http://www.gsmarena.com/first_offici...ews-16885.php#
Printable View
Prvi test HTC 10, sa svim detaljima:
http://www.mobil.hr/novosti/htc/eksk...e-detalje-7332
http://www.mobil.hr/slike/big/HTC_10...4-2016__3_.jpg
Cini se solidan uredjaj, konacno. Podosta novosti i poboljsanja. No, ako cijena bude u rangu G5 i S7 tesko ce do kupaca.
S M9 su zbilja zezli stvar i nasanjkali kupce.
Ovaj obećava. Izgledom podsjeća na A9. Da još ne otegnu s prodajom pa počnu tek tamo od jeseni...
Zbog razočaranja prijašnjih kupaca posljednjim modelima te općenito renomea kojeg trenutno HTC uživa, a koji je daleko ispod onog LG-a, a da i ne spominjemo Samsung. HTC zapravo od Desire-a te HD2 modela nije napravio dobar flagship u punom smislu riječi.
Koristili su dio dizajna A9, tako su i najavili, to im je novi smjer. A konačno su poradili i na kameri koja im je poslovično slaba strana.
Djeluje mi zanimljivo,moram ga jos vidjeti uzivo pa se mozda malo maknem od Samsunga...
Cijena Njemackoj 700 eura, u Francuskoj 750, nordijske zemlje 800.
..nekako sam voljan HTC-u dati priliku... ako prije ne nabavim Mi5 :D
Iskreno, i ja bih volio da se "vrati" HTC jer mi je to bio najdrazi telefon. Imao sam sve njihove modele do M8.
M8 je jedan od najlosijih telefona koje sam imao i onda sam rijesio da vise nikad ne kupim HTC.
Pored navedenog, dobro bi bilo i radi konkurencije. Sto vise konkurencije, to bolje za nas korisnike :)
Izasao review na GSMAreni, pogledao jos neke review-e na youtube-u i camera usporedbe...
Nazalost... HTC i will skip you this year too...
Metalno kuciste i DAC nekako nisu dovoljan argument, jos ako uzmemo u obzir nekonkurentnu cijenu...
Ne znam sto se ocekuje vise od tih uredjaja? Da ti skuha, opere i opegla veš? Onak, malo mi je mucno citati nezadovoljne kupce kojima je mobitel postao sve samo ne ono za sto i sluzi najvise. Iskreno mobitel je top. Izgled straga je vrhunski dok od naprijed mi jedino ruznjikavo izgleda jer me podsjeca na iphone 2. Izgled zvucnika gornjeg i ta strana su mi vrhunski na M8 i M9 ali mozda me to preko slika vara. Treba vidjeti uzivo. Sve ostalo je slozeno u skladu sa zahtjevima i ako se kamera pokaze takvim kakvim ju hvale uzimam ga. Bolje to nego dosadni Samsung.
Sve to ovisi sto ocekujes od mobitela...
Metalno kuciste je super, ali realno cu ga kad tad staviti u neki case.. tako da meni osobno glass/metal na kraju i nije presudno
Ocekujem da mi uredaj na daylight ima dobar prikaz slike, HTC 10 u usporedbi s konkurencijom, NEMA.
Ima jos sitnica, ali poanta price nije peglanje vesa na crtu i slicno.. vec za tolike pare dobiti tocno sto zelis od uredaja...
Ja sam se nadao da je HTC ispravio neke stvari koje meni trebaju i smetaju.. Eto.. nekako izgleda da jos ne..
Ma, najveci problem, pricekati jos cca 2 mjeseca da ga mogu kupiti... + neki review di nece posrat bateriju ko na GSMAreni..
Onda možemo pricati :)
Zanimljiva rasprava oko punjenja baterije, i kablova :) XDA
Sretno s cekanjem postene recenzije :) Cekao sam je i ja za 6P (a gle koliko je proslo od release datea) i nedavno ga odlucio kupiti usprkos prigovaranju po bateriji na recenzijama. Na kraju sam jos i prezadovoljan. Ma ne slusam vise recenzije osim za razonodu... Taj marketing, kupovanje poena i pristranost su uneredile scenu. Jedina realnost se jos da iscitati po forumima od krajnjih korisnika. HTC ce bez sumnje biti solidan mob, mozda ipak samsungovski (pre)skup, ali ipak solidan!
Meni se telefon jako svidja,ali xxbemu,kako su tako lose centrirali home button? I koliko vidim,notification light je ponovno minijaturan...
Da, slažem se glede recenzije i to poštenih i nepristranih.
Sve je postao biznis. Plati pa popljuvaj ili digni u nebesa određeni brand.
HTC je uvijek proizvodio dobre modele. Ne sumnjam da će M10 biti dobar mob. Pitanje je što krajnji vlasnik od njega očekuje.
Nažalost, gotovo svi su prešli na Dark side i počeli imitirati Veliku jabuku. Pa čak i LED obavijest ostavili tek onako malecku, da se nađe.
Moj savjet-pričekati malo. Pronjuškati po forumima da se stekne prvi dojam, a onda konačno odlučiti. Danas stvari idu jako brzo. Ne sumnjam da će u mjesec dana biti i razgovora po forumima, a i cijena će se malo stesati.
Kaj kazete na cijenu u Vip-u? :D
Sitnica. Isto kao što prodaju G5 za soma više nego u Santa Domenici.
I, netko bi trebao urediti naslov. Mob je samo HTC 10. Niti One niti M.
Gledao sam dosta recenzija, sve su jajo, jako pozitivne. Baterija može do dva dana... Iako nema naprijed zvučnike, zvuk je strava jak!
Jedino mi se baš ne sviđa što je malen ili tako izgleda. Sada koristim dva moba od 5.5 inča i svi drugi mi baš ono izgledaju-maleno.
Mislio sam i na veliku cijenu u tarifama... Ali dobro.. bas nas fino deru ko ofce.. uzas...
Ne kuzim tocno zasto operateri stavljaju vecu cijenu uredaja od trzisne cijene, aka Sancta Domenica.. Sad vise nema ni brendiranja uredaja, lockanja na mrezu...
Vidio sam neke slike gdje je HTC 10 pokraj S7 Edge-a Prakticki ista velicina uredaja, a manji ekran..
Doduse, staklo vs metal je veeelika razlika...
Ceka se neka normalnija cijena, bolja vremena :P
Valjda se ide na smanjenje dućana tipa S.Domenica u ostatku RH. Gledam samo recimo grad Rijeku gdje je prije cca 5, 6 godina bilo tih dućana u središtu grada mali milijun. Sada se sve svelo na kupovinu u Centrima, gdje dominiraju tri Telekom centra (HT, VIP i Tele2). Ili na virtualno naručivanje što me lagano plaši.
Eto, HTC 10 izrađen je na neuspjesima, prvenstveno M9 koji je bio potpuni promašaj, M8s i A9. Sve recenzije hvale taj finiš koji je sada gotovo pa savršen. Mobitel niti premalen niti prevelik, baterija 3000mAh na takvu rezoluciju i veličinu ekrana mora biti dobra.
Kako ti kažeš, jednoga dana, kada cijena malo potone. Vidim da se na našem najvećem oglasniku nudi, prije 3 dana samo 1 HTC i to za manje od 6 somova, što je bezobrazno skupo. A vjerujem da ljudi vole imati uređaj kojem baterija može držati 2 dana, nakon čitave plejade mobitela koje je trebalo dopunjati čak i dvaput dnevno.
Opet ista prica kao i lani sa M9,ponovno je skuplji od konkurencije 600 kn (usporedba sa obicnim S7,da ne pricamo za G5..) u nekoj normalnoj tarifi,tako da se ne bi cudio da 2 mjeseca nakon prodaje ih bude tek 10ak u oglasu...
Mada me to i ne cudi buduci da su jos prije strani portali najavili da ce cijena biti paprena..
Da malo dignemo temu s domaćom reckom :)
http://goo.gl/TX5oOh
Znači, baterija nekakav prosjek. Na stranoj recenziji su ga vinuli u vis kao da ga je sam Bog napravio. Pa čak i baterija je njima trajala (za nezahtijevne korisnike) i do dva dana. Znači ipak je jedan dan, ali sigurno od ujutro do navečer.
Ovdje si uzeo LG G5 i Edge 7 kao mobove kojima, prvome traje kraće, a drugome duže baterija? HTC 10 je negdje između nabrojanih?
Tako je, malo je bolji od G5 s autonomijom, ali ipak lošiji od S7 Edgea. Mojim načinom korištenja. E sad, neću ulazit u to šta drugi kažu, ja znam da je meni ovako izdržao. Žao mi da nisam zveknuo nijedan pravi graf da potrkijepim to, jer sam ga morao nadopunjavati kad sam stigao, pošto je USB-C a nema baš svuda punjač ako mi rikne...
Konacno pravi HTC,ali opet preskup.to im ne ide u prilog...
Sent from my Nokia 3210 using Tapatalk
OK, znači jedan mit je srušen, a to je o dugovječnoj bateriji.
Iako, ostaje mi među favoritima. Po meni je čak ljepši od G5. Pošto sam zbilja glazbeni tip, volim da mi mob dobro svira glazbu, da se mogu opustiti uz slušanje, a ne slušati gomilu distorziranih tonova. Recimo LG se tu baš ne može pohvaliti.
Kažeš "poboljšana tipkovnica"... do sada mi je SONY tipkovnica s njenim učenjem riječi iz SMS-a, E-Maila, FB bila pojam jer sam mogao doslovno čitavu rečenicu napisati samo iz prijedloga na vrhu tipkovnice... nažalost niti Samsung niti LG nemaju isto... nešto slično da, ali je miljama od Sonyja. Gdje je tu HTC 10?
Nisam mu dopustio da mi baš nauči iz SMS-a i GMaila, ali koliko sam pisao i koliko je naučila, daleko je to od savršenog. Ne prepoznaje razmak kad spojim dvije riječi, a rijetko kad prepozna i kad falim jedno slovo... Nije baš nešto vele...
Što se glazbe tiče, imaj na umu da HTC dolazi i s ovim HiRes sluškama, stvarno su fenomenlane.
Realno gledano, S7 Edge nebi trebao biti u battery usporedbi vec S7...
Kad smo kod USB-C..
@mbusic jesi probao mozda ustekat u laptop, na 2.0 ili 3.0, kak se puni?
I jos, vizualni dojam bijele prednje bolje, dosta uoci skace veci otvor prednje kamere...
Recimo neki za Mi5 koji je bijeli da ruzno se istice ekran i ostalo, da je ljepse izgleda u crnoj varijanti.
Tvoj dojam za HTC 10?
Estetski je bolje da je mob čitav bijele boje. Ne volim onu kombinaciju crnog ekrana, crne prednjice, a ostatak bijelo. Kad je tako onda radije pričekati crno izdanje.
HTC 10 dobro izgleda, bar po mom sudu. Pogodili su dizajn.
Realno gledano imao sam S7 Edge tako da sam s njim mogao usporediti. Ne mogu uspoređivati s nečim što nisam koristio :)
Ali da, S7 mu je bliži veličinom zaslona definitivno. S7 Edge mu je bliži cijenom.
Što se USB-C utora tiče, na laptopu se puni sporo. Nisam testirao baš koliko sporo, ali definitivno sporo.
A bijela je ono, bijela. Šta ja znam. Mislim da bolje izgleda u potpuno crnoj kombinaciji, ali to je moje mišljenje.
Nekako mi nije najbolje legla da bijela boja s prednje strane, ne znam zašto.
Navodno Tcom i VIP imaju crne,ali samo u trgovinama,ne i preko web-a...
Vip Osijek Portanova je dobio 2 crna. Vip Radiceva 0 bodova. Ja uzeo jedan i ako doslovno niste brzi telefona nema. Jako puno ima zainteresiranih. I to s punim pravom.
Netko ima HTC 10 na vipu? I dalje barem meni nije rijesen problem surfanja na wirlessu. To je jako sporo kad je mob prispojit na wifi. DNS changer rijesava problem no zanimalo me jel problem vezan za mrezu ili za MM update? Takodjer prosla dva M9 imala isti problem koji sam vec pisao pa sam razocaran problemom i na 10-tki. Crna boja je iskreno nezahvalna. Na njoj se sve vidi. Drzim mob u gemenoj zastiti i opet imam nekakve piknjice/tockice od iza koje su kao da tamo fali boja ili je nesto dotaklo kuciste a nije. Takodjer i rub malo pokazuje kao da ce se izlizat, nadam se da je to samo pocetak, no ako se bude ista izlizalo zalit cu se jer za tako skup mob nedopustivo. Zahvalnija je srebrna jer se tamo nista ne vidi, no mob je bijel s prednje strane i doslovno je zenskast, a verzija crna naprijed i srebrno iza je na veliku zalost za vanjsko trziste. Steta. Ali barem je snimanje videa i slike pristojne kao i glazba preko slusalica. Bez njih nista posebno ovaj duo sistem sa subom dolje.
Evo, posjedujem Desetku nekoliko dana.
Da, u principu, mob djeluje malo "ženskasto", pa čak i u crnoj izvedbi. Ne znam što konkretno, ali djeluje prilično krhko, ono, kao stvoren za nježnu žensku ručicu.
Sada, dobio sam ga pod borom. Pa ga poslao na servis odmah nakon Štefanja jer, kada uključim kameru, stavim naglo dlan pred leću izbaci mi poruku Laserski autofokus je blokiran. Pokušajte ga očistiti. Bio je u Agramu gdje "kvar nisu uočili" naravno. Izbrisali su mi sve s moba stavljajući novi soft, koji je, zamislite i dalje 6.0.1. Ja se ponadao da je Nougat.
Jučer i danas sam obavio prve razgovore i, što se događa... glas kojega čujem s druge strane je isprekidan. Ono, od čitave rečenice katkada uhvatim jednu riječ. Navodno se i moj glas isto čuje kod sugovornika. Ne znam u čemu je štos, jel mob defektan ili je do signala mreže?