Možda bi trebalo na jednom mjestu imati "cake i fore" za naše MPX-ice. ;D
Možete listu trikova pogledati na www.mpxzone.com:
...i da, sve radite na vlastitu odgovornost...
Printable View
Možda bi trebalo na jednom mjestu imati "cake i fore" za naše MPX-ice. ;D
Možete listu trikova pogledati na www.mpxzone.com:
...i da, sve radite na vlastitu odgovornost...
ideja odlična :thumbup:, s jednom manom:
copy >paste s engleskog ne dozvoljavamo!
stoga, ili samo postavi link na odgovarajuću stranicu gore u Linkovi ili to prevedi.
Znam da je sve to zamorno, ali nema smisla ovako. Kad se tio napravi, ovo ću postaviti kao sticky i svi će moći postavljati trikove tu, jasno samo trikove bez suvišnih komentara i zahvala.
Poštovanje
Promjena ikona koje su na početnom ekranu (home screen) prije pokretanja bilo koje aplikacije:
HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Shell/StartMRU
->Values->InitialOrder->Value data
u listi može se dodavati/brisati linkove programa (plavim gumbom ide se u slijedeću liniju)
Promjena slike dolaznog poziva:
HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Shell/Rai/MSCprog
->Values->BannerImage->Value data
sada možemo promjeniti sliku, nova slika mora biti u mobu, prave veličine i u GIF formatu
Promjena ostalih slika:
HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Shell/
:CallAlert \ windows \call.gif
:ErrorBox \windows\yell.gif
:ExclamationBox \windows\yell.gif
:InformationBox \windows\info.gif
:QuestionBox \windows\ques.gif
:VolDlg \windows\volume.gif
Promjena vremenskog razmaka između dvije zvonjave pri dolaznom pozivu:
HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Sounds\RingTone0
->Values ->Scripts->Value data
promjeniti apw3r to apw*r, gdje je *-odgoda u sekundama (0,1,2,......)
->Sound
defaultna melodija ( možete također postaviti melodiju s memorijske kartice)
Promjena defaultnog zvuka za različite događaje: ( baterija pri kraju, zvuk tipkovnice,..):
HKEY_CURRENT_USER/ControlPanel/Sounds/
battery.wav HKEY_CURRENT_USER/ControlPanel/Sounds/LowBattery
sms.wav HKEY_CURRENT_USER/ControlPanel/Sounds/SMS
mail.wav HKEY_CURRENT_USER/ControlPanel/Sounds/E-Mail
menupopup.wav HKEY_CURRENT_USER/ControlPanel/Sounds/MenuPopup
menucommand.wav HKEY_CURRENT_USER/ControlPanel/Sounds/MenuCommand
alert.wav HKEY_CURRENT_USER/ControlPanel/Sounds/SystemExclamation
info.wav HKEY_CURRENT_USER/ControlPanel/Sounds/SystemAsterisk
confirm.wav HKEY_CURRENT_USER/ControlPanel/Sounds/SystemQuestion
error.wav HKEY_CURRENT_USER/ControlPanel/Sounds/Warning
callerror.wav HKEY_CURRENT_USER/ControlPanel/Sounds/CallDrop
dialing.wav HKEY_CURRENT_USER/ControlPanel/Sounds/Dialing
(kategorija mora biti InCall)
HWandSW.wav HKEY_CURRENT_USER/ControlPanel/Sounds/Keypress – zvuk pritiska gumba, također mora se odrediti DTMF0-9,*,#
Konstantno ponavaljanja alarma (ne zvoni samo jednom, nego dok se ne prekine)
HKEY_CURRENT_USER/ControlPanel/Sounds/Clock
->Menu ->New Value ->String
promjeniti Script Value Data (no vibration) u apr ili Value Data (with vibration) u av*pr gdje je* -1,2,3,... tj. broj koji označava sekunde pauze između melodije alarma
Promjena imena moba u Activ Sync-u:
HKEY_LOCAL_MACHINE/Ident.
promjeniti ime u oba polja
Mape (folderi) ispred programa:
HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Shell/StartMenu
tu navesti svoje mape Accessories, Games,... Foldere nazvati kako se zovu u \IPSM\Windows\Start Menu
Zabraniti hard reset:
HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\MasterReset
->Values->Status
ako je Value Data 1, tada se hard reset ne može učiniti, ako je 0 onda se može
nakon promjene, ugasiti pa upaliti mob., još jednom ugasiti pa upaliti
WM2003 Registry
Uključivanje i isključivanje melodija pri paljenju i gašenju:
HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\PowerOnWave
posljednje polje «on» promjeniti s 1 na 0
Smještanje zvukova na memorijsku karticu:
1. Napraviti novu mapu na mem. kartici, npr. Sounds
2. kopirati sve *.waw i *.midi fajlove iz Windows u tu mapu
3. Možete staviti i svoje melodije
4. HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\SoundCategories\ i promjeniti \WINDOWS\ u \ STORAGE CARD\SOUNDS\ u svim poljima
Promjena jačine dolaznog poziva
HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\SoundCategories\Rin g
->Values
izbriše se initvol
Promjena logoa operatora pri paljenju moba:
1. spojiti se preko Active Sync-a
2. otvoriti mapu \IPSM\MUI
3. kopirati fajl carrier_splash.GIF na komp
4. urediti ga po želji
5. snimiti kao GIF pod istim imenom
6. kopirati na mob u \IPSM\MUI (prekopirati preko staroga)
7. isključiti pa uključiti mob.
Promjena broja poziva (biranih i propuštenih) u Call History:
HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Phone
->Values->CallHistoryMax->Value data
50 je default.
Dodavanje mapa u Start Menu:
U \IPSM\Windows\Start Menu su navedeni linkovi (shortcut) programa koji su instalirani. Mogu se kreirati mape s proizvoljnim imenima. U te mape se mogu prebaciti linkovi (idelano bi bilo 8 linkova da mapa nema više «strana»). Nakon ovoga se mob. ugasi pa ponovo upali. Ovo se sve izvodi preko Activ Sync-a.
Nakon ove promjene ikone na početnom ekranu (home screen) nestaju. Otvoriti HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Shell\StartMR U. Tamo se nalaze 5 linija koje govore koje se ikone programa (shortcut-ovi) pokažu na početnom home screenu. Promjeni se po želji, ali navesti ime točno kako je napisano u \IPSM\Windows\Start Menu
Spremanje poruka na memorijsku karticu:
(upozorenje-mob. možda neće moći pročitati karticu kada je baterija jako slaba)
- napraviti MAPI direktorij na memorijskoj kartici
- napraviti ATTACHMENTS podirektorij u Storage Card \MAPI
- ako se hoće sačuvati poruke koje već postoje preimenuje se cemail.vol ( pod IPSM u)
cemail1.vol te se ugasi pa upali mob.
- kopira se cemail1.vol na memorijsku karticu (u root) i preimenuje ga se u cemail.vol
- otvori se Registry editor i ode na:
HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/MAPI/Values/AttachPath
upiše se: \Storage Card\MAPI\ATTACHMENTS
- zatim se ode na DbPath i u Value Data upiše \Storage Card\cemail.vol
- ugasi se pa upali mob. obriše se cemail.vol na IPSM
....sve promjne radite na vlastitu odgovornost....
* # * * 3 7 2 # (test mobitela)
* # * * 3 6 4 # Engineering menu
* # * * 2 6 6 * 0 # postavi kao data COM port
* # * * 2 6 6 * 1 # postavi log COM port
* # * * 7 9 7 # kod za gasenje
* # * * 2 2 6 3 * 0 # pocetnit Band
* # * * 2 2 6 3 * 1 # iskljuci GSM Band
* # * * 2 2 6 3 * 2 # iskljuci DCS Band
* # * * 2 2 6 3 * 3 # iskljuci EGSM and DCS Band
* # * * 2 2 6 3 * 4 # Disable PCS Band
* # 9 9 9 #
* # * * 8 3 7 # info o verziji
za aktiviranje stisnite zelenu tipku (poziv)
Promjena teksta kada je baterija prazna......
HKEY_CURRENT_USER/ControlPanel/ExternalLcd
->Values/0409/zeljeni tekst npr. j****a baterija je prazna
sve sto ste napisali u 0409 morate i u 0809.
jos mnogo stvari se tu moze promjenit npr. na vanjskom displeyu kada pojacavate da vam ne pise volume itd.
Spremanje poruka na memorijsku karticu: nema navedenog kljuca u registriju???
- otvori se Registry editor i ode na:
HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/MAPI/Values/AttachPath
upiše se: \Storage Card\MAPI\ATTACHMENTS
Ima li neki kod za restart
Hard reset - pritisni i drzi plavu tipku i tipku za paljenje(zajedno) nekoliko sekundi pojavit ce ti se ekran na kojem pise dali zelis napraviti hard reset.
Mislim da ako je nema da je treba kreireati...(inače ovu caku još nisam do sada primjenio pa....)= Citat =:
Izvorno postao mpx-200
OK, ja sam si složio na 7 stavki...i unutra imam podizbornike. E sad htio bih da imam te pod-podizbornike na početku liste, a ne na samom kraju...Jel se može u tom MenuOrderu navesti da se i podizbornici slažu nekim specifičnim redom.
Ako sam dobro razumio što tražiš.....= Citat =:
Izvorno postao ttperic
Mape (folderi) ispred programa:
HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Shell/StartMenu
tu navesti svoje mape Accessories, Games,... Foldere nazvati kako se zovu u \IPSM\Windows\Start Menu
Znaci ako imam subfolder koji u Start Menu hijerarhiji ide npr. Aplikacije\Clearvue tako da taj izbornik ClearVue stavim na prvo mjesto u Aplikacije izborniku onda dodajem Aplikacije\ClearVue na prvo mjesto pa Aplikacije\Aplikacija 1 na drugo itd...
Mislim da nemoraš navoditi koje su ti aplikacije u tvom folderu...= Citat =:
Izvorno postao ttperic
Ako imaš foldere npr. aplikacije, igre, audio, utility itd... pogledas ako ih mob zove (vjerojatno isto) u \IPSM\Windows\Start Menu i ta imena staviš u HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Shell/StartMenu....
ja to nisam probao pa neznam.....javi što si napravio.....
Ne razumijes. Ne zelim sloziti glavni izbornik, nego stavke u podizbornicima.
:spin: pa tako reci.....;D= Citat =:
Izvorno postao ttperic
e to ti nemam pojma..... možda na istu foru kao i u glavnom izborniku......probaj...
Dazn't vork. Jel tko zna kako smanjiti svjetlinu i kontrast na mpx200-ici :) da produljim vijek baterije. Ne treba mi onoliko svijetlo :)
Može se kak staviti MP3 da zvoni
MP3 ne, ali WMA uredno radi...Programčić se zove RJV ToneSetter. Primjeti da ako izmjeniš zvukove tim programom i odeš u Start->Settings->Sounds i pritisneš Done da će ti se zvukovi resetirati na staro.
evo malih trikova za mpx220
http://www.geocities.com/mpxrevo/tweaks.html
Evo mala kolekcija trikova za sve one koji su se usudili instalirati WM5.0 na svoju MPx-icu 200.
Napomena, odsad je moguće imati i MP3-ice kao melodije zvona. Trebate ih samo staviti u \Application Data\Sounds mapu (bilo u telefon ili na mem. karticu; jer je po novom to spojeno).
U polje za unos broja kod pisanja poruke odsad možete unijeti i nekoliko slova kontakta pa kad pritisnete Send tipku onda će aplikacija ponuditi samo one unose koji odgovaraju kriteriju. Šteta što to nije i moguće kad pritisnem Action tipku, ali nećemo biti picajzle :P. Npr. upišem kr u polje To: i pritisnem Send tipku on će mi ponuditi sve kontakte koji u imenu ili prezimenu počinju sa kr (ili Kr), a ako upišem Kruno, a to je jedini unos u imeniku automatski će pitati za broj i poslati ga...
Druga stvar...ako u glavnom prozoru Contacts držite jednu od navigacijskih tipki malo duže, možete skrolati kroz alfabet sa navigacijskim tipkama i tako označiti početno slovo u imeniku, ali tako da se samo pozicionira na početni kontakt tog imena, ali bez da miče ostale kontakte koji ne počinju tim slovom (kao što je sa standardnim t9 sustavom upisivanja).
Ima još...Što se tiče Speed Diala nisam ni znao za ovu mogućnost, ali moguće je dodati da samo šalje sms ili e-mail pritiskom na neku tipku. He he.
Contacts je izgubio opciju Select Default Number, ali je sad moguće pozicionirati na kontakt pa lijevom ili desnom nav. tipkom odlučiti hoćemo li nazvati kontakt na jedan ili drugi broj ili mu poslati sms, e-mail ili nešto treće.
Naravno to što promjenite ostaje zabilježeno.
Ima još par trikova. Ako ste fino složili izbornike sa podizbornicima da vam ne bude gužva u Start Menu-u, onda ste mogli skužiti da vam ne radi micanje sistemskih programa u podizbornike sa nekim od file managera. Ako je to slučaj onda će te trebati vanjsku pomoć. Konkretno, sistem postavlja system atribut na takve datoteke, a to ne možete ukloniti ovim file managerima (da znam, glupo je). Ali onda možete preko ActiveSynca premjestiti stavke u podizbornike. Naravno, ako poslije planirate premještati te stavke trebate ActiveSync, ili isključite System atribut na datotekama, pa ćete ih moći i mobilnim file managerima prebacivati. E sad tricky dio je složiti stavke u glavnom izborniku po vašoj volji tako da recimo točno u sredini bude aplikacija Messaging, a na recimo tipki 3 (gornji desni kut) budu Igre. To se može obaviti editiranjem registry ključa (sa nekim Registry Editorom): HKCU\Software\Microsoft\Shell\StartMenu\Order, pa se poigrajte stavkama. Ali čini se da je sistem malo mušićav po tom pitanju pa ćete se malo dulje poigrati s time. Konkretno kod mene su stavke u tom ključu (u glavnom izborniku imam redom: Apps Games Internet Multimedia Messaging.lnk Mobile Settings.lnk Utility Explorer.lnk) a u ključu mi je to ovako:
Apps
Games
Internet
Multimedia
Messaging.lnk
Mobile
Explorer.lnk
Settings.lnk
Utility
Pa nešto probajte i vi srediti. Ako ste željeli vratiti stari stil izbornika (tipka More uvijek ostaje kao zaseban gumb, tako da u izbornik stane uvijek 9 stavki) postavite varijablu GridView na 0 (u istom ključu).
Za one kojima nedostaje podešavanje LCD-a u Control Panelu još uvijek postoji ključ u Registryju:
HKCU\ControlPanel\ExternalLCD pa uživajte. Možete promjeniti stil ili okrenuti (nepostojeći) logo.
Napomena, da bi promjene u ovom ključu uzele zamaha, potrebno je rebootati mobitel.
Sada se po defaultu uključuje odgovaranje na poziv ukoliko telefon otklopite (jer nema to za podešavanje u Settingsima). Ako želite isključiti to imate ključ: HKCU\ControlPanel\OpenPhoneAction\OpenAns i stavite na 0.
Ako ste totalno napredni korisnik onda će vas sigurno zanimati što se pokreće prilikom podizanja mobitela. Ključ HKLM\init će vam dati odgovor na to. Možete promjeniti i prioritete pokretanja aplikacija što vam iskreno ne preporučujem.
------
Evo još malo...Kako pristupiti kontaktima na kartici???
Settings>Phone>Call Options>Show sim contacts
Čitajuči recenzije nekolicine korisnika WM2005 na MPX200,uvidio sam da
sim manager koji nedostaje predstavlja problem koji neki rješavaju s kopiranjem kontakata(brojeva sa sim-a) u Outlook pa opet u telefon.Ima jednostavnije rješenje.
Kod upisivanja novog kontakta u telefon,jednostavno ga nakon upisa,iz telefona kopirajte na sim sa funkcijom"save to sim"i svi kontakti sa sima če se automatski pojaviti na popisu,tj kopirat ce se u telefon.Funkcija"save to sim" se pojavljuje kad je kontakt otvoren,tj kad se vidi broj.Eto,možda nekome pomogne.
aj sad, mozda glupo pitanje, kako da iskljucim system atribute na doticnim faljovima??= Citat =:
Izvorno postao ttperic
probao sam total commanderom sa pc-a, explorerom... i netje:bunny:
Trebas datotekama na kartici pristupiti putem citaca kartica. Dakle ne ide kablom. Damn trebao bih to updateati. Uglavnom u Command Promptu (Start - Run - cmd) upises:
slovo memorijskog citaca pa dvije tocke
cd "windows\start menu"
attrib -r -s -h *.*
cd accessories
attrib -r -s -h *.*
cd ..\games
attrib -r -s -h *.*
i to je to. I kako nece sa Total Commanderom. On bi to trebao moci.
Card Reader ti je malena investicija...kosta 50kn u Hgspotu, a zauzvrat ces dobiti do 20 puta brze prebacivanje podataka na memorijsku karticu u odnosu na kabel i ActiveSync.
hvala...
na laptopu imam citac kartica, nego sam se iznervirao,pa nisam ni razmisljao na taj nacin :D
Možda nekome zatreba.
Postupak:
start>setting>connections>gprs>meni>add:
Description: Internet T
Connects to: The Internet
Access point: web.htgprs.
Ostalo ostaviti prazno.
Done>proxy>>meni>add:
Description: TM HR WAP
Connects from: The Internet
Connects to: WAP Network
Proxy (name port): 010.012.000.003:9201
Type: WAP
Ostalo ostaviti prazno.
Done>done>(PAZI dva put done)meni>advanced
Internet Connection: Internet T
WAP Connection: TM HR WAP
Ostalo ostaviti prazno.
done.
Sad otvoriš Internet explorer:
>meni>options>connections>označiš "automatically detect settings
ili odaberes u>select network>Wap network.
I to je to.Provjereno radi.:thumbup: