ovu temu otvaram da više neraspravljamo bezveze kome šta smet i fali,pa evo neka se ovdje izjasni!
evo jedino za sad što mi pada na pamet je automatski potpis pri djeljenju reputacije!
Printable View
ovu temu otvaram da više neraspravljamo bezveze kome šta smet i fali,pa evo neka se ovdje izjasni!
evo jedino za sad što mi pada na pamet je automatski potpis pri djeljenju reputacije!
slažem se,dobih hrabro i nepotpisano "nemoj se bahatit" od nekog moda
i malo da se olabave pravila o offtopicu jer 3-4 offtopic posta ne znače da će cijeli thread propast
Molim da se reputacije više ne spominju, njihova poanta je anonimnost, tako da svatko bez straha može izreči svoje mišljenje. Ukoliko niste pročitali zadnji announcment na forumu molio bih vas da ga pročitate.
baš zbog toga sam naveo to!kazne bi trebale biti do 3 dana max za OFF ali ne i da se to koristi zdravo za gotovo!= Citat =:
Izvorno postao niten
neželim popluvat ovaj forum nego sam ovo otvorio da bi poboljšali rad! :thumbup:
to što se tiče reputacije je malo glupo jer se svi potpišu kad se hvale,a kad pljuju ništa!nemaju se šta bojat,to je mišljenje pojedinca i nem se tu šta govorit!= Citat =:
Izvorno postao gog
to bi trebo bit poticaj za onoga koji dobija reputaciju(poz. ili neg.) da se poboljša ili šta više
Moj zadnji post na ovu temu: stvari su takve kakve jesu i možda tebi nemaju smisla, ali to si samo ti...
pitanje reputacije je apsolvirano i neće se tu ništa promijeniti, tako da je taj topic EOD.
o offu možemo raspravljati samo ako se govori o postroženju kriterija i kazni. kome ne paše ima izbora. već mi je dosta tih gluposti tipa 'dva do tri off topic posta...'! Ma nemoj, tako to kreće dalje. A ja ne želim čitati NITI JEDAN off topic post u tematskom forumu. ništa ne bi rekao da nemate mjesto za off, ali ovako... Imate četaonicu i još se usuđujete žaliti? a da nju ukinemo?
što se mene tiče jedino da se stavi neki novi skin sve ostalo je za 5
sto se mene tice ja sam za ;D= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
ovo bi trebo bit forum koji se bavi raspravama o tehnologiji a prvenstveni naglasak je na mobitelima i njima usko vezanim temama.previse je registriranih usera koji su postavili pitanje,dobili odgovor i "isparili",ili su registrirani a tematika foruma im je sporedna stvar,došli su uglavnom lječiti svoje frustracije....jadno je to,ima pravise offtopica,premalo reda,ležernog ponašanja što može biti dobra stvar ali ono uglavnom izlazi iz granica normalnog ponašanja,....nadam se da cete konačno tome stati na kraj...zbog ovoga forum gubi na ozbiljnosti i funkcionalnosti
1. automatsko potpisivanje reputacija
- reputacije bi se trebale moći dodijeliti anonimno ako član želi ostati anoniman. nemam razloga nekog siliti da bude potpisan, kad bih to i mogao uključiti, a osim toga automatsko potpisivanje bi moglo dovesti do revanšizma i to je i najjači razlog zašto bi reputacije trebale biti anonimne, te vjerojatan razlog zašto su i developeri foruma predvidjeli da budu anonimne a ne automatski potpisane.
- potpis je stvar izbora, da je glupo potpisati se na poz. a ne potpisati se na neg., to stoji, ali to nema načina da promijenimo ako se ljudi sami ne promijene. krenite od sebe i dosljedno se potpisujte ili ne potpisujte....
- forum ne nudi tu opciju. to nije moguće u opcijama foruma uključiti. ovime je ideja o automatski potpisanim reputacijama apsolvirana
- kompletna rasprava s obrazloženjima o funkcioniranju i mogućnostima reputacija provedena je ovdje: http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=8147
====
2. offtopic postovi znači, kad netko naiđe na temu koja pokriva problem koji on(a) ima, povećanje vremena pretrage kroz gomilu offtopica da nađe rješenje. kazne za offtopic jesu do 3 dana, osim u slučaju ponavljanja prekršaja kada one rastu. više se dobije ako je offtopic ponovljen, ili je kombiniran s još nečim, što je adekvatno obrazloženo uz kaznu.
obrazloženje: u trenutku pokretanja ovog foruma želio sam da on bude prvenstveno baza korisnog i koliko god je moguće sažetog znanja i doprinosa većeg broja ljudi, kako bi se brzo moglo pronaći rješenje nekog problema. za druženje je od početka bio predviđen kafić, kasnije je dodana chataonica kako bismo imali i komadić foruma koji će biti jako labav i koji će služiti baš za totalno opuštanje i nerazmišljanje i lupetanje i chatanje i slično...
eto, to je temeljna ideja ovog foruma - znanje u tematskim forumima, druženje u kafiću i njegovim podforumima. take it or leave it...
=====
3. skin
- primam svaki skin koji su forumaši voljni napraviti, skinove koji su kvalitetno napravljeni, dakle cjeloviti, mogu staviti u opcije foruma forumašima na izbor pa si svatko odabere željeni. ako bi se našao neki koji bi bio kvalitetnije dizajnersko rješenje od trenutnog, može postati i defaultni skin za forum.
- osobno nemam vremena razvijat skinove, bar ne u ovom trenutku... a nisam niti dizajnerski vudren što se toga tiče :spin:
zap samo da pitam, sta je sa onim dugonajavljivanim chatom?
Potpuno se slazem s tobom= Citat =:
Izvorno postao sodom
i kao sto sam napiso u onoj temi u chataonici, trebalo bi se nesto uciniti sa cijenikom
A gdje se mogu dobit informacije o skinovima? Neki tool za izradu istih, možda?= Citat =:
Izvorno postao Zappan
@coma:
1. chat - dobro da si se sjetio toga, no ima i druga strana da ako se stavi chat ljudi mogu međusobno počet razmjenjivat probleme i rješenja na chatu jer je brže pa te stvari ne bi ostale sačuvane... razmislit ću još, trebao bih naći jel ima što gotovo jer nemam vremena programirat trenutno, a da ima vezu s autorizacijom foruma da to bude chat za forumaše
2. što treba učinit s cjenikom?
===
@BD - skinovi: www.vbulletin.com ili www.vbulletin.org pa tamo negdje ima o skinovima, neki toolovi, support forum i tako. nisam detaljno kopao, ali sam vidio da support za skinove postoji.
1.toga sam se sjetio, pa sam mislio da se tamo, upravo zbog tog razloga zabrane takva objasnjenja koja nisu na forumu, inace bi se forum zakinuo
2.pa treba ga ili ukinuti ili napraviti reformu. cijene se uopce ne updateaju, nego ponekad ako neko naidje na neku cijenu koja je atraktivna se tamo stavi, a i onda se komentira ta cijena (sto je zabranjeno tamo) ali eto upravo ja tamo sudjelujem u jednoj temi. mozda ga ukinuti pa neka nekakve posebne ponude neka idu u podforum odredjenog proizvodjaca
1. chat - to nema tko kontrolirati o cem se prica... zato mi je malo nesigurno ici sa chatom..
2. cjenik - reforma može biti da dozvolimo i komentiranje cijena... ali obzirom da stvarno posjet nije velik, možemo ih i ukinuti. postavit ću posebnu temu o tome, trebalo bi čuti mišljenje modova u čijim bi forumima završili takvi postovi.
tema o cjeniku: http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=147091#post147091
trudimo se koliko možemo, ali za to nam treba i pomoć samih forumaša koji će offtopic i prijaviti i tako moderatorima olakšati posao (i njima može promaknuti, nije im u opisu posla stražariti nad svakim postom i svakom temom).= Citat =:
Izvorno postao sodom
za prijavu offtopica ima u svakom postu, ispod korisničkog imena prometni znak sa uskličnikom. klikom na njega, dotični post se uz kratko obrazloženje (koje može glasiti i 'offtopic') prijavljuje moderatoru (SM/adminu ako forum nema moderatora)... eto, samo zamolba da korištenjem te ikone i sami sudjelujete u uređivanju foruma tako da inicirate da se offtopic uredi...
ja primjecujem da kad odjednom otvorim 5+ prozora na forumu, ne otvara mi jednog pa drugog pa treceg nego trebam duze cekat i onda sve otvori odjednom .
to me malo nervira.
@gruntovčan brijem da to nije do foruma..
@svi: ova tema je u stvari glupa. poforum m#f#o postoji upravo zato da se tamo postavljaju pitanja u vezi foruma isto kao i prijedlozi o tome što bi trebalo mijenjati, ali svaki prijedlog u posebnu temu, a ne ovako jedna tema pa u nju nabaci što se sjetiš, to je nepregledno i teško za pratit.
da se mene pita ova tema bi se trebala zatvoriti i otvorit posebna tema (kao i svugdje drugdje na forumu) za svaki prijedlog zasebno. kako se netko nečeg sjeti, tako otvori temu i onda se u toj temi raspravlja SAMO o tom prijedlogu.
ovako je lakse, ako se vidi potrebnim, lako se otvori nova tema
Ja bi promjenio da mogu da se u sig može slika stavit
@zeus - ne može slika u sig, to bi usporilo učitavanje foruma, mnogi žive još uvijek na modemu pa je sporo, a onima koji i jesu na DSL-u je to samo prijenos više podataka koje moraju platit. to je isto jednom prilikom u nekoj temi o sigovima objašnjeno i obrazloženo. tako da i taj prijedlog ne može proći.
Slažem se. Onda bi ljudi svašta stavljali u sigove. Pogledaj samo avatare. Kakvih pizdarija ljudi stavljaju. Šta bi tek bilo kad bi mogli stavljati slike. A i bilo bi pre šareno. Ovako izgleda lijepo i čisto= Citat =:
Izvorno postao zappan
ja sam za dieju slike u sigove d onekoliko kb .
al dobro.
slažem se,ali moram napomenut pametni znaju cemu služi adblock :)= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
Ma da ne bih još za svaki sig postavljao adblock... Ja stvarno ne vidim svrhu i slikama u signature-u, za takve stvari postoji avatar...
ma jasno,potpuno se slazem,ali htio sam napomenuti kako je to korisna stvar jel neki forumi imaju slike u sig-u pa znam kako je to iritantno.
Da, super mi je to.. Slike (tj banneri cijeli) od 150x70 pixela, pa signature velik ko pol ekrana na 1600x1200 rezoluciji... Pa thread od 50 postova ima 60 stranica.
Ne, ne, bolje ovako. Tekst, i to isto limited, ne da cijeli roman možeš dolje stavit.
ma ovako je super!u pravu je blue devil!sad čemo na jednoj temi od 10pstova imat cjelu bubliju stranica zbog tih slika!
Ja nisam. Ne bih znao kam da gledam. Meni paše kak je sad.
To je bila ironija ;D
dio teme vezan uz izdvajanje postova zbog kojih se dijele kazne izdvojen u http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=9447
ja pi u forumu promijenijo sat kasni 1 h
Ja zelim da podforumi sa vise podforuma u sebi imaju to naznaceno na glavnoj stranici kao sto to imaju npr: Siemens, Operateri, M#F#O...
Prvenstveno ciljam na Racunala i Internet Cafe (iako ima samo chataonicu al eto). Kolko se sjecam nekad je toga bilo, ali je uklonjeno sto me jako razbjesnilo :mad:
Nadam se da ce netko (Zappan mozda...) nesto uciniti jer mislim da bi se time povecala preglednost i jednostavnost podforuma ;)
a) chataonica - nije dostupna neregistriranim korisnicima i zato nije navedena kao podforum
b) računala - ima previše podforuma i linkovi na njih jednostavno ne stanu u opis foruma jer nema dovoljno mjesta predviđenog za to u bazi podataka. ako stvarno smeta, pogledat ću, kad ulovim vremena za to, dizajn baze podataka i to probat posložit zahvatom na bazu...
c) ako negdje još fali podforum - javi :)
a) Nije ni MFO dostupan pa ima..
b) Ali bilo je prije ;) i svidjala mi se ta opcija.
c) Web development :) ok, cjepidlacim, znam da to nikako nemoze stati u opis foruma.
prijedlog vijeću staraca foruma....nek se ukine ono pravilo o minimalnom broju slova u postu,ako ne svugdje,barem u cafe-u i četaonici
To se mora svugdje maknuti ili nigdje, nemože se pojedinačno.
@xlr8r - m#f#o se niti sam ne vidi neregistriranima, a cafe se vidi. zato nema potpisana chataonica jer je neregistrirani klikom na taj link ne bi mogli niti otvoriti.
@niten - to smo već objasnili da se ne može. a otkad postoji to pravilo smanjio se i broj postova koji glase 'da', 'i meni', smajli i slično. tako da neka ostane kako je
Neko sam vrijeme na forumu relativno aktivan i mogu reci da nemam gotovo nikakvih pretjeranih primjedaba na izgled i rad foruma niti na rad i postupanja modova i admina!
Jedan sam od onih koji smatraju da bi kazne za nepridrzavanje pravila foruma trebale biti i stroze nego trenutno jesu, jer je ocito iz mnogo off-a i najblaze receno, neprimjerenog ponasanja nekih forumasa, da kazne i nisu toliko stroge da si navedeni ne bi tu i tamo dopustili koju glupost!
Sto se tice slobode za kojom vape neki clanovi mislim da je za to i vise nego dovoljan kafic i chataonica! (Sudjelovao i vidio forume u kojima su modovi i admini dopustali slobodnije ponasanje, pa je to po onoj poznatoj, ti das prst a ekipa uzme cijelu ruku, zavrsilo prilicno neslavno...forum izgubi i glavu i rep, a u procesu se izgube i clanovi, a na kraju se manje vise sve svede na sodomiziranje i bacanje kletvi na admine, kada konacno pokusaju zavesti red)!
Moje zamjerke:
1. Rasprave o reputacijama i (samo)kandidiranja za modove!
Mislim da pravo na komentiranje reputacija nema nitko, reputacija je privatna stvar i osobni odabir, pri dodjeli, svakoga tko sudjeluje u radu foruma! Svi bi trebali biti toliko korektni da se potpisu bilo na negativnu ili pozitivnu! Sto se kandidiranja za modove tice, mislim da bi u taj dio foruma pristup trebali imati samo modovi, supermodovi i admini, oni bi trebali biti jedini koji bi mogli kandidirati nekoga za neku funkciju na forumu i o tome pokrenuti raspravu, postojece stanje gdje svatko i sebe moze kandidirati zavrsava sa smijesnim situacijama (ako bas netko od korisnika ima neku doista konstruktivan prijedlog, moze i PM modu ili adminu)!
2. Neki dijelovi foruma nemaju smisla! Kako je netko dobro primjetio npr. cijenik! Ili bi se netko doista trtebao brinuti o njemu i barem tjedno unositi promjene, ili bi ga trebalo zatvoriti, a cijene bi se mogle davati u podforumima za pojedine brandove mobova!
3. Posto je meni dio Digitalni fotoaparati jedan od dijelova foruma koji volim otvoriti (mislim da tu mogu mozda i najvise reci i pomoci) volio bih da se malo sredi ona svastara od prvoga sticky posta u tom dijelu foruma, u kojoj ima doista svasta, a sumjam da bi netko bas nesto konkretno mogao pronaci da mu treba! (Ovo je bilo subjektivno!!!)
Eto toliko! Nadam se da ce forum jos dugo...
šta si se ti raspiso ... zvučiš ko neki političar
Čovjek ima pravo. Sve što je napisao, stoji. I to točkama, zarezima i ostalim da se sve razumije (za razliku od nekih forumaša).
Hvala na konstruktivnim kritikama, pa bio ih red i prokomentirati, ajmo redom:
1. Ne znam da li si vidio, ali o reputaciji je rasprava zabranjena što se može i pročitati u ovoj obavijesti koja se nalazi na vrhu svakog podforuma. Neke stvari su se još malo tolerirale (samo su se brisali postovi) kako se ne bi ponovila situacija sa hrpom škvadre koja misli da je cijeli svijet protiv njih i onda zbog banna rade pizdarije i otvaraju nove nickove. Što se moderiranja tiče, članovi koji su se sami kandidirali (možda ima koja iznimka) nisu ni postali moderatori.
2. S ovim se slažem, potrebno je samo ponekad i da korisnici upozore na takve stvari, većina nas je ovdje svaki dan (i više puta dnevno) pa se uglavnom forum prati sa "Prikaži nove postove" bez zagledavanja u druge dijelove foruma.
3. Primijetih tvoje nadasve korisne postove u dotičnom forumu, tako da ukoliko imaš vremena i volje dotjerati taj forum u red podržao bi te za moderatora dotičnog foruma, ali ostavit ću na zappanu da odluči o kandidaturi jer si relativno kratko na forumu.
Kad već komentiramo ;)
1. O reputacijama neću reći niti riječ. Od kazni bolji je dobar primjer i pohvala onom koji radi kako treba. Ekstremni slučajevi uvijek se mogu drastično kaznit. To smo i pokazali, zar ne? Kako moderator radi ili bi trebao za dobrobit svih na forumu to je i logično da svi daju svoje mišljenje o pojedinom prijedlogu. Samopredlaganje ne želim ni komentirati.
2. Forum je podložan promjenama, a o cjeniku smo već raspravljali.
3. Tu se slažem s gogom.
Iako mozda ovdje i nije mjesto o tome, zahvaljujem na razboritim slicno ili isto misliocima! Sto sam napisao bilo je moje misljenje i vidjenje stvari, na forumu nas ima vise, pa je tako i vise pogleda na isto, svakoga bi, ukoliko je u okviru dobroga ponasanja, trebalo uvaziti!
@gog @sljaka Hvala na povjerenju! Ne znam koliko navedenom dijelu foruma, a s obzirom na broj postova koji se tamo posta, treba mod! Ali pod uvjetom da "starijesine" ocijene kako je mod potreban voljan sam se prihvatiti toga posla! Iako, skrecem paznju na svoj relativno kratak staz na forumu (mozda ima koji stariji clan koji, takodjer, zeli moderatorsku funkciju u tome dijelu foruma, pa bi u tome slucaju i to trebalo razmotriti)!
bimbi,iz tvojih se postova moze vidjeti da je svaki tvoj odgovor dobro promisljen i prije svega na mjestu,nejdes u offtopic i ne pises bespotrebne komentare....na kraju vidi se da si ozbiljan,barem te ja kao takvog dozivljavam, stoga moju podrsku imas!
Evo, i moju.
molim... ovo nije tema o moderatorima i podrškama moderatorima. ako želite čovjeku dati podršku - slobodno otvorite prijedlog za moderatora ako smatrate da bimbi to mjesto zaslužuje.
@bimbi - što se tiče moderatora i toga što si napisao - ne želim uskraćivati slobodu nikome ovdje da sam sebe kandidira ili da ga netko kandidira. nema potrebe da to nužno budu postojeći moderatori. zajednica odlučuje o svakoj kandidaturi, ako je ona ozbiljna i član svojim postovima na ovom forumu pokazuje da za to ima potencijala.. one neozbiljne prijedloge nemam niti potrebe razmotriti, a to uglavnom i zajednica već sama jako dobro filtrira.
što se tiče cjenika, imaš negdje temu u m#f#o gdje je provedena rasprava o cjeniku i složili smo se da ćemo za sada pustiti tako pa vidjeti jel ima smisla taj forum zadržati. pogledaj please tamo što je rečeno, pa nadopuni ako što imaš za reći na tu temu.
hvala na konstruktivnim komentarima i kritikama..
Dao bih prijedlog na temelju ovoga posta:http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=159070&postcount=16 Da se nebi otvarale teme koje se smatraju završenim neka se zaključaju da nebi dolazilo do ovakvih slučajnih grešaka!
Ili je to pravilo već utvrđeno?
ma nije , nije sad to neznam kakav grjeh.
sta sad , nije gledo datum , pa je posto.
i ja zna mtak nekad.
čemu radit drame iz toga.
Ma nemislim da je to neki grijeh nego se i ja nekada zaletim pa ondak vidim da su datumi već odavno zaboravljeni a ja skoro "bacio" post.= Citat =:
Izvorno postao Gruntovčan
Nije drama nego prijedlog za poboljšanje dobroga foruma a na ostalima je da komentiraju prijedlog.
http://smileys.smileycentral.com/cat/13/13_4_9.gif
a dobro vuki, kako ćemo znati da je tema ziher završena? za neke teme to možeš znati kad autor riješi svoj problem i nije postojala neka rasprava koja bi mogla dalje biti korisna. za ovako nešto ne možeš znati i u pravilu moderatori zatvaraju u trenutku kad se neka prastara tema reaktivira a da nema razloga za to...
osim toga, neke teme bez obzira što su strane mogu dobiti razlog za reaktiviranje i zato je bolje da prepustimo forumašima da tema zamre kad se nema više što reći, a ne dati nekome mogućnost da bude sudac kad je tema završena. tako da nećemo ništa posebno mijenjati, nego će moderatori svaki takav slučaj riješiti ako je očito da je obnavljanje teme bespotrebno
Dobro, dobro, ja sam mislio da je prijedlog fakat dobar ali sam vidio da sam pogriješio u prosudbi!
http://smileys.smileycentral.com/cat/4/4_13_7.gif
Ja tu nista ne bi dir'o!!!
p.s.ko je gledao zadnju reklamu Zdravka Colica,zna o cemu ja ;)
Ja bi sva čestitanja (rođendani i to...) ljepo u jedan topic.
Mene smeta ovo interveniranje Moderatora.Naime,koristio sam još neke forume HR,sada su zatvoreni.Sijećam se da bi tamošnji moderatori intervenirali jedino ako je bilo kakve ozbiljne nacionalističke svađe.
Ovdje moraš na gotovo sve paziti,Gdje,Kako,Kada,je li tema u pravom podforumu.Znam da sam se jako duuuugo ustručavao prijaviti se na ovaj forum jar me smeta to stalno nadgledanje.
Ja vas kužim,ne možete dopustiti svinjac na forumu,ali ne čini li vam se da katkada pretjerujete?Imam feeling kao da sam u BB kući.
No hard feelings,možda je to moje subjektivno mišljenje.Correct me if I'm wrong.
A čuj na svim forumima se sve dopušta dok se ne pređu granice. A kad ljudi počnu pretjerivati normalno da treba intervenirati= Citat =:
Izvorno postao Mobyy
Ovo je prvenstveno tematski forum i kao takav zahtijeva više discipline od korisnika koji ga koriste. Možda ti smeta to što moraš paziti gdje staviti nešto, ali zamisli koliko bi te tek smetalo da ono što trebaš dugo tražiš samo zato jer je netko stavio post na krivo mjesto i zamisli da tako svi rade koja bi zbrka nastala. Ako malo bolje razmisliš skužit ćeš na je strožije moderiranje nužno za ovakvu vrstu foruma. Ako želiš vidjeti stvarnu strogost, pa čak i pretjerivanje otiđi na webdevelopment forum.= Citat =:
Izvorno postao Mobyy
I za razliku od drugih ovakvih foruma imaš i Cafe ( gdje su pravila rastezljiva) i Chataonicu gdje je skoro sve dopušteno.
A kad smo kod BB feelinga ne zaboravi da je svaki post koji napišeš dostupan svakome tko ga zna pročitat.
moglo bi se uvesti nekakvo glasanje na kraju mjeseca za NAJFORUMAŠA i možda nekakva nagradica!!!!!!!!!!!!
@mobyy - moderatori su izabrani na prijedloge i uz podršku članova. na njihov rad nema komentara - niti pozitivnih niti negativnih - a dozvoljeno ih je ostaviti u m#f#o kako bi se forum učinio ugodnijim korisnicima. naravno, komentari bi trebali biti konstruktivni - ne 'ne valja to i to' nego 'to i to bi se moglo postaviti ovako i ovako' pa možemo razgovarati ako nešto stvarno ne valja kako se postaviti da bude u redu.
cijela ova priča je postavljena na način da se dogovorom zajednice mogu stvari postaviti kako bi ljudima tu bilo ugodnije. ali dok konstruktivnih prijedloga za promjene nema, ja mogu smatrati da su stvari uglavnom u redu. što se mene tiče, ja bih rado da svi mogu sami sebe dovesti na razinu poštovanja jednih prema drugima, te također da se mogu kontrolirati da ne pišu samo zato da bi nešto napisali, nego onda kada imaju konstruktivno nešto za reći. ali to nije tako, te zbog toga moderatori interveniraju.
što se tiče pažnje gdje postaviti koju temu - šljaka je objasnio, nemam što za dodati. to je tako i to tako treba biti radi toga da bi se teme diskusija mogle pronaći sortirane po kategorijama gdje pripadaju
kažem, imaš pravo i mogućnost otvoriti temu o tome što te konkretno muči, ali s tim da ponudiš što i kako napraviti po tom pitanju.
Nije ovo bingo on-line ;D Oš` da nam zappan počne naplačivati članstvo!!!!!!:-/ Šut` tamo!;D= Citat =:
Izvorno postao goce
imaš pravo:thumbup: bolje dok je besplatno;D, ali neka onda bude samo anketa= Citat =:
Izvorno postao Vuki
dobra!!! .= Citat =:
Izvorno postao Vuki
hvala, ali ne želim da ovo bude forum 'kruha i igara'... igraj loto - kad dobiješ sedmicu bit ćeš forumaš mjeseca i počastit sve ovdje ćevapima i pivom :)= Citat =:
Izvorno postao goce
...:thumbup:...= Citat =:
Izvorno postao zappan
Ma,neću nikaj reći. Uzmimo da ste u pravu,ja se posipam pepelom.
Nema mi smisla jer će Moderatori uvijek naći argument koji će oboriti moj,pa odustajem od ove rasprave.
Alles gut!
Živcira me previše pravila...npr slike idu u jedan topic a komentari slika u neki drugi topic pa onda moraš tražit po forumu ko di kaj i tak dalje...sranje.
Previše se komplicira općenito...
Pa tak je bilo dogovoreno u biti kako bi se mogle na jednom mjestu pregledat samo fotke bez traženja među gomilom komentara. a teme bi trebale biti cross-linkane, od strane onog koji postavi temu, mod može nadopuniti ako se to propusti, ali u biti bi trebale biti povezane.= Citat =:
Izvorno postao member
otkako je gog postavio galeriju fotki s mob. telefona na info-mob, možda ovako nešto i nije potrebno na takav način, ali o tome bi trebalo raspraviti u posebnoj temi i vidjeti s gogom da se koristi ta njegova galerija za ostavljanje fotki na neki način i od šireg kruga ljudi a ne samo kad on skupi. na to ne mogu utjecati, to morate povesti raspravu i uključiti goga u to i dogovoriti taj trokut info-mob galerija - cafe mobil - forumaši.
ili neka druga varijanta, uključujući i slike i komentare zajedno, a to bi se posebnom temom i odgovarajućom anketom trebalo ispitati što zajednica misli o takvoj ideji.
hm, jako konstruktivna kritika i prijedlog za poboljšanje :-/ .= Citat =:
Izvorno postao member
...ma o čemu ti pričaš - pa svaka tema o slikama sa moba ima link za komentare, a u komentarima link za slike...= Citat =:
Izvorno postao member
...primjeri:
SLIKE - http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=12389
KOMENTARI - http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=12420
Pa upravo o tome pričam! Način na koji je to pravilo izvedeno mi je totalno debilan. Neka sve bude na hrpi a ne da se skače iz topica u topic, traži sliku pa odi u drugi topic i tamo listaj dok ne nađeš komentare za tu sliku...
Svaka čast onome ko se toga sjetil...:-/
@zappan - Naveo sam ti konkretan primjer na koji je moja kritika išla.
to uopce ne bi bilo pregledno slika= Citat =:
Izvorno postao member
pa par komentara o slikama pa opet slika........
mislim da je ovako puno bolje
i mislim da eminem dobro obavlja svoj poso.
...usput, vidim da si dosta dugo na forumu pa mi je malo čudno što ti je tek sad to zasmetalo...= Citat =:
Izvorno postao member
za konkretan primjer sam ti i odgovorio da mišljenje cijele zajednice možeš zatražiti otvaranjem teme u kojoj ćemo raspraviti upravo i samo to da kvalitetnu raspravu imamo odvojenu od ove teme gdje se uglavnom navode prijedlozi koje bi ipak trebalo posebno razraditi. izvoli, pokreni raspravu ako smatraš da treba mijenjati, pa ćemo vidjeti kako zajendica diše po tom pitanju.= Citat =:
Izvorno postao member
Eto vidiš...još jedan primjer gluposti. Znači nije dovoljno TU reč kaj me smeta nego se mora negdje drugdje otvarat novi topic.:rolleyes:
@eminem - da, tek sam sad to reko jer mislim da ipak nebi bilo uredu da sam nakon 2 dana i 5 postova išo davat kritike i radit reda, to nebi baš imalo smisla, jel tako...
@**gogi** - Ja nigdje nisam reko da eminem ili bilo ko drugi loše obavljaju svoj poso, neznam otkud ti to...:-/
Svoje mišljenje, kritiku i prijedlog sam reko...a valjda imam pravo na to jer ovo nije komunistički logor i staljinova diktatura nego normalan forum.
Otvarat nove rasprave neću, kaj sam imal za reč reko sam tu. Kom se sviđa dobro, kome ne...******.
Ja sam ovo reko u najboljoj namjeri, a vi gospodo napravite kako mislite da je najbolje.
u novoj temi postoji mogućnost postavljanja ankete, dobiva se na pregdlednosti prijedloga i članovi će i kasnije moći lako pronaći zašto su neke stvari postavljene ovako kako jesu. tako postoji i tema u kojoj se raspravljalo o tome zašto su stvari sa slikama i komentarima postavljene upravo ovako kako su sad zajedno s argumentima koji to opravdavaju.
inače je ova tema isforsirana od nekog da svi prijedlozi budu na jednom mjestu, čini mi se da sam pri početku spomenuo da zbog preglednosti se prijedlozi koji se ovdje pojave rasprave u posebnoj temi, a ne ovdje jer ubrzo ako ćemo raspravljati o više prijedloga nećemo moći pohvatati konce tko kome i na što odgovara.
svoje mišljenje si rekao, ali ti očito nije baš stalo do promjene čim ti je teško pokrenuti raspravu o konkretnom prijedlogu zajedno s odgovarajućom anketom. a staljinove diktature i logore si ostavi negdje drugdje, ako je diktatura što ti nudim priliku da pokreneš raspravu iz koje će se vidjeti odgovara li cijeloj zajednici ovakvo stanje ili ne, onda ti je sustav vrijednosti opasno izokrenut. mene su učili da je diktatura kad ti se ne dozvoljava obznaniti svoje mišljenje i sakupiti istomišljenike kako bi se ostvarile promjene.
u biti, ako se ikome još čini da treba memberov prijedlog raspraviti i da je bolje ovako postaviti stvari kako ih on predlaže - slobodno neka otvori raspravu kad je već memberu teško se pokušati izboriti za svoj prijedlog.
Mislim da nema ničeg nejasnog u mojem prijašnjem postu. Ja sam reko kaj mislim, ak vam se to ne sviđa, onda ok.
Kaj se ja imam izbarat za nekaj čovječe Božji, pa nije ovo revolucija ili poziv na građanski rat...
nema ništa nejasno. stanje stvari je da su ljudi prihvatili ideju koju sam predložio kad smo dogovarali otvaranje tog foruma, zajedno s argumentima zašto je to tako kako je: http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=2337
ako se dobro sjećam, to sam s valjda s neredom i/ili možda još nekim razgovarao i prije samog pokretanja mimo foruma kako bi bilo zgodno tako podijeliti radi preglednosti, također je spomenuto da i 56K surfanju tako odgovara. u onom trenutku nije bilo protivnika takvoj ideji pa je tako i postavljeno (link gore). za promjene se također može dogovoriti ako su potrebne. meni osobno se ovo čini okej, no uvijek sam otvoren tome da mi se forumaši kao zajednica izjasne da bi neke stvari mogle biti posložene na drugačiji način (ne jedan izolirani slučaj, nego i podrška koja stoji iza prijedloga od ostalih članova na ovom forumu). a na novoj temi inzistiram baš zato da je mogu, na pitanje zašto je nešto tako kako je, pokazati onom tko pita da je tad i tad tu i tu tako dogovoreno, kao što sad pokazujem tebi temu u kojoj je dogovoreno da slike i komentari izgledaju ovako kako izgledaju.
Zašto se pojedini postovi članova brišu ako nisu bezobrazni ili uvrijedljive prirode
zato što je ovo moderirano mjesto rasprave, pa se briše prvenstveno ono što je offtopic u tematskim forumima.= Citat =:
Izvorno postao Vuki
također je moguće da se brišu neki postovi radi održavanja urednosti teme, poput nepotpunih, nejasnih ili nepreciznih odgovora ako je kasnije u raspravi dan konkretan, jasan i precizan odgovor... i slično.
A,da onda na pitanja samo Moderatori odgovaraju?
Jer,mislim,podrazumijeva se da će u jednoj temi,od npr. 20 odgovora,njih 15 biti za brisanje,ili neprecizni,ili offtopic.
Po mojem nekom,laičkom razmišljanju nije niti moguće držati urednost teme,jer bi se na kraju sve svelo na PITANJE-ODGOVOR.
u biti je cilj tematskih foruma imati pitanja, čim konkretnije odgovore, ako je moguće, i komentare koji pojašnjavaju odgovore/temu, daju dodatna iskustva na temu i slično. to je ideja tematskog foruma. ideja ovog foruma je razmjena prvenstveno znanja, za ostalo imamo kafić.
zatim, zašto bi samo moderatori odgovarali? time impliciraš pretpostavku da moderatori znaju uvijek i sve i najbolje. pogrešna pretpostavka. moderatori su kao i ostali članovi koji svoj trud ulažu u održavanje i podizanje kvalitete foruma, ali njihovo znanje i iskustvo ne mora nužno biti takvo da može dati uvijek najbolje odgovore.
i na kraju, rekao sam da je moguće, ne da se to obavezno mora raditi. ako pogledaš forum, vidjet ćeš da u biti se ostavljaju odgovori koji vode ka konačnom rješenju problema, ako je problem. ako je rasprava, tada nema krivih odgovora već je razmjena mišljenja slobodna. u biti se možda obriše nešto sitno što je totalno promašeno da vodi na krivi put, ili je totalno nejasno izrečeno da se iz toga ništa ne razumije i tako. takvi slučajevi, konkretno, su rijetki.
:rolleyes: ako smijem primjetiti(ako je off onda obrišite)malo sam okolo po forumima čitala,recimo na Vip-forumu ima svijet komunikacije i nađe se interesantnih stvari,ali ima takvih (neznam kak da ih definiram)neodgojenih kretena,kaj psuju i pljuju po ljudima koji žele pomoć.Tak da su mi se zgadili.Zato neka ostane ovak kako je,a super je! (vjerujte!!!):thumbup:
...ako misliš na onu temu za razmjenu, brišem ih jer sam naveo da postove koje nisu pitanja za melodiju ili one u kojima nema linkova za melodiju ću brisati...= Citat =:
Izvorno postao Vuki
...pročitaj -> http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=198404&postcount=1 ...
mislim da ste ipak malo prestrogi u nekim pravilima!
Reci, Zmija, daj neki primjer. Mi ćemo dati naše argumente čim ti daš svoje. Ako imaš konstruktivnih prijedloga, tu smo
malo prestrogo brisete neke topice,ako su malo zalutali od teme,ovako se stalno mora otvarat novi thread,sto po meni stvara guzvu.mislim da treba dopustiti malo slobode i po potrebi upozoriti,a ne ga odmah brisati.
To je od moda do moda. Postiji ideja da se forum održi sa što manje off-topica. A sad, malo OTa uvijek bude. Stvar je svakog moda koliko tog OT-a dopušta: ja mogu puštati puno, netko drugi malo ili ništa - ali ne možeš TOČNO odrediti koliko OT-a je previše, pa da to bude univerzalno.
...zmija me za srce...
Mislim da kod mene ima dovoljno slobode, uostalom ne brisem threadove, vec samo pokoji post, ako stvarno nema smisla! Ako mozes biti konkretan o kojim se temema radi, ili u kojem dijelu foruma...
obrisani topic stvara gužvu? hm, prije ako je obrisan ostavlja više mjesta nego da stvara gužvu :) . to je jedan od najjednostavnijih načina da se korisnici nauče pripaziti na offtopice, naslove koji odgovaraju temi i slično. kad ti se jednom tema/post obriše, drugi put pripaziš i to je najbolji način kako korisnike navesti da paze što i kako pišu. korisnika ima puno, mislim da se slažemo u tome da bi im puno previše vremena odnosilo kad bi svakom ponaosob objašnjavali pravila foruma, offtopica, naslova itd. sva ta pravila su dostupna za pročitati i tu su da ih se forumaši pridržavaju čisto iz razloga kako bi se očuvala urednost i preglednost. moderatorima je moderiranje ovdje u njihovo slobodno vrijeme i nisu za to plaćeni.= Citat =:
Izvorno postao zmija
također, kao što je rečeno, slobodna je procjena moderatora oko offtopica i neki puštaju više, neki manje. ponekad i ja interveniram ako mi se čini da je nešto izvan okvira ideje ovog foruma.
što se tiče otvaranja novih tema ako rasprava skrene, nove teme se za novu raspravu moraju otvoriti kako bi članovi koji u budućnosti došli na forum mogli po naslovu naći tu raspravu i naći odgovore na svoja pitanja bez da ih ponovno pitaju. to nije gužva, to je način kako forum treba funkcionirati, da se posebne stvari nalaze u posebnim temama kako bi se kasnije od strane drugih korisnika lako pronašle pretraživanjem ili pregledavanjem naslova.
eto, za globalnu primjedbu, ovo ti je globalni odgovor koji opisuje situaciju. ako imaš konkretnih primjedbi za konkretne teme, slobodno.
npr.otvoren je novi thread o nekom mobitelu i jedan od sudionika ubaci u temu neki drugi mobitel samo da bi njime pokazao da se model o kojem raspravljamo isplati ili ne isplati kupiti.mislim da takve topice ne treba brisati.
Pa tak šta se ni ne briše. Daj konkretnu temu gdje se tako nešto obrisalo jel ovo što si naveo je sasvim normalno i ne briše se= Citat =:
Izvorno postao zmija
ne vidim link na temu u kojoj se to dogodilo. ovako kako si ti opisao se ne briše, a kad daš link gdje se to dogodilo, moći ću ti više reći.= Citat =:
Izvorno postao zmija
osim toga, daj se dogovori s pojmovima: topic = tema, post = poruka, jedna poruka, ne cijela tema.
Ja se u potpunosti slažem da treba dopustit malo slobode. Samo mi definiraj egzaktno pojam "malo" ;)= Citat =:
Izvorno postao zmija
točno, ali ima situacija u kojoj je naziv threada recimo zastava 101, a nakon pola threada pričamo o Opel Astri...ja tu djelujem na način da one postove koji nemaju ama baš nikakve veze s zastavaom 101obrišem, osim ako je thread mali= Citat =:
Izvorno postao zmija
mene malo smeta to što se u nekim temama postovi koji su postani prije 15-astak minuta označavaju isto kao i oni postani dan prije
ubij me ako razumijem što pokušavaš reći= Citat =:
Izvorno postao bbbrljo
Nisam te ni ja baš skužio
Joj koji razgovori...definiraj ovo, definiraj ono, daj primjer objasni pobliže... Ko u saboru.
Kao ne razumijete kaj ljudi pokušavaju reć ?
Ajde nam ti objasni pametnjakoviću...