Dobio napoklon uređaj na njemu se nalaze AdriaRoute 3.10 NT i CN Europe NT 2010.10.
Molim pomoć za nadogradnju karata, hvala
Printable View
Dobio napoklon uređaj na njemu se nalaze AdriaRoute 3.10 NT i CN Europe NT 2010.10.
Molim pomoć za nadogradnju karata, hvala
To je odličan uređaj bez obzira na godinu proizvodnje ...
Gdje se nalaze karte na SD_u ili na internoj memoriji . Trebao bi imati SD karticu od 4GB da bi Ti stala cijela EU ,
za tvoj uređaj odgovara ova karta:
http://cafe.mobil.hr/threads/79785-C...=1#post1073715
Umjesto AdriaRoute na uređaj možeš staviti ovu kartu :
CN Europe 2015.40 Balkan (Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Mađarska, Rumunija, Bugarska, Albanija.).img
http://www.upl.me/e47YsX
Postupak instaliranja :
Izbrisati karte (Map) starijeg datuma .
Na uređajima za Navigaciju "standalone model Nuvi ili sl. mogu se instalirati 3 (4) detaljne Mape:
gmapbmap.img (bazna Mapa)
gmapprom.img (Originalna predinstalirana Mapa - Balkan)
gmapprom1.img (dodatna Mapa)
gmapsupp.img (dodatna Mapa za SD)
gmapoem.img (dodatna Mapa)
Na SD karticu može se instalirati samo jedna Mapa s ovim nazivom gmapsupp.img
u folder Garmin/gmapsupp.img (CN Europe 2015.20)
Ukupno: bazna mapa + 4 rutabilne Mape.
Pročitaj malo na forumu , kako se instaliraju otključane karte , to je najednostavniji postupak copy&paste (kopiraj&zaljepi) . O tome se dosta pisalo na više tema i postova ...
Hvala na odgovoru, sve je na uređaju, planiram kupiti SD karticu, ako negdje zapnem ja ću ponovo pitati
Da , moraš kupiti karticu 4GB želiš li cijelu CN Europe .
Na internu memoriju možeš staviti onaj "CN Europe 2015.40 Balkan " za lokalnu vožnju je u redu . Izbriši na internoj memoriji staru instaliranu EU i AdriaRoute
Raspakiraj i kopiraj kartu na internu memoriju pod imenom gmapprom.img , gmapprom.sum ako postoji nije bitan možeš brisati ili ostaviti .
Kad instaliraš EU na SD karticu imaš mogućnost uključiti ili isključiti karte , da se nebi "posvađale" . Ovih dana izašla je nova kompletna karta Garmin CN Europe NT 2015.40 , ako ti nije hitno možeš sačekati izlazak Torrent_a , neko će ga objaviti na forumu . Linkovi za NT 2015.40 već postoje na nekim drugim forumima .
Verzija CN Europe NTU 2015.40 nije za starije uređaje , koristi se na Garmin nuvi 40 , 50 ili 2xxx 3xxx ...
Edit: (02.03.2015)
Torrent za : Garmin CN Europe NT 2015.40
Evo sada imam spremno:
na SD kartici u folderu Garmin je gmapsupp.img od Garmin City Navigator Europe NT 2015.20 (3.23Gb)
Na disku imam:gmapprom.img od CN Europe 2015.40 Balkan (365Mb)
Sada na internoj memoriji u folderu Garmin imam slijedeće datoteke (redom kako stoje):
- GarminDevice.xml
- gmapbmap.img
- gmapprom.img
- gmapsupp.img
- gmapsupp.unl
- GUPDATE.GDC
- nuvi_drive.ico
Što od ovoga da pobrišem prije nego iskopiram gmapprom.img od CN Europe 2015.40 Balkan.
Kada ubacim SD kard u uređaj ne znam (totalni sam laik) gdje uključiti ili isključiti karte.
Sve ovo pitam iz straha da ne pokvarim nešto što već radi. Hvala još jednom.
Izbriši ovo što sam gore obojio u crveno !
Nakon što si obrisao to što sam označio postavi "balkan" pod imenom
gmapprom.img
Imaš gore najnoviju kartu upravo sam dobio Link za Torrent (tamo gdje piše Edit) .
Za dalje koje datoteke i kamo , ako Ti nije jasno možeš pitati ...
Hvala za sada idem skinuti torrent;
Pobrisao crvene datoteke, te dodao CN Europe 2015.40 Balkan i to sve radi super:king:.
Imam microSD 8Gb i za nju imam adapter, nadam se da tu neće biti problema.
Neće Bit problema !
Stavi je u čitač SD kartica ako imaš na računalu ...
Otvori folder na kartici pod imenom "Garmin" i u njega stavi otključanu kartu pod imenom gmapsupp.img
Ovako : Garmin\gmapsupp.img
Kartu pod imenom gmap3d.img ne stavljaj , jer tvoj uređaj ne podržava 3D prikaz
Tebi je bitan samo gmapsupp.img , pogledaj sliku :
http://www.pohrani.com/f/1q/BC/4OB3te94/gmasupp.jpg
Edit :
Imamo problem , sad kad sam skinuo ove karte pročitao sam ovo:
Ker je velikost IMG-ja vecja od 2 GB kartografija NE DELUJE NA:
- Garmin mobile XT
- Garmin mobile PC
- Nuvi, serija 6xx (To znači da Garmin nuvi 660 ne podržava SD karticu veću od 2GB)
- Nuvi serija 2x0 (na seriji 2x5 deluje ok)
- se nekatere starejse naprave
Točno, uređaj ne vidi SD karticu. Imaš li nešto za predložiti za SD 2GB gdje je vidi Europa (NJemačk)
Nešto ćemo smislit , trebalo bi složiti centralnu EU preko MapSource , ali ja to nikad nisam radio ...
Evo do 2 gigabajta Europa
http://www.uploadable.ch/file/kF6vcSjXCNGX/Garmin City Navigator Europe 2GB NT 2015.40.part1.rar
http://www.uploadable.ch/file/VCtMjMQGXEn6/Garmin City Navigator Europe 2GB NT 2015.40.part2.rar
http://www.uploadable.ch/file/3NQwZexMwhXU/Garmin City Navigator Europe 2GB NT 2015.40.part3.rar
http://www.uploadable.ch/file/SX5nMY77QSEu/Garmin City Navigator Europe 2GB NT 2015.40.part4.rar
Skinuo sam kartu s ovih linkova i sve radi korektno na 2GB kartici .
Tnx @Mirkeclj
Evo ga i brzi torrent
https://my.pcloud.com/publink/show?c...zFqQoNGHbdc28X
Skinuo, stavio na SD karticu i sve radi. Pa ovdje ima sve, domaće i europa, sada na memoriji uređaja nemam ništa od mapa. Ako eventualno ima nešto detaljnije domaće da se stavi molim da mi predložite što da skinem, CN Europe 2015.40 Balkan je nešto miješao slova i pretragu, naravno ako uopće ima smisla.
Velika zahvala na pomoći, walter66 i mirkeclj.
Ovo se nalazi na zadnjem Mirkecovom Linku post #13 :
Možeš kombinirati , jedan "Part" na na internu memoriju , a drugi na SD karticu ,
u tom slučaju imaš cijelu EU i onaj Balkan možeš maknuti ili izbrisati...
Za starije uređaje koji ne podržavaju veličinu IMG_a veće od 2 GB :
Link: Torrent - Garmin City Navigator Europe NT 2015.40 - 2GB/SD2GB
CN 2015.40 NT (28.02.2015) 2GB verzija.
Europe part1: 1.77 GB
Europe part2: 1.77 GB
Države u folderu "Europe part2"
Velika Britanija, Ukrajina, Turska, Švedska, Španjolska, Portugal, Poljska,
Norveška, Litva, Latvija, Irska, Island, Grčka, Finska, Estonija, Danska
To znači da mogu staviti datoteku gmapsupp.img (part2) na internu memoriju, a na SD gmapsupp.img (part1), ali onda moram kombinirati koju kartu koristim. Ne smeta ako imam gmapsupp.img (isti ime) na internoj memoriji i na SD kartici neće se sukobiti? Ako Ti nije problem da staviš koje su države i na part1.
Provjeri koliko imaš memorije na uređaju , kad pobrišeš datoteku od "balkan"_a
Mislim da bi trebao stati Europe part1: 1.77 GB , ta je najbitnija (srednja EU s Balkanom) , ime mora imati gmapprom.img
Na SD karticu od 2GB u folder "Garmin" Europe part2: 1.77 GB , ime mora imati gmapsupp.img . Znači da će na SD kartici biti manje bitne karte (Map_s) . Po spisku se vidi koje su to , sumnjam da će s autom ići u Ukrajinu , Finsku ili Island ...
Ne možeš imati isto ime "gmapsupp.img" na internoj memoriji i SD kartici (posvađale bi se)
Sve sam postavio i super radi, na kraju sam dosta i naučio. Zahvaljujem još jednom, a sada kad imam sve karte najbolje da se zaputim prema Ukrajini :-)
Zato postoji Forum i da si međusobno pomažemo , a usput i naučimo nešto . Zaboravi Ukrajinu , bolje je otići na Island , Finsku ili Švedsku , ako treba i biciklom ili autostopom ...
@walter66
Nuvi 660 podržava SD veču od 2Gb ( vidi i 8Gb ) ali ne vidi img veči od 2Gb ;)
imaš gore do 2 giga za take uređaje
Pozdrav,
nisam dugo biona forumu (posipam se pepelom) i dobro bi mi došli fajlovi koji se spominju u ovoj temi a linkovi izgleda zastarjeli...
Može netko pomoći?
Radi se o uređaju nuvi660
Potpisujem ovo iznad ... :wink3:
Evo još jednog koji treba iliko slijepac uputu kak napravit otključanu kartu iz City Navigatora kojisam skinuo (NT 2015.40) 9GB ili linkove za Central Europe do 2 GB img.
Hvala!
ima citi navigator 2016.30 NTU
ovaj NTU možda označava unlock? I još mi po čitanju može biti ograničavajući faktor veličina img file-a veća od 2 GB
Želiš li i dalje koristiti "stari" Garmin uređaj , koji prima (čita) *.img file manji od 2GB , morat ćeš naučiti raditi u MapSource programu ili nekom sličnom alatu .
Ja sam to riješio novijim modelom Garmin uređaja i SD karticom 4 ili 8GB , stavim otključanu EU i ne moram mislit imam li "ovu ili onu" državu u sklopu karata ili ne .
Hvala na komentaru, izronit ću način "otključavanja" mapa i alat potreban za to... prije dosta godina sam otključao neke mape i uspio natrpat neke karte na garmin, donekle se sjećam i procedure.. najviše me muče veliki fajlovi novih mapa (treba vremena za skinuti) i zastarjeli linkovi za download alata.
može li netko da stavi 2 img najnovije karte za nuvi 660euro