Printable View
Pojavio se screenshot
http://mob.hr/blog/wp-content/upload...load/ios_7.png
Ovo je... ogavno.
http://www.theverge.com/2013/6/10/44...nnounces-ios-7
Podsjeća me na MIUI, i to dosta.
Cherry picking s ostalih OS-a s dodatkom applea... Očekivano :)
Eto, sad više nisu originalni u onome u čemu su bili nekoć najbolji, dizajnu.
A cuj, nakon toliko godina (od 3GS) dosadilo je malo stalno isti dizajn UI. Morali su jednom promjeniti. Meni je ovo OK, ali ono, "nit smrdi, nit mirise". Kad izade na jesen, onda ce se tek vidjeti kako je koristiti na telefonu, malo previse vuce na Win8.
Ovako sve bijelo, izgledati ce puno bolje na bijelom iPhone
http://i.imgur.com/Q9LMc1M.png
Nisam se mogao susdržati :D
Konzumacija tezih opijata ocita kod njih, i vise nego ocita.
Promijenili su sefa koji je pak inzistirao na redizajniranju sucelja, a vidimo da je to naposljetku otislo u smjeru "pogledaj kod susjeda".
Jeste vidjeli ovo?
UPDATE iPhone 5 na iOS7 BETA 1 for FREE
http://www.isrbija.net/showthread.php?t=41097
Ali moram priznati ipak, sad kad sam malo pogledao sve... nije toliko loše. Homescreen ikone su užasne dok ostatak može proći :)
Ova zamućena polutransparentna područja lagano vuku na Aero kao kod Windowsa Vista / 7, tanki fontovi na Windows Phone dok lockscreen i neki detalji na Android. Multitasking isto.
Pošto je ovo novi smjer dizajna iOS-a gdje nemaju baš toliko iskustva mislim da će kroz vrijeme biti sve bolje i bolje.
Meni je za sada OK, no treba vidjeti u realnom radu... čeka se jesen.
Meni cist ok,iako mi izgleda djecje...(?):D
Inace mi je drago da su napokon promijenili izgled OS-a,zbog trenutnog,dosadnog dizajna sam se i prebacio na Android.
Ne moras cekati jesen, beta iOS7 je vec dostupna online.
https://developer.apple.com/devcenter/ios/index.action
Ma znam, čak se može i bez developer accounta instalirati, ali mi se neda... a i sigurno nije stabilan kao puna verzija, nije mi to to.
Probao sam je, na 4s, dosta teška beta, meni je mnogo sporija nego 6.1.3, čak tipkovnica kasni koliko je sporo.
Inače dizajn, navikneš se, mada nije nešto posebno, contol centar volio bi da ima 3g toogle, app store je mnoooooogo brži, safari isto jako brz.
Moja preporuka na 4s nemojte instalirati do jeseni će ispeglati sustav da radi brze, ovo je baš presporo, skype nemogu nikako otvoriti na njemu, i dosta aplikacija ne radi kako treba.
Da li će iOS7 biti dostupa za iPhone 4?
Jel netko isprobao betu 2?
Citam po forumima da su ispravili bugove zbog koji su se aplikacije same od sebe gasile i da nema vise tako ocitog delaya izmedju prelaska iz aplikacije na home screen
Dosla je beta 3.
iOS 7 izlazi 18.09., dok je danas izasla finalna verzija za developere
Onda..? Je li netko podigao taj famozni iOS 7 "GM" koji je dostupan na netu već neko vrijeme? ..ili svi čekaju službeno 18.9. da se pusti..?
Meni nije vrag dao mira, instalirao sam novu betu iTunesa, da sve bude po špagi, podigao iOS 7 i zasad sam stvarno zadovoljan :-)
Cekam da prvo izade iOS7, a onda JB. Koliko god trebalo. Uglavnom zbog NCSettings/SBSettings. Iako iOS7 ima slicno za gasenje wifi, airplane mode... nema za gasenje 3G
Kad god dignem novi iOS, tj. maknem JB - oduševim se originalnom brzinom OS-a! :-)
Meni će sada JB eventualno nedostajati zbog LockdownPro ili slične aplikacije (zaključavanje pojedinačnih aplikacija lozinkom), ali mislim da JB-a više neću vidjeti; NCSettings mi je fino zamijenio ovaj Control centar, dok mi ostali tweakovi nisu neophodni.
Dizajn mi je odličan, a brzina i glatkoća - na razini! baš me zanima kakva će bit iskustva i dojmovi ostalih!
Ne mogu vjerovati da nece biti 3g switch-a.
na iphone 4 ima 3g switcha...
Na 5-ici su to izbacili. Mislio sam da ce vratiti to na ios7.
Onda necu apdejtat dok ne dodje jailbrake.
Što ste zapeli za taj 3G switch..!! :P
Pa ja sam donedavno imao NCSettings na iP5 i - ako se ne varam - tamošnji 3G switch mi nije gasio 3G (nakon što se ta opcija maknula iz regularnih postavki)!
Tako da sam i zbog toga odustao od gašenja 3G-a... + ionako sam online i treba mi mreža non-stop, pa sam ga i prije stalno palio-gasio (što opet nije neka "štednja")
Ionako punim mob dva puta dnevno. Sa 3g bi bilo neupotrebljivo. Ne da je losa baterija nego puno koristim mob. Nc ne radi, ali imas program Auto3g koji gasi 3g.
Osim trosenja baterije, signal se gubi za vrijeme razgovora i dolazi do prekida.
Ma ja nikakvih problema sa signalom nisam imao na ovom iPhoneu, a što se baterije tiče: ako ga koristim puno - punim ga 2x dnevno, ako ga manje koristim - izdrži od jutra do noći bez problema.. Uz upaljen i 3G i WLAN manje-više cijelo vrijeme.
Očito moje "intenzivno korištenje" slabo :P .. Ali ne mogu se žalit.
jesu se sjetili staviti izvješće za sms?
Ne, nisu! Haha.
A otkrivam sad polako i neke stvari što me smetaju opako.. Npr. Search u mailu - grozan je! Možeš samo birat da li pretražuješ trenutni pretinac u kojem jesi ili sve mailboxeve, ali ne možeš označiti odakle tražiš ključne riječi - iz subjecta, primatelja, pošiljatelja ili svega skupa - to su maknuli i ja si sad uopće više ne znam (ne mogu) pretraživati mailove prema subjectu ili sadržaju. Jel netko skužio to??
3G switcha nema samo na petici jer je omogućen LTE. Meni je isto u početku smetalo, kasnije sam se navikao, nisam imao problema sa signalom.
Nevidim razlog 3g switcha.
Ako ti mob nađe kvalitetan signal to znači da se nemuči tražiti bolji=ušteđena baterija tjekom sleep statea.
Jedino čemu valja je ako nestanujete u većim hrvatskim gradovima(npr. ZG,ST) jer u hrvatskoj je jako loše proširena 4GLTE mreža a samim korištenjem 4G LTEa gdje nema pokrivenosti utječe loše na bateriju.
Znate možda u kojem razdoblju se može očekivat updete? kad se bude dalo skinut?
Cao zanima me kad cu radit update na ios7 dal moram syncat slike kontakte itd il ce mi sve ostat nakon updatea,i dal cu moc napravit update prek moba il moram prek itunesa? Hvala
Ostati ce ti ako ga sinkroniziras preko itunesa prije updatea. Ali ja uvijek kad je neki "glavna" verzija fw, napravim clean install bez vracanja backupa. Slike spremim u komp, poruke u pdf, imenik u excel file.... i tek onda update
Da, to i ja preporučam, ove velike nadogradnje bi bilo najbolje napraviti restoreom.
Lijepo su oni to ispeglali samo što sada whatsapp izgleda ultra loše na ovom dizajnu...
moze kakav screenshot ako neko ima od ios7 ? ;)
Dosta apliakcija izgleda loše jer nije prilagođeno dizajnu. Bude sad dosta updateova dolazilo, barem one popularne.
I kako se baterija ponasa na ios7?
Meni dosta lijepo to sve izgleda ali neke stvari su otišle na gore.
Primjerice photos aplikacija... Sada više stavka Places nije kao prije, da kao vire one zastavice na karti gdje ste koju sliku uslikali nego sada kompletni thumbnail lijepi na kartu (i prekrije primjerice pola otoka) :/ Dosta ružno IMO.
Također i najave o sortiranju slika po datumu nisu kao što sam očekivao... Nije to sad kao uđeš u album pa ima opcija sort by date nego kao neki timeline, po godinama, pa to izgleda kao mozaik stotinu slika dok ne uvećate. Pa onda odvoji po županijama, pa po lokaciji "Dioklecijanova palača" :/
A imam slike sa iphonea koje sam brisao iz camera roll pa vratio preko itunesa i uopće mi ih ne sortira po datumu... Mislio sam da će sa ios7 moje muke biti riješene ali ništa od toga :/
Ja sam naletio na još par nelogičnih/neispravnih stvari, ne znam je li to još netko primijetio:
1. Search u mailu.
Ona tražilica koja se pojavljuje, kao u imeniku ili porukama ili drugim listama, kad listu mailova odvućeš dolje... Prije se moglo pretraživati fino po pošiljatelju/primatelju, subjectu, ostalom.. Sada se može birat samo između toga hoćeš li tražiti u trenutnom mailboxu ili pretražuješ kroz sve mailboxe. Sad utipkavam riječ koju znam da mi sadrži subject nekog maila od prije 5-6 dana, a on meni izvlači nešto deseto i uopće ne pokazuje taj mail kojeg ja hoću -.-
2. Search u porukama.
Ne znam je li to samo meni tako, ali search mi uopće više ne dohvaća poruke (chatove) starije od npr. 2 mjeseca.. Gore upisujem ime osobe koja mi je zadnju poruku poslala prije npr. 3 mjeseca i to mi je recimo ~90. "chat" po redu, kronološki (imam ih možda 200-tinjak tih chatova, ne brišem poruke) i jednostavno neće mi nać tu osobu/chat/poruku! Nikako. Ni ako upišem 4 od 7 slova tog imena, ni ako upišem cijelo ime. Jednostavno kao da ne hvata poruke starije od nekog vremena ili dalje od nekog broja.. A sumnjam da je problem u tome što imam "puno" poruka..
Ako se netko susreo s ovim - baš me zanima.. Ili ako netko ima volje testirati kod sebe..
Aaa, pa guglaj "iOS 7 screenshots" i imaš ih, brate, pun internet :-)
Nadogradnja 7.0.2
http://support.apple.com/kb/DL1685
Dali postoji neki app za izvješča u SMSu pa makar i da se plača?
Kako maknuti naša slova č,ć,š,ž iz SMSa i onu pomoć pri pisanju?
Kad pišem duži sms onda sa našim slovima mi uzme 2-3 poruke a ubiti bi stalo sve u jednu beš kvačica..
Ovo prvo ne postoji. Jedino ako imaš JB onda sa Cydie SMS delivery.
Ovo drugo idi u postavke/opčenito/tipkovnica: Auto ispravak-off. Provjeri pravopis- off.
@davor tnx!
šteta što nema mogao bi to netko napraviti već stvarno bi bilo praktično i vjerujem korisno većini ljudi.
Imaš ovdje test na 5c, koji je zapravo što se HW-a tiče identičan 5-ci. Neki su imali battery drain, ali nije globalni problem.
Samo da se nadovezem, ovdje ima dosta korisnih informacija o postavkama koje se mogu ugasiti kako bi se ustedjela baterija.
Ne primjeti se neka velika razlika, ali vrijedi pokusati.
Kolege imam problem s panorama, točnije nemam te opcije na 4s iOS7..
Dali netko zna u čemu je problem, na YouTubu sam našao da se panorama uključuje tako da odem pod Opcije Camere ali ja nemam ni Opcije..
otvoriš fotoaparat na iphoneu, i swipe odradiš sa desna na ljevo, zadnja desno opcija PANO je panorama.
Zadnje šta mi je je Kvadrat a prije nje je Foto i Snimanje nema Pano u tome i je problem.
onda vjerovatno imaš 4-ku, a ne 4s.
Sta se tacno dobija tom sedmicom tek mozda drugaciji izgled telefona?Za sta je konkretno drugaciji od starijih verzija
7 sekundi guglanja:
http://www.apple.com/ios/whats-new/
Naravno ali ne znam engeski
Hvala ti.Jel se vise dobije da na svoj Iphone 4 stavim jailbreak ili 7?
Prijatelj mi nadogradio iphone 4 na novi sistem I sad ima more propustenih poziva...kad ga zoves dobijes odgovor da korisnik ne moze odgovoriti na poziv....ima li tko slicnih problema?
Ja nemam. Nek proba napraviti restore, po mogućnosti bez backupa.
Isprobao ios7 u Vip-u..i pomalo sam razocran...mobli su staviti opciju da malo ubrzamo animacije, uzasno su spore...a font je previse tanak i u kombinaciji sa bijelom podlogom...blago receno, koma :(
Navikao sam na lijepi font u ranijim verzijama, tako da mi i4s nije imao mali display, uvijek je sve bilo pregledno i citko, a sada, hm...najveci problem je bijela tipkovnica i taj tanki font i sto je najgore ona opcija ''bokd'' ne bolda tipkovnicu...prilicno zamarajuce raditi s njim...
A i ako pokrenemo kameru sa lockscreena, vise se ne moze zatvoriti svajpanjem prema dolje :(
Na 7.0.3 možeš isključiti animacije.
I kad isključiš manje bateriju guta barem ja primjetim da mi duze traje malo, ali sam se razocarao sto sam napravio update.
Ja ostao jos na 6.0.1. Vise se nadam JB za 6.1.3 nego za 7 :) Ali cu vjerovatno preci jer ima sve vise aplikacija koje rade samo na 7
7.0.4 stavljen na iP4 i iPad 3. Sve funckionira normalno, nema nikakvih vidljivih poboljšanja.
Ima tko dev account da me rega? :D da inst ovaj 7.1?
pa morao si dobiti automatsko ažuriranje na 7.0.4 kao i svi
Izasao je 7.1 beta :D
Trebao si naglasiti da je 7.1 beta izašla samo za developere i i za nas, mada ja necu ni preuzeti tu nadogradnju koliko ne bude nekih vecih promjena
Ma da samo za developere je izasla. Ima podosta bugova stavio sam. baterija je npr ocajna, imao 12% baterije i upalim mob za 10ak minuta ono 3%, nakon cijelodnevnog koristenja vracam se na 7.0.4, neke igrice se crashaju, ali svidja mi se malo kao da su performanse bolje, mozes izabrati dark keyboard. I mala greska koju su stavili kada odete pod zvona poruke koju god pritisnite isti je zvuk :D ugl. ne isplati se naravno stavljati kao daily driver a i mora se imati regan udid!
Nakon što sam updateo na 7.0.4 otkazao mi je Homebutton na iphonu 4. Imate li kakvih informacija u vezi ovoga?
Ja nemam problema. Možeš probati restore.
Nikakvih problema nisam/nemam ni ja za sada.
Planiram kupiti iphone 5s u Dubaiu i zanima me postoji li je hrvatski jezik dostupan za odabir jezika na telefonu? Probao sam kontaktirati korisnicku sluzbu ali svugdje me traze IMEI telefona tako da nisam uspio saznati.
Mozda netko mi moze odgovoriti?
Update: pronasao u postavkama nas jezik...
ima koja novost za jailbreak? nešto sve utihnulo...
Imam jedno glupo pitanje jer ne koristim iOS uređaje, a našao sam se u situaciji da moram BT-om poslati nešto sa Androida. Nisam uspio nikako upariti ta dva mobitela, na stranu to, ali nešto drugo me zanima:
- na iPhoneu uđem u BT postavke (tamo gdje je BT prekidač i popis uparenih uređaja)
- slučajno sam kliknuo na jedan od uparenih uređaja i iskočio mi je popup koji mi nudi jedinu opciju da obrišem taj uređaj s liste
Kako ja s te točke mogu otići korak nazad i poništiti popup? Ako odem na home, sljedeći put kada uđem u settingse on me odmah baci u BT postavke s upaljenim popupom. Kliktanje u prazno van popupa ne radi ništa. Znam da zvuči glupo, ali ni ja što god probao, a ni vlasnik moba nismo se uspjeli maknuti s te točke. Da ne pričam kako sam se konstantno lovio kako tapčem desno od home tipke u potrazi za back tipkom :D Na kraju smo potvrdili taj popup i stvar riješena, ali zapravo nije ni blizu rješenja.
iPhone ne podržava slanje fileova BTom.
Izasao je JB za iOS 7.0-7.0.4.
Link za Windows
jel to provjereno?
nigdje nema ništ o tome..
Hmmm, neznam da li se isplati napraviti ovaj JB, da li ima netko par savjeta
Prvi put sam napravio JB da li se može ponovno vratiti na staro po defaultu ako nekad poželim.
edit: našao sam http://www.omizio.com/jailbreak/kako...k-sa-iuredaja/
Preporuka da se malo strpite sa jailbreakom. za Mobilesubstrate nije napravljen update, tako ni na cydia za iOS 7. Takoder se dogada da telefon upadne u "loop", a to se moze rijesiti sa ponovnim restoreom. Uglavnom se to dogada onima sto su napravili "over the air" update
napravio sam Jailbreak na iPhone 5 i sve prošlo još prije par dana sve super ali danas sam radio na iPhone 4 iOS 7.0.4 i nedostaju neke ikonice (postavke, kalkulator, imenik) pa sam vratio na staro sve.
Sacekati dok se napravi update MobileSubstrate aplikacije pa ce sve raditi kao i prije
Naravno nisam se mogao strpiti pa sam stavio na 5S JB, naravno nijedan tweak mi ne radi :) od aplikacija f.lux radi ok, i itransmission. Zato bolje pricekati da ms dobije podrsku za 64bit, nadam se da developeri nece opet naplacivati nove verzije kao intelliscreenX, ili gridlock. nemogu docekat da imam 5 ikona u docku :D
I ja napravio JB na iphone5.
Za sad sve radi osim par tweakova koje jos nisam nasao..
Statubar - prikazivanje ako je mute on, ikonice za propustene pozive, smse itd.
Pa ako netko zna.. Neka pise..
tweak ikonica za mute - MuteIcon
i tweak radi na ios7 i5C
Super hvala.
Ne vidi se na lock screenu jedino..
bome da,nisam ni primijetil..
Ne vidi se ni u safariju ni u mailu. Samo na glavnom meniju s izbornikom :(
Bar kod mene
pozz ekipa....imam iphone 4 16 gb ios7.0.4. baseband 04,12,09....
naravno zaključan neprima naše mreže.....ako znate nekakav link za otključavanje
dali se može jailbreakom otključati....itd
zahvaljujem se unaprijed....ĐUKA
JBom se ne otključava mobitel.
Možeš platiti operateru unlock.