centru (profesionalac) Vadi pokazuje , zna prodat , hoce prodat , prica sugestira , vadi svaki komad opreme o kojoj smo ovdje govorili . Nazalost ni oni nemaju paket s 17-85 ... Kombiniranje !
Tjelo zasebno i objektiv zasebno (znam unaprjed da se neisplati) ali covjek ipak ide sve pregledat i rec mi cifre .... ugl ispadne cca 2000-2500 kuna skuplje nego u paketu .
Pitam ga za extendere (odgovor u tancine zasto da zasto ne ! ) Ugl extender bi mogao ici samo na 4 ili 5 objektiva ! Naravno cjena tih objektiva je veliki udarac po djepu . Eto extenderi su otpali iz plana kupovine !
Uglavnom !
Kad kupujete ovakve komade opreme koji su nesto skuplji od slabijih paketa / modela morat cete cekat 2-3 tjedna iako ih svi imaju na cjenicima .
Nisu mi jasni ti nasi trgovci kaj im je tak tesko da nemogu napisati na cjenik u zagradu (moze se naruciti ili nekaj u tom smislu) a ne ono imam pa na cjeniku je ! i na kraju banana .
Jednom rjecu zalasno .