Ima ko kakvu informaciju kad se može i gdje pratit promocija novih mobitela?
Sutra će ti biti te informacije. Al vjerojatno GSMarena i Endgadget će imati streamove na svojim stranicama i live javljanje na blogu.
The Verge ima jako kvalitetan live blog vezan uz iPhone event tako da i tamo možete pratiti novosti :)
Mislim da cijena nebude pravdala dobiveno...
To sve isto ko i dosadasnji model xd
Ajd, dodali novu boju u ponudu.
Tek sad skuzio da apple stavlja mizerne baterije, 1440 Mah. Pa to je mizerno za flaghsip model
Pa uredu ko dosadašnji model ali cijena kod nas se bude digla za 1/4 samo zato jer postoji još 5C uz njega...
A ništ pametnog nisi dobil za tu 1/4.
Mislim da ostajem kod svojeg 4S tak dugo dok stvarno ne izbace nešt s čim budu napravili bum...
Očito više ni sami ne znaju kaj da naprave pa izbacuju gluposti...
Ciljaju na višu klasu poslovnjaka s detektorom prsta...
Ali bome još se nitko nije od bogatog obogatil.
Meni je OK, nikakva radikalna poboljšanja, ali opet dobro. Jedino mi je s bojama bezveze, zlatni je trebao biti i napred zlatni, a crni komplet crni, kao i petica... moram to uživo vidjet kada dođe kod nas.
Apple je danas objavio kako će do 1. studenog iPhone 5S i iPhone 5C postati dostupni u čak 35 dodatnih zemalja, od čega će većina (25 zemalja) ova dva uređaja imati na tržištu već 25. listopada, u petak. Među njima (dakle ovima koje nove iPhone dobivaju 25. listopada) nalazi se i Hrvatska.
bas sam ga jucer gledao na t-mobile.de ;)
i zanima me kolika ce biti razlika u cijeni ;)
i još ništa vezano uz cijene na pretplatu? a u petak dolazi...
Biti ce iznenadenje! Ocito preskup pa da se neradujemo bezveze. :)
mislim da ce biti oko 4500 na xxl ;)
Nemam iskustva s iPhone , pa ako mi može netko reći , kako instalirati program konkretno Navigon ili neku drugu navigaciju na na 5C , a nije napravljen jailbreak , pita me dosta korisnika i neznam što odgovoriti . Možda će nekome biti smiješno pitanje , mogao bih pročitati po forumu , a previše je toga da bih da bih shvatio iOS koji nisam nikad koristio .
Hvala !
Bez jailbreaka se može skinuti samo sa App storea. Navigon je skup ali se mogu nači jeftinije kao Don't panic ili sl.
Pa iPhone je vrlo user-frendly, ali je zatvoren OS gdje bez JBa nemožeš raditi što želiš i kako želiš.
Ili JB ili appstore pay :)
Problem je i u tome što je standard vulgaris hrvata puno manji nego nekog amera, inače evo zabave za duboki džep: http://www.mobil.hr/novosti/apple/ap...je-tisuce-6331
Da, standard je manji, ali većina apliakcija je par dolara, više se ostavi vikendom u birtiji.
Za preeeduboki džep.
Imam problem sa kamerom.Imam 5s i slike su hajmo reci blagi uzas.Presvjetle su,neprirodne.....Neznam ni sama kako da objasnim.Ukljuceno je stalno ono Hdr ili tako nesto na kameri i uvjek se rucno mora iskljucivati.Moze li se jednom iskljuciti da se ukljuci samo po potrebi ali da je stalno iskljuceno?I sta bi mogao biti problem,mozda u postavkama ili?
Da nemaš kakvu zaštitu na mobitelu (foliju, hard case,silikonsku masku isl.) pa to smeta kameri. Pokušaj i jedan hard reset (držiš power i home dugmad dok se mob ne ugasi i opet ne pojavi jabuka).
Foliju nemam sa zadnje strane samo na ekranu onu providnu i sad sam uradila hard reset ali i dalje su dosta svijetle slike.Da li se nesto mozda regulise u postavkama
probaj da iskljucis HDR (to je dobro samo za staticke slike/objekte)...
Pozz,
Miki
Da isključim ga ali d ali se prilikom ponovnog uključenja opet upali moram ga svaki put isključiti a često zaboravim
Jel se moze podesiti da je personal hotspot uvijek ukljucen? Ako nema aktivnosti on se za cca 10 min iskljuci..
Mislim da moze, ja sam jednom tako slucajno. I cim se priblizi mob koji je vec bio spojen, automatski ce se spojiti. Sad ne znam koliko ce se odraziti na trajanje baterije
Ma iskljucuje se. Izguglao sam da mora biti na punjacu ali ne drzi vodu. Opet se diskonekta..
Imao sam iPhone 5 - 7.0.4 i sve je radilo super.
Sad uzeo 5S -7.1.2 i gmail mailovi rade tek na 15 min. Ne mogu im sloziti exchange uopce. Samo na gmail, a tamo je push. Ima neki fix?
Jedino da koristiš Gmail app, na tvorničkom ne radi, Google je maknuo podršku za Exchange (radi jedino na paid Gappsima).
Hvala na odgovoru. Ne svida mi se gmail app. Lijepo je to sve bilo imati u normalnom mailu. Ima mozda neki tweak da to proradi nekako?
Nema, meni je isto to tlaka, i isto mi Gmail app nije nešto posebno, čudno renderira mailove.
Možeš jedino sa forwardom na neki mail koji ima push, tipa Outlook... pa ti on automatski pusha na telefon, drugog tweaka nema niti će biti.
Probaj Mailbox, ili Acompli, meni je bolja od Gmail aplikacije.
Radi ok i sa 2-3 Gmaila?
naravno, probaj pa vidi :D
mailbox pogotovo, accompli ima nekih drugih prednosti, ali isto je ok.
Ljudi imam jedno pitanje, ne zamjerite ako vec bilo postavljeno...
da li se moze otkljucati kako iphone koji ima iCloud lock???
Navodno može, cjena je minimum 1500 kn. Ali nema garancije da ti murja ne dođe doma. :)
aa to radi tko???
Ovako me zanima, na iphone 5s onaj prekidac s strane mute on off zvuk, jedna stvar me full nervira, a to je da kad ja ukljucim na besumno znam nekad jednostavno zaboravit da mi je ukljuceno i tako imam mob uz sebe i ne kuzim da mi je to ostalo ukljuceno... E sad dali postoji neki nacin da se prikazuje nesto tipa zvono prekrizeno na vrhu, pored signala, baterije, sata? Jer da mi stoji tamo oznaka definitivo bi to primijetio, a ovako.... Ako ima neko rjesenje?
Jedino ako imas JB onda malo procitaj ovu temu, tu ima par tweakova sto spominju
Ima sa JB kako je imaticx napisao..
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...45d4dab751.jpg
koji tweak imaš? ne radi mi muteicon na ios 8
EDIT: RADI OD JUTROS 07.11
Imam opennotifier.
Ali sam na ios 7.1.2
Hvala vam na odgovorima... Btw imam jos jedno pitanje jedna stvar koja mi nikako nije jasna... Bit ce jer sam friski korisnik iOS-a, znaci na ekranu prilikom poziva kad mobitel zvoni gore je normalno broj ili ime, ali dole za javnjanje nekad mi stoji s lijeve strane slusalica koju treba povuci za javljnje, a nekad stoje cevena i zelena tipka koju treba samo taknut za javljanje ili odbijanje poziva... Pa mi nije jesno kako se to izmjenjuje malo jedno malo drugo?? Iz pocetka sam mislio da je to jedno za brojeve iz imenika, a drugo za ciste brojeve koje nemam spremljeno u imenik, ali vidim da to uopce nema veze malo je ovako, malo onako... Jel se moze to podesit sa bude samo jedno od toga stalno?
Slusalica je kad ti je ekran ugasen pa te netko zove, a crvena i zelena tipka se pojavljuju kada ti je ekran upaljen, npr. kad surfas.
Napravio update tweakova na cydiji i ne radi mi vise hide alatm icon u status baru. Imao sam to preko Coky tweaka. Ima netko neki drugi tweak da radi vezano za alarm ikonu u status baru? Hvala
Samo info.
Kupio Nugals staklo za iPhone.
Super je. Ima na eBayu. Kosta cca 75 kuna i dolazi iz Engleske.
Preporuka.
Može li preporuka za neku dobru foliju za ekran? Znači samo prednja folija, stražnja mi ne treba jer mi je telefon u kejsu... i po mogućnosti da se može kupit negdje u zagrebu... znači tražim nešto kvalitetno i da nije cijena napuhana
Vidi od RockyMobile na Ebayu jel ima. Kvalitetne a jeftine folije
Imam ti ja neke folije. Mogu ti pokloniti. Koliko su kvalitetne ne znam. :)
Nego ovo staklo ti je zakon.. Razmisli o tome..
Izguglaj nugals video pa pogledaj pa pogledaj filmice ;)
Jel mogu free online vidjeti preko imei-a dali je telefon zakljucan na neku mrezu?
imam jedan problem..
jučer nadogradil iphone 5s iz tcoma , otključan bio sa njihove strane,imam za to potvrdu na mailu i sad više ne prima VIP/TELE2 karticu.. tcomovu uredno prepoznaje,za ostale kaže kako nisu podržane..a na ios 8.1 je sve uredno radilo...za vikend ubacim uvijek drugu karticu u njega,drugog operatera i sve šljakalo do jučer..
kaj sad da radim?
Ovako, ako je iPhone otključan onda je otključan i na 8.1 i na 8.2 i na bilo kojem softweru na koji se nadogradi...
Postoji mogućnost "relocka" ali to je druga priča i mislim da nema veze sa tobom.
Da sam na tvom mjestu uradio bi Restore kroz iTunes, sa Tele 2 karticom. Ako se ne aktivira onda je zaključan...
jesam restore,ali ništ..
bio u tcomu, riješili mi za 2 dana uz ponovni unlock..
eto njihovog odgovora:
poštovani,
zahvaljujemo na Vašem upitu, u nastavku dostavljamo odgovor.
Napravljen reset unlock... appleov bug nažalost...
Vaš iPhone uređaj je otključan. Molimo umetnite SIM karticu drugog operatera.....
zna i Apple pogriješiti...... :)
Padam s kruške al da pitam. Pronašao sam 5S nitko se nije javio a obavjestena je policija ali im ga nisam htio dati. Kako ga hard resetirat da ubije ama baš sve u njemu. Ostao je account od prošloga gazde i ne da se obrisat. Hvala.
To se ne može. Možeš ga postaviti kao novi iPhon ali ga ne možeš aktivirati bez lozinke.
Ubacen je novi Apple ID ali htio sam svejedno hard reset ali izgleda da to za iPhone ne postoji kao na Androidu. Hvala svejedno.
Imaš reset u opcijama koji briše sve i vraća na tvorničke podstavke. Ili restore preko iTunesa na računalu.
Jel moguce okljucat iPhone 5S koji je zakljucan iCloudom?
AKo da,kod koga i kolika je cijena?
Unaprijed hvala
Nije moguče. Treba ga vratiti pravom vlasniku.
Jel netko preuzeo 9.0 ?
Da li je uopce dobro ici sa 8 na 9 ?
Meni radi potpuno normalno.
Pitam jer kad sam na 4S sa 7.. prešao na 8... u roku par tjedana otišao chip Wi-fi i nije bilo popravka. U servisu su okrivili software jer kao 8 nije predviđen za 4S
Glupost su ti rekli. Moj 4s bio na 8.4.1 do jučer a sad je na 9 i radi ko zmaj.