vip do kraja tjedna izbaciva tarifu koja je velika konkurencija tele2 .POUZDANA INFORMACIJA.
link:
http://www.vipnet.hr/savrsena-tarifa
Printable View
vip do kraja tjedna izbaciva tarifu koja je velika konkurencija tele2 .POUZDANA INFORMACIJA.
link:
http://www.vipnet.hr/savrsena-tarifa
Ajd da dočekamo i to... onda još i t-mobile nek se malo popravi i sve 5. Ma po meni samo nek te glupe uspostave poziva ukinu... neš mi ti što se tu ima znoja uspostavljat. Nebi da dva crnca vuku kabele pa ih na pola puta spoje :)
jap, ja sam cuo da danas je predstavljaju :)
zasto i dalje imam osjecaj da mi je najbolje ostati na ovoj SZM 150. Sve tarife poslije su bile samo losije.
danas pocinje komercijalna ponuda vip tv-a...da niste mozda na to mislili?
Da navodno, ali mislim da ništa od toga..... Ali sam mišljenja sam da bi se Vip trebao trgnuti, za svaki treci broj koji zovem u Vip mreži, javlja mi da je prenesen u drugu mrežu?
solidno ali opet je 150kn puno za prosjecnog gradjana i prosjecno koristenje(tele 2 daje 1gb i 5sati prema svima za 50kn sa uspostavama,sto je dosta prosjecnom korisniku).Tarifa je povoljna ako gledamo na druge tarife npr.bez limita 400,600...
Cini mi se da ce sad svi operateri morati nudit 'sve'za 150kn.
Ovo navodno je 99% :D , po meni. je tele 2 revolucija odlična. ali internet singal i 512 mb ogranicenja mi je minus zašto još nisam prešao na nju.- tako da ovo čekam :)
Priča se po selu...
Sve isto kao Revolucija samo sa 1 GB "flat" internetom
zivi bili pa vidjeli...samo sta necu moc kupit normalan mobitel na toj tarifi. i ooet nemam nikakve koristi. ta ce tarifa bit u rangu bez limita 100. super je za one koji imaju uredaj, ali oni kojima je potreban novi smartphone nece bit presretni.
T-mobile sigurno ne će izbaciti neograničenu tarifu jer mu Hakom ne će dopustiti. A ovo s Vipom zvuči poput znanstvene fantastike.
zasto bi mu Hakom zabranio takvu tarifu? ovo stvarno ne razumijem...
Koji je izvor svih tih informacija?
Po meni, čak i ako bude tako, većini ljudi je 150KN fix račun za mob previše. A taj iznos nije izabran slučajno...
150kn odgovara vecini ljudi... danas kad pogledam, apsolutno svi oko mene, sto privatne osobe (prijatelji, rodbina) sto poslovni partneri, nitko nema racun ispod 150kn za mobitel...
150 kn sa flat razgovorima prema svim mrezama i 500MB internetom je i vise nego odlicno prihvatljivo.
Ali, VIPnet ce trebati dosta poraditi na sebi da bi povratio povjerenje ljudi... Bahato se ponasaju i misle da su hrvati ovce i da ce uvijek dobro zaradjivati na njima (al nisu hrvati ovce, Tele2 i njegovi zaposlenici jesu, barem sto po televiziji vidim)...
Mislim, VIPnet, velika firma, i vec mjesec dana ima katastrofa naslovnu stranicu koja sluzi informativnog karaktera...
Odite na prepaid dio, i od 5 slide-ova 2 cak ne rade vec mjesec dana... Haaalooo... Zaposlite nesto webadministratora i drzite stvari up-to-date... il ako nemate novosti, sredite stranice... platite ljudima... reklama je bitna stvar!! Jedna od najbitnijih!!
A drugi dio, danas sam 1 poslovnog partnera preselio na Tele2, i s gustom rekao SZK kad me upitao za sto mi treba PUK1 broj, da mi treba za prijenos broja drugom operature... A zasto, upita on? Ja mu rekao, jer naplacujete 6kn da mi se javite na SZK... Mislim, 6kn naplacivati da se ne ceka na javljanje operatera??? Umjesto da rade na kvaliteti i usluzi, oni naplacuju 6kn :)
Neka propadne ako treba...
Ovu temu sam ja stavija na forum to uopce nisu nagadanja nego informacije iz prve ruke.A o pojedinostima tarife vam nesmim reci jer je to tajna samo znam da cete se iznenaditi. Strpljen spasen.
Evo, na drugom forumu piše da Vip uvodi Evoluciju. Sve isto kao i kod Tele2, ali ima 1 GB prometa. Ne mogu pronaći na internetu, ali brzo će, ako nije patka, sve biti poznato.
Da, vidjeh to na drugom forumu...Uvjeti isti, samo povećan data paket. Nije neka evolucija, osim što je VIP kvalitetnija mreža, to je neupitno te im je to adut za privlačenje korisnika. Ali nitko se ne odlučuje smanjiti iznos na recimo, karikiram, 120KN ;)
ako bude 150kn a da mogu zvati sve mreze, meni OK. Cak mi ne treba niti neograniceno minuta. Sad zivim sa 300 i rijetko kad ih potrosim.
nadam se da će se moći na nju prebaciti sa bez limita :)
Zove se savršena tarifa, 150 kn sve neograničeno (copy/paste revolucije, isto bez ugovorne obveze) osim kaj je internet neograničen s tim da nakon 1gb se smanjuje brzina na 64. Tarifa će se moći aktivirati u periodu od mjesec dana(do 16.06), nema uspostave poziva!
to sa "bez ugovorne obveze" je cista marketinska prijevara. Ugovorne obveze ne postoje kod operatera ako ne uzimas mobitel s popustom. A ako uzimas mobitel s popustom, svi ce ti nabiti ugovornu obvezu na glavu!! Dakle, to se ne treba uopce isticati.
Malim slovima ljepo pise, oni ne traze ugovornu obvezu, ali moras biti prvih 3 mj na njihovoj mrezi nakon potpisivanja ugovora jer to nalaze Pravilnik o prijenosivosti broja NN. 62/2011, članak 6. stavak 2.
Super tarifa, ali postojeci korisnici, nemogu prijeci na nju do isteka stare ugovorne obaveze....
Postojeći privatni i poslovni korisnici kojima je isteklo ugovorno vezivanje mogu promijeniti tarifni model u Savršenu tarifu.
Ljudi...sve dok ne budemo ko austrijska mreža DREI koja nudi korisnicima za 200 kn (30 eura) pretplate (znaći po standardu bi to kod nas bila tarifa 100 kn mjesečno) nove strojeve poput xperia S, galaxy s2 i taj rang za đabe...i u tarifi gdje su 2000 min prema svima, 2000 min videotelefonije u mreži, 2000 sms i flat net...još smo daleko i od evolucije i revolucije prave!
Dakle, ovo gore navedeno u tarifi + super đabe stroj = tarifa 100. E onda nešto valja.
Ovo što ti želiš je predobro da bi moglo biti istinito.. ako pogledaš koliko košta neki super mobitel (HTC One X i koliko će koštat SGSIII), ova tarifa bi bila totalno neiplativa operaterima, donijela bi im gubitke. Ako bi se i ugovorno vezao za tu mrežu na 24 mjeseca, ti bi njima "dao" 2400kn za pretlatu, dobio besplatno mobitel koji košta 4000+ kn i još uz to, te dve godine sve imao besplatno (internet, pozive, SMS, videotelefoniju..).. Brzo bi svi operateri propali kad bi tako nešto nudili (a izgubili bi već i na mobitelu, pa onda na troškovima koje bi imali u te 2 godine za tvoje pozive, SMS-ove i data promet).
Bilo bi lijepo da taako nešto nude, ali treba biti realan. Takvo nešto nikad neće biti moguće jer bi tako samo gomilali gubitke.
To ti je ta razlika između VIP-a i Tele2. VIP ima to svoje "cigansko" poslovanje, to je samo tarifa da se zadrže postojeće korisnici koji su mahom prelazili na Revoluciju i to traje mjesec dana, za vas koji imate ugovor znaju da morate odguslat ugovor a poslije će vam pokušat opet nešto uvaljat na 2 godine. Nadam se da će se Gregor nakon ovoga oglasit!
super tarifa,ali...ja ne mogu potpisat ugovor na 24 mjeseca i uzet novi uredaj na savrsenoj tarifi. iz tog razloga radije prelazim na t-mobile i placam naknadu za uspostavu poziva...
Tele2 uvodi Revoluciju za 100 kuna.
Otključani Samsung na Amazonu stoji 2800 kuna. Ako se uzme tarifa za 30 kuna, u kojoj dobivaš 300 minuta i 1 GB prometa, ispada da te mjesečna nadoknada, računaš li 24 mjeseca, stoji 150 kuna. Nije usporedivo s austrijskih 2000 minuta, ali objektivno rečeno to prosječnome korisniku ne treba. Ne treba mu ni Samsung, ali kada si već zapeo za te uređaje...
http://www.amazon.com/Samsung-Unlock.../dp/B004QTBQ2C
http://www.drei.at/webshop/prepareSe...66&snId=C63422
Budimo realni...uvrh glave ako tim operaterima ti mobiteli najžešći dođu 1000 kn. Nek i na dvije godine sa frekvencijama tarife 100 napraviš 2640 kn prometa itekako je zarada!
Gledam neki dan u dućanu brate samsung wifi 5.0 galaxy s koji je tablet i android BEZ mogućnosti telefona a isti galaxy Note i vrijedi u dućanu 1200 kn?? A da ima mogućnost telefona odmah 4000 bi bio...ma dajte ljudi. Nema to vrijednost danas sad tako extremno više...
I sam si rekao da je vani pretplata 30€ (225kn). 225*24=5400kn. Eto koja je razlika u zaradi. Opremu koju koju strani operater, možda plati mrvicu jeftinije od naših, osim toga, struja je sad gotovo jednako skupa i ovdje.. Jedino je radna snaga ovdje jeftinija nego vani. sve u svemu, s 2400kn kroz 2 godine operateri bi sigurno propali (ako bi davali skupe mobitele za 1kn).
A cijena mobitela za operatera, istina, nije 4000+, ali nije ni 100kn. Nije sigurno ni 1000kn (kako je napisao maher22). Ajd, neka ga dobije za 2000kn. Znači, u 2 godine bi, po tvojoj računici, zaradio 400kn. Operater s tom zaradom sigurno propada.
mislim da mrvicu krivo kalkulirate.koliko kosta sms poruka realno operatera? 1 lipu? 2 lipe? ili mozda 5 lipa? zapravo da li operater uopce ima troskove kod poruke ili je trosak samo u vidu odrzavanja sustava i aplikacija?od tih 150 kn sto on nama naplati njegovi troskovi su maksimalno 30 kn. a 120 kn je cisti prihod.to pomnozite sa brojem korisnika tarife, dodajte ekipu koja je na drugin tarifama i placa uspostave i sl. i oni su u velikom plusu.kad vec usporedujete austriju i druge drzave uzmite u obzir standard, poreze koje operater placa i njegova davanja drzavi, investicije i sl. i siguran sam da nasi operateri puno vise zaraduju. bilo koji uredaj vani dobijete za 0 eura uz ugovor. zar su onda nasi operateri pametniji od europskih. bojim se da ne.
sto se tice cijene uredaja,mislim da su te cijene sokantno niske.njihovi su prihodi toliko veliki da bi svaki uredaj na normalnoj tarifi mogli dat za 1kn bez problema. pa nek bude i 1000 kn a ne 3000 kn kao sto je trenutno situacija.
...to je pokazao i htc dajuci svoj evo 3d obicnim smrtnicima za 2000 umjesto 5000 kn bez ikakve pretplate i zakljucavanja,znaci kako je tek povoljno operaterima uz velike narudzbe
slažem se da je 3000kn previše za mobitel, ali očekivat da bude za 1 kn uz pretplatu 100kn/mj i da je sve flat, to je već previše.
Poruka operatera ne košta puno, to je istina.. ali, kod poziva, prijenosa podataka imaš konstantan prijenos pa to troši struju. Osim toga, oprema nije baš besplatna pa treba i to platiti. Održavanje također. Sve to košta. I onda očekivati da za male novce dobije sve neograničeno plus besplatan mobitel, to je nerealno. Ne radim u VIP-u (niti kod bilo kojeg operatera), ali ipak znam da oprema i održavanje opreme, kao i svi troškovi operatera nisu mali.
U prvom kvartalu 2010. VIPnet je imao prihode od oko 100mil eura. U istom razdoblju, dobit prije oporezivanja je bila oko 30 mil eura. to znači da je u jednom kvartalu imao troškove od 70-ak milijuna eura. Na godišnjoj razini je to 280 mil. eura (oko 2.1 milijardi kuna). Prosječno, mjesečno su troškovi 175 milijuna kuna. Kad podijeliš to s cca 2 milijuna korisnika, ispada da su im samo troškovi 87,5 kn po korisniku. Uz pretplatu od 100kn/mj, znači da bi dobili cca 12,5kn po takvom pretplaniku (150kn godišnje). Da uz tu pretplatu dijele skupe mobitele, bili bi u čistom gubitku. I to bi bilo tako kad bi baš svi korisnici plaćali 100kn/mj. Gdje su oni prepaid korisnici koji troše manje, pretplatnici koji troše manje.. Osim toga, kad bi sve bilo flat, njihovi troškovi bi bili sigurno veći nego ovako, kad imaš limitirane usluge (kad plaćaš dodatne minute, MB i SMS-ove). Svaki pretplatnik koji bi sve flat plaćao 100kn, uzeo besplatan mobitel, gurao bi VIP (a i ostale operatere) u čisti gubitak.
VIP (i ostale kompanije) nisu Caritas da ljudima nešto daje besplatno, da ulazi u gubitke samo kako bi ljudi mogli beskonačno telefonirati, slati SMS-ove i surfati. VIp je privatna firma kojoj je primarna misija zarada svojim vlasnicima. Da je vaša, isto bi se ponašali, ne bi sigurno svjesno ulazili u gubitke kako bi svaki "pametnjaković" bio zadovoljan što za male novce može sve što tražite.
Došla vam je tarifa o kojoj sam vam jučer govorija a vi mi niste vjerovali
Hah. jel ovo moguće. Konkretno, tarifa mi je bez limita 100. imam ugovor jos nekoliko mjeseci. i ne mogu se prebaciti na tu "savršenu", ali mogu na bez limita 111 npr. ili 222 ili bilo koju drugu i minus da se ne može uzeti mobitel. nema mi smisla. neka cijene mobitela budu u rangu bez limita 111.
I sad se mi na T-mobile pretplati osjećamo ko magarci u maršu do isteka ugovora :D
ja cu onda isto bit magarac jer idem u t-mobile. ugovor mi u vipu istice za 2 mjeseca i nemogu se prebacit na ovu tarifu. mene su izgubili kao korisnika.
Zamijenio si me sa nekim, nisam pisao kolike su vani tarife (jer neznam). Posebno jer neznam njemački, pa mi je teže pratiti ponude austrijskih operatera. Ali nek je tako kako ti kažeš, operateri propadaju. Ono što možeš pogledati su cijene mobitela u tarifama oko 225kn mjesečno. Nema vrhunskih mobitela besplatno za te pare. A koliko sam upoznat, vani ima.
ovo me uopce ne vlazi, imao bi nesto manje racune ali sve u svemu i nije mi nesto drasticno bolja od SZM. A i ako dobro kuzim, nema obaveznog trajanja pa nema niti telefona. Bravo panjevi.:suicide:
Upravo tako:
Tarifa Savršena nema obvezno trajanje pretplatničkog ugovora i uz nju nije moguće kupiti mobilni uređaj po nižoj (subvencioniranoj) cijeni. U slučaju raskida pretplatničkog ugovora korisniku se ne naplaćuje nikakva naknada.
tarifa će biti dostupna sve dok će biti dostupna revolucija od tele2
Za očekivati je da će i najveći operater odreagirati na ovo, pogotovo jer je u utrku ušao VIP, pa je red da i T-HT uleti s nekom flat tarifom bez uspostave, bilo u matičnom brandu, bilo u bonbonu. A s obzirom da se radi o postpaidu, realno je za očekivati neku total tarifu. VIP je postavio malo lošije uvjete u odnosu na TELE2 prema vlastitim korisnicima, to je činjenica.
Samo znam da je tele2 najjeftinija mreža i da vodi raćuna i o starim korisnicima, dok vip uopće ne vodi raćuna o starim korisnicima koji nemogu aktivirati savršenu tarifu "groznu tarifu" za stare klijente
Računa, Smoto, računa. Ostalo potpisujem!
E ali za one koji nemaju ugovor se isplati,jer bolje je flet internet,dok kod teleta imaš pola gige,doduše nakon gige ti se usporava brzina al bolje i to nego da ti nabije račune.A sad su ušli u natjecanje s teletom kao operater a ne s onim glupim tomatom..A za t mobile ma neće oni u konkurenciju čak ni s bonbonom,jer oni su t mobile i dosta ljudi su tom mrežom opsjednuti.Sad što će biti nakon 30.5.Revolucija s flet internetom,nakon gige smanjuje se brzina,ali se možeš prebacit sa tekuće tarife iako si ugovorom vezan ili će dati još recimo 1.5 giga promet i to će vrijedit do 1.7 ili 1.8 najkasnije
Inovator , iako je off topic, moram napisati koju...
t-mobile nece ulaziti u ovu borbu,kao sto su i sa bonbonom stali u borbi na prepaid polju.
zasto to mislim!?
zato sto oni imaju najveci broj korisnika,sto mobilnih sto fiksnih prikljucaka, i oni nude "flat" i tarife sa velikim brojem "besplatnih" minuta prema svojim korisnicima, sto smatraju zadovoljavajucim. a i njihovi korisnici, koji ostaju na tim tarifama jer uglavnom ne zovu druge mreze, ili kad zovu 100-200-500 minuta van maticne mreze im je i vise nego dovoljno. reakcija od njih, tipa ukidanje naknade za uspostavu poziva u nekoj tarifi, bi bila vise nego sto od njih ocekujem u najludjim snovima od takvog monopolista.
iako, realno, uz ovaku tarifu, od svih operatera, oni bi bili u najmanjem minusu.
on topic, vip malo kasni.
istina je da su kvalitetniji od tele2,ali ja iz principa na njihovu mrezu necu vise nikad...dosta su nas muzli i zbilja,smatrali ovcama
Nisi baš u pravu jer Vip, Tomato i Tele2 zajedno imaju više korisnika od T-mobila, Bonbona i Multiplusa. Usto su troškovi T-mobila golemi jer oni imaju daleko najveću infrastrukturu. A održavanje je papreno!
Pa kad si toliko uporan u svoje ne znanje, evo jedno pitanje za tebe kao korisnika! Jel se tebi više isplati plaćat mjesečni paušal bnetu za recimo 3d paket od nekih 300 kn ili imat svoj vlastiti vod do svoga stana, vlastiti server, vlastiti centralu i vlastiti satelit? Naravno da ne jel tako? E pa tako ti je s manjim firmam i operaterima! Zato nemoj pisat nebuloze i biti tako samouvjeren.
u pravu si,ali si pri tome zaboravio da vip generalno ima podjednaku pokrivenost kao i t-mobile...dakle odrzavanje je podjednako skupo. tele2 na to mozda nesto manje trosi,ali manje i zaradjuje. sam broj korisnika pri tome(ako je vec dobro pokrivena teritorija) ne utice na samu fizicku mrezu,odnosno nije potrebno staviti 5 odasiljaca,gdije 1 pokriva podrucje.... to sve odradjuje software a ne ljudi, kao sto sredjuje uspotave poziva, racune i sl. potreban je nesto veci broj ljudi za SZK,ali nije ni to neki ekstra broj...mozda 30-40 zaposlenika razlike. nije neka velika cifra, a i tu se ustedi manjom placom radnicima.
ne znam jesi li zaboravio ili zbilja ne znas da je t-mobile vlasnik i bar 80% fiksnih prikljucaka u HR sto je vrlo bitno!?
pored toga imaju nesto veci broj korisnika mobilnih usluga nego tele2 i vip sa svojim tomatom zajedno.
naravno da su troskovi odrzavanja veci,ali su i prihodi proporcionalno veci broju korisnika. dok troskovi nisu toliko veci.
ali ono na cemu bi oni svojom slicnom tarifom najvise ustedjeli je interkonekcija, koju sami sebi ne naplacuju,a drugima naplacuju. iako to je mac sa dvije ostrice,pa bi ih to moglo i skupo kostati.
dakle da pojasnim, ti kao vip korisnik manje ili vise moras zvati korisnike t-coma bilo na fiksnu ili mobilnu mrezu, i pri tome vip placa cijenu interkonekcije(ako sam se dobro izrazio)...dok zbog veceg broja korisnika t-coma postoji veca sansa da se njihovi korisnici zovu medju sobom cesce nego sto zovu korisnike na druge mreze i cesce nego sto se vipovi korisnici zovu medjusobno. a poziv korisnika u svoju mrezu samog operatera ne kosta previse...tek nesto struje i amortizacija.
sadasnjim tarifama oni se uredno naplate prilikom poziva korisnika u druge mreze, dakle kada njihov korisnik zove vip, oni korisniku to fino naplate...ali uvodjenjem ovakvih "flat" tarifa korisniku se daje mogucnost da ne razmislja na kojoj je mrezi broj koji planira zvati (svejedno mu je), pa su zapravo toskovi operatera potencionalno veci. iz tog razloga je tele2 stavio onu klauzu 5000 minuta da ne bi oni za korisnika placali 5000x0,20kn(nisam sad siguran koliko je lipa cijena interkonekcije),dakle platio bi 1000 kn,a od korisnika naplatio samo 150 kn.
do duse, placaju i drugi njima kad tog korisnika zovu,ali upravo zato mislim da t-mobile nece ovakvu tarifu uvesti...jer dok njihovu mrezu mogu pozivati svi korisnici vipa i tele2 i tom prilikom ne razmisljati o minutama poziva, oni zaradjuju...a njihovi korisnici sigurno nece uzvratiti pozivima na druge mreze istom mjerom,jer im je to skupo,a i ako budu, opet t-mobile zaradjuje cijenom poziva.
ne uvodjenjem ovakve tarife postoji mogucnost gubitka korisnika, ali na toliki broj 2-3% korisnika nije nesto sto ce ih zabriniti. dat ce otkaze za 500 djelatnika, i opet zaraditi svoje bonuse.
a veci odlijev korisnika nije realan, jer ipak smo mi korisnici ovce
i zato sam siguran da oni nece uvesti ove "flat" tarife.
Ne kontam zašto ne bi dali ovu tarifu i korisnicima koji imaju trajanje ugovora, ali plaćaju isto ili manje od 150+radio valovi. Čemu politika "fuck off" prema dosadašnjim korisnicima.
Mene iskreno zaboli, imam SZM 250 s 50% trajnog popusta i prelaskom na ovo uštedio bi možda 5 kn i, eventualno bi manje puta mjesečno provjerio data promet. A meh.. dok mi istekne ugovor bit će isto ovo za 100kn :D
ok, ono (na što sam replicirao) je napisao netko drugi. Isprika.
Al činjenica je da bi ljudi kod nas besplatan mobitel uz tarifu 100kn i da je još sve flat. a to je nemoguće. Uz tarigu 225kn/mj, mobiteli bi trebali biti jeftiniji, to se slažem (to sam i napisao negdje). Al u toj tarifi nije sve besplatno, a i više je nego 100% skuplja od onih famoznih 100kn pa bi definitivno mogli jeftinije prodavat one najskuplje mobitele.
nema više rentanja infrastrukture u telekom businessu i to već dobrih 6 -7 godina...primjera radi, Tele2 je nekad tako poslovao i dobro zarađivao u mnogim europskim zemljama dok su voice i SMS bile jedine usluge...ali pojavom UMTSa i moblinog interneta vrijeme MVNOa je završilo...i tu je opet Tele2 najbolji primjer jer su sve svoje MVNO operacije prodali i fokusirali se na građenje vlastite infrastrukture...
zanemarite Todorića, iza pokretanja Multiplusa sasvim sigurno postoje neki drugi razlozi, ostvarivanej dobiti sigurno nije jedan od njih.....ali isto tako zaboravite na tu priču o rentanju mreže...
Tele2 renta jer je primoran na to, a Istra je tu najsvijetliji primjer..
http://www.glasistre.hr/hrvatska/vijest/316119
Ljudi, držite se teme. O uvjetima korištenja infrastrukture i sl. smo raspravljali u vrijeme dok je to bilo aktualno.
Sve van teme će biti obrisano!
Od sutra je moguće uz savršenu tarifu kupiti uređaj.
a cijene uredaja ce bit u rangu koje tarife bez limita? 111 ili 222??
pa ja vjerujem da je interes izrazito velik, ali iskljucivo postojecih korisnika. a vjerujem da je vecina korisnika koja trosi preko 100 kn na pretplati, a ti korisnici nisu u mogucnosti iskoristiti ovu ponudu zbog bizarne odluke VIP-a. iz tog razloga vjerujem da bi mogli ovu tarifu smatrat kao i sve ostale i ponudit kupnju uredaja. u protivnom ce ova tarifa bit promasaj.a isto tako vjerujem da postojeci t-mobile korisnici cekaju reakciju svog operatera i zato se ne odlucuju na prelazak u VIP.
Uvjeti koristenja, tocka 3.
3. Tarifa Savršena nema obvezno trajanje pretplatničkog ugovora i uz nju nije moguće kupiti mobilni uređaj po nižoj (subvencioniranoj) cijeni. U slučaju raskida pretplatničkog ugovora korisniku se ne naplaćuje nikakva naknada.
aha.samo odredeni modeli...vjerojatno oni uredaji koji se slabije prodaju.to se moglo i ocekivati od lopova. :)
da li se mora placati radijska frekvencija - onih 10kn
vrijede li pozivi i prema fiksnim mrezama?:ninja:
mogu li sa bonbon broja preci na tu savrsenu tarifu
dali je itko vec uradio prenos
hvala na odgovorima
radijska frekvencija + kojih 10 kn? normalno da placas radijsku. a dok si natipkao ovaj post mogao si sve vidjeti na stranicama vipa. prema svim mrezama u hrvatskoj (fiksne i mobilne).
hvala gospodinu grgicu na odgovoru(i ja sam pola grgic)-da sam htio ici na vip stranicu otisao bih
hvala i inovatoru na brzom odgovoru
dakle 150 kn plus radijska je 160kn
ali ideja je odlicna
isplati mi se preci na vip
zbog kvalitete mreze i push-a jer na bonbonu steka
a ništa nepiše za prijenos broja?
jel zna možda netko,mogu li ostaviti svoj 098 broj,a prebacit se na savršenu?
koliko sam uspio shvatit na fejs profilu od vipa, bit ce moguca kupnja uredaja uz navedenu tarifu ali bez ugovorne obveze?! sad vise nista ne kuzim...oni meni zele rec da ce bit kao jeftiniji uredaji na savrsenoj tarifi na kojoj nemas ugovornu obvezu? ili ima neko od vas bolje informacije?
Evo ja danas presao. Osao u tmobile, reko radim prijenos broja. Penali za godinu dana sto mi ostade bit ce 330kn i doci ce kao tel.racun u trenutku kad VIP posalje zahtjev.
Nema nikakvih uređaja u ponudi, kao sto rekoh, ali postoji mogucnost popusta na bilo koji uređaj za 500kn.
pa ne kuzim di je problem. Imas ugovor bez trajanja. I kaj bi jos i mobitel trebao biti 100kn. Nedavno mi bio frend iz Svedske, tamo su svi mobiteli po punoj cijeni. Jedino kaj ga mozes kesirati odmah ili ako uzmes placanje uz racun kao sto sad nudi tele2 onda na kraju bude jos i skuplji. I nitko se ne buni. Ja osobno nisam nikad kupio telefon kod operatera uz ugovor jer je to uvijek pusiona u ovim nizim tarifama. Naravno, pricam o top modelima.
kinggo neko te laze ili si ti nesto krivo skuzio. u zemljama eu su svi mobiteli izrazito jeftini uz potpisivanje ugovora pa skoro svi i besplatni. htc one x. je 0,00 eura uz tarifu 20 eura mjesecno...
ali uz trajanje ugovora od 24 mjeseca. I tu se slazem da nasi deru kao mutavi jer u tarifama u protuvrijednosti 20-30 € su telefoni bezobrazno preskupi.
on topic........
ovdje se prvenstveno radi o tarifi koja je u usporedbi sa ovim 111, 222 i ostalima daleko bolja opcija. I moze se koristiti dok god se zeli. A mobitel kupis posebno koji hoces. Na prvu je to skupo ali kad stavis to na papir onda ti je razlika za 2 godine izmedju savrsene i 222 (onu 111 uopce ne dozivljavam ozbiljno jer nema pozive prema mobilnim) cca 2000 kn. A u 222 nemas nijedan koliko toliko top model za manje od 2500 kn.
Kad to zbrojis imas cifru od 4500 kn. Cisto dosta za mob po izboru.
Nisu niti u revoluciji telefoni nista povoljniji. Jedino kaj tele2 ima bitno normalnije cijene pojedinih modela.
Ja ne trazim mobitel za 100 kn. Vec konkretno npr htc one X nece biti izmedju 2 i 3 tisuce, nego 4500 sa popustom, sto je bezobrazno skupo. A da ti ne pricam koliko ce se iskesirat za iPhone. Uglavnom ova tarifa je za ljude koji ne zele novi mobitel. Da su stavili cijene kao za Bez limita 111, nitko sretniji od mene.
Pa ali ti i dalje trebas placati bez obzira jel imas ugovornu obvezu ili ne. Nisi uzeo tu tarifu da bi ju prekinuo za 2 mjeseca.
Opet ne vidim problem.
MPC uređaja je 5000kn dobiješ ga jeftinije 500kn ako uzmeš pretplatu koju možeš sutra ugasit bez naknade.
Nema i ovce i novce. Ne mogu bit cijene iste kao u tarifi 111 jer su tu računi veći od 160kn a i obveza je 24mj po mogučnosti uz TN.
Pa ja sam bio na sve za mene 250 od prije dvije godine, istekao mi ugovr, i sada sam uzeo bez limita 111 na 12 mj, posto sam dugogodisnji korisnik bio, dobio sam jako veliki popust, sto zbog trajnog naloga pa VIP korisnik i ostalo, ONEx me je ispao duplo manje. Tako da ne bih nikada platio 5000 kn za mobitel.
Edit: pojasni mi ovo gdje su racuni veci od 160kn?
Ti ne vidiš problem. I to je ok.
Drugi vide problem. I to je ok.
Inače, kojom si to znanstvenom analizom došao do podatka da su u računi u tarifi 111 veći od 160kn? Govorimo naravno o prosjeku korisnika te tarife. Treba uzeti u obzir i da je minimalni trošak na BL111 121kn, a na Savršenoj 160kn.
I šta s onima koji bi htjeli potpisati ugovor na Savršenu tarifu? Zašto oni ne bi kupili jeftinije mobitel?
I zadnje, zašto bi itko kupovao mobitel za 4500 kn kad ga u oglasniku može dobiti za 3500 (govorimo o smartphoneu koji je tek došao na tržište)?
ali u savrsenoj ti je 160kn maksimalni trosak, barem kaj se tice regularnih telekomunikacijskih usluga. A na BL111 imas 121 kn sigurno. Uz barem 1 poziv dnevno vec si na 130 kn. Svaki poziv van VIPa ti je 0.99kn/min. Nek bude minuta svaki dan i evo te na 160 kn.
Imam SZM 150 i svaki mjesec bez prelaska limita od 300 minuta imam jos nekih 30-40 kn gore. Nabere se tih gluparija brzo.
Za većinu korisnika mjesečni računi na BL111 ne prelaze 160kn.
Ali točno je da na Savršenoj račun ne može biti veći od 160kn (osim uz korištenje nekih opcija), a na BL111 itekako može.
Opet, mislim da nitko ovdje ne tvrdi da cijene mobitela moraju biti u razini onih za BL111. Ali da bi trebale biti manje od 4500kn ili 5000kn, to sigurno, naravno uz potpis na 24 mjeseca.
da, ali nema potpisa na 24 mjeseca. Mos' raskinut ugovor kad zelis. I zato nema jeftinijih telefona. No u praksi te dodje skoro jednako jel ga uzmes u BL222 na 2 godine ili ga kupis po punoj cijeni a koristis savrsenu 2 godine. Uvijek je opreter taj koji zaradi.
Ova tarifa je namjenjena onima koji su namjeravali preci na Tele2-Revoluciju I SAMO NJIMA!
Zato su je doslovno prepisali (osim povecanja na 1 Gb) a oni koji hoce jeftiniji mobitel nece prelaziti na Revoluciju pa samim tim VIP ne mora za njih brinuti I nuditi im dodatne pogodnosti (u vidu jeftinijih mobitela uz 24mj.).
I inace je 'javna tajna' da je vecina korisnika impulsivna I spremna potpisati za skupe tarife ako vidi da moze uzeti skupe mobitele za trecinu cijene (oni koji su svijesni koja tarifa I koji mobitel im bas trebaju su u manjini).
zato jer nije korisnik taj koji sebi slaze tarifu pod svojim uvjetima. Uzmi ili ostavi. Inace bi si ja slozio BL55 sa 512MB prometa umjesto neogranicenih SMS poruka i po 500 minuta prema VIPu i 500 prema ostalim mrezama.
Savrsena je u biti skroz OK tarifa za sve kojima je bitan racun, a svi koji tehniciraju tarifama samo radi cim jeftinijeg telefona sad kukaju.
Zasto? Isto je kao i na Tele2? Tamo placas 50 ili 100 kn mjesecno 2 godine, i jos nesto unaprijed, ovisno o modelu, i na kraju cijena ispadne kao i u vipu.
Npr, one X.
Tele2 1895 plus 100 kn mjesecno = 4295 (i pod ugovornom si obvezom)
Vip 4999-500 = 4499 kn i nisi pod ugovornom. Uzmes na neku karticu na rate, i eto slobodan si odjebat ih ako nesto bolje dodje.