Pozdrav svima na forumu.
Javljam se jer imam problem kao i vecina u nadi da ce mi neko pomoci.
Lovac sam i imam dosta prijatelja lovaca a ujedno znam ponesto na racunalima, ubacujem mape kolegama na razne uredjaje ali sam zapeo na mom problemu, naime posjedujem uredjaj Astro 320 i Alpha 100 koji se koristi za lov i u njega po difoltu idu topo mape, lako se odradi preko mapsource-a. Medjutim ti uredjaji imaju tzv. birdseye mogucnosti, tj. ubacivanje satelitskih mapa preko BaseCamp-a, ali treba registracija...
Moje pitanje dali neko zna kako da ubacim takve satelistke mape bez da se registrujem, probao sam da koristim neke konvertere i mape sa GoogleEarth-a ali to nije to?
Molim za pomoc, hvala.
23-10-2014 20:36
zuzo
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
23-10-2014 21:21
sofronije
Hvala na odgovoru, to sam vec radio kad se uplati registracija online, mislio sam da zaobidjem istu.
07-11-2014 01:30
mix
Koju topo mapu je najbolje koristiti za navedene uredjaje?
Ja koristim adria topo xl 1.0 img unlocked.
Koristim je preko sd kartice i radi mi posao.
Zanima me dal ima neka novija il bolja mapa od ove sto trenutno koristim?
07-11-2014 23:20
walter66
= Citat =:
Izvorno postao mix
Koju topo mapu je najbolje koristiti za navedene uredjaje?
Ja koristim adria topo xl 1.0 img unlocked.
Koristim je preko sd kartice i radi mi posao.
Zanima me dal ima neka novija il bolja mapa od ove sto trenutno koristim?
Ova je novija , ali je skoro za pola manja (zavisi koje područje pokriva) , dali je bolja treba probati :
Nema veze , pokušaj preko Google , možda je pronađeš , ali ATopoXL , je puno bolja , a nju imaš ...
11-11-2014 19:27
mix
Dal neko zna dal se moze podesiti na uredjaju Alfa 100 da kada pas laje pokazuje na uredjaju?
11-11-2014 19:35
walter66
Sumnjam da je taj uređaj tako sofisticiran , pokazuje ti gdje se nalazi pas , a da još prenosi zvuk (lajanje) predajnik koji je pasu oko vrata , trebao bi biti radiostanica s VOX_om jer pas nezna stisnuti prijem - predaja dugmić .
Dodaj mu bežičnu kameru do predajnika pa ćeš vidjet kamo je sve išao :D
11-11-2014 19:56
mix
I ja sam takvog misljenja al reko da pitam nekog ko je iskusni.
11-11-2014 23:38
mix
Dal neko zna da mi pojasni kako da ubacim prevod na ovaj uredjaj?
Gledao sam da to ljudi imaju al ja nemam HR u odabiru jezika.
12-11-2014 01:30
walter66
Nadogradnja ASTRO Garmin uređaja (WebUpdater)
Instaliraj na računalo ovaj program : klikni ovdje > Garmin WebUpdater
- Zatim spoji uređaj USB kabelom na računalo
- Pokreni WebUpdater
- Prepozna li Tvoj Garmin Astro , napisat će njegovo ime i ID broj
- Dalje prati što te pita
- Predlaže li ažuriranje Softwarea , pritisni za dalje
- Zatim će predložiti jezike i možda kakve dodatke , pa pogledaj ima li hrvatski (označi jezik HR ako ga ima)
- Za ono što nema nadogradnje , napisat će da ne treba
- Ima li nešto novije napiše staru verziju i prednosti nove
- Neke nove jezike koje ne razumiješ nemoj stavljati ili obnavljati
- Kad završi predložit će da je gotovo
- Obavezno pravilno otkopčaj uređaj od računala "USB Safely Remove" (desni kut na Start liniji kod datuma )
- Pitat će te dali želiš otkopčati USB uređaj - potvrdi da hoćeš
- Kad se uređaj ugasi , otkopčaj kabel od računala
- Ukopčaj uređaj , počekaj da se starta i učita nadogradnja
- Cijeli postupak nadogradnje (Update) se nesmije prekinuti
- Kad se pojavi osnovna naslovnica , odnosno početni ekran možeš početi koristiti uređaj !
Da ti bude lakše ovdje imaš filmić za sličan uređaj , postupak je onaj kako sam opisao :
*** Uvjet za sve ovo je da Garmin WebUpdater prepozna uređaj , ako ga ne prepozna "badave" sam ovo sve skupa pisao .
Nisam imao prilike koristiti takav model uređaja , ali većina se Garmina , barem onih bez "dog tracking_a" tako obnavlja ...
12-11-2014 03:43
mix
Astro 320, Alpha 100...
Posle ove nadogradnje uredjaj mi ispise poruku (radiska funkcija onemogucena frekfencija nije odobrena za ovu lokaciju)!!!
Sve sam uradio kako si rekao a sada imam ovaj problem i nece da mi vidi ogrlice,niti mogu novu da dodam.
Sta nije uredu?
I kada udjem u pse pise mi ispod onemoguceno.
Dal je moguce da se uredjaj zakljucao ili tako nesto?
Inace je kupljena u SAD al je prije ovoga radila i nije mi izbacivala ovu gresku sa lokacijom.
Molim pomoc.
Sve radilo ok prije ove nadogradnje.
12-11-2014 15:25
mix
Moze li mi neko objasniti kako da otkljucam sada uredjaj jer se ocigledno zakljucao?
Citao sam da bih trebao da vratim stari softwer da bi ponovo radio al nigdje ne mogu da nadjem upustvo?
12-11-2014 22:57
walter66
Trebalo bi raditi , vjerovatno postoji neki sistem da proradi . Ne mogu znati u čemu je problem jer nemam takav uređaj .
Jesi li napravio "backup" softwera (kopiju interne memorije) prije nadogradnje , možda je dovoljno staviti američku vremensku zonu zove se ovako gmaptz.img .
Pokušaj vratiti :
Voice (glas) nazad na English American
Text (jezik) na American
12-11-2014 23:39
mix
Sve to vec probao al nista.
Nadogradnjom softwera se zakljucao jer je za SAD trziste.
Na starom softweru je radio.
Nasao sam komentare da je pottebno vratiti stari softwer jer je moze otkljucati za nese podrucije al nikako da nadjem upustvo i programe kako da to uradim.
13-11-2014 00:40
walter66
Nisi napravio kopiju starog softwarea , jel tako !?
Napiši koji točno uređaj imaš ...
13-11-2014 01:22
mix
Nisam napravio kopiju.
Imam garmin alpha 100 i za americko trziste je sto znaci da ne podrzava nasu lokaciju i potrebno ga je otkljucati da bi radio.
13-11-2014 11:12
walter66
Pogledao sam po innternetu i ono što sam ja opisao je pravi postupak nadogradnje uređaja .
Problem je što nisi rekao da je uređaj kupljen u Americi .
Osim tog i amerikanci na isti način to rade evo pogledaj ovdje :
Da tako je al ovo koliko vidim je sa njihovog zvanicnog sajta i nema opcija ni opis kako vratiti stari softwer.
Ovdje pise sta je sve dodato u svakoj novoj verzi softwera pojedinacno.
A muke ove....
14-01-2015 09:59
gocanoni
Javi se decku iz cg +382 67 452 965... Ima viber. Meni je sredio za 30€. I jos 20€ za hrvatski jezik.
13-11-2015 20:58
MIX
Ima li neko objasnjenje kako covjek moze sam odraditi unlock uredjaja astron320 sa Americkog trzista jer ovi sto uzimaju novce za to imaju neki jednostavan sistem otkljucavanja jer sve rijese za 15-20min.
14-11-2015 14:52
zuzo
MIX@
garmin astro 320 DC 50 sw. 3.4 i vece za americko trziste koliko je meni poznato nemoze raditi u evropi jer ima u sebi "Sperrklausel", koji iskljuci frequenz ali postoji trik da se to zaobidje , samo ako uhvate doticnog kazna je do 20.000€ , jer se uredjaj mora prijaviti.(jer uredjaj koristi funk freqvez kao i neke drzave u eu. t.j drzavne institucije )
mozda sa nekom starijom sw. verzijom .
15-11-2015 12:13
MIX
Ja znam covjeka koji napravi svaku alfu 320 sa americkog trzista da radi ovde al naravno on nece da kaze kako jer za taj posao uzima novce.
Vrati softwer na 3.4 i nekako ga natjera da radi.Sada ima taj pach koji radi na 4.3 softweru.
Sve to gledam u praksi al nikako naci nacin kako to sam uciniti.
15-11-2015 13:35
zuzo
15-11-2015 16:32
MIX
Astro 320, Alpha 100...
Hvala na pomoci al ovo sam sve nasao al nigdje ne mogu da nadjem postupak vracanja softvera
Ovo su linkovi za firmere i link gdje tip pita isto sto i ja al nigdje nema kako to uraditi.
Ovaj zadnji link pokazuje kako regularno podici uredjaj na zadnji softwer sto se ne trazi.
Nigdje naci kako spustiti sofrwer na nizu verziju.
Svaka pomoc je dobro dosla.
16-11-2015 09:53
zuzo
to sto ti trazis , jos da bude i slikovno ili na yutub , to nevijerujem da ces naci , jedino da
sjednes pokraj nekog ko kuzi materiju pa ti pokaze step in step !
16-11-2015 11:05
MIX
Kuzim i ja solidno materiju al trebam imati bar neko objasnjenje,neki postupak kako se radi,nisu bas to jeftini uredjaji da smijes sad nesto cackati napamet ili otprilike.
16-11-2015 15:15
zuzo
28-01-2017 21:54
MIX
Ne mogu da nadjem odgovarajucu temu pa cu pitati ovde mozda neko zna odgovor.
Imam uredjaj za pracenje pasa,zove se sport dog.
Nikako ne mogu da nadjem odgovarajucu kartu za njega.
Svaka pomoc je dobro dosla.
Sent from my iPhone using Tapatalk
09-10-2017 14:14
Lovac 1
Pozdrav !
Imam gps uređaj garmin astro 320 koji sam kupio u Americi..karta adria topo pro radi super (zahvaljujući vama) ali radio frekvencija ne radi (blokirana je) zvao u garmina i oni kažu da se automatski blokira...kažu mi da postoji starija verzija softwera i da kad ga ubacite radi bez greške...inače ne smije se downlad novi jer će se isto blokirati...da li zna netko nešto više od tome..znači radio frenkvencija nije u upotrebi za naše područje...lp