Stigao mi HTC One
Ovako na prvu odlican, predobar
Vise za koji sat kad dodjem doma, do tad pitajte sto vas zanima.
http://i.imgur.com/NWDdTNQ.jpg
U privitku prva slika
Printable View
Stigao mi HTC One
Ovako na prvu odlican, predobar
Vise za koji sat kad dodjem doma, do tad pitajte sto vas zanima.
http://i.imgur.com/NWDdTNQ.jpg
U privitku prva slika
ima li razlike u ekranima lcd2(HOX)i lcd3 na One,te dali se primjeti razlika 720pi1080p?
Razlika se vidi kad staviš jedan do drugog. Onda je sve na strani One. Kontrast je bolji, boje su bolje, življe. Na One je bijela baš bijela. Sve u svemu, vrhunski ekran, kristalno čista slika.
Moram priznat da je sve ekspresno, otvaranje aplikacija, šaltanje među njima.
Jedina mana za sad je dak si u meniju(app draweru) s tipkom back ne možeš izać, vratit se na početne zaslone, već samo home ili tipka na ekranu.
Mrak :) Čestitam na kupnji, očekujem ubrzo detaljni review :)
edit: mene zanima kamera, čuo sam razna iskustva... :)
Daj dobro istestiraj bateriju! :)
I naravno, koliko imaš GB slobodno?
Kakva je izrada??
Kakav je novi SeseUI???
A kamera, meni osobno dobra. Slike u ful rezoluciji nisu neš, ali pošto ne trebam nigdje tak velke slike, već mnogo manje koristim svugdje za mene odlična.
Evo par primjera uslikano danas u gradu popodne(dodaj nepogodne uvjete, kiša i oblaci :biggreen:)
https://www.dropbox.com/s/vjpiw8wvrq11ctg/IMAG0025.jpg
https://www.dropbox.com/s/bvmptitupmerlk2/IMAG0012.jpg
https://www.dropbox.com/s/tl9gqmiy8ic5lsm/IMAG0018.jpg
https://www.dropbox.com/s/zgbzv8om6hqgzhl/IMAG0021.jpg
Istestirat ću, al očekujem jedan dan svoga korištenja. Prema sada korištenju, i bit će tako.
Verzija je 32GB(64gb neće ni biti kod nas na tržištu navodno).
Trenutno mi je ovakvo stanje: 7.01 zauzeto
Apps 168 MB
Music 31.11 MB (nisam prebacio ju još)
Photos & videos 157 MB
Other 6.66 GB
Available 24.99 GB
Izrada je odlična. Stvano je čvrst mob, u ruci leži odlično. Kvalitetan je.
Novi Sense mi se sviđa, redizajniran je, font je drugi, da se prilagođavat. Blinkfeed mi se sviđa. Zanimljiviji mi je od prošlih izdanja Sense.
I da, ovaj je S-OFF.
---------- Post added at 18:16 ---------- Previous post was at 18:15 ----------
I za xlr, uočljiva je LED dioda ;)
Očekujem slike slikane po noći... :D
Za sad mi se čine ok (osim predzadnje, malo je mutna pri dnu)
I da, kakav je Wi-FI?? (da li ima problema sa hvatanjem signala i da li je signal slabiji (wi-fi) nego kod OX)
A moguće da ova nije ispala dobro. Za svaki kadar sam uslikao više komada pa tu uploadana takva hehe
S wifijem nema problema. Hvata dobro, i bolje nego HOX.
@yager
Pa gdje si ga nabavio, zar se nije spominjalo da kasne prve isporuke. Je li moguce da je vec dosao? :)
Nije došao još u prodaju.
Jesi uspio probat infracrveno za TV? Kada sam ja danas probao tražio me je da se spojim na neki WLAN... Nije mi jasno čemu to, jesi ti skužio?
Jel i tebi klizi iz ruke kao meni? :)
Pokušavao sam.
Al jedino vezano za TV sam našao aplikaciju TV. A unutar nje trebam odabrat državu i nakon toga mi ponudi satelitske pakete(nema HR, tipa za UK ponudi BBC i Sky). I unutar aplikacije je ujedno i praćenje tvog programa satelitskog i toga. Za svaku radnju u toj aplikaciji trebam dodat te podatke.
Mislim da je u razvoju to još i doći će kasnije.
A ono, i klizi i ne klizi. Kad su ti suhe ruke klizi, a ako su malo znojne il neš ne klizi. A navikneš se.
Znači ipak se radi o kombinaciji moba i nekakvog smart TV-a s mogućnošću streamanja a ne daljinskom vulgaris.
Ništa od gašenja tekmi u bircu kao u dobar onih privjesaka s infracrvenim :)
Bar za sada ne bez nekakve dodatne aplikacije...
Da, za sad ništa od toga.
Al možemo očekivati i to.
Bas dobro izgleda,fini mob. :)
Odakle si ga nabavio i po kojoj cijeni?
Mobitel mi odlično izgleda, sve pet samo me malo ta kamera brine... nadam se da i ona biti dobra i u tom slučaju uzimam ovaj mobitel.
Objavljena je recenzija na Mobilu
http://htc.mobil.hr/One
Zna li neko da li postoji kakva kineska verzija ovog mobitela.Pitam jer me prijatelj zove iz Švedske i kaže da mi može nabaviti ovaj mobitel za 300 eura pa se plašim da nije kakav lažnjak.
Da prijatelj ne misli na One X ili neku drugu varijantu?
A kineska verzija postoji
http://www.cultofandroid.com/22650/c...r-the-htc-one/
No, necemo skretat s teme dalje.
Meni fotografije uslikane s HTC One nisu ispunile ocekivanja. Prevelika granuliranost, nedostaje mi zivosti nekako. Mozda je problem u visokim ocekivanjima...
Izašao je review na gsmareni.
Trajanje baterije me pozitivno iznenadilo, kamera je (očekivano) loša pri dobrom osvjetljenju.
Mobitel je poprilično dobro prošao na testu, mislim da ove godine htc ima puno boljeg konja za utrku.
a stigao je i update za kameru.pa ako su sredili te dječje bolesti HTC je možda i favorit u odnosu na S4 i Xperiu Z...
http://www.gsmarena.com/htc_one_soft...-news-5759.php
Odlično, ta kamera me mučila, slike baš i nisu bile nešto ali ovdje se vidi znatan napredak. Ako je tako onda sam jako blizu da uzmem ovaj mob kada dođe u prodaju.
Jel moguce da se na njuskalu prodaje za 7000kn. Pa to je uzas.
A vidjet cemo cijenu na njuskalu :(
Ekipa iz ifixita je rastavila One i zakljucak je da je tesko popravljiv. Ukoliko pukne ekran, sto je cesta pojava na smartphoneima, rjesenje je novi uredjaj. HTC je koristio previse plastike i rastavljanje se svodi na trganje...Detaljno na linku ispod.
http://www.ifixit.com/Teardown/HTC+One+Teardown/13494/1
A cuj, ako ti pukne ekran, to jamstvo ne pokriva i prema ovome jedino ti je rjesenje novi uredjaj...
Ocito nisu ostavili puno prostora popravcima, cak su i bateriju zaljepili, mozda je uredjaj perfektno dizajniran pa se ni nece kvariti ;)
Pa kod hoxa je isto baterija zaljepljena pa se moze mijenjati :confused:
Pregledaj link koji sam postavio, ogromna je razlika u postupku rastavljanja HOX-a i HO-a ;)
Imao sam ga u ruci danas. Uredjaj iz vipa u skorasnjoj najavi. Neznam odakle im ali je sam izgreban na gornjem dijelu, beats oznaka izlizana. Sam uredjaj me nije odusevio. Manji mi je nego hox nekako. Skrolanje je sad gore dolje i to mi se isto nesvidja. Ajd kamera ovako izgleda solidno. Mislim da ce mi samsung s4 biti bolji izbor no jos treba pricekati
Uređaj je veći nego HOX, dulji nešto sitni, no uži malo.
A ovo skrolanje će se tako i onako sa custom romovima moć prilagođavat.
A primjerak koji si imao je testni koji je prošao već kroz hrpe ruku a i svakakve uvjete.
Po čemu te nije oduševio? Gdje je zakazao tako?
Razocaran si jer je manji?? O gospode:)
Ja cekam njuskalo..uzimam. .dosta mi samsunga na neko vrijeme:)
Ja planiram u utorak skočiti do VIP-a (Gajeva) pa ako je još izložen da ga malo isprobam i steknem nekakav dojam...Nisam na facebooku, ali navodno HTC Hrvatska često tamo stavi obavijest kada je najnoviji telefon negdje izložen (tipa: Arena, Avenue mall...) pa ako bude kakvih obavijesti, molio bi da netko tu stavi.. :)
Poruka od četvrtka: Od danas se i u Vipnetu možete predbilježiti za HTC One. telefon možete vidjeti i isprobatiti u Vip centrima - u Zagrebu u Gajevoj ulici, u Splitu u City Centru, na riječkom Korzu i u Osijeku u Svilajskoj ulici.
Bio ga jučer pogledati u Vipu u Gajevoj... Solidan mob, na prvu izrazito dobar ekran (Xperia Z mu nije ni do koljena), brz. Sučelje me na privlači baš, kao ni dizajn (iako bolje izgleda nego Galaxy S3). Također me malo smeta što su otišli previše u visinu, po meni bi mobitel trebao biti kompaktniji s obzirom na veičinu ekrana.
Zna li itko kada dolazi kod naših operatera?
Krajem mjeseca, početak svibnja.
Uređaj je izložen u City centru (zapad) na HTC-ovom štandu..Vrlo kratko sam se poigrao s njime tako da ne mogu previše pametovati :), ali ovako na prvu: izuzetno kvalitetno napravljen, ekran je fenomenalan i možda je jedina šteta to što nije još malo veći-možda više prema rubu...naravno, ovo je do osobnog ukusa-mišljenja...
A jesu li rješili onu manu na ovom modelu da se uvlači prašina pod ekran? Jel ekran zaljepljen za staklo ili ne?
To je bilo karakteriatično samo za poneki stariji model(tipa Sensation).
Da, čak ne niti za sve te modele, već eventualno za pojedine modele... (moj sensation, star godinu i pol, i još nema nikakve prašine)
@yager: ti si imao One, pa te pitam ako se sjećaš: da li se u BlinkFeed-u može namjestiti da prikazuje samo neku društvenu mrežu + kalendar (i vrijeme) ? (znači da radi poput Friends Stream na Sensation/OneX)
Ja sam imao 2 Desirea i jedan HD i svi su dobili prašinu u roku dva dana i imali mrtve pixele šta me je užasno nerviralo i zbog toga sad imam samo Galaxy-e ali mislim se dal da uzmem i ovaj HTC One ali me strah prašine i mrtvih pixela....valjda su to riješili ljepljenjem ekrana za touch da ne uđe prašina...
Jel zna netko kada bi se trebao pojaviti u prodaji?
HTC Hrvatska na fejsu kaže 8.svibnja (pitanje je jel to znači i kod svih operatera).
Jel ima negdje da je uređaj izložen da se može pogledati? Na slikama mi je crni ljepši ali želio bi i crnog i srebrnog vidjeti uživo prije nego ga naručim...
O ljepoti neću, ali mnogi prijavljuju da je crni vrlo osjetljiv na ogrebotine, pa...
Ide on odmah u futrolu čim dođe :thumbup:.
U ponudi u T-mobileu
https://www.hrvatskitelekom.hr/mobit...rhtJd8Og1gJqk1
I cijena da boli glava...
Sent from my HTC Sensation using Tapatalk
Jep, prevelika je cijena.
Stvarno šibaju velike cijene sa svim mobovima, ne samo s ovim.
Kad netko bude znao cijenu uređaja u slobodnoj prodaji, molio bih da napiše ovdje. Hvala...
Tele2 za sami uređaj traži 5495 kn, vjerujem da je to otrpilike ta cijena...
5495kn u Tele2 je samo uređaj. No još ga nemaju u ponudi, za koji dan valjda
---------- Post added at 20:19 ---------- Previous post was at 20:19 ----------
Tom me prestigao
Hvala, a da li znate načine plaćanja kod njih, ima li i na koliko rata beskamatno Amex ili šta već...
To ti dosta ovisi i o samom prodajnom mjestu (vjerujem da znaš i sam da ima more trgovina koji prodaju njihove usluge/telefone a nisu striktni Tele2 dućan)...ja sam recimo često kupovao preko ZABA-inim Maestrom na rate bez kamata po raznoraznim prodajnim mjestima, pa čak i samostalnim Tele2 prodavaonicama...Najbolje ti je da nazoveš onu koja ti je najbliža i pitaš... :thumbup:
Negdje sam vidio/pročitao da Tele2 One dobiva u utorak na sva prodajna mjesta.
To ti ovisi, oni imaju one svoje partnere koji drže te Tele2 dućane pa varira od dućana do dućana, al Amex može.
A može i Maestro(mislim da maestro nisam siguran). Ako si u Zgu oni znaju manje više koji prima koje pa te pošalju u taj.
---------- Post added at 20:39 ---------- Previous post was at 20:33 ----------
I opet Tom
Hahah ovo je nevjerojatno :D
Tabovi me nešto zafrkavaju :biggreen:
Do kraja mjeseca i crni će biti u ponudi.
Stanje u Splitu je tragikomično.
Uđem u T-centar: dobar dan, jel imate HTC One? - Nemamo. Kad ćete ga dobit? - Ne znamo. Cijena u slobodnoj prodaji? - Ne znamo.
VIP: - Imali smo jedan (1) jučer i naravno prodao se. Kad ćete dobit još? - Ne znamo.
Tele2: Nemamo i ne znamo kad ćemo dobit. Barem znaju cijenu uređaja, na svojim stranicama, dok ovi po poslovnicama ništa ne znaju, ko da nisu ista firma.
"Alo alo" (za slobodnu prodaju): Nemamo. Kad ćete dobit? - Ne znamo. Znate li cijenu? - Ne znamo.
Evo danas se malo poigrao sa uređajem u Avenue Mall-u. Mob mi izgleda odlično napravljen, završna obrada na visokoj razini. Trebat će se malo priviknuti na taji Android sa Sense 5.0, ekran je odličan, sviđa mi se HTC Zoe. Na kraju sam zaboravio isprobati kameru. Na slikama mi je ljepši crni ali pošto ga još nemaju strpit ću se malo da vidim i njega kad dođe i onda uzimam jednog.
U Japanu dostupna verzija s microsd podrškom
http://www.phonearena.com/news/HTC-O...upport_id43209
Da su i na globalnoj razini to napravili, imali bi i još više kupaca.
i mene zanima kao ga tko ima.. kako radi,jel trza i slično?
pošto se sa one X nisam usrećil, al ovaj mi izgleda jako lijep mobitel ..samo da radi bez greške..
Odlično radi, ne trza, jedino je kamera smeće i baterija je prosječna.
Srednje upotrebe završim dan sa 20-30%.
Power saver mnogo znači, ali i žrtvuje, pa sad...
ja i slikanje..imo s2- 10 slika, i4 - još manje..
kamera mi gotovo nebitna..
softver i slično mi bitnije.. barerija tako malo izdrži?
Korištenje je relativno i svatko ima drugačije navike i korištenje. U prosjeku je trajanje baterije jedan dan i izgurat će ti jedan dan.
Software je ispglean i brz. Kroz koji tjedan stiže i 4.2.2.
A i na sceni ima dosta custom romova pa se i tamo može nać za svakoga nešto.
@neo- kako za koga je kamera smeće. Meni je recimo kamera odlična, no ako si amaterski fotograf s duhom profesionalca onda ti je.
Fotografije mi jedino trebaju za razviti ili pokazati nekome tek tolko. Ne trebam nikakve detalje s fotografija i da moram gledati fotografiju u potpunoj rezoluciji.
Najveća prednost fotića je ekstra brzo okidanje.
Imao sam priliku raditi i na Xperia Z i na S4 (Snapdragon) i na One i ovaj posljednji je po pitanju rada vrh. Daleko najviše zaostaje S4 u usporedbi s kojim je SIII za klasu ugodniji za rad. One definitivno jest najbolje što tržište trenutno nudi, fluidan, responzivan i stabilan. što se kamere tiče s ovim zadnjim FW updateom je sasvim pristojna, pomak je očit.
Taj sam :D
Evo ti direktna usporedba One-a i mog uskoro-bivšeg S2, oba na default postavkama, iste scene, ista točka fokusa:
Slika pejsaža: One / S2
Slika trave: One / S2
Slika macro: One / S2
One po defaultu ima oštrije slike, dok S2 "mekše", također One katkad previše eksponira scenu da bi posvijetlio sliku, pa se gube detalji... neba, npr.
Ono gdje One najviše puši je mala rezolucija i gubitak detalja zbog iste, no to valjda već svi znaju...
Jest da One brzo okida slike, ali rezultati nisu uvijek bajni, dapače, često su mutne ili van fokusa...
Evo dolazi One Google Nexus Experience...cisti stock Android...HW isti kao u izvorniku.
Bit ce jeftiniji od S4, a prodaja Samo preko Playa
http://blog.htc.com/2013/05/htc-one-...perience/?gb25
Nije aktivna tema baš.
Se koriste romovi kakvi ekipa?
Viper je u beti i uskoro izlazi
Dosta mi je kemijanja, stock je odličan. Ti custom romovi nikad ne rade kako treba.
Uvijek su mi radili kako trebaju, na svim mobovima. Pronajdes stabilan i onaj koji ti pase i vozis.
No, svatko ima svoje.
Galaxy S1, S2, probao više ROMova, više kernela, više modema...u više kombinacija istih...uvijek je nešto zezalo, ali uvijek. Na kraju shvatiš da ti developeri svaku malo izbacuju novu verziju ROM-a u kojoj ispravljaju pogreške iz prijašnje, i to ide tako stalno u krug. To mi je imalo nekog smisla trpiti na S1 i S2 jer je stock ROM+bloatware bio ubitačan, ali na One-u je savršen + nemam bloatware tako da mi ne pada na pamet to dirati.
Kakva je kvaliteta boje na kučištu? Imate li ogrebotina, ljuštenja itd?
Mob mi je savrsen. Ali kako sam izvan hrvatske treba mi unlock za poluditi. Ali nikako ne mogu tele 2 otkljucati. Za pop i vamo pisite ako tko uspije.
http://www.ms-elektronika.hr/ je nedavno otkljucala moj one X pa ako nisi probaj se njima javiti
jel su se več otkrile kakve mane uređaja?
ili dječje bolesti prvih serija?
uzeo bih nakon dugo vremena htc pa da se ne zeznem..
Evo i ja nabavio One pa da vidimo kakav će se pokazat.
Koristi li itko custom romove?
koristim one-a vec skoro mjesec dana,kupljen u t-mobilea i radi bez greske,prakticki mob bez mane.dvije godine koristen desire hd dobio je dostojnog nasljednika :)
Nitko se ne bi pohvalio da je stigao 4.2.2.? :D
To je super vijest :)
Evo mali vidio sa poboljšanjima:
http://www.youtube.com/watch?v=4urvWq88DL0
Koliko sam skužio, dugi pritisak na Home tipku je sada "settings", a i dodani su neki ZOE-i, te brze postavke u oglasnoj traci...
Isprobavao sam malo One u dućanu, i nekako imam osjećaj da ima uži ekran od ostalih mobitela sa ~4.7" ekranom, čak i od One X-a(makar su po ukupnoj širini skoro jednaki). Pogotovo dok sam surfao po netu, imam osjećaj da je sve "stisnuto" (pritom ne mislim na veću rezoluciju) :)
Možda me vara dimenzija mobitela ili rub oko ekrana.. ne znam..
S3 (makar znam da ima 4.8") mi ima nekako ugodniji ekran za rad, što se tiče širine..
Može li netko, tko ima još neki mob sa 4.7" ekranom, usporediti iskoristivu (po širini) površinu, pa da mi razuvjerit moj osjećaj :)
E hvala ti na ovoj stranici! ;)
Kolko vidim, po njima One X i One imaju istu veličinu ekrana(e sad jesu samo kopirali ili je baš tako, ne znam :)). Za S3 nemaju taj podatak.
Znači i ti imaš taj osjećaj :) Jesi ga uspoređivao "lice u lice" sa drugim 4.7" mobitelima?
Isprobavao Nexus4 nekidan i on ima super ugodan ekran(16:10), samo nemrem naći novoga na "njuški" :)
Imaš za svaki mobitel podatak o dimenzijama ekrana...ideš na npr. compare, izabereš koji te zanima i onda kod svakog mobitela klikneš na detailed view i to je to.
isto tako treba znati da je One daleko od savršenog.
dosta primjeraka koji se mogu pogledati po dućanima su loše izrađeni pa se vide razlike u spojevima oko ekrana,aluminijsko kućište izgleda super ,ali je osjetljivo na ogrebotine i padove pa se lako ulubi,kamera je samo prosječna,baterija nije izmjenjiva i u odnosu na neke konkurente dosta slabija,nema utor za memorijske kartice,tek sad je krenuo update na 4.2.2,a poznavajući HTC 4.3 će dobit na proljeće,a 5.0 vjerojatno nikad...
nema savršenog mobitela,a ni One to definitivno nije...
Slažem se. Ja sam 3 modela pregledao prije nego sam se odlučio za svog, i opet nije savršen po završnoj obradi ali je blizu. Nakon dva modela Galaxy S-a (1 i 2), ovo je raketa, prvi put da imam stock Android uređaj bez lag-a...
treba napomenuti i da se mnogi žale na pregrijavanje kod igranja i u multitaskingu.također neki navode drastično trošenje baterije pod opterećenjem....
a usporediti S i S2 sa One je nepojmljivo...
Samo da kažem da je HTC One iz Vipa zaključan na VIP mrežu...
ali, dostupan je update na 4.2.2
Koristi li netko onu opciju za daljinsko upravljanje uređaja preko infracrvenog na ovom mobitelu i da li to funkcionira kod nas?
Ne funkcionira, skini program Smart Remote, onda funkcionira.
Samo da kažem, ako nekoga zanima, postoji mogućnost micanja BlinkFeed-a, a da ostane ROM sa Senseom 5...
Meni uspjelo i mob radi bez grešaka... :D