Naime zanima me (oprostite ako je tema već bila) kako to funkcionira, kolko košta, dal se isplati, jel istina da dođe samo 99 kn mjesečno ili ima neka caka? Molim da mi netko odgovori jer fakat nemam pojma o tome. Hvala! :thumbup:
Printable View
Naime zanima me (oprostite ako je tema već bila) kako to funkcionira, kolko košta, dal se isplati, jel istina da dođe samo 99 kn mjesečno ili ima neka caka? Molim da mi netko odgovori jer fakat nemam pojma o tome. Hvala! :thumbup:
Postoji tema o tome al evo. Instalacija je 549 kn, pa onda modem 61 kn ako potpišeš ugovor na 12 mjeseci ili 488 kn bez potpisivanja ugovora, onda mjesečna pretplata je 79 kn+najjeftiniji paket sa uključenih 512 MB prometa je 20 kn, i još svakih dodatnih 512 MB se plača 20 kn ali tek kad prođeš 256 MB. I to je uglavnom to
ako ti se da citati: http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=6017
Ok, hvala. :)
kolko treba da dođu haxori montirat modem i da puste lajnu upogon?...mislim od dana predaje zahtjeva....tak da znam jel treba pogurat ili ne ;)
Mislim da oko 3 tjedna :-/
To ti ovisi od gužve...ja sam uzimao max adsl u 12.mjesecu kada je bila ona akcija (nije se plaćao ni modem, ni priključak, ni instalacija) i čekao sam nekih 2-3 tjedna da dođu...dok nemaju gužve doći će ti to složiti u roku tjedan dana...
ja sam uzeo u 5 mj prosle godine pa sam takoder ceko 3 tjedna.
To ti sve ovisi...frend mi je 5 dana nakon podizanja zahtjeva dobio doma dsl...
Tak i ja. A uzeo sam ga u 5. mjesecu prošle godine= Citat =:
Izvorno postao PhytoSculpt
gle vjeruj mi ako imaš kakvu vezu iskoristi je,jel sam čuo da je nenormalna= Citat =:
Izvorno postao tomo
navala na adsl od kad su uveli ovo za jednu kunu...
Ja bih bio najsretniji da jednog dana vidim da uopće mogu si uvesti ADSL. To da li ću čekati 3 dana ili 3 tjedna mi onda neće biti važno.
je pa nije veća nego kad je bilo badava i još su imali 3 mj flatrate....sad uzimamo mi kaj smo onda bili pametni. ;)= Citat =:
Izvorno postao damgol
je grdo se varaš ja sa vezom već čekam 2 tjedna.....
i onda kažeš da nije navala.....
Uf, kako ću ja poludit.
TU sam u stanu na Volovčici, predao zahtjev prije mjesec i pol dana i još uvijek čekam da mi dođu postavit.
KAd ih je stari nazvao da pita kaj se čeka toliko samo su rekli kao da su primili zahtjev i to je to..
grrr... I ja još uvijek čekam... bemti
Meni sutra dolaze postavit a zahtjev sam predao prije pola sata.Daj mi recite koji je dobar program za pracenje potrosenog na netu?
ovo je zbilja brzo...ja pratim promet s bandwidth monitor pro...dobio sam ga na htovom max adsl cdu i tako je i osto na mojoj masini,...samo sam crack skinuo
ps. preporucam da ga koristis u kombinaciji sa MAXmertom...odlican program koji se spaja na t-ove stranice i direktno skida potroseni promet...dok BMP mozes koristit da vidis kolko si skinuo danas ili kolko trenutno skidas
To ti nema veze s djelom grada. Ja sam isto na volovcici i trebalo mi je oko 5 dana da ga dobim. Ali prije skoro godinu dana kad se besplatno "djelio"= Citat =:
Izvorno postao Domi
MA ok, shvaćam da ta njihova brzina s postavljanjem nema veze s dijelom grada, ali to sam samo napisao kako nebi bilo nekih šema - možda tu nemožeš uopće uzet DSL ili nešto slično tome :)
Baš bum ih išo još danas zvat da čujem kaj se čeka toliko
Ma neće ti ništa konkretno reći. Šablona: "ima puno zahtjeva". Prije sam pitao, ali nisam dobio neki konkretan odgovor: jesu li optički kablovi uvjet za ADSL?
Na mojoj zgradi je u to vrijeme bila naljepnica maxADSL zona i jedno par frendova i likova iz zgrade je jako brzo dobilo dsl. Sa ne znam točno u kojem si ti dijelu= Citat =:
Izvorno postao Domi
Gospodo jedno nevezano pitanje. Jel mi mozete preporuciti kakav programcic kao recimo Brojac impulsa samo za ADSL.
....MAXmetar
@tomislav
http://maxmetar.cjb.net
Fenomenalan program - uvjet je samo da imas instaliran Microsoft .NET Framework koji je bespatan za skiniti ili ga pronađi na nekom od Big-ovih CD-a
Ma dečki svaka čast, to sam tražio, pa ovo je ludilo, nemože biti bolji, imao sam instaliran Microsoft.NET Framework, Zadar hvala, inaće sam na Viru svako ljeto, dećki samo još nešto, jel ste šta uspoređivali podatke iz MAXmetra sa podacima iz korisnićkih stranica T-coma, inaće korisnik sam ADSL-a od jučer........program je :thumbup: :jump:
čekamo zbog ovakvih ko sirius ;)= Citat =:
Izvorno postao Domi
U Ivanićgradskoj sam ti ja, isto tako, na ulazu je jako lijepo stavljena ružna ljubičasta naljepnica na kojoj piše - MAXaDSL zona, daklem, u zoni sam :)= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
@tomo
ok, ako znamo uzročnika ovih problema onda znamo i kako eliminirati probleme :)
Vi bar znate da će vam uvesti taj crni ADSL. Kaj s nama nesretnicima koji ni informaciju ne možemo dobiti kad ćemo biti u ADSL zoni? :cry:
ah meni steka i obicni net nebi se mogao zamislit da mi radi sve kak spada...e ht...crni ht...= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
@friški pa dostupan je u Kutini
Usluga je trenutno dostupna na području sljedećih gradova:
Banjole, Bedekovčina, Beli Manastir, Belišće, Bjelovar, Čakovec, Čepin, Ćikovići, Daruvar, Donja Stubica, Donji Miholjac, Dubrovnik, Đakovo, Gospić, Hrvatski Leskovac, Karlovac, Koprivnica, Krapina, Križevci, Krk, Kutina, Ližnjan, Lovran, Makarska, Matulji, Medulin, Mlinska, Našice, Nova Gradiška, Nova Mokošica, Ogulin, Omišalj, Opatija, Osijek, Pitomača, Poreč, Požega, Prelog, Pula, Rakitje, Rijeka, Samobor, Sesvete, Sinj, Sisak, Slavonski Brod, Split, Stobreč, Strmec Samobor, Sveta Nedjelja, Šibenik, Trogir, Umag, Valpovo, Varaždin, VelikaGorica, Veruda, Vinkovci, Virovitica, Viškovo, Višnjevac, Vodice, Zabok, Zadar, Zagreb, Zaprešić, Županja.
Proširenje kapaciteta i uvođenje novih lokacija u gradovima gdje postoji mogućnost planira se prema zahtjevima korisnika.
Pa naravno da je dostupan u Kutini, samo ne u mojem dijelu grada. Kao što je dostupan u Zagrebu, a u nekim kvartovima nije. Ali, čini mi se da se stvari mijenjaju jer sam nebrojeno puta provjeravao na T-comovim stranicama da li sam u zoni i svaki put bi mi izbacilo istu poruku "Žao nam je, ali... bla, bla, bla...", ali danas sam dobio opciju ostavljanja podataka za svoj telefosnki priključak. To mi barem daje nekakvu nadu.
Čekaj, pa ta opcija ostavljana podataka da te oni mogu kontaktirati kad ti DSL bude omogućen postoji još od kad su i uveli tu web provjeru koliko ja znam :|
@friški samo im dosađuj, šalji mailove, zovi, urlaj....oni vode evidenciju, kad im dozdipiš, dolaze ziher ;)
Očigledno su imali nekakav podatak koliko sam puta do danas provjeravao dostupnost.
@domi
očigledno postoji taj obrazac samo za područja gdje se planira u skoro vrijeme omogućiti instalacija ADSL-a. Kažem ti, do danas tog obrasca nije bilo.
A neznam.. Ok, nek ti bude, bakar mi je to onda malo čudno na mojem primjeru, ali ok, da sad ne davim s glupostima imamo PM ako bude baš bilo potrebno
ajde da ja ponovim pitanje koje sam vec postavio kako to da moja dva frenda i ja nemamo mogucnost adsl-a a zivimo u sirem u centru zagreba (maksimir kod kvatrica)
čeka se proširenje kapaciteta na centrali......
za područje zagreba je za ovu godinu planirano 30000 adsl priključaka....
živi bili pa vidjeli
ja jedva cekam sad kada pocne da radi h1, pa da dodje tele2....zanima me razvoj situacije kada dodje konkurencija =)))
Neće oni odmah ponuditi ADSL. Treba njima vremena da se uhodaju u fiksnoj telefoniji i da pridobiju pretplatnike
U, ja ne mislim čekati dok se oni ne osposobe i nešto ponude. Čim me nazovu iz T-coma - potpisujem. ;D Da, toliko sam očajan.
e daj pogledaj za moj Ivanić, nešt su govorili da će bit do 5. mjeseca dostupan ADSL, ili je to bio samo predizborni trik?= Citat =:
Izvorno postao ianbhr
To se ne može nigdje pogledati ili provjeriti. Jedino ako imaš nekog inside čovjeka koji se bavi time.
Evo danas sam isao vidjet neki mob u t-com pa sam pitao sta za Ivanic i Kutinu,covjek je reko da bi Ivanic trebao do negdje 20.5 dobit mrezu a Kutina ima mali broj kapaciteta prikljucaka pa se ceka prosirenje.Eto u nadi da vam pomognem. :thumbup:
Nabijem ih! :mad:
A ja sam danas doznao da zbog malo broja priključaka u Kutini, u mojem dijelu grada će mrežu proširiti tek najesen. A meni godišnja pretplata za internet istječe u 7. mjesecu i kaj onda? Morat ću svaki mjesec plaćati pretplatu do onda kad ne uspijem dobiti ADSL.
pa sigurno postoji opcija da ak dobiješ adsl možeš
prekinut staru pretplatu za staru vezu....
Naravno, ali ja uvijek uzmem godišnju tako da prođem s nekoliko mjeseci bez pretplate, ali sad ću je morati uzimati svaki mjesec dok ne dospijem u maxADSL zonu.
Uff, prošlo je tek 12 dana, a od adsl-a niti L......sutra zovem HT, pomalo sam neurotičan, ziher buju rekli da nemam uvjete...ak budu još kasnili tražit ču kamate na kunu.
ti se buniš za 12 dana....pih
pa šta bi ja tek trebao reći za mjesec dana?
navodno su apgrejdali cijeli sustav za adsl pa se zato duže čeka
a pogotovo oni koji su zahtjev predali prije 01.04
rok za odgovor je 30 dana, ak ne odgovore preuzimam HT ;)
Daj kad ih preuzmeš stavi Kutinu na prioritetnu listu. :)
Frend mi tamo zivi i ni on nije mogao uzet adsl a sad moze! Provjeri ponovo!= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
sad stvarno već pizdim, prošla su tri tjedna...štangasinger dsl
Valjda su zaboravili na tebe :) Tri frenda koja su podnjelja zahtjev u zadnjih tjedan, dva su već dobila dsl
ma ja sam već lud 100 posto:mad:
ako mi ne riješe ovaj tjedan onda ga definitivno neću ni uzet
Ja sam cekala samo tjedan dana,prekjucer su mi stavili,internet je brz ko vrag,fenomenalan je.
Sada se ne moram brinuti za sporo downloadanje.Cak sam na poklon dobila dvd player,ima ga netko od vas?
lool,da imam i ja dvd player :spin:= Citat =:
Izvorno postao Irena_zgb
ps. irena ako usporedis dsl po ostalim zemljama europe vidjet ces da je kod nas najsporiji,nije flat,i da je naravno najskuplji, ...ovo ti je samo efekt zato jel si napravila skok s diel upa na dsl....splasnut ce to :)
Ja dobio XXL-ADSL ali jos se nisam registrirao, cekam 1.5.! Nisam puno cekao, kojih 10-tak dana! Jedino sto iPod necu dobit do polovice 5. mjeseca! DVD se odmah dobije a iPod treba cekat!
ja čekam već 4 tjedna i već sam popizdio!!
zahtjev sam podnio 1.4. i još ništa!!
dobio sam ugovor sa šifrom i svim al još sam na dial-up!!
koliko je krajnji rok da ti ga uvedu il se ne obvezuju na nikakav rok nego kad ih bude volja??
a kad dobiješ pisanu obavjijest na njoj piše da 30 dana
od datuma koji je na njoj,samo kaj sam ja dobio obavijest
30 dana nakon što sam podnio zahtjev!
Kaj si ti na volovčica rep. Peščenica? Ja sam u istom kvartu ali meni su rekli da nemogu dobit adsl valjda zbog linije(mreže )nemam pojma.Vele da rade na tome.
Pa kak to? Gdje si na Volovčici?= Citat =:
Izvorno postao lili
aleluja...konačno su me zvali,da će sutra doći instalirat adsl!!!!!
jeste luzeri,ja sam(tj. buraz) potpisao 21.4 i dolaze preksutra tj. 9 dana,naravno preko štele
hvala na komplimentu;)
ja sam sretan kaj mi je ovo sad zadnje surfanje na 33.6 Kpbs
a ostalo sam sve zaboravio :)
kao prvo, jel imaš maramicu?= Citat =:
Izvorno postao ana222
kao drugo-preksutra je nedjelja, odnosno 1. maj, zato ne njajke
@damgol :beer: ajd nek ti je sa srećom. Ja uz debelu žnjoru ipak moram čekati. Potrebne su preinake na mreži, skidanje sa PGS sistema, izvlačenje novih kablova.
Neces valjda aktivirati prije 1.5.? Zasto placati mjesec vise zbog 2 dana?= Citat =:
Izvorno postao damgol
evo K O N A Č N O!!!!!!!
sam i ja na stalnoj vezi:)
Wellcome to the club :D= Citat =:
Izvorno postao damgol
hvala;D
jel moram poštivati neka pravila kluba?
da uredno placati racune ;D a ako ides na flet opet se podrazumjeva sljedece:= Citat =:
Izvorno postao damgol
U sklopu tzv. fair use dogovora, Iskonov Flat Rate podrazumijeva načelo razumne uporabe mrežnih resursa, pri čemu Iskon zadržava pravo privremeno ograničiti pristup korisnicima koji značajno odstupaju od prosječne uporabe mrežnih resursa ili svojim ponašanjem prekomjerno opterećuju sustav.
bespotrebno je napomenuti da ovo vrijedi i za big capital T ;D
hvala ali ja sam iznad svih tih pravila;D
KOja glupost... kako uopće definirati razumnu uporabu? Ako se Flat rate paketi reklamiraju da uključuju neograničenu količinu podataka zar onda nije razumna uporaba mrežnih resursa 24/7 i to uporaba maksimuma gledajući sve parametre? :rolleyes:= Citat =:
podrazumijeva načelo razumne uporabe mrežnih resursa
Stvarno bi zanimljiva situacija bila da nekoga zakinu na temelju toga, mislim šta će mu reći "Žao nam je, ali Vaše ponašanje nije bilo razumno", "Vi niste razumsko biće.", wha?
Iživcirali su me :retard:
Milsim da se sodom šalio...
frishki najtuznije je to sto se nisam salio,....to je fair use dogovor koji vrijedi vjerovali ili ne za flat rate...sramotno!= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Pa kakve su to gluposti?!
To je ko da ja sad kad imam tarifu 0 (VIP) imam besplatne pozive prema vip friend broju, ali me ako previše pričam nazovu iz službe za korisnike i opomenu. Poslao bi ih znaš di!
Kakav fair use? Ako ti želiš flatrate znaći da želiš skidat kolko te volja, ako ti oni to ne daju znaći da nije flat rate...
@sodom - vjerujem ja da to postoji ali je totalno apsurdno?!
naravno da je apsurdno....koga zanima fair use dogovor moze se nac i na t-ovim stranicama.....jedino nije definirano sto smatraju pod razumnom uporabom mreznih resursa?! .. i sto se dogodia ako se previse skida :retard:
Ma, mislim da to nema veze s krajnjim korisnicima. Frend mi je skinuo na desetke giga u jednom mjesecu i nikome ništa. Više mi se čini da je to neka formalnost.
Evo i mene na XXL-ADSL! Napokon!!!!
Joj, daj se prestanite više hvaliti! :cry:
A da oprostiite več sam živčan i hoču taj MAX-ADSL...= Citat =:
Izvorno postao sodom
edit dmi: molim bez psovki...
E, ako je ovo bilo potrebno... onda stvarno. Kaj da ja onda ovdje pišem, koji ni nema mogućnost si uvesti ADSL? Trebao bih biti u pohodu na svaku facu iz T-coma.
frish-KI, kaj se čudiš...moraš uzeti u obzir da je ovo Hrvatska i da će trebati puuuuno vremena da se dsl raširi i postane standard, kao i mnoge druge stvari...
Nije ni meni dostupan ahjkj neču psovat na taj T jedva čekam H1 možda on bude bolji, sorry za psovke, ali kako me je iznerviralo.
Nemoj se nervirati...po tome bi pol Hrvatske trebalo psovati...kaj je tu je...
Ako ti T-Com nemože ponuditi, ne može niti Isokn, niti H1, jer svi koriste T-comovu infrastrukturu. Znači, svejedno ti je. Udahneš do 10 i zaboraviš. Kad dođe, ugodno se iznenadiš. ;)= Citat =:
Izvorno postao CroSatMan
Meni treba doć ovaj tjedan najkasnije,naravno malo potegnio vezu i to je to
Danas se u ovoj zemlji očito niš nemre bez veza...samo mito i korupcija!
Ubit će te frish-og u pojam :D= Citat =:
Izvorno postao zeus
ma frishki je vec naviko ;D ;D= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
Zahtjevam da se ova tema zatvori. Barem dok meni ne uvedu ADSL. ;D
Onda znači da ove teme više nikad neće biti:-)))
@cyber zato sam to i napisao da se malo našalimo
@Phyto naravno da se nemože bez veze (škola,ADSL,posao...ma sve)
= Citat =:
Izvorno postao PhytoSculpt
:eek: Outrageous! Kako samo možeš... Ej, ljudi, odmičemo do teme, a ona je ADeeSeL. Nešto meni nedostižno.
da,odmakli ste od teme...izvolite dalje nabijat friskom na nos ko ima,ko dobiva i tko kolko dugo ceka na prikljucak ;D= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Ja tebe u izbore za moderatora, a ti meni ovako, sodome? Povlačim se u odaje. Barem dok me iz t-Coma ne pozovu. :belj:
a je ovaj adsl zakon pa to je strašno
razmišljam da se prebacim na http://www.tportal.hr/imagesT/maxads...g/meter768.jpg
daš mu mali prst....
ma tek kad dobiš adsl shvatiš kakav je dial up ćesme
mislim znao sam to i prije ali ovo je fakat strava!
A kad pogledaš cijene vani shvatiš kolko je to jadno kod nas i kolko za taj adsl plačaš... :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao damgol
ja ga uzimam kad carnet uvede adsl! :) (čitaj nikad)