Dakle, koje bi sve mogućnosti Alcatel imao da ga sami osmišljate; kakav bi bio dizajn, sam koncept, koliko memorije itd.?
Pokušajte opisati što detaljnije svoje želje jer nešto slično možda će te moći kupiti za nekoliko mjeseci u dućanima.
Pozdrav!
Printable View
Dakle, koje bi sve mogućnosti Alcatel imao da ga sami osmišljate; kakav bi bio dizajn, sam koncept, koliko memorije itd.?
Pokušajte opisati što detaljnije svoje želje jer nešto slično možda će te moći kupiti za nekoliko mjeseci u dućanima.
Pozdrav!
a ti kreiras alcatele il kaj?!?!objavljen je vec natjecaj za "mob iz snova"!!!!!
Ukratko morao bi imati sve mogućnosti koje su danas dostupne , da ih ne nabrajamo.Isto tako memorija bi trebala biti ogromna (bar 1GB) s mogućnošću vanjskog proširenja.Ekran bi trebao biti touchscreen, nešto kao P800,čim veći. USB port je poželjan.Dimenzijama bi trebao ostat negdje na veličini serije 5 eventualno 7.
Gdje li je to objavljen natječaj iz snova? Koliko mi je poznato, za Alcatele nije bilo prilično dugo, ako je uopće bilo ikada.= Citat =:
Poslao: coma_zgb
a ti kreiras alcatele il kaj?!?!objavljen je vec natjecaj za "mob iz snova"!!!!!
Nego, činjenica je da imam neke veze u Alcatelu, zato kažem; vrlo je moguće da novi Alcatel bude dizajniran po želji power-usera.
Pozdrav!
Hm, za memoriju 1 GB bi trebao nekakav IBM MicroDrive što višestruko povećava cijenu mobitela. Ja kažem, touchscreen nije upotrebljiv u normalnom životu, osim za rad na stolu. Teško je po tome tipkati dok se hoda itd. No preferencije korisnika su drukčije :)= Citat =:
Poslao: Sljaka
Ukratko morao bi imati sve mogućnosti koje su danas dostupne , da ih ne nabrajamo.Isto tako memorija bi trebala biti ogromna (bar 1GB) s mogućnošću vanjskog proširenja.Ekran bi trebao biti touchscreen, nešto kao P800,čim veći. USB port je poželjan.Dimenzijama bi trebao ostat negdje na veličini serije 5 eventualno 7.
USB port na mobitelu bi prilično povećao masu i narušio izgled.
Sa ovakvim mogućnostima i touchscreen ekranom, mislim da veličina ne može ostati onoj na 501/701 pošto ekran osjetljivi na dodir treba ipak biti dovoljno prostran da bi se po njemu moglo tipkati.
Nikog više ne zanima mobitel iz snova? :(
Pozdrav!
jabih 715 sa ekranom u boji i MMS podrskom
i bio bih sretan kao malo dijete
eh, da .. i da mi ga netko pokloni...
Prilično si skroman :) Ali s obzirom na genijalnost softvera u 715-ici, ništa čudno.= Citat =:
Poslao: jsp_m
jabih 715 sa ekranom u boji i MMS podrskom
i bio bih sretan kao malo dijete
Možda si zato skroman u zahtjevima ;)= Citat =:
eh, da .. i da mi ga netko pokloni... [/B]
Pozdrav!
Priznajem da sam pretjerivao , ali zar nije smisao snova i pretjerivanje?
Slažem se, ali želimo li takve snove pretočiti u stvarnost, trebamo malo i razmišljati o izvedivosti, zar ne? :)
Pozdrav!
A što je s Philipsovim probnim primjercima hardova veličine kovanice i blue ray tehnologijom; možda od svega nekaj bude pa i mobovi s 1 GB...
Sve su tanje granice između mašte i stvarnosti.
kaj nije 715 malo velik?!?treba imat ekran ko nove nokie 128*128*4096!!!mms kao s55!!cetverosmjernu tipku!!ne đojstik!!!visina 10cm debljina 1.7!!!i mora imat lijep dizajn,nesto kao s55!!!nesmije biti skuplji od 3500kn!!IC i BT!!!kabel u standardnoj upotrebi,kao i kamera!!memorija 5mb!!!mislim da je ovo realno!!
Ne znam da li pričaš na osnovi vlastitog iskustva o veličini 715-ice ili preko slika. Ja ga koristim i mogu reći da je IMHO veličina sasvim pogođena. Taman dovoljno velik da se ne vrti u džepu, a dovoljno mali i lagan da ga uopće ne osjetiš.= Citat =:
Poslao: coma_zgb
kaj nije 715 malo velik?!?treba imat ekran ko nove nokie 128*128*4096!!!mms kao s55!!cetverosmjernu tipku!!ne đojstik!!!visina 10cm debljina 1.7!!!i mora imat lijep dizajn,nesto kao s55!!!nesmije biti skuplji od 3500kn!!IC i BT!!!kabel u standardnoj upotrebi,kao i kamera!!memorija 5mb!!!mislim da je ovo realno!!
Ekran na 715-ici je 100*150. Sasvim dovoljno. Istina da mu fali ekran u boji.
Zašto ne joystick? Osim što uvelike ostavlja prostora dizajnerima, omogućuje puno praktičniji i lakši rad. Uvijek mi se to kod Alcatela sviđalo.
Lijep dizajn je prilično rastezljiv pojam tako da nisam siguran oko tog što si htio reći, ali što se tiče kako ovoga područja, tako i bilo kojeg drugog kod stvaranja jednog mobitela mogu sa sigurnošću reći da Alcatelu nije cilj kopirati druge nego će radije pričekati i izdati uređaj koji će po mnogo čemu biti originalan. Konkretno na polju 715-ice imamo originalan dizajn, zanimljiv Landscape mod ekrana, zanimljiv način spajanja na kompjuter itd.itd.
Meni bi se recimo sviđao Alcatel sličan 7650 ali kada bi imao cca. 32 MB (MMC slot), bio kvalitetnije izrade i puno boljeg softvera. E da, i kada bi imao mekši joystick. Ono na 7650 je katastrofa.
Pozdrav!
joystick je pre spor,brza je cetverosmjerna tipka!!!116 je ipak malo preveliko za mob danas,treba ciljat na razlicite skupine korisnika,a ne strogo poslovnjake kojima nije bitna velicina--->105 max!!!treba biti zaobljeniji nego drugi alcateli,zato sam usporedio sa s55!!!a sto se tice originalnosti,mozes napravit mobitel u obliku k..... ,pa bi bio jako originalan,al sumnjam da bi ga ko kupio!!!
Šteta što je ovaj dio Mobilovog foruma tako slabo prometan...
Otvori takvu temu u kafiću.
Da, možda imaš pravo. Idem pokušat.
Ali sve mi se čini da neće biti uopće "in" zbog naslova threada :rolleyes:
Iliti; kreativci, javite se (2)!
Evo, copy & paste sa Alcatel sekcije, a ovdje je na Sljakin prijedlog. Tako da ako bude primjedaba za off-topic, molim da se obratite Sljaki! :D
Dakle, koje bi sve mogućnosti Alcatel imao da ga sami osmišljate; kakav bi bio dizajn, sam koncept, koliko memorije itd.? Pokušajte opisati što detaljnije svoje želje jer nešto slično možda će te moći kupiti za nekoliko mjeseci u dućanima. Probajte obratiti na sitnice (upravo sam primjetio da N7650 nema polje za adresu!!!)
I još nešto, ako vam se već pri izgovoru riječi Alcatel stvara mučnina, pokušajte dati prijedloge telefona snova, naravno da to bude što realnije i da na njemu Alcatel ne piše :lol:
Pozdrav!
Nije stvar u tome da ljudi ne vole Alcatel nego je teško izmisliti nešto novo i orginalno , a da se ne pretjeruje(kako sam to ja radil)uz svu silu mogućnosti koje pružaju današnji mobiteli. Kako većina tih mogućnosti, zbog cijene korištenja, nije iskorištena, postavlja se pitanje da li osim vanjskog izgleda treba uvoditi nešto jako novo.
Možda kad bi se novosti odnosile više na onaj dio koji se koristi "offline" .
ja bih da bude negdje 105mm najvise, ekran 4096 boja 128x128, MMS, Joystick ,ne navi tipku, zatim ono kad si sam snimis neku pjesmu na mob. pa je stavis kao zvono, ugradjenu kameru, GPRS 10, GPS, Javu, Li-pol bateriju 900 mAh, ne tezi od 90 grama, MP3, Memorija od 5MB, Memorry stick Od 64 Mb, Onda ono kad te netko zove prikaze ti njegovu sliku, Irda, Bluetooth, Govorne funkcije, Triple band, Wap 2.0, nesmije imati antenu, Da se poklopac od tipki izvlaci kao na 8850 ( ali ne onako male tipke kao na 8850 ), da bude kromiran kao 8850, Cijena 5000kn i sve ostale funkcije koji prosjecni mobitel ima, Moj alkatel snova :)
U pravu si, ali mislim da u danasnje vrijeme puno znacaja ima firma koja proizvodi taj mobitel. Mnogi ljudi su jednostavno odani jednom proizvodacu i kupit ce telefon koji nije po nicemu poseban od konkurencije, osim sto je ta-i-ta-marka ili je odredjene "nacionalnosti". Primjer za to je S55, ne kazem da je los, ali zaista po nicemu od konkurencije nije poseban, osim po dizajnu. A tu se ponovno vracamo na taj famozni cimbenik dizajn koji ocigledno igra veliku ulogu. Pokusavaju se odijeliti mobiteli po klasama. Primjer za to je Nokia, ali i ona cini odredjene nelogicnosti (3650 naprednija od 7650 - u istoj generaciji, a 3650 je puno niza klasa). Bitan faktor ovdje je i koncept softvera. Ipak, sve većim prodorom smartphonova, moguće je da ubrzo telefon zaista razlikujemo samo po dizajnu... :(= Citat =:
Poslao: Sljaka
Nije stvar u tome da ljudi ne vole Alcatel nego je teško izmisliti nešto novo i orginalno , a da se ne pretjeruje(kako sam to ja radil) uz svu silu mogućnosti koje pružaju današnji mobiteli.
P4E, prijedlog je uvazen i pohranjen u arhivu :)
Primjecujem prilicnu dozu realnosti, a ono "nesto" po cemu ce telefon biti poseban ipak ostaje Alcatelovim inzinjerima... :cool:
Ja bi volio ovako: dođeš u dućan i sam sebi složiš mobitel tj. narudžbu. npr: hoću kućište od N3310 i ekran u boji i 5MB memorije ali mi ne treba ni java ni gprs i hoću HELP i to da ga slušam a ne da ga čitam..................ovako kupujemo auta, zašto ne možemo i mobitele, pa ako treba i počekati koji dan da se to sklopi?
Cijena jednog mobitela i auta je prilicno razlicita, zar ne?
Istina je da je cijena bitno različita, ali zbog čega se personalizacija telefona zaustavila na tome da možeš promijeniti boju kućišta kupujući novu masku?
Bilo bi idealno kad bi postojao zajednički standard za mobitele pa da svatko može doći u dućan i reći:-Ja bih onaj crveni s desne strane kraj zelenog i molim vas samo EMS i MMS , drugo mi nije potrebno. Kako to još dugo neće biti slučaj i kako se dodatne funkcije malo koriste trebalo bi obratiti pažnju da sitnice koje olakšavaju korištenje. Idealni telefon trebao bi imati brz pristup bilo kojem korisničkom podatku u: imeniku, bilješkama, porukama, memoriranim WAP stranicama itd. Postoji jedna sitnica koja me kod Siemensa ljuti.Kad želite pristupit nekom imenu najbrži način je da znate broj lokacije , ako ga ne znate jedini način je doći na početno slovo i listati.. Zar je tako teško omogućiti upis drugog i trećeg slova itd. da se ubrza traženje. Npr. Bosch 509 ima tu mogućnost , a zastarjel je u svakom pogledu. Našlo bi se još takvih sitnica o kojima se ne razmišlja "na prvu" ali koje dobro dođu i olakšavaju upotrebu.
Zato jer bi to IMHO poskupilo proizvodnju.
Prilikom kupovine niti jedan proizvodac se ne zali baviti jos oko sastavljanja nekome mobitela (opet smo kod cijene - auti su ipak skuplji pa je "personalizacija" moguca). Premasovna je to proizvodnja...
A ostavljanje mogucnosti kasnije personalizacije (kao maske) bi IMHO povecao postotak kvarova uredjaja. Kakav to slot mora biti da bi ekran bio zamjenjiv? :-/
Sljaka, mislim da bi bilo najbolje kada bi postojalo 10-tak PCB-a sa ekranom i jos toliko kucista sa razlitim izvedbama tipkovnica i vrstama baterije. Ali mnogim ljudima je bitan koncept softvera, tako da nisam siguran da li bio ovaj broj od 10 bio dovoljan...
Zašto mobitel mora imati ekran? Ako primaš poziv na mobitel bez ekrana vrlo lako bi se moglo prvo čuti tko te pokušava dobiti i onda odlučiš da li se javiti ili ne. Ovo je samo grubi primjer koji pokazuje koliko je bitno postići ono što je Sljaka spomenuo, standardizacija.= Citat =:
Poslao: vanja
Zato jer bi to IMHO poskupilo proizvodnju.
Prilikom kupovine niti jedan proizvodac se ne zali baviti jos oko sastavljanja nekome mobitela (opet smo kod cijene - auti su ipak skuplji pa je "personalizacija" moguca). Premasovna je to proizvodnja...
A ostavljanje mogucnosti kasnije personalizacije (kao maske) bi IMHO povecao postotak kvarova uredjaja. Kakav to slot mora biti da bi ekran bio zamjenjiv? :-/
O tome čime se neki proizvođač "želi ili ne želi" baviti odlučuju jedino rezultati prodaje....možda su Sony i Ericcson planirali da jednog dana budu SE?
Dakle idealan mobitel mora ponuditi novu NAVIKU ili NOVU USLUGU.
Npr. Halo Vanja čujem da prodaješ auto?
Da, prodajem, ako si mogući kupac nazovi me ponovo s predznakom"6" i moći ćeš i vidjeti sliku auta i downloadati podatke o auto i pritiskom na zelenu slušalicu izvršiti plaćanje dogovorene sume.
Nije ovo valjda previše SF?:)
Ma, kad se sjetim SF serija iz mladih dana onda je sve ovo danas pomalo SF.
@ Vanja Upravo zbog onog sto ljudi sto i jedan ukus napisal sam da bi bilo idealno... A kako idealno ne postoji, treba zadovoljiti čim veću masu ljudi tj. kupaca.
Da se vratimo temi ono kaj je napisal p4e stoji , samo bih dodal da bi trebao imati priključak za PC i kabel u standardnoj opremi , osobno ne volim mobitele s bilo kakvim poklopcima (to je već osobna stvar) i ima jedna sitnica koja , opet mene osobno , veseli , a to je upis melodija putem tipkovnice.
Cijena u našim uvjetima ne bi smjela biti viša od 4000 kn , ako bi se htjela postići dobra prodaja. Koliko god Alcatel radio dobre mobitele ipak će se teško osloboditi duhova prošlosti. Najteže je uvjeriti ljude da promjene mišljenje.
Na mojem starom Siemensu S15 moglo se drugo i treće(dalje nisam siguran) slovo pritisnuti, ne znam zakaj su od toga odustali.
Ja na SL45 radim isto ono o čemu priča davor.
@Sljaka, kako objasniti kupcu da bez obzira na cijenu koju plaća za novi mobitel vjerovatno za dvije godine htio-nehtio mora po novi jer je stari mrtav? Možda bi se ponovo trebalo pozabaviti kvalitetom i pouzdanošću umjesto preosjetljivim ekranima, mutnim slikama i skupim MMS-ovima?
@misko
Zasto bi mobitel imao tipke? :crazy:
Mislim da u takvu radikalizaciju ne bi trebalo ici, pogotovo sto se tice ekrana. Ekran se u posljednje vrijeme zaista razvijao... Zasto sada to ukidati? :wall:
Da Ericsson nije bio na rubu propasti, vraga bi se on udruzio sa Sonyem. :mega:
SVe to lijepo zvuci sto kazes, ali gdje cu vidjeti sliku auta na mobitelu bez ekrana? :jump:
Nebi se slozio sa tobom, sta mislis da bi se sony udruzio sa nekim za kog se zna da propada . . .
Prije nekoliko godina kada je Ericsson prijavljivao gubitke za gubicima, sve vecim, nije mu bilo nade osim da se udruzi s nekime... Sony ga je spasio, ali time stekao dobru trzisnu poziciju, odnosno ugled kojeg je Eric jos od prije uzivao. Da je udruzivanje uspjelo svjedoce vrlo uspjesni modeli SE-a. Oboje su imali koristi.
Nacuo sam nesto da ponovno nesto ne stima u redovima SE i da se mozda razidju :zbunj:
Ajd necemo sad o SE-u, tema je Alkatel snova ;)
Imas pravo, moja greska :angel:
Sta mislis hoce li ikad Alkatel napravit mob. kao sto sam napisao na 1. stranici . . .
Proslijedit ću sve želje, to je sve što mogu. Sigurno je da će i neki od tvojih prijedloga biti uvažen.
Misliš kupit novi Alcy kad izadje? :D
;D prosljedit? kakve ti to veze imas sa alkatelom ?
Ma nije sada bitno :p
Recimo da imam neke veze :D
:( nije bitno, to je tvoja stvar :D ali cim izbjegavas odgovor nesto nevalja . . .
Pa baš ako si tako znatiželjan :), poznam čovjeka koji radi u HR u Alcatelu koji mi je direktna veza sa Francuskom. Zadovoljan? ;D
Yes Sir :D
Poslao: Vanja
.....Primjer za to je S55, ne kazem da je los, ali zaista po nicemu od konkurencije nije poseban, osim po dizajnu....
Mislim da se S55 ipak malo razlikuje od konkurencije a ako malo bolje pogledaš tehničke karakteristike i cijenu....
Pozitivne karakteristike:Bluetooth,IC port,MMS,baterija 260/6,interna memorija,,tri band,97 grama,GPRS i ostalo je več standard i uz sve to kamera i CIJENA OD 3.499,00 kn
Negativne:Display od samo 256 boja(užas) i nemogučnost dodatnog proširenja memorije
Poslao:Vanja
Cijena jednog mobitela i auta je prilicno razlicita, zar ne?
Pa ako uzmeš u obzir da jedan današnji auto koji će naravno imati elektronsko ubrizgavanje goriva ima kopjuter koji sve to kontrolira i određuje omjer goriva i zraka s obzirom na temperaturne uvijete i td.,to ti već može opravdati razliku u cijeni a ako taj auto ima i automatsku klimu to je još jedan "aparat" a o ostalim dijelovima kao što su gume(cca 1000 kn),injektori i td. ne treba ni govoriti.
Mislim da je Miško iznesao jako dobru ideju,a uspoređivati cijenu jednog auta i mobitela apsurdno je.
Hm... :confused:= Citat =:
Poslao: burn_off
Mislim da se S55 ipak malo razlikuje od konkurencije a ako malo bolje pogledaš tehničke karakteristike i cijenu....
Pozitivne karakteristike:Bluetooth,IC port,MMS,baterija 260/6,interna memorija,,tri band,97 grama,GPRS i ostalo je več standard i uz sve to kamera i CIJENA OD 3.499,00 kn
Sad mi reci po čemu se RAZLIKUJE od konkurencije :p
Mislim da me nisi razumio. Zapravo se potpuno slažemo. Kod mobitela nema toliko prostora za personalizaciju upravo zbog manjka "kompjutera" kako ti to kažeš, ali prvenstveno zbog cijene koja je neusporediva između auta i mobitela.= Citat =:
Pa ako uzmeš u obzir da jedan današnji auto koji će naravno imati elektronsko ubrizgavanje goriva ima kopjuter koji sve to kontrolira i određuje omjer goriva i zraka s obzirom na....
Da li se slažete s tvrdnjom da se izbacuje prevelik broj modela u jedinici vremena? Mislim da to zbunjuje kupce i dovodi do plasiranja proizvoda sniženih kvalitativnih normi?
Za Alcatel se to ne može reći. Sad da li je to na sreću ili žalost, prepuštam vama na razmišljanje ;)
Dakle, Vanja, šta je po tebi glavni razlog Alcatelovih prodajnih uspjeha, ili neuspjeha, ili jednostavno prodajnih podataka?
Učestalost nove produkcije?!?
Ne znam ali Alcatel je tvrtka koja je preblaga u produkciji; 2-3 moba godišnje...
Sve mi se čini da to oni rade onako usput.
Pa obrati malo pažnju na cijenu.
SE T300 je cijenom jako blizu a mislim da je Siemens ipak zbog veličine i nekih tehničkih karakteristika prihvatljiviji,
SE T68i po ničemu nije bolji "osim po cijeni" i za kraj Nokia 7650 koja ima integriranu kameru;svaka čast;i izgleda kao cigla a na crno košta oko 4000 kn.MIslim da ima dovoljno razloga.
Iskreno kad sam prvi put vidio S55 i pročitao njegove karakteristike očekivao sam puno veču cijenu.
Što se tiče auta i mobitela,kad dođeš u salon izabereš auto,npr. Mazda 6 i onda samo nadograđuješ opremom,kolko sam ja upoznat;osim ako uzmeš nekog koji ima već svu opremu.
A u mobitelima,već kad postoji Java mislim da bi mogao funkcionirati isti sistem;samo s malo većom autonomijom nego sada.
Zašto nebi mogao doći u dućan,izabrati mob ireči ta ti "ubace" ovu ili onu funkciju i poredati izbornik kako tebi odgovara;kao što se može npr. na N 7650?
Mislim da to i nije tolko neostvarivo a ni razlika u cijeni između takvog mobitela i današnjih mobitela ne bi smijela biti velika,ali (uvijek "ali") kad bi jednom kupio takav mobitel tko bi ga više mijenjao?To sigurno ne bi išlo u korist proizvođačima!
Opet te pitam, kojih "tehničkih karakteristika"?= Citat =:
Poslao: burn_off
Pa obrati malo pažnju na cijenu.
SE T300 je cijenom jako blizu a mislim da je Siemens ipak zbog veličine i nekih tehničkih karakteristika prihvatljiviji,...
SE T68i trenutno košta ispod 2000 kuna kod službenog distributera za HR...= Citat =:
SE T68i po ničemu nije bolji "osim po cijeni" i za kraj Nokia 7650 koja ima integriranu kameru;svaka čast;i izgleda kao cigla a na crno košta oko 4000 kn.MIslim da ima dovoljno razloga.
Vjerovao ili ne, nekima nije prioritet DIZAJN kod jednog mobitela, štoviše uopće nije bitna stavka. I 7650 će naći put do korisnikovog srca. :D
Čuo kada za autorska prava? A znaš li koliko je trenutno dostupno midleta? E sad, pokušaj zaključiti koliko to licenci mora proizvođač mobitelâ ishoditi da bi prodao JEDAN MODEL mobitela.= Citat =:
A u mobitelima,već kad postoji Java mislim da bi mogao funkcionirati isti sistem;samo s malo većom autonomijom nego sada.
Poredati izbornik? To ti je kao da u dućanu kažeš da ti naprave shortcute za određene funkcije ;)= Citat =:
Zašto nebi mogao doći u dućan,izabrati mob ireči ta ti "ubace" ovu ili onu funkciju i poredati izbornik kako tebi odgovara;kao što se može npr. na N 7650?
Licenca?= Citat =:
Mislim da to i nije tolko neostvarivo a ni razlika u cijeni između takvog mobitela i današnjih mobitela ne bi smijela biti velika,
Miško, Alcatel mobitele proizvodi zaista usput, kao je napisao dmi. To mu jednostavno nije prioritet.
Jedan od vaznijih razloga za (ne)ugled na trzistu mobitela je kasno uvođenje svih tehnologija koje vecina proizvodaca vec ima nekoliko mjeseci.
Iako ja tvrdim da ono sto naprave, stvarno naprave, jednostavno ga ne opravdava. Steta :cry:
Malo ih previše hvališ , nisu baš tako dobri. Npr, na OT 511 procesor se nalazi na tiskanoj pločici baš ispod tipke 5 što izaziva probleme u radu ako se tipke koriste na malo energičnije. Kako je procesor zaliven smolom jedine mogućnosti popravka su zamjena cijele tiskane pločice (neisplativo , ako nije pod garancijom) i lemljenje vrućim zrakom s nadom da će se upotrijebljeni tinol razliti gdje treba uz napomenu DRR (dok radi radi). Da su pazili kod konstruiranja tiskane pločice to im se ne bi događalo.
Mislim da pouzdanost nema neke veze sa uspjesnosti samog proizvoda, zar ne? Zivi primjer za to ti je Nokia - sami problemi sa softverom, prasina ispod stakla displeja itd.itd. Pa se nitko ne buni...
Gledaj ovako , kad se nešto masovno proizvodi greške su neminovne. Od loših sastavnih dijelova do greški u sastavljanju. No, kad se napravi konstrukcijska greška onda je to već savim druga priča.
i griješiti je ljudski.....
Dobro si rekao, ako se nešto masovno proizvodi, greške su neminovne. Nije li propuštanje prašine na displeju također greška u konstrukciji?
Možemo mi ovdje filozofirati, ali na idealnog proizvođača nikada nećemo naići ;)
hm...............
da......
ta prašina..........
velka greška..........
Ne bi vjerovao koliko prašina zna živcirati :)
meni se na t68mici nakupila hrpa prašine oko joystika i displaya........
da idem na servis..........?!?!'
Znam da u Mobisu to očiste besplatno ako je uređaj pod garancijom. Vjerojatno je ista stvar sa EM-om.
nema garancije.
na crnjaka
Pitaj, čak i ako naplate, ne bi trebalo koštati puno.
Ali kod takvih situacija servis se uvijek ograđuje ako nešto pođe po zlu... :(
evo dobio sam na kladi danas 300kn, možda da ga odnesem u em servis da mi dignu softver i 'operu' ga........
Evo u subotu (prije 2 dana) držah u rukama 311 i zbilja sam iznenađen jer iako nisam se susretao s Alcatelom dobrih 1,5 godina (i ne s tim modelom) sve mi je sjelo na mjesto...
Nekako sam uvjeren da je taj mob među početnim mobovima - pravi pogodak...
danas su ovi najjeftiniji mobiteli i bolji od onih koji su nekad bili najskuplji.....al opet nebi nikad uzo neki početni mob.....
Imam Nokiu a nemam prašine ispod zaštitnog pokrova display-ja?
Kako to, a radim u rudniku. Želim i ja prašinu, šta je moja Nokia drugačija od ostalih?
Nikada u životu nisam čuo niti vidio nekome s Nokiom prašinu zarobljenu u tijelu aparata.
Brate, ako se nekom navuče sranja kad otvara i skida maske pa ih mjenja pa se znoje ruke pa se lijepi svašta na površinu maski, iznutra i izvana, nek' lijepo rastavi pa nek čisti.
Pa ja svoju čistim specijalnim emulzijama dvaput tjedno.
Dobro, ja sam malo bolesnik oko održavanja telefona ali ne kužim ni kuknjavu oko prljavštine a ne bi se uzela krpica u ruku.
A čak ni ne volim Nokiu, ova moja je brate prevelika.
Sve me više intrigira taj Alcatel a pogotovo OT 715.
Jako mi se sviđa i čestitam na hrabrosti svima koji su ga kupili samo na osnovu novinskih napisa.
A što se tiče idealnog mobača, ja mislim da već postoji a zove se Siemens SX1.
I kad smo kod Alcatela, još mi se jako sviđa i presladak mi je onaj novi što tek treba izaći OT 535.
Koliko li će samo koštati?
E pa Killa pisao sam već o tome! U EM-u ti za 122 kn (kad nema garancije, inaće besplatno) i očiste prašinu i upgradeau software!!!
A prašina se svima nakuplj, manje ili više, tj. prije ili kasnije... pogotovo oko zvučnika iako to često ni ne vidite. Razlog: Fizika: zbog magnetskog polja zvučnika.
Naravno, ako telefon nosiš u džepu a ne pod staklenim zvonom...
aaaa, prašina je magnetski materijal? ;D :flame:
Ajd Capane ti to najbolje znaš kad si na FER-u pa nam to lijepo objasni.
Tak su meni objasnili u EM-u. A kaj je ono s statičkim elektricitetom kojeg ima svugdje... pa i svako električno polje (a el. polje stvara magnetsko, ako se ne varam) privlači prašinu. Na koju fintu, ne znam.
Pa meni se doma prašina uvijek prvo nakon čišćenja skuplja oko televizora. Zato i postoje "antistatic" sredstva za čišćenje koja odbijaju prašinu...
Zappan se malo zaletil. :jump:
Bez brige, već će te snaći ;)= Citat =:
Poslao: Ivica
Imam Nokiu a nemam prašine ispod zaštitnog pokrova display-ja?
Jedan je u mome posjedu bio još prije bilo kakvih novinskih izjava ;) Inače, svaka preporuka. Samo da je još kolor ekran, BT i mail klijent. Bio bih potpuno zadovoljan.= Citat =:
Sve me više intrigira taj Alcatel a pogotovo OT 715.
Jako mi se sviđa i čestitam na hrabrosti svima koji su ga kupili samo na osnovu novinskih napisa.
danas nigdje bez kolorca
ehehe... pa ne stavljam ja smajlije bez veze... provokacija je bila uspješna
:jump:
ps. ne studiram fiziku, samo zajebavam okolo ;) iskreno me ne zanima previše kaj to prašinu tjera da se skuplja (i to ne samo oko izvora statičkog elektriciteta, već po cijeloj mojoj sobi... :) zanima me samo ako netko ima formulu da se toga riješim jednom zauvijek, ostalo ne priznajem ;D )
Postani beskućnik... http://www.smily.at/smily/smily511.gif
:lol:
Pa ne studiram ni ja fiziku al mi je bila potrebna za prijemni...
A kaj nema koja fizika i na FER-u?
Kad smo kod toga ja sam alergičan na prašinu i nikak da je se rješim pa stalno šmrcam...
samo mi nemoj reč da si alergičan i na onu prašinu u mobitelu...
ma ima neke dvije fizike na feru koje svi nastoje riješit sa što manje posla i truda, i tako su prilično besmislene... a analiza magnetskih svojstava čestica prašine ne spada u elektrotehniku, tako da...
moje poznavanje fizike bi reklo da trenjem u zraku dolazi do razdvajanja naboja u čestici prašine te ona postaje privlačena objektom koji ima nagomilane naboje suprotnog polariteta. ali mislim da ti nikako ne bi uspjelo umjesto televizora postavit magnet i očekivati da će se na njega nalijepit više prašine nego na TV. magnetizam i statički elektricitet nisu isto... ako natrljaš štap od jantara (čini mi se) krpicom, moći ćeš njime privući prašinu, čak i papir podrapan na sitne papiriće podignuti sa stola... ali to isto ti neće uspjeti s magnetom. :smart:
a, dmi, mislim da ću tvoj prijedlog uzeti u razmatranje.. postat ću svjetski čovjek tako da me prašina ne muči.. il se preselit na neku barku na moru, tam nema prašine :beer:
No elektriciteta ima u mobitelu... sve što ima struje... a magnet zvučnika stvara el. polje (naravno slabog intenziteta) koje privlači prašinu više od ostalih djelova telefona.
E na radiologiji smo bili na magnetskoj rezonanci i vele da je bilo slučajeva (dok se još eksperimentiralo s tehnologijom) da bi pacijent ušao u magnet a zaboravio bi spomenut da ima neki metali implantant (iako su ga naravno pitali). Sad ako bi taj metal bila kakva zavojnica (koristi se u krv. žilama, da ne ulazim u detalje, ak nekog zanima nek me pita), možete si zamisliti kaj je bilo dalje: ZAVOJNICA + MAGNETSKO POLJE = ROŠTILJ! A ak bi metal bio npr. ostatak iz rata, jednostavno bi izletio iz pacijnta ko metak. Koma! Da vas utješim danas se koriste samo posebni metali (titan) za eventualne implantacije (umjetni zalisci srca itd...) koji su inertni na magnet.
Inače prašina se uglavnom sastoji (90%) od ljudskih otpadaka, tj. odljuštenih ljudskih stanica...(koje se neprestano stvaraju i ljušte), a time se hrane svima poznate grinje... na koje sam ja alergičan! Paraziti jedni, jeb.. vam m....!!!
ja sam i na prasinu i na grinje!!!:-(
@zappan - al' ima morske bolesti... http://www.smily.at/smily/smily511.gif