Da li tko to radi u Zagrebu?
Ak neko pita zakaj,zato kaj ak neko ima 2 moba ne mora stalno premještati karticu iz jednoga u drugi.
Printable View
Da li tko to radi u Zagrebu?
Ak neko pita zakaj,zato kaj ak neko ima 2 moba ne mora stalno premještati karticu iz jednoga u drugi.
phew . . . mi u canadi nismo ni culi da se kartice mogu klonirat . .
Tamo kloniraju samo ljude
To je moguče???
Po nekom mom skromnom mišljenju ako su brojevi na istoj mreži to ne podržavaju naši pružatelji usluga a ako su suprotne mreže neće li doći do sukoba prioriteta???
Bilo je u nekom slovenskom časopisu pisano o tome malo detaljnije.Imam to negdje, pa ću potražiti i staviti informacije na raspolaganje.Koliko se sjećam radi se o posebnoj kartici na koju je moguće spremiti do 7 brojeva.
gluposti procate
moguje je staviti i do 10 brojeva (www.gsmsquare.com prodaje takvo nesto) a u kartice se ulazi sa razlicitim PINovima
ALI nikada vise od jedog IMSI-ja tj -Ki-ja ne moze raditi istovremeo, tj jerdnog broja
Nikad, niti u jednom telefonu koji postoji (da, i sa dual SIM adapterom)
Porca Madaona ! Mislio sam da nema više ni jednog dibidusa koji misli da mogu raditi dva ili više brojeva istovremeno i da to nije potrebno posebno napominjati.Kad tamo tko se javi :fried: ?= Citat =:
Poslao: jsp_m
gluposti procate
moguje je staviti i do 10 brojeva (www.gsmsquare.com prodaje takvo nesto) a u kartice se ulazi sa razlicitim PINovima
ALI nikada vise od jedog IMSI-ja tj -Ki-ja ne moze raditi istovremeo, tj jerdnog broja
Nikad, niti u jednom telefonu koji postoji (da, i sa dual SIM adapterom)
A prije par mjeseci "oprao" sam jednog urednika upravo zbog potcjenjivanja čitatelja.Zar se opet povijest ponavlja? Za ubuduće jedan savjet (imam dovoljno godina da ih mogu djelit):
"PRIJE STAVLJANJA JEZIKA , ODNOSNO TIPKOVNICE, U POGON
U K LJ U Č I M O Z A K !!!
Ja imam poprilično software-a za kloniranje SIM kartica, ali nemam reader.............
Reader iliti Dr. SIM ti je obični mob bez primopredajnika pa ako se hočete zezati probajte nešto skemijati...
Sim stavi u skener pa isprintaj i kloniro si sim
= Citat =:
Poslao: Sljaka
Porca Madaona ! Mislio sam da nema više ni jednog dibidusa koji misli da mogu raditi dva ili više brojeva istovremeno i da to nije potrebno posebno napominjati.Kad tamo tko se javi :fried: ?
A prije par mjeseci "oprao" sam jednog urednika upravo zbog potcjenjivanja čitatelja.Zar se opet povijest ponavlja? Za ubuduće jedan savjet (imam dovoljno godina da ih mogu djelit):
"PRIJE STAVLJANJA JEZIKA , ODNOSNO TIPKOVNICE, U POGON
U K LJ U Č I M O Z A K !!!
ehej procitaj jos jednom bistri... ja sam napisao da se moze obaciti i 10 kartica na jedan SIM upisivanjem vise ID-eva koji imaju razlicite PINove, te kartice dijele imenik i SMS memoriju ALI NIKADA DVIJE NE MOGU RADITI ISTOVREMENO (ponavljam) - UKLJUCI MOZAK I OTVORI OCI!!! (jsp_m zna sto radi i pise:cool: )smatrao sam to posebno potrebnim napomenuti jer sam prije zvjesnog vremena zaradjivao na Dual-sim aadpterima i baterijama a 90% ljudi koji su to uzimali su htjeli 'da im obadvije kartice rade istovremeno'....dakle ima debila, mozda na ovom forumu u manjem postotku nego na cesti, ali ipak..
malo se kasnijje ukljucujem, ali moram napomenuti postoji mogucnost rada sa dvije kartice ali to vam mora mreza omoguciti
Dakle njemci nude dva sim-a sa istim brojem koji su na istom HLR-u i jos su k tome linkane, s time da kada dolazi poziv jednom dodje na jednu drugi put na drugu da ne duljim.
Tesko da si to mozete sami napraviti.
.
Evo upustvo za kloniranje:
http://www.elitesecurity.org/tema/21339
.
Postoji TWIN CARD usluga ako si na Cronetu! To je druga SIM kartica s istim brojem (za drugi telefon, GSM auto instalaciju...).
@whiteboy -Brkaš dvije kartice sa istim brojem i jednu karticu sa više različitih brojeva.
Ne brkam ja ništa. Čovjek koji je postavio thread pita za kloniranje kartice da je ne mora stalno prebacivati iz moba u mob a to mu omogućuju TWIN CARD - dvije kartice s istim brojem. I na to se moj post odnosi. Vidiš da ne brkam?
To što ste vi otišli dalje i počeli o karticama koje podržavaju više brojeva (što btw već odavno postoji vani) nije bila tema mog replya! Jel sad jasnije?
Sorry moja nepažnja.
ovako sad ja nekuzim ja imam jednu karticu koja mi je istekla, jel bi ja u nju mogo staviti svoj broj, pa da je imam u drugom mobitelu, naravno ne da koristim obe u isto vrijeme, nego da nemoram vaditi iz moba u mob? ja ne pricam o onome da se stavi vise brojeva na istu karticu nego jedan broj na 2 kartice!!
Pa po The_Unfuckable to je moguče ali ima posla a još nitko nije izvjestio o tome pa...
tamo pise stavljanje vise brojeva na istu karticu, a ne ovako kako ja ocu, ja hocu koda imam twin card
znaci niko nezna pa nemogu vjerovati, ajde ljudi podjelite svoje znanje!!!!!!!!!!!!!!!
Ja sam cuo za to kloniranje.
moj jedan veoma dobar drug to moze uraditi.
Izreze karticu iz necega sto ide u setelitski resiver
i tako dobije na jednoj toj kartici do 8 brojeva
do 250 mjesta u imeniku i 40 poruka.
a jel zna neko ovo kaj ja pitaj,JEDAN broj na DVIJE kartice??????????'
Pitaj u HT-u,oni nude tu uslugu (Twin Card).
je oni ce mi vjerojatno sve lijepo objasnit kako da to napravim doma, pogotovo ce im biti zadovoljstvo mi objasnjavat kada sam vipov korisnik!
Vidio sam opis kloniranja SIM kartica u slovenskom Mobinetu. Kad to pronađem stavit ću na Forum.
@coma možda ti je jedini način klonirat postojeću pa imaš novu i staru, s tim da na novu možeš dodati i druge brojeve.
meni samo treba da imam jedan broj i dvije kartice sa istim brojem, za dva moba, da netrebam premjestati!
Upravo ti to i predlažem. Kloniraš postojeću SIM karticu , staviš na novu samo jedan broj i imaš dvije s istim brojem.
jel za to treba neka oprema koja zahtjeva novce?
Naći ću sutra taj članak i skenirat ga i mogu ga poslat na mail zainteresiranima.
men,i znas mail!
kaj jos nista od toga?
Sorry dečki na čekanju, zaboravil sam. Šaljem večeras.
hvala dobio sam iako bas ne kuzim slovenski valjda cu naci nekog da mi prevede!
Ako bude ružno vrijeme možda nađem vremena.
Ej!
Jel uspio ko izvaditi KI iz VIP-ove kartice?
siemens sx70 unlock code please..........
Vodite racuna da je kloniranje ilegalno - ne sme se desiti da obe kartice sa istim brojem budu ukljucene u isto vreme.
Ja mislim da obe i ne mogu biti aktivirane u isto vrijeme - dok je jedna u uključenom mobitelu - mislim kad bi pokušali upalit mobitel s drugom da se ne bi uspjela logirat.
Ispravite me ako griješim!
Mogu biti obje isto vremeno uključene, ali ti radi samo ona koja se zadnja prijavila na mrežu....
Zna možda ko, gdje se u HR može kupiti GREEN 2 kartica?
Hm.... Pricao mi neki tip da može izvaditi KI iz vipove kartice....
...kad sam mu rekao da je valjda zasticena s COMP128 V2 rekao je da o čemu pričam!? kakva zaštita....
On koristi Master CRD6 čitać i kaže da može očitati sve kartice!
.....samo da mi se dočepat sheme za taj CRD6.....
Klonirana kartica moze da primi do 18 brojeva,ista je cena staviti dva ili 18 brojeva,znaci dobijas kloniranu karticu sa brojevima i ostaju ti kartice sa po jednim brojem,tako da je moguce imati jedan broj na dve kartice,dobija se opcija u meniju za izbor broja jer samo jedan moze da se koristi u isto vreme,kartice mogu da budu od razlicitih operatera.Okvirna cena je oko 30 evra. :thumbup:
Nisam baš siguran da dobiješ izbornik za biranje broja, mislim da ovisno o pin-u koji ukucaš ta se kartica i aktivira... A koliko "brojeva" možeš pohraniti na jednu glodwaffer karticu mislim da ovisi o dotičnoj...
i mislim da je 8 a ne 18
Dobiješ izbornik.= Citat =:
Izvorno postao gog
Na svim telefonima? Si probao?
Svi sve znamo - ali niko ne zna tko uopće može klonirati sim kartice (na području RH)? Ja sam tražio na drugim forumima, uglavnom su mi se javljali tipovi iz BIH i SICG - ali to je predaleko da šaljem i ostanem bez broja koju sedmicu.
Ja sam zainteresiran za 2 broja na 1 sim - pa ako ima netko nek mi se javi s ponudom na private ili da-mir@vip.hr
ja nikome nebi dao da mi klonira! iscita si ki i trosi moje pare
Da,da to je i meni palo na pamet - dovoljno je da si napravi još koju i da lagano neprimjetno (di koja poruka i koji poziv) troši, a da i ne posumnjaš - ako stalno ne pratiš stanje na računu. Sad virovat ili ne........
definitivno ne
Ja mogu klonirat! (sve osim VIP-a)
A mogu i napraviti čitač i programator...pa ako je netko zainteresirani nek mi se javi pa se dogovorimo!
Cijena čitaća i programatora je cca 400kn (moram malo točnije proračunati....veća sigurno neče biti!)
E i onda si možete sami klonirati kartice koliko god hočete!!!
Mislim da na Gold karticu vam stane do 7brojeva....
Silver: 10 brojeva , 30sms-a i 100mjesta u imeniku (to se sve može mijenjati.....možeš staviti manje sms-a pa dobiješ više mjesta u imeniku ili obrnuto)
Green II: mislim da ide 12brojeva, 99 SMS-a, i 500 mjesta u imeniku.
Ja koristim Silver card i ok mi je!
Gold kartica se ne isplati kupovat (premala je) , a ne znam gdje se kod nas može kupit Green card...
Odlično - ali zašto ne možeš Vip kartice (ne možeš očitat ki)? Meni baš triba Simpa i Vip na jednoj kartici. Koliko bi naplatija kloniranje dva broja?
Ne mogu izvaditi KI!
Vip koristi COMP 128 v2 zaštitu, i još ju nitko nije uspio probiti (...tako se priča)
Nisam još nikome to radio, osim za vlastite potrebe!
Ne znam da li se uopče isplati ulaziti u te poslove....jer kao što znaš, da postoji mogučnost da i ja imam taj tvoj broj (ali ja nisam takav tip osobe)...
Ako baš hočeš da ti kloniram možeš se javiti na mail, pa se dogovorimo...
Mogu garantirati 100% da neču koristiti klonove!
mail: kljukica@net.hr
Ma javi se samo ako uspiješ probit tu zaštitu, jer mi triba Vip i Simpa na jednoj kartici - ostale varijante me ne interesiraju. (ako uspiješ - moj mail je: damir.hr@gmail.com)
Pozdrav
To ti imene najviše ždere!
Posooji ti još jedna opcija!
Ako imaš SL45 (SL42) možeš mu ubaciti pach koji omogučuje da u memoriju telefona ubaciš do dvabroja + onaj broj koji ti je na kartici....(mjenjaju se tako da ga najprije u meniju odabereš pa onda ugasiš i upališ mob)
Npr.: Ubaciš si u mob 2 simpa broja i staviš vipovu karticu i imaš sve što ti treba!
Imaš tri broja koja možeš birati a samo jednu karticu!
Ne znam da li postoji nešto takvo za druge telefone... (ma taj sl45 je stvarno mrak!)
cx 70 siemens ...........
KArtice se u principu mogu klonirati.= Citat =:
Izvorno postao davor
kao i sve ostalo.
potrebna nam je stara sim kartica iste serije kaoi broj koji mislimo ukucati.
Zatim namje potreban program i naravno priključak io kablovi.
Ja imam par programa i ako ste zainteresirani mogu naručiti kablove.
Troškove naravno plaćate.
Normalno da se može....
Trebaš imati karticu koju želiš klonirati koja ne smije blokirana i trebaš znati pin (ako je na kartici uključena provjera pin-a)...
Karticu koja je blokirana, uništena ili za nju ne znaš pin ne možeš klonirati, ona je neupotrebljiva... (jedino ju operatom može zamjeniti (moraš imati original PIN1,2 i PUK1,2) na način da u svojoj bazi tom broju dodjeli novi KI i IMSI broj)
samo mali ispravak..... uz TWINCARD novu karticu dobijes NOVI tj. DRUGI broj, na kojeg je na centrali GLAVNI broj PREUSMJEREN= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
Razumijem ovo:
Više brojeva na jednu karticu.
Ali jedan broj na više kartica:)
Evo još: 12 u jednoj SIM kartici
Kada već dajete linkove za koloniranje sa elitesecurity-a mogli ste usput nabaciti link gdje tip piše kako je dobio ogromnu kaznu za kloniranje. Inače kloniranje nije ništa novo, bilio je dosta slučajeva da neko kupi karticu iz oglasnika pa da mu potroše lovu sa druge (klonirane) kartice
Oki doki Kidi, kloniranje kartice je moguce, za to trebas sim reader i prog. Te stvari se dobivaju vani a ne u HR...mi smo ovdje 100 godina unazad.... ako hoces tako nesta kupit idi u Njemacku ili Austriju. Preporucujem Njemacku...
U Münchenu sam nabavio puno stvari za GSM. Soft morate skinut, svako nosi svoju odgovornost itd.
hehee
Ljudi jel ima sta novo po ovompitanju ..... Jel uspio ko provaliti VIP-ovu kao i TELE2
tj.izcitati ki i imsi ??? Cuo sam da se sad i nove simpine kartice nemogu
klonirati, JELL ISTINA ??
To i mene zanima!
Jeli radi tko na podrucju Zgb-a. Treba mi simpa + tele2 broj na jednoj kartici!
Uzdravlje
Može li se izvuči puk iz kartice simpa 32k stara 7-8 godina.
Pin nije uključen !
Razlog - treba ti puk za prebacit broj u drugu mrežu..
zna li netko koliko su vremena vec u upotrebi vipove sim kartice s comp128 v2 zastitom? moja je stara nekih 3-4 godine, pa ne znam je li i ona u toj kategoriji :)
kupio sam si sim card reader/writer i 16-in-1 sim karticu (super sim).
instalirao sam softver, i dalje nemam pojma šta i kako. koliko sam vidio taj softver nekako crakira karticu, prvo jedan kraći postupak koji se vrti kojih pol sata, a onda duži čiji kraj nisam dočekao, ali cijeli dan ga je vrtio.
cilj mi je na tu sim karticu prekopirat 2 tele2 kartice, govornu i data karticu, da napokon mogu iskorištavat mobilni internet na mobitelu već kad imam data karticu.
dali je netko uspio tako nešto izvest?
help
ovo i mene zanima dali postoji netko u zg da to radi.....
u SRbiji je to normalno-pratim na mobilnisvet o tome....
zanima ako ima tko kakva iskustva neka podijeli sa nama
hvala
wow, tema od 3 stranice ničega.
dakle, trebalo bi mi nekakvo objašnjenje.
čini se da se tele 2 kartice ne mogu klonirat. od jučer mi vrti cracker i ništa.
Znači ništa za Tele2?
Žao mi je Desirea kad nešto radim, nadao sam se da ima varijanta da jednog upalim a drugog izgasim.
Da ne otvaram novu temu...Iako je ova stara godinama, ali je priča ista.
Da li je netko probao očitati KI sa bonbon kartice?
Od vremena kad je tema bila aktualna promijenile su se SIM kartice. Nisam u novije vrijeme čuo da je netko pročitao KI sa bilo koje novije SIM kartice. Ako netko ima drukčija saznanja bilo bi dobro da ih podijeli s ostalima.
http://www.securitytube.net/video/194
evo nesto
To je staro. Lik prikazuje SE T68i i koriste serijski port za spajanje. Već godinama imaš dostupne USB SIM readere tako da :)
Da taj video je star sigurno 10 godina... ;)
Kao što kaže Sljaka sim readeri su sad dostupni u usb verziji, i ima ih već po cijeni od cca 10 kn.
Mislio sam da možda ima kakvih novosti u vezi toga, jer sumnjam da se nitko na svijetu ne bavi pokušajem isčitavanja KI koda sa sim kartica novijih generacija.
Koliko se sjećam MultiSIM kartice su omogućavale korištenje više brojeva, ali ne i istovremeno. Tako da se baš i nisu pokazale previše praktičnima, a i vremenom smo se navikli da koristimo veći broj SIM kartica, što u mobitelima što u raznoraznim podatkovnim uređajima, tako da je samo kloniranje postalo pomalo i nepotrebno.
To je ok. Ali mene muči ista stvar što je mučilo davno i začetnika teme.
Znači ne MultiSIM, nego kloniranje kartice da imam 2 iste.
Današnji uređaji su još manje osjetljivi na prašinu, udarce, itd od onih davne 2003. Pa bi mi svakako bilo draže imati 2 kartice sa istim brojem (koje bi svaka bila u svojem uređaju, i normalno uvijek bi bila samo jedna aktivna)
Jer događa se da idem nešto raditi, gdje jednostavno nemožeš paziti na mobitel. A nemožeš ga ni ostaviti negdje gdje ti nije na dohvat ruke jer eto - baš te uvijek netko hitno i važno treba kada imaš ruke do lakta (primjera radi) u motornom ulju itd. Pa bi mi druga klonirana kartica i više nego bila od koristi u nekom mobitelu koji mogu ščepati prljavim rukama, i koji mogu imati u džepu punom prašine i što ja znam.
Offtopic:
Zamisli mob od par tisuća kn u okolišu punom metalnih opiljaka. :freakout: Ja sam inače alergičan na ljude koji imaju zguljene uređaje kao da su djeca igrala nogomet cijeli dan na asfaltu njima. :bojo:
Ne moram zamišljati, moj posao je vezan za održavanje u industriji :). U takvim situacijama jednostavno ne diram mob uz devizu ako ne gori voda, nije hitno. Kad operem ruke pogledam tko me trebao.
T-mobile je prije pretplatnicima nudio dvije kartice s istim brojem ako zatrazis. Kostalo je 20 kn jednokratno, pa pitaj je li jos uvijek to nude. Na mobu sam pa ne vidim koju mrezu koristis, ali mozda imas srece pa si T-mobile pretplata :)
Da, T-mobile nudi opciju Twin Card. Pretplata mi kod njih ne miriši,a drukčije ni ne nude Twin Card. :thumbdown
Međutim ja sam na Bonbonu. Davno prešao iz T-Mobile u Tele2... sad sam tu gdje sam, a oni trenutno tu opciju nemaju, niti znaju da li će kada imati, a ovo bi bilo bogom dano da je moguće.
Mene zanima zasto je operaterima to toliko tesko ponuditi? Jel to nesto tehnicki tesko izvedivo pa se ne upustaju u takve stvari (a ako i imaju u ponudi onda je cijena pretjerana) ili u cemu je problem?
Po meni oni imaju slijedeću filozofiju:
Ako trebaš drugi mobitel za "bauštelu" uzmi i drugi broj (pa ako je to i prepaid) koji ćeš nadoplaćivati sve na 3 mjeseca, oni na kraju imaju računicu jer im plaćaš za 2 broja. Pa čak ako i imaš taj prepaid u drugoj mreži nema veze, jer netko tko ima u toj drugoj mreži prefrirani broj mobitela, možda dođe kod njih po prepaid sa nadoplatom sve na 3 mjeseca. Kuna po kuna...
imamo i žena i ja želju za kloniranjem :D
ona kupila sam.galaxy tab pa da nemora pričat na razglas i furat stalno slušalice,
a ja kad radim mehaniku i opčenito u radioni punoj prašine da ne habam mob.i nevatam rukama masnim i smrdljivim i onda na uho.
koristimo extra obitelj i otišli u t centar, kažu da je ta usloga postojala, ali više NE. navodno zbog nezainteresiranosti korisnika.
radilo je na funkciji da zvone oba broja, na koji se prvo javiš onaj drugi prestane zvonit. Odlična opcija, nekužim zašto to više nitko neda.
Onda su to nedavno ukinuli. Ja sam bio zainteresiran, no rekoše mi tad da samo u nekoliko pretplatničkih tarifa nude, pa nisam mogao uzeti...
Eto mulci, umjesto da su to ponudili u svim tarifama (pa bi bilo i zainteresiranih) oni to ugase...
Šteta.
Ok, znači ova tema može dobiti i lock. Zaključili smo da se kartice novije generacije nedaju klonirati, a operateri su nezainteresirani da ponude opciju TwinCard.
Svima njima jedan veliki :thumbdown
ako je neko uspeo da klonira kartice novije generacije neka mi se javi. voleo bih sebi to da napravim, ranije sam to koristio i bas sam bio zadovoljan. I da li ovaj citac odgova http://www.svezamob.rs/povezivanje/c...icrosd-kartica.
Ništa od toga...
pitao i kod ostalih operatera, ništa od kloniranja! :(
jedino ako ima koja šema "na crno"??
meni i dalje zanimljivo, odma bi 2 broja kloniro! :D :D
Pozdrav ekipo.
Prije svega ispričavam se modovima ako je tema na krivom mjestu ali neznam kamo sa njom.
Kako sam napisao, interesiraju me vaša iskustva ili provjerene informacije o kloniranju kartica na one sa ebaya.
Želja mi je u jednu karicu ugurat više brojeva tako da nemoram seljakat kartice iz uređaja u uređaj već samo pogasim jedan i upalim drugi uređaj sa istim brojem.
jos uvijek nijedan operater nenudi isti broj a na dvije kartice? za mob i tablet recimo.
Kako ne, Vip već duže vrijeme.
Multi SIM
T-Mobile to ima već 10 godina najmanje.
EDIT: Sorry, vidim da je to ukinuto za privatne korisnike.