imam jedan oštečen cd i trebo bi ga kopirat na komp al nemogu probo sam ga spržit i isto nemogu koji je dobar program (ako uopče postoji) da prek njega kopiram taj cd :thumbup:
Printable View
imam jedan oštečen cd i trebo bi ga kopirat na komp al nemogu probo sam ga spržit i isto nemogu koji je dobar program (ako uopče postoji) da prek njega kopiram taj cd :thumbup:
A jel ti ga komp uopće, odnosno ROM čita? Ak ti ga ni ROM ne čita, onda ćeš teško tu nekaj napraviti...
komp ga čita al kad idem kopirat cd komp se zbloka
Probaj ga kopirati na hard, pa onda na novi CD...ak si to pokušao, idi provjeriti kod nekog frenda da li ga njemu hoće kopirati na hard...možda je neka greška na kompu, makar sumnjam...ak ni kod njega ne funkcionira, onda stvarno ne znam...
pa kaj ne postoji ona sprava da ti obnovi cd
Ak je CD izgreban ili nešto slično, ne znam kak bi se to dalo popraviti...
Koliko me pamet sluzi cini mi se da se program zove cd roller i kakti spasava podatke sa unistenih cd-a!
probaj unstoppable copier, ja sam snjim uspio
l i n k
Vidiš, za to nisam znao da se to može...budem si i ja skinuo taj programčić,tko zna kad mi može zatrebati:-)
a zasto ne, recimo da se skine sloj plastike dok se ne dodje do cistog dijela ili se sa nekom polir pastom popune ogrebotine= Citat =:
Izvorno postao PhytoSculpt
to sam vidio da su reklamirali na nekom sajmu u francuskoj. Kao,možeš 20 puta to napravit na cd-u. Korisno.= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
Nego,imaš par načina kako spasit sjeban disk. Probaj napraviti image diska, probaj ga ubacit u zamrzivač,probaj ga namazat zubnom pastom i obrisat.
Koje su to fore? Za to još nisam čuo...
istina to sam čuo,čak to imam na tip&tricks za komp!piše da je možda kretenski ali da upali!
folija se nije izgrebla probat ču s nekim programom možda upali...
kad ti se folija zagrebe-zaboravi na cd
To sam i ja mislio...ak je plastika zagrebana, to bi se još nekak dalo srediti...ali ako ti je zagrebana folija, odnosno mjesto di su ti pohranjeni podaci - tu mu nema više spasa:-(
Nije istina....kao klinjo sam imao PSX...i naravno imao sam preko 60-70cd-a za njega...i nakon vremena jednostavno moraš dobit ogrebotinu kako god čuvao...najgore je prošao GTA2...folija na disku je bila izgrebana...više malih rupica...evo kako sam to riješio:= Citat =:
Izvorno postao niten
1.Oprao kuhinjskim "čarlijem"
2.dobro osušio
3.taj ogrbani dio(bio je promjera 3-4cm)....samo zaliepio selotejp preko njega
4.bezbojnim lakom za nokte prešao preko selotejpa zaljepljenog
Igra radi dan danas iako ima više od 5god...od tada sve cd-e popravljam na taj način i sve je uredu
Znaš što ti se dogodi kad pereš "čarlijem" cd...malo rastopi površinski sloj...i cd bude tanji(ali ne vidljivo golim okom)...i više se laserska zraka ne lomi kod ogrebotine jer je ostala površina cd-a u skladu sa ogrebotinom...jedina mana je da se cd kasnije lakše pokvari
Zaboravih napom,napomenut....ak to radite na nekom cd-u odmah ga prepržite jer su podaci uništeni(ali se daju očitat)
Di iskopate te fore...
IggXy,ovo moram isprobat....tnx na receptu
btw znam da nije tocno ovo sto je niten reko jel sam imo neke muzicke cd-e kojima je folija otisla na jednom dijelu i mogo si vidjet kroz cd a radilo je.
čudno,meni nisu htjeli raditi ni kod manje ogrebotine
To naravno ovisi i o vrsti i kvaliteti optičkog uređaja...
ali nemislim ja na ogrebotinu nego kad se odlomi folija,..kod ogrebotina ovisi o kvaliteti samog lasera kako gog kaze= Citat =:
Izvorno postao niten
Koje su to fore :D= Citat =:
Izvorno postao IggXy
Svaka čast :D
Meni je to isto famozno, al kaj sad:-)
Krivo sam se izrazio. Mislio sam kod ogrebotine folije. Nije mi ih htjelo čitati. Probti ću ovu iggxyevu foru= Citat =:
Izvorno postao sodom