Stvar je super,idete na biljeske,napraviti novu i mozete slati preko bt-a ili ic-a.Jako korisno za slanje porukica za vrijeme sata u skoli,a besplatno... ;D ;) Bed je sto morate biti blizu osobi kojoj saljete poruku. :-/
Printable View
Stvar je super,idete na biljeske,napraviti novu i mozete slati preko bt-a ili ic-a.Jako korisno za slanje porukica za vrijeme sata u skoli,a besplatno... ;D ;) Bed je sto morate biti blizu osobi kojoj saljete poruku. :-/
Šta je tebi 10m blizu? Naime Bluetooth 1.1 kojeg imaju mobiteli hvata oko 10m. Isprobano
da ja mogu prebacit file preko bluetootha na ravnini na 15 m(izmjereno)!!
kak mislis na ravnini?
recimo da nije kroz zid, tj. da vidim ovog kome saljem.
Ti si meni reko kao da možeš na 100 m...= Citat =:
Izvorno postao the man
S mobom sigurno ne.
a ddaaa sad mogu na 15 m, a na 100m mozes sa nekim usb dongleovima!!!!
Znači srao si...= Citat =:
Izvorno postao the man
Kao mala djeca ste...ili jeste??? BT kroz zid, haha, je moze ako je na 2 centimetra i ako je zid sirok 2 centimetra...stavite pojacalo na BT pa cete moci i do slovenije! ;D ili jednostavnija varijanta, kupite si voki-toki... :wstupid:
A ti se praviš pametan. Ja u stanu imam 3 bluetooth mobitela i svaki u svojoj sobi. Sve mobitele uhvatim bez problema sa mobitela na mobitel, kompa na mob i moba na komp. Tako da nemoj pričati o onome što ne znaš= Citat =:
Izvorno postao mrsho
Ja mislim da to sve ovisi o veličini prepreke, vrsti prepreke itd. Normirana vrijednost za slanje podataka sa bluetoothom je 10m...istina je da USB dongleovi imaju po 25-50m dometa, al kaj ti to vrijedi kad mobitel 10m...to jedino da šalješ s kompa na komp...
tocno tako,ja si zemem bezicne slusalice i mobitel i odem kanjat na wc...a pjesme biram sam :-)= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
...pa si ti misli
ja sam mogao preko BT povezat kroz zid debel 1.5 m
Zašto ko mala djeca? Raspravljamo o temi... :throw:= Citat =:
Izvorno postao mrsho
cyberphere je rekao svoje...
pogledaj signal preko kompa koji ti salje na BT, pa mi reci...ili su tebi sobe jebeno na 5 kvadrata sve tri ili imas nasin BT na sva tri moba...
...ili je tebi neko prodo mobitel na kojem BT ocito ne radi
Ja isto ne kužim kak to funkcionira kroz zid debljine 1,5m...sigurno postoji neki vrag da određeni mobiteli imaju jači ili slabiji signal na bluetoothu, nemam pojma...to je možda tema za stručnjake...
U stvari boli me kita jel vama ide i na 100 metara...necu se svadat jer mozemo tako dovjeka, imam p900 kojem bluetooth radi do cca. 8-10 metara ako nema prepreka, znaci vizualno! cim mu stavis neku prepreku vise on ne radi ili prekine vezu (slanje)...posto BT radi na visokoj frekvenciji (cca. 2,5 GHz) njegovi radio valovi se teze reflektiraju od predmeta kao sto su zidovi i sl...pa stoga prijemnik od predajnika mora biti u vizualnom kontaktu da bi prijenosa bilo! to se odnosi na otprilike 5 m i vise...
pricas gluposti....2,5 ghza je komercijalna frekvencija na kojoj je dozvoljeno emitiranje bilocega stoga i vecina kucnih uredaja rade na toj frekvenciji kao i npr bezicne slusalice kojima radijski signal ide kroz 15 zidova sve do podruma,ovo sto si ti naveo je besmislica....
i nije frekvencija na kojoj se emitira bitna nego jacina odasiljaca znaci signal.
pricas ti o repetitorima snage par kilovati ili o bluetoothu od 1 watt?! bezicne slusalice imaju po 15-tak vati, a ja pricam o BT-u snage 1000mW...pozdrav i tebi meštre!
BTW lumenu navedi mi jos koji kucanski aparat koji radi na toj visokoj frekvenciji...osim sat receivera koji ide preko 10 GHz...mislim, bas bih volio znati koji su to uredaji...!
= Citat =:
Izvorno postao mrsho
suvišni su komentari nepotrebni= Citat =:
Izvorno postao mrsho
AFAIK, mikrovalna ima frekvenciju tu negdje... Nisam siguran jel 2.4 ili 2.5 GHz.= Citat =:
Izvorno postao mrsho
U svakom slucaju, frekvencija titranja molekule vode (H2O), na tom principu i radi. :)
Tako je. Mikrovalna tj. mikrovalovi (radio valovi) su 2.5 GHz= Citat =:
Izvorno postao ravilov
od 2.402 GHz do 2.48 Ghz. 10m mojih i ako racunamo 10 metara od drugog moba onda je to 20m, a ako bi doslo do ometanja signala između dva uparena uređaja oni se sele na drugu frekvenciju između dvije spomenute
pa nemozes zbrajati metre tako
Svaka cast! Postujem tvoje znanje, ali ga pitam da mi navede jedan kucanski primopredajnik koji radi na 2 i pol GHz, nisam mislio na modulatore, kao sto je mikrovalna...
ha ha...ti zbrajas metre za BT ko hercegovci snagu za muziku u autu...kaze hercegovac: imam radio 4x50, to je 200, pa imam zvucnike 2x300, pa sub 1000 pa pojacalo 2x200 i pojacalo za sub od 1000...jebote ja imam 3200w u autu:)))) kad dodnem gas mozda i vise....hehe pozdrav...
jel ti treba koji programcic za 6600? imam ih nekoliko...
ok. nije tocno to sto sam rekao. onda kak sam uspio poslati melodiju s k700i na k700i na razmaku više od 30m. evo bas sam danas isprobao
mozda ti je puno vjeter iza leda pa je prenio signal
salim se hrco,svaka cast ako si to uspio :thumbup: ,patentiraj to
dobro mozda jesi, odustajem od prepucavanja, ja to nisam uspio, pa pricam iz iskustva..no dobro, bilo bi u redu da promijenimo temu...nego ima tko symbian uiq os na telefonu? razmijena softwera?
imam ja,ali bi isli off topic,javi mi na pm ili otvori temu uiq software
si siguran da je bilo vise od 30m? koji su bili uvijeti?= Citat =:
Izvorno postao ..::HRCO::..
ma ljudi dajte.. P900 se zna da ima problema s bluetoothom, to je dokazano, cim stavis prepreku on se blokira. a nokia i ostali koliko nzam rade i kroz zidove.. ta greska je ispravljenja na P910.
prvi put cujem,a da si cito prethodne postove vidio bi da sam napiso da meni radi kroz zidove i to 3 zida zaredom,soba,kupaona,kuhinja= Citat =:
Izvorno postao khideg
ma znam da radi. reko sam da neki imaju problema..recimo moj lega..pa je uzo novi firmware ili ko zna sto.
nije bilom prepreka, ak te to zanima