HP Compaq 6715b razna pitanja
Vozdra!
Digao sam na ovo čudo Win 7 Professional 64 bit a dosad je bio Win 7 Ultimate 32 bit. Stavio sam ga da mi skuži sva 4 GB radne memorije.Radi isto kao i prije al me *ebe keyboard filter. U device manageru ga doduše ne vidi al ga Everest nalazi. Solucije na netu su da se deinstalira HP Quick launch buttons pa da se instalira neka novija verzija i to sam napravio. Dok taj QL nije instaliran nema ni keyboard filtera s upitnikom a kad instaliram trenutno posljednju verziju,pojavi se opet. Ne smeta nit pita jest,al mi kopa mozak pa bih ga riješio a ne da se... :D Ima li netko lijek jer sam oči izgubio više. Čak znam da sam to jednom prije bio riješio,al đaba kad sad više ne znam kako... :)
Re: HP Compaq 6715b keyboard filter
Sry sto upadam nevezano za tvoje pitanje al radi se o modelu koji imam doma pa cete mozda imati rijesenje za moj problem.
One touch tipke na vrhu cesto poblesave bez ikakvog razloga, wifi se pali gasi, mute isto tako te se volume sam povecava/smanjuje.
Primjetio sam da se to dogodi kad promjenim nagib ekrana (malo ga vise otvorim ili zatvorim).
Gore je WinXP, reinstalacija windowsa nije pomogla..
Ako bi te tipke mogao jednostavno iskljuciti bio bi najsretniji.
Sry jos jednom!
@ domy: Windows update nula bodova. Rekoh,device manager ne pokazuje da nesto nema driver i sve tamo stima a kad u everestu odem pod windows uredaje,ima nekad ako nije instalirano,pod upitnikom ponesto. Tu imam keyboard filter i ne pise nikakav hardware id... 5 verzija quick launcha sam probao i svi rade al ovaj upitnik mi u everestu ostaje. Ne utjece na nista,al mi smeta. :D
@2 happy: To su zapravo quick launch buttons ako se ne varam i mislim da oni nece prestat radit ako ga deinstaliras. Takoder,mozda mozes probat fizicki to iskopcat. Straga nekoliko vijaka drzi taj gornji panel s gumbima pa kad skines,probaj to iskopcat s ploce. Obavezno onih 4-5 plastikica koje drze tipkovnicu pomakni da panel nesmetano izade. ;) Ako uspijes,instaliraj wireless assistant da mozes,ako ti treba,lakse gasit wlan i bluetooth.
Ok,filter cu preboliti. Sutra na neki drugi hdd dizem vistu ne bih li updateao bios jer se ne moze preko win 7. :D
Laptop je inace cudo za svoje godine. Jedino neznam zasto se nakon nekog vremena ne da pokrenut kak spada. Ostavio sam ga da se nesto skopira i otisao. Vratim se za nekoliko sati,mrdnem misa i pojavi se desktop,kopiranje je zavrsio,osvljetljenje je tu al ne na 100% i ne reagira nekih par minuta pa onda dode k sebi... Doduse u power options nisam gledao jer je bilo kasno i nije mi se cekalo da dode k sebi pa sam ga na silu ugasio... Sta cu s tim posto to nije normalna pojava?
Re: HP Compaq 6715b razna pitanja
= Citat =:
Izvorno postao
domy_os
2happy2beu, to se zna dogoditi zbog viška elektriciteta. Izvadi punjač i bateriju, uhvati se za radijator i prođi prstima po svim touch tipkama. Ako ne pomogne, skini switch cover i pusti ga neka malo odstoji. Za tipkovnicu dole imaš tri vijka, a gore četiri kopče između F tipki. Skini tipkovnicu, izvuci flat kabele i onda switch cover samo potegneš. Ne drže ga nikakvi vijci, samo plastični zupci.
Ma bio sam flat kabel iskljucio, ostavio par minuta i opet sve vratio nazad pa je radio super dan ipo, te opet isti simptomi. Na kraju sam iskopcao flat kabel i ostavio tako, wifi palim preko HP Assistanta.
Hvala obojici, ovo me je nerviralo sigurno vec godinu dana!
Inace laptop je zvjerka! Imam ga od 2006.god i radi sve kao i prvog dana (osim baterije i gore spomenutog problema). Imam novijeg Asusa i jednog Della i ne mogu mu osoliti.
Laptop je cist ko suza i kao iz ducana je. Unutra je bio mobile sempron s jednom jrzgrom a sad je turion s dvije. Ovo se je desavalo i s jednim i drugim procesorom s tim da cu se izgleda morat vratit na jednu jezgru jer otkad sam ubacio turiona,svakih 20 minuta imam BSOD. Ako ne upale novi windowsi on ide van a ovo prvo nema veze s tim jer se je uvijek desavalo...
Digao sam danas friske windowse iako nisu bili stari niti tjedan dana,samo sam nakon prijasnje instalacije mijenjajo cpu pa je vjerojatno da nije sjeo windowsima. Sinoc sam film gledao u 5 navrata jer se je rusio svako nekoliko... Ako se isto pojavi,javit cu sto se rusi s tim da sam vec za taj proces googlao i nista pametno nisam nasao. Bio je neki nt bla bla krnl ovo ono,ne sjecam se tocno sad...
P.S mijenjao sam i memoriju. Sad su dvije ddr 800 (400) a dosad je jedna bila ddr 667 ili nesto slicno na 300 i kusur...
Meni se vec par puta u zadnjih par dana dogodilo da se laptop ne moze upaliti. Prodje windows loading, samo sta ne upali misa i blinkne blue screen, restarta ga i tako opet..
Bemti, gotovo 7 godina nista i sad problemi..
Naumio sam doci kraju ovom problemu pa cemo vidjet tko ce prvi popustit. :D Treci put idem s windowsima i dok spavam,memtest se krčka........