Želimo saznati zašto vlasnici "symbian" mob više vole svoje aparate od "običnih"mob??http://img1.imageuploader.net/616/no1.gif
Printable View
Želimo saznati zašto vlasnici "symbian" mob više vole svoje aparate od "običnih"mob??http://img1.imageuploader.net/616/no1.gif
mislim da je to vrlo jednostavno.....jel bi ti volio imat "kompjuter" koji moze igrat 5 igrica,pustat muziku i filmove ali tu je prici kraj?!
volim ga zbog mogucnosti,zbog toga sta uvjek i svaki dan ima nesto novo i nikad mi nije dosadno uz mobitel
Volio bi ga i ja da mobiteli na nekaj liče...
Potpisujem. "Obični" mobiteli su dosadni, a meni ne treba mobitel za šminku i tu i tamo poslat poruku il nekog nazvati.
A dobro, kako kome treba...nemojte misliti da je pljujem Symbian, dapače, to je izvrstan OS, čak sam ga i imao, bolji od običnog mobitela...ali kad meni to ne treba...kad me ne privlače filmovi, muzika i bilo kaj...jedino poruke, pozivi i uslikati tu i tamo koji dobar autić vani...i to je to!
PhytoSculpt,zavidim ti......da znas samo koliko bi love ustedio da sam jednostavan poput tebe.
Puno ljudi na ovom forumu doživljava mobitele kao jednu od najvažnijih stvari u životu i zato posvećuju puno pažnje funkcionalnosti, memoriji...i zbog toga ovaj forum i služi...ja sam ovdje iz jednostavnog razloga a to je da mi je ekipa super i da mi je gušt dopisivati se...kaj se tiče mobitela i to, kužim se u njih, a i sam sam ih promijenio 12-ak u zadnja 2 i pol mjeseca (rekorda, ha?)...ali oni mi ne predstavljaju veliku zabavu u životu...
zasto ih onda manijakalno mjenjas ako ti ne znace?! ja mislim da si ti PhytoSculpt,svoji ljubav prema mobitelima duboko potisnuo,ona je nesvjesno prisutna u tebi :evil: hehe. :spin:
Mijenjao sam ih iz tog razloga jer sam i imao prilike, pa sam htio isprobati da vidim sa čime ću biti zadovoljan, sa čime neću...i shvatio sam da mi nije potrebno ništa više od ovoga što imam...
ljepo si to srocio,nakon 12 mobitela promjenjenih u 2,5 mjeseca zakljucio si da ti smartphone nije potreban,hehe care :king: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
P900 mi je bio najbolji mobitel kaj se tiče funkcija...al onda izađem ja lijepo van na Jarun ili di već i nemam kam s njim...u džep mi ne stane, a kaj bi trebal nosit torbu za njega ko za laptop:-)
i meni, i znam na sta mislis,jedino me zivciralo kad sam ga vadio iz dzepa uvjek mi je tipkovnica negdje zapeta pa se nije dao izvuč jednom rukom...ako si zadovoljan sa sadasnjim samsungom svi smo sretni za tebe,... ja osobno sumnjam da ces se na njemu zadrzat...ali vidjet cemo...sjeti se samo kako je slatko sastaviti mms na p900,nema veceg uzitka,koda sjedis za kompjuterom...dobro zapravo ga drzis..= Citat =:
Izvorno postao PhytoSculpt
MMS-e ionako slabo šaljem, a na P900 nisam nikad probao...poslao sam u životu možda desetak MMS-ova, tak da me to ne muči...ja mislim da ću se zadržati na ovome, jer mi je to dovoljno, a i neda mi se više mijenjat mobitele, to je naporan posao:-)
Jedan od razloga je taj što mogu apsolutno svaku datoteku poslati na mob i sa njega (npr.Siemensove color sheme za kolegu koji nema komp i sl.),a odlično posluži u trgovinama sa puno TV-a za malu zlobu ;D i prikratit vrijeme mijenjajuć programe i glasnoću itd.
:thumbup: :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao sms freak
...meni je važno da sam mobom mogu radit (skoro) sve stvari, npr. gledat filmove,slušat glazbu,zahebavat se,surfat...
Sbog svoje raznovrsnosti i prilagodljivosti.
e ovo je tema za mene.
symbian je dobar sustav jer daje mogunosti da svaki dan imas "novi" mobitel bez da ista potrosis za neg,a promjenit temu i eto ti novi mob, ajd to napravi sa s40? ili nekim drugim. .nece ici. .
onda. skvadro menije dosadno, pa ajmo gledat filmove. a gdje, ma ovde na mobu u prirodi, nema potrebe za kompom i dvd plejerom, nije li to dovno.
a sad vi obicni mobitelci recite sto hocete. .
ja u biti shvacam vas, nekome to ne treba,ali stvarno ne treba i to je u redu, ali onima kojima treba to je odlicna stvarcica.
to si popalio sa reklame od 3220?! kao svaki dan novi mob a kad ono dobis prozirnu masku i kartončiče + flomastere= Citat =:
khideg symbian je dobar sustav jer daje mogunosti da svaki dan imas "novi" mobitel
;D
ma 3220 je marketisnak fora, 7610 nije.
meni je symbian super,imao sam 6600,jos uvjek imam n-gage(i nju cu rjesit ubrzo),al sam skuzio da mi to ne treba , samo saljem sms-ove i pricam.....
To se slažem...tko voli više od mobitela, biti će oduševljen sa Symbianom...meni puno tih funkcija ne treba, niti ih koristim, ali to ne znači da je Symbian loš...dapače, za nekoga tko voli više funkcija to je Bog i batina, kak bi se reklo:-)
to je potpuno druga stvar, ako to radis symb ti ne treba, ali iance....to je jako dobro
ajmo realno gledajuci - nikome zapravo netreba ni symbian ni mobitel ni nista. AL..kad se vec nudi - zasto ne :D
nisam jos naisao na aplikaciju koja mi bas 'treba', da sam ovisan o njoj. ali ima ih par koje uvjek dobro dodju i zato koristim symbian :rolleyes:
velicina jeste problem, medjutim, jos malo i doci ce symbian telefoni 'normalne' velicine. smijat cemo se danasnjim modelima. dakle velicina je prolazni problem. to me uopce sad ne brine. meni 3650 stane u dzep :thumbup:
al kolko god smanjivali mobitele ,morali bi smaniti i ekran na njemu da bude manji, zar ne?! a to je što se mene tiče negatican efekt,uostalom sad imam 7610 i on je pravi mališan.
Da baš...ja ne znam za neki Symbian telefon, a da je mali...
ima ih,ali ne gledaj nokijine modele panasonic je poceo s prodajom svojih preklopnjaka baziranih na symbianu,samsung ima takoder...ja nisam opterecen s velicinom ipak mi je najvaznije da su specifikacije impresivne
ne , nebi se slozio da smanjivanjem mobitela mora i ekran biti manji. fora je u tome da ekran bude preko cjelog mobitela, a nema tipkovnice (ili se ona izvlaci) tako da bude nesto kao recimo p900 samo malo manje i tanje
ja nisam ni rekao da ih ima jos. tj ima ona nokia... ja se fokusiram na BUDUCNOST! e da... buducnost stari moj.= Citat =:
tocno sam ja to reko u drugoj temi,citamo si misli,a ovo sto si reko za p900 :klap: :klap: :klap: my point exactly!= Citat =:
Izvorno postao flOorKilla
Ja mislim da su najbolje rješenje preklopni telefon...kad su zaklopljeni, su prilično mali i ekonomični za držanje u džepu i sl., ali kad se otvore, mogu biti pravi strojevi...
je samo sto imaju mali (manji ekran) nepogodan za symbian. no zato ce uvijek biti i takvih i onakvih i svakakvih pa ljudi nek biraju sta im pase :)
Ne mora biti...pogledaj LG L5100, pa ćeš vidjeti da je ekran stvarno veliki (makar je mob smeće)...stvar je u tome kaj ekran zauzima samo dio poklopca, a da ga stave preko cijeloga, mogao bi biti itekako veliki...
kakve su to gluposti? naravno da mi treba symbian i mob opcenito.
7610 je mal telfon, a sad amobovi teze velikim ekranima a sto veci ekran vec i mob, i ugodniji, mene briga za male mobitele, kad se smijem ljudima koji ih imaju (ne u negativnom smislu) jer su im ekrani super mali.
vidjet cete vi kad za par godina izade mobitel ko kutija od šibica s jednim gumbom na sebi kojeg nosiš oko vrata, a kad ga upalis pojavi ti se pred nosom transparentni hologramski ekran promjera kojih meter-metar i pol i onda tipkas na pravoj virtualnoj tipkovnici sms!
ja symbian OBOŽAVAM! ne patim za tim da mi je mob mali i slatki... mislim da to dokazuje moj 3650 koji je cigla. ali meni je dobar. ima symbian, mmc kartice i kameru. symbian mi je baš zakonski jer ima zakonskih igrica i programa za njega... eto
da baš kupim Symbian telefon, 3650 bi zadnju kupio jer je najružnija od svih njih...
a dobro ima cudnu tipkovnicu, al sta sad.
Ma cijeli je čudan...Symbian koji je bio vrlo atraktivan kad je izašao, bila je Nokia 7650 (bio je to i prvi Symbian ak se ne varam)...3650 je po meni najveći promašaj...
nemoj tako pa to je legendaran telefon,prvi svoje vrste koji je ljude uveo u symbian= Citat =:
a sto se 7650 tice to se sjecam da se reklamiro u "minority report-u" s tomom crusom
Nije prvi symbian. Prvi symbian telefon (mobitel) bio je onaj stari Ericcson kojemu se preklapala tipkovnica kao na P800/P900/P910. Nokia 7650 je prvi series 60 mobitel= Citat =:
EDIT: Evo da budem precizniji. Ericsson R380. Tad se symbian još nije tak zvao ali to je to.
http://212.213.255.72/keepthls/pics/.../err380_01.jpg
Da sjećam se toga ericcsona!!nije imao zaslon u boji i mislim da ga je koristio james bond u filmu!!!
i da je velik pola metra meni je dobar... dobro ajde baš pol metra ali... ma nema veze... bit je da ja nisam šminker i da me izgled uopće ne privlači... npr. nikad si ne bi kupil samsung e800. ima ga moj frend i mobitel je koma. košta užasno puno, a nema symbian. meni su samsungi jedni od najgorih mobitela jer koštaju ko u priči
Pa nisu baš ni Symbiani jeftini, ak smo kod toga...ovaj tvoj je jeftin jer je već star...gle, i Symbian i Samsung nude određene stvari za određenu cijenu...samo što se jedni baziraju na funkcionalnosti, a neki na dizajnu...
tocno to....cijene su vrlo slice,mogucnosti su na nokijinoj strani pogledaj samo cijenu nove n7610 i novod d500...podjednaki su,a sad usporedi performanse,i one su podjednake samo sto nokia rana symbian. + mmc proširiva
ito dobrano povecava cjelokupnu mogucbnost telefona.
Osim toga, ima mobitela koji nisu Symbiani, pa možeš na njima raditi isto kaj hoćeš...slaganje foldera, mijenjanje tema, slušanje muzike i dr. nije više samo odlika Symbian telefona...prednost Symbiana je u tome kaj ga većina ljudi pozna, pa im ga je lakše koristiti nego neko drugo sučelje...
Aha... A drugi OS-evi imaju mogucnost instaliranja novih aplikacija, pisanja aplikacija za taj OS, gledanja filmova, igranja full 3D igara, kopanja po sistemskim folderima, moddanja, itd?
Čovjek se zaletio. Symbian se svojim "osobinama" ne uspoređuje sa regular telefonima, jer jednostavno ne mogu ni približno iste stvari.
Meni jedino frustrira kod symbiana sto ima neka glupa ogranicenja koja obicni modeli nemaju. Npr. ni 6600 ni 6630 mi nedaju da posaljem midi ili jar datoteku. Onda debilno mi je sto nemaju automatsko zakljucavanje vec u svom softweru. A takoder trose struju da je to krasno. Ipak 6600 je razlog sto sada imam 6630 a ne D500 ili nesto slicno. A dok nije bilo u oglasima 6630 cak sam se mislio uzeti D500 bar nakratko. Da sam to ucinio sada bih lupao glavnom u nosivi zid.
A sto se tice potrebe mislim da je hemingway ili neki slicni drogeras izjavio nesto u stilu : potreba je sama sebi svrha. Mislim htio je reci da izmisljamo potrebe da bi imali sto raditi. Inace kome treba TV?? A auto?? Setaj zdravije je. Sve sto nam treba je hrana i voda. Mozda malo medinicine. Sve ostalo je luksuz. Dakle kad mi netko kaze da je glupo uzimati symbian jer je to nepotrebno, tako je nekome mobitel opcenito glupo uzimati jer mu je nepotreban.
Ipak smatram da tehnologija vise opravdava cijenu nego dizajn. Puno veci trosak je napraviti tehnoloski napredan mob nego ljep mob. I tehnologija je ono zasto danas imamo ekrane u boji , kamere i slicno u mobitelima a ne dizajn.
Bas me zanima dali ce ikada samsung izdati neki smartphone. Mozda jednostavno nisu sposobni sloziti tehnoloski napredan mob?? Ali jako bih volio vidjeti na sto bi to licilo. :thumbup:
I drugi telefoni imaju teme i to poprilično moćne, pogotovo SE-ovi. A sad mi recite koliko puta ste stvarno i pogledali neki film na mobitelu? Meni bi to čak i zgodno bilo kada idem negdje gdje znam da ću čekati u redu, ali neme teorije da bih film koji sam nabavio išao prekodiravati i snimati na mob, puno previše posla..= Citat =:
Izvorno postao khideg
Zatim e-mailovi, mailove s moba skidam od jednom mjesečno do jednom tjedno, kako kada, za takvu frekvenciju uporabe mi smartphone ne treba, odlično mi posluži i integrirani e-mail klijent u mobitelu. Jedino što mi ponekad nedostaje je pravi internet browser no nije smak svijeta.
Mene zanima koje vi to "napredne" funkcije symbiana koristite tako često, pogotovo me to zanima kod vas koji još ne radite nego ste školarci i studenti...
Naravno da su sposobni, pa nije to nuklearna fizika, pogledaš malo što radi konkurencija, razviješ platformu, naručiš dijelove, sastaviš i to je više manje to ;D Što ne znaš napraviti sam kupiš, itd...= Citat =:
Izvorno postao konj
BTW; Samsung je uz Sony Ericssona i donekle Motorolu u zadnjih godinu dana pokazao da može prepoznati potrebe korisnika i napraviti odgovarajući mob. To što neće biti baš po volji svim techno freakovima je sporedno. Ja iskreno mislim da se Samsunga u zadnje vrijeme kod nas prodaje više nego Nokia i Siemensa zajedno, barem kako vidim po ljudima oko sebe...
gog,pa nemoj tako oštro na smartphone,ima tu mnogo opcija pa jos i više zahvaljujuči symbianu.....more programa,igrica koje osobno volim,a ako pitas koji programi se koriste kad svatko navodi ovo sto sam naveo i ja u prvom dijelu,pa evo..prvo tu su programi za poruke koristim sms guard da mogu zakljucat poruke, program da salje sve odabrane poruke bluetoothom u obliku obicnog teksta sto mi cesto treba,agile messanger s kojim se spajam na icq, full schreen caller posto nema opciju da bude pozivateljeva slika preko cijelog ekrana,power dictaphone koji snima svaki razgovor (moze i nemora biti korisno),quick word koji cita word dokumente, profi mail koji ima poprilican broj opcija sam za sebe,smartmovie ali ga ne koristim za filmove nego mozda tu i tamo koji avi clip, ili prekodiran southpark sto obozavam pogledat,simpsoni,futurama, koristim resco viewer za fotke koji je bolji od bilokojg drugog preglednika slika pogotovo zbog brzine ucitavanja (imo sam ga do sad na svakom mobitelu koji sam kupio),onda ima programa za zezanciju kao facewarp ili hairstyle koji mi je super.....eto to su stvari koje trenutno koristim a najbolje od svega je to sto ce sljedeci tjedan biti opet novog zanimljivog sadrzaja pa sljedeci opet..i tako to ide otprilike u krug.
gog & sodomhttp://img1.imageuploader.net/699/bravo.gif
gog nitko nije rekao da se bez tih "naprednih" funkcija nemoze. Ja volim porbavati te programe i od njih 10 mozda je jedan koristan. I ja sam sretan.
A sto se tice samsunga to sam rekao jer su dosad najavili nekoliko smartphone i tu su stali. A i nije bas tako lako napraviti funkcionalan smartphone, jer ako pogledas SE ( Pxxx ) i S60 je sve sto se na trzistu da naci. Sendo X i sl. cesto imaju previse problema pa nikada ni ne dospiju do vecine trzista. Trenutacno me zanima zasto nigdje nema my-S 8. Njega bih volio isprobati.
to nije problem u sendu i sl. nego u tome sto nema nikoga da ga zastupa na nasem podrucju sto je tuzno.= Citat =:
Izvorno postao konj
@konj, sendo se vrti na symbianu kao i nokia i sx1...
@sodom, djelomično si u pravo, sabo je zastupnik, ali iz nepoznatog razloga ako neki sendo i dođe u hrvatsku dođe na sivo...
@sodom, ako stvarno to sve koristiš zanima me samo jedno, kako ti se da bez stylusa? Trenutno sam još uvijek prekomforan da bi navečer izašao van sa smartphoneom u džepu, tu se vraćamo na standardnu dilemu smartphone vs. mob + pda...
Citam sve ovo i nigdje ne nalazim moj pravi razlog koristenja symbiana. To je rijecnik. Bez njega ne mogu, a nema dana kad ga ne otvorim, bar jedanput. Imam ih 2: oxfordov en-en, i slovo ed en-sr. Naravno nije jedino rijecnik taj zbog koga volim symbian. Neko je pitao ko je pogledao koji film na telefonu. Jas ih podosta pogledao, iz jednog razloga. Nemam codec na pc-u, pa moram na mob-u :) ali se ne zalim i dobro mi je gledati filmice...
e vidis,koristio sam p900 dok mi nije dojadio,(nemoj ovo shvatit kao nesto negativno za SE vec puka želja za promjenom)funkcionalnost mu je na samom maksimumu,ali za ove gore navedene aplikacije mi je dobra i "ležerna" nokia jel nemogu na p900 odigrat neku igricu s tim gustom kao sto je no na nokiji,no nezelim sad usporedivat(niti da stekne neko dojam da su mi igrice na mobitelu vazne-sto nisu)...kratko i slatko je da je nokia sve ono sto mobitel treba bit + bonus a tu bi sad zahvatio sve aplikacije kojih ima poprilican broj i ako ti padne na pamet,"e bilo bi super kad bi na mobitelu mogo ovo ili ono" to mozes napravit s nekom aplikacijom,i tu je i moj odgovor na pitanje iz naslova teme.= Citat =:
Izvorno postao gog
sodom nije "nokia sve ono sto mobitel treba bit + bonus" neko samo serija S60 od njokine ponude. :)
gog znam da ima jos mnogo modela na symbianu ali sendo X npr. ima vise bugova nego stari podrum. Prodavao se svega u tri zemlje cini mi se. A SX1 se je imao symbiana 6.0 dok je 6600 imala 7.0 dakle kasnio je a jos je imao onu neobicnu (sranje?) tipkovnicu.
Ali zelim skrenuti paznju na big M koji izgleda krece u pohode na trziste smartphona. A kada big M krene tko ga moze zaustaviti.
http://www.mobile-review.com/pda/rev...phoon-en.shtml
Ako ovo dode mogao bi zavoljeti windowse u pokretu. Najvise impresioniraju male dimenzije a i trajanje baterije.
0 bodova...
Windowsi nikad nece prevladati u mobilnom svijetu, jer nitko ne zeli monopol kakav imaju u PC svijetu.
hm hm hm hm nebi se bas dao kladiti u to.... bas prevladati mozda i nece ali svakako ih ocekuje sjajna buducnost.
Ja znam da neću nikad imat mobitel sa windowsima jel mrzim ih i na kompu. Dosta mi ih je. Da na kompu tj. PC-ju postoji pošteni OS koji bi konkurirao Windowsima ne bi ih ni na kompu imao. Gamad monopolistička. Na svu sreću symbian je prvi s tim krenuo pa je bolji na tom području a nadam se da će i ostati bolji
ja sam isto skeptican prema windowsima na mobitelima ali nemogu suditi jel nisam isprobo ni jedan mob pogonjen vindowsima,ako mi se pruzi prilika mozda i budem zamjenio nakratko symbian za win.
Pa samo pogledajte dimenzije i trajanje baterije i moram reci da mi se cini kako se nokia moze poceti tresti. Windowsi dolazi samo je pitanje kada. Resistence is futile :)
Koliko ja vidim PocketPC-u ide odlično, ne vidim zašto ne bi zagospodarili jednog dana i mobovima... Nadam se samo da nokia ima još aduta u rukavu ;D
daj. pa instaliras program i mos slat sta hoces bez ogranicenja.
o cemu ti?= Citat =:
Izvorno postao khideg
= Citat =:
Izvorno postao gog
film? nono stop..vise ga ni ne gledam na kompu
email. svakodnevno preko 70 mailova poslajem preko symbiana, sms vise ni ne saljem.
zar ti divix i instaliranje novih usluznih programa nisu napredne funkcije?
= Citat =:
Izvorno postao konj
ma o ovome. al sam zabroavio citirati.
e da dodam se na ono. samsung se ja mislim sprema za izdavanje nekog smartphona, ko sto je panasonic ja mislim usao u te vode
da nije bill gatesa (ma koliko ga god mi mrzili) nebi bilo ovakvih mobova a ni pc-a. po meni su oni ljudi koji rade viruse KRETENI! pa neka naprave svoj OS pa neka si onda šalju viruse= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
Istina, ne bi bilo ovakvih PC-a... Bilo bi boljih.
Iz posta se vidi da pojma nemas o cemu govoris. Ljudi koji programiraju viruse, u 90% slucajeva ih programiraju da bi ukazali na rupe u sistemu. Isto tako za Symbian, vecina virusa je proof-of-concept i nisu "in the wild".
Ljudi koji rade viruse nisu kreteni, nego su genijalci. Oni koji se zaraze su kreteni (ovo se odnosi na Symbian).
mailova i sms-ova ne pošaljem toliko u 3 dana, kamoli sa mob-a, a ipak posao mi je vezan uz email...= Citat =:
Izvorno postao khideg
Jesu napredne, ali mi je malo smiješno gledati film na malenom zaslonu kada to mogu doma na 72cm sa zvukom iz 5.1 zvučnika...
Je si li siguran da bi bilo boljih? Monopolizam nije uvijek taj koji ograničava razvoj nečega. Uzmi si primjer recimo farmakoloških kompanija (čisto jednostavnosti radi), da neke od njih nisu zaradile gomilu love (i to na ljudskoj nesreći!) nikada ne bi imale dovoljno novaca za istraživanja i izradu lijekova drugih bolesti...= Citat =:
Izvorno postao Cykke
Što se virusa i proof-of-concepta tiče se isto ne bih složio, ljudi su gladni priznanja. Mogli su jednostavno poslati viruse proizvođaćima soft-a i upozoriti ih, a ne dilazi ih po netu, no onda ne bi bili takve face u krugu ljudi u kojem se kreću. Čini mi se da je puno antivirusa za symbian na tržištu, pa postaje upitno i kome situacija s virusim paše, tj. tko će na njoj zaraditi...
Pa, vecina ih je i poslala AV firmama... Nisu ih dizali na net. To sta su oni poslije procurili, to je druga stvar.
Jedini virus koji je u opticaju, tj. "in the wild" je cabir. A on je samo pokazatelj na rupe u RFCOMM-u. Ne radi nista destruktivno.
Jedini, prvi pravi virus (destruktivni) je CommWarrior. Svaka cast autoru, ali zavrijedjuje sankcije zbog distribucije takvog virusa.
Sto se tice Windowsa, bolje ne ulaziti u to, jer su preopsirne rasprave.
A gle usporedi samo PC I Mac. Nebo i zemlja. Da ima više programa i igara za Mac ja sigurno ne bi visio na PC-u. A Mac-ov laptop si svakako mislim nabaviti. I njegov OS nema bugova, rupa i ostalih pizdarija koje microsoft ostavlja. Niti postoji virus za Mac OS-ove.
A najviše virusa za kompove rade baš antivirusne kuće. One pokupe hackere i oni dobivaju plaču za pronalaženje rupa i pravljenje virusa jel da nema virusa oni ne bi imali posla a i opće je poznato da windowsi imaju više rupa nego švicarski sir tako da će oni imati još dugo posla a mi još dugo zajebancija s virusima
@cyb
Mozda se takve stvari dogoadjaju ponekad, ali to nije osnova. Vecina AV autora (za PC) su genijalci koji su usmjerili svoje znanje ka krivoj strani.
Iako, mnogi nakon objave virusa umjesto zatvora dobivaju dobre poslove...
Pa jesu genijalci. Zato imaju dobru plaču u anti virusnim tvrtkama a one na njima još više zarade= Citat =:
Izvorno postao Cykke
Nije bas mac tako dobar kako ti mislis.
Pa dobro, di ti živiš? ;D= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
U stanu :D I frend ima jedan mac a od starog kolega ima projektni biro sa 8 mac-ova. Vjeruj mi znam šta pričam= Citat =:
Izvorno postao gog
Znam i ja kaj pričam, uspio sam srušiti jednog mac-a u manje od 5 minuta, a samo sam surfao... ;D
Razmisli malo koliko bi mac bio stabilan kada bi svaki tajvanac i njegov brat mogli proizvoditi hardver za njega, a drivere bi ima pisao indijac za šaku riže? Zatim da ne spominjemu hrpetinu programa koji nastali klik, klik, enter metodom koji isto tako doprinose nestabilnosti čitavog sustava. I šečer na kraju, sigurnost - zašto bi netko "pisao" virus za 1% populacije kada može pokriti 90%, a uz sve to sve mu je dostupno na par klikova mišem, od tutoriala do polugotovih primjera...
Cijela fora u tome jest sto PC pokriva 99% trzista i naravno ako ce netko pisati virus da ce ga pisati za najprostranjeniju platformu. A sto se tice stabilnosti za MAC nemas ni blizu toliko softwer koliko za PC dakle taj softwer je bolje napisan stabilniji je i imas manje smeca po kompjuteru. Uglavnom OVO NIJE TEMA OVOGA TOPICA, GDJE JE ADMIN?
pročitajte naslov teme još jednom.krenuli ste debelo offtopic.
Pokusavam smislit haiku da izrazim svoju ljubav prema symbianu :)
Volim symbian, a jos vise cu voljeti pocket pc, cim budem mogao da u potpunosti koristim sve usluge ( mrezni operater "mobis", tek smo dobili mms i gprs , j.... )
Heheheheh...............
Zasto ga volim???? ufff. pa ima gomila stvari koje rade na ovom OS, jednostavno ga obozavam...