Bok!
Da li se netko razumije u bluetooth spajanje moba i kompa?
Printable View
Bok!
Da li se netko razumije u bluetooth spajanje moba i kompa?
da,sto trebas? koji mob i sve.
Mnogi... ;D
Imam Samsung D 500. Uspio sam pronaći komp na telefonu ali ne mogu ništa prebaciti sa kompa na njega.
Kada pokrenem "add bluetooth device wizard" on mi napiše : "Windows cannot find any Bluetooth devices. Make sure that your Bluetooth radio is attached to your computer and is turned on, and that your Bluetooth device is turned on. Follow the setup instructions that came with the device, and then click Search Again.
U čemu bi mogao biti problem?
ajd probaj prvo upariti uredaje, pa onda prebacivati,tako je meni proradilo.
Kako bi to trebalo učiniti? Nisam baš neki expert u tome?!
ukljucis na mobu i onda stavis blutut na komp i instaliras drajjvere i sve za taj dongle na kompu i onda ukljucis da ti komp nade sve uredaje u blizini.. kad nade kliknes na pair on te pita za password (na kompu) a na mobu ti se pojavi da uneses password ionda na mobu napises 12345 i kliknes alje i onda ka kompu isto 12345 i gotovo, onda ja mislim tek mozes slat podatke.
Da, to smo već napravili i mogu prebaciti fotke na komp ali obrnuto ne.
pa probaj oznacit fotku, sendTO -blutooth -D500
Ne ide pa ne ide. Sa telefona mogu prebaciti fotke ali na telefon ne. Ne može ga pronaći.
e stvarno ne znam u cem je problem,mozda netko drugi.
Skini Mobil edit program...jednostavan prijenos fajlova,brz i besplatan :)
pa normalno da nemozes nije to SE to je samsung, treba ti program, easy studio, skidaj :)= Citat =:
Izvorno postao vuk8691
a isuse koja kanta,ak za obicno slanje moras koristiti program.
sa samsungom je tako... mislio da se to promjenilo sa ovim novim modelima ali nije.
Zlatno pravilo (bar kod mene 6230) je kad mob prvi put prepozna komp. dalje se spajate sa kompa na mob a ne obratno!
evo pitanja za milijun kuna: kako spojiti 3650 sa pc suitom? (bluetooth naravno)
onaj 'manage conectons' ga nadje i prepozna i stisnem ok, ali i dalje mi pise phone disconected...
o dragi boze zasto je uvijek sve tako zakomplicirano na ovom svijetu...
kao što si napisao pitanje za milju
Za flOorKilla - zovi Mirka Miočića
Setiraš na PC virtualni COM port (npr COM7) i u suite manageru ga dodaš kao mogućnost konekcije.Uspostaviš bluetooth vezu i onda startaš suite manager i ....
nebuš vjeroval stvar radi ( ako ti ne radi obavezno se javi doktoru ).Trebaš samo malo strpljenja.
Uf, znam da je tema stara ali nije istina da D500 treba software da bi se prebacivali podaci. Ali sad je valjda otkrio problem :)
Gdje Naći "Mobil edit"?= Citat =:
Izvorno postao Flejmka5
http://download.mobiledit.com/mobiledit!/MOBILedit!.exe
ok.. da li mi netko može pomoći da se spojim s mobom na net preko PC-a?? :kitty:
proučavala sam postove na dotsisu ali ne razumijem baš sve u potpunosti :-/ nekaj tu ne štima ili ja radim krivo?! PC i mob su mi povezani preko bluetootha.. sve to štima, i narihtala sam sve kako tamo piše (GPRS pristupnu točku) ali kad se hoću spojiti na net kaže da nemre :confused:
Jedno rješenje za sve, koje bi trebalo raditi. Karistite Bluesoleil za spajanje mobitela i kompjutera. On ide na sve mobitele samo neznam di se to može skinuti. Trebate imati neki p2p program za skidanje stvari, a preporućujem LimeWire, ja imam LimeWire Pro taj je najbolji!:thumbup:
Jel mob instaliran i prepoznat kao GPRS modem?= Citat =:
Izvorno postao fly_nan
bluetooth DUN modem, jel to to? mislim komp se spaja preko moba na net, to funkcionira (jučer sam čačkala po tome i pojelo mi kune... khmm :mad: )... ali kaj je s tim PAN service? zakaj mi se to neće startati? :( gledaj...
http://img138.imageshack.us/img138/2848/pan2ip.th.jpg
i kaj je s tim mrouter-om?? kaj je to?
PAN service imam i ja na svom BT-u, al on mi ne treba za net, radi net i bez toga. Jest da imam K700i, ne znam jel to ima kakve veze... mRouter je Nokijin programčić za povezivanje moba i kompa. Jel tebi sad radi net? Ak radi, nemoj se time opterećivat. Normalno da jede kune kad se 100 kB prometa naplaćuje 5 kn (barem na T-Mobileu). Otvoriš jednu stranicu (primjera webmail) i ode 10 kn. Katastrofa...
Meni frend posudil bluetooth donglic marke gigabyte GN BTD02= Citat =:
Izvorno postao fly_nan
Imam nokiu 6680 i kad sam u gore navedenom programu te kad stisnem na kuglu pronađe mi nokiju ali nemrem na file transferu nist slat ni primat, neko mi je govoril kak treba neke portove postelati a ja neznam di ni kak!!!.
Jednom mi je drugi frend posudil donglica i sve savrseno radilo.
imam isti model BT gigabyte GN BTD02 i svemi radi besprijekorno.....nisam trebao nikakve portove štelat osim enablat LAN connection "BT Pan NET" adapter i uparit device
haha! ja sam konačno došel na svoje, kupil sam BT u hg-spotu (connex, 126kn) stavil novi bluesoleil v2.nešto.nešto i radi super (ne skače limit nakon 5MB, znači uređaj je podržan od BS-a). skopiral 15megi slika sa streetracea i onda sam stari BT iz taiwana sa piratskom adresom "zafrljužil" u zid da se zazletel po sobi i kuhinji i pesovoj kučici!:rifle:
@fly nan: moraš na mobu napraviti access point koji ide prek kompa:
= Citat =:
1-> Create a new access point. Go to Menu->Setup->Settings->Connection->Access points. Press the left softkey and select New access point->Use default settings then use these values:
Connection name: "BT Connection"
Data bearer: GPRS
Access point name: (the network name of your computer)
Username: None
Prompt password: No
Password: Leave it as is
Authentication: Secure
Gateway IP address: 0.0.0.0
Press back to save it.
2-> Start mRouter, (or MPM) and turn ON bluetooth on your phone and make a "Serial port" bluetooth connection with your phone. You`ll see the mRouter system tray icon changing to connected state.
Now you can use any internet application (except of the wap browser - use opera instead) to access the web using your computer connection. If the application asks you to select access point, either select "None" (if available) or select the access point you created in step 1.
Di se to enabla?= Citat =:
Izvorno postao tomo
Daj molim te ak bi htio da mi objasniš kak sve napraviš korak po korak :wstupid:
Thanx
Dakle kao što sam već napisao kliknem na onu kuglu i onda mi nađe mobitel i onda kliknem na pair devices i onda ukucam pass u komp pa u mob i kao spojen je!!! E al kad onda kliknem na status prikaže da nije spojeno:
http://img410.imageshack.us/img410/8...jiti2fr.th.jpg
kaj je to?? di da to nađem??= Citat =:
2-> Start mRouter, (or MPM) and turn ON bluetooth on your phone and make a "Serial port" bluetooth connection with your phone. You`ll see the mRouter system tray icon changing to connected state.
sve si ok odradio, no odi u controlpanel>networ connections i trebash imati Local Area connection (Bluetooth PAN network Adapter) ikonu / connected, ak ne trebaš kreirati new LAN connection i pod adapter odabereš Bluetooth PAN network adapter koji bi trebao biti vidljiv u device manageru= Citat =:
Izvorno postao RS_BuRnOuT
http://img196.imageshack.us/img196/2...hpan8fq.th.jpg
Kao što vidiš taj connection postoji i piše da sam spojen ali u IVT Bluesoeilu mi pod status barom i dalje piše not connected , i kad idem na nokiin PC suite pod blue tooth connections i dalje ne prepoznaje nikakve uređaje :-/
meni je Local Area connection (Bluetooth PAN network Adapter) unplugged a komp i mob su spojeni preko bluetootha :-/ gledaj...
http://img159.imageshack.us/img159/5529/pic1hr.th.jpg
Ma već mi pun qurac tog bluesoila više , jučer sam ČAK uspio poslati sliku sa moba na komp , e al to ti je neka šema kad nemrem nač sliku na kompu :rotfl:
e vidiš... to meni ne uspijeva... :-/ ja mogu slati s kompa na mob ali obrnuto ... NICHTS ... debilana :rotfl:
kak ti saljes neke podatke sa kompa na mob?= Citat =:
Izvorno postao fly_nan
evo da se pohvalim da mp3 mogu slat na mob,a ako konvertiram u mp4 onda nemogu prebacit?jel ko zna u cemu je problem..?
za slati stvari na/s moba imaš "file transfer service". normalno kopaš po mobu ko po hardu (copy paste, drag&drop)
mRouter trebaš samo za serial port (makar i bluesoleil ima serial port, meni nije delalo na sx1)
instaliraj mrouter, otvori port, poriftaj acess point na mobu i piči (s operom naravno :))
kako je i bilo za očekivati... mRouter i bt se ne razgovaraju. sustavno odbijaju bilo kakvu komunikaciju :-/ upravo sam maloprije doživila lagani živčani slomić pokušavajući ih spojiti i evo sada javno objavljujem da o d u s t a j e m ! poražena sam..
idem sad malo plakati u kut sobe :cry:
http://i68.photobucket.com/albums/i3...y_dog_eyes.gif
A zašto jednostavno ne instaliraš normalne drivere za BT bez BlueSoleila i instaliraš Nokia PC Suite?
= Citat =:
Izvorno postao RS_BuRnOuT
Idi u my documents/bluetooth/inbox
thanx al već sam pronašel :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao a.k.
Vec sam puno toga poslal na komp al kaj mi znaci kad nemrem s kompa poslat a to mi je puno vaznije :(
Sad mi i connected pise dok prije nije
al mi tamo kod file transfera prikazuje samo 3gp filmic koji mi je frend poslao prosli tjedan??? A imam masu sadrzaja na mobu
http://img372.imageshack.us/img372/7...cted6za.th.jpg
evo file transfer:
http://img415.imageshack.us/img415/1...sfer7dq.th.jpg