eto da se i ja malo pohvalim, sada moj stol krasi, ali doslovno krasi, jedan xerox xl775 crni lcd monitor
kupio ga danas, cijena 3k kn.
slika
Printable View
eto da se i ja malo pohvalim, sada moj stol krasi, ali doslovno krasi, jedan xerox xl775 crni lcd monitor
kupio ga danas, cijena 3k kn.
slika
nice.... samo da još ne reflektira to glanc staklo... ali u svakom slučaju nice!
ne reflektira.... ili bar nisam jos skuzio... zasad je super,a mjesta na stoluuuuuu... da glava zaboli. nisam skuzio zas je taj xerox tanji od ostalih... npr lg i samsung vidio sam imaju iza tanki rub al onda su deblji
ja čekam tanke CRT-ove!;)
kako koji, recimo samsungova 'dali' serija je ultra tanka iza...= Citat =:
Izvorno postao flOorKilla
meni netreba tako nesto,ionako imam 16god,pa sam sada vidio u PVC-u lcd monitor ali marka je BELINEA,pa se mislim da li da ga umem jer kost 1800kn i 17inch je,pa sta vi kazete?
Čestitam. Sad imamo iste monitore :D
...mislim da je stvar do napajanja jer tanji modeli pretežno imaju izdvojeno napajanje...
Pa sad mi pored stola stoji 19 inch-ni monitor (lcd) i čekam da administratori isti i postave (naravno na poslu sam)...
Evo upravo čitam da to čudo teži 9.5 kilograma...
Fak sutra će biti zanimljiv dan... :D
dmi, koja marka?
uf 19''! meni je i ovaj 17'' prevelik.
@cyber kako si ti zadovoljan sa svojim?
dmi u pravu si, do napajanja je to uglavnom...
monitor je predivan, nije ni čudo da si si piknuo diNovo uz takav monitor ;D samo kaj nakon 19" ja ne mogu prihvatiti ništa manje, a 19" lcd-ovi su još poprilično skupi...
Ma super je. Ne bi ga mjenjao ni za šta. A još k tome i super izgleda= Citat =:
a sta je ko se bavi igricama npr eto nekada kada bi se neko poigrao kako se tad pokazao lcd jer sam cuo da zbog njega znai stopati igrica ....
Stopirati ne, jedino se možda na slabijima pojavljuju "duhovi", ali na sve manje novih monitora.
jedini problem je što 19 inčni lcd-ovi uglavno (osim par iznimaka) imaju jednak broj piksela (u nativnoj rezi) - dakle 1280 x 1024 - što pak znači da na 19 inčnim lcd-ima nije tak dobra slika ko na 17. a 19 inčni CRT-ovi opet imaju istu rezu ko i 17 inčni lcd-ovi... :)= Citat =:
Izvorno postao gog
ja nakon lcd-a više ne podnosim crt...
ma ovaj lcd je zakon..... sva sreca da sam kupio njega a ne nesto drugo za te pare (ati x800 npr)
ma ovo mi je bitno i zbog ociju
e da... recimo ja mogu dugo buljit u lcd, al u crt ne...
I ja. Razmazili smo se :D= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
Kad je frend doneo svoj komp da igramo u mreži i ja sam malo igrao na njegovom CRT-u i nakon sat vremena me tak glava bolila da nisam mogao gledati
...ma Dell-ov, evo sad je i "kanta na stolu (P4 3.0 GHz, 1MB rama, DVD rom, hrpa USB-ova, preverzija i to sve u crnom)...= Citat =:
Izvorno postao Brunek
Još ću završiti u zatvoru jer sve me nešto vuće da to odnesem doma...
Ajd ne baljezgaj, meni na 1280x960 slika izgleda jednako dobro kao i na bilo kojoj drugoj rezoluciji, a ne kao na lcd-ovim, tako da kada ti lcd naraste još jedan centimetar i kada ćeš moći vrtiti dotičnu rezu onda mi se javi ;D= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
znači nikad ;D
da bar ja imam 1MB rama... ;D ;D ,= Citat =:
Izvorno postao dmi
znam, znam mislis 1gb!
ja sam jucer rezoluciju prebacio na 1280x1024 da vidim kako izgleda na ovom lcd-u i, ostao na tome :) i naviknuo se vec.
e da i jos nesto kako sam ovaj topic otvorio vec da se hvalim, pa onda jos malo da se hvalim, dobio sam danas mis, microsoftov intellimouse explorer 2.0 (opticki bezicni) crni sa kozom odzgora, super je!slikica
Opa! Svaka čast! :) I monitor i miš su ti super, sad ti treba još neka bolesna tipkovnica, pa da ti sve bude crno na stolu :)!
Ja sam danas dobio nešto para, pa sam si mislio uzet ovu tipkovnicu:
http://hgspot.inet.hr/katalog/11138.JPG
Što mislite? I dal se uopće isplati kupovat bežično, dal to radi ko žičano, normalno reagira i sve??
e fali ti link..... :)
e pa ko je reko da mi i tipkovnica nije crna?! nju imam vec odavna....
evo jedna slikica mog sadasnjeg stola
one zice od zvucnika treba malo sakrit... monitor vidi se kak je uljepsan otiscima prstiju...
ja sam mislio kupit doticni monitor, ali me malo zabrinjava kut gledanja - samo 140*
ma daj glupost...
kak to izgleda u praksi?
Jel jako smeta taj kut gledanja?
LCD-ovi se moraju vrtjeti na nativnoj rezoluciji za dotični monitor (što je za 17 inča 1280x1024), jer na drugim rezolucijama slika nije dobra jer se dobiva interpolacijom.. no to sigurno već znaš, isto kao i sve o frekvencijama titranja za LCD-ove, zar ne? :evil: ;) ;D= Citat =:
Izvorno postao gog
ma koji kut gledanja? mislis ako gledas sastrane? i ako agledas sa strane opet se odlicno vidi. a osim toga nagib se da podesavat pa nevidim u cem je problem.
na ovaj mis imam zamjerku, prevelik mi je.. a i tezak, zbog baterija
Sta je sa mrtvim pixelima?
Cuo sam da postoje 3 vrste garancije (sto se tice mrtvih pixela),
Ovako nekako:
1. Ne tolerira niti jedan mrtvi pixel - 100% clean
2. Tolerira do 5 ili 10, nisam siguran
3. Tolerira do 20
E sad u koju skupinu spada doticni Xerox???
ja nemam ni jedan :)
mrtvi pixel naravno...
samsung tolerira 3 krepana piksela koliko znam u premium klasi, u ostalim do 5 mrtva piksela, odnosno podpiksela... svaki proizvođač ima svoje granice tolerancije, a mislim da rijetko koji (ako uopće) ne tolerira baš ni jedan mrtav piksel... isto je bitno i kako su raspoređeni mrtvi pikseli, recimo dal su na hrpi, u liniji ili su razbacani i sl...
tak je moj frend ima tocno na sredini ekrana mrtvi pixel pa mu ponekad smeta,tj nesmeta toliko vec zivcira pa sam se ja bojao al na srecu nemam nijedan
e tak sam i ja imao na prošlom monitoru...ali znate kaj se meni onda desilo?Dobio sam cijeli red mrtvihg pixela preko ekrana-sva sreća da sam imao garanciju...= Citat =:
Ima sigurno, mislim da LG ili netko drugi ne tolerira niti jedan mrtvi piksel, ja da kupujem LCD bi tražio da ga upale da pogledam prije nego kaj pljunem lovu za robu s greškom...= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
pa naravno, ali to nažalost nije garancija da piksel neće 'umrijeti' dok monitor dođe do doma ili s vremenom...
Philips ti ima seriju professional koja ne tolelira niti jedan mrtvi piksel. A niti cijena im nije previsoka.
DMI šta se radi u službi za korisnike u T-mobile-u?
@offtopic, killa, jesi prodal stari monitor?
...što se tiće mrtvih piksela s vremenom i oni se pojave...= Citat =:
Izvorno postao Trayche
Dobro je dok se ne pojave u tzv. grozdu onda je koma (mada današnji proizvođači zbog svoje reputacije iste monitore mjenjaju za nove)...
Trayche isto što i ti - radi se za novce...
na prijasnjim lcd-ima su tranzistori puno cesce crkavali mislim da u danasnje vrijeme ako kupis potpuno zdrav monitor male su sanse da otkaze koji tranzistor
...to stoji ali uvijek se može potkrasti greška...
gledajte ovu ljepotu,cijena 2300kn,st mislite?http://www.reviews.ru/clause/monitor/150C/image001.jpg
Nije loše, jel to wide screen ili mi se to samo čini zbog kuta iz kojeg je gledano? KOliko inča?
15incha,ali je ok,kao da ima 17,lijep je dizjn...
ma jest da je ok al ja kad vidim philips marku odmah okrenem glavu
jednostavno loša iskustva iz prošlosti su ostavila traga;D
meni se jako sviđa samsung 193P 19"
još da malo cijena opadne i bit će moj:)
e taj ti je ko moj samo 19 inčni... no brijem da ti je bolje uzeti onda isti ko moj (17 inča) jer oba imaju jednak broj piksela (1280 x 1024) a kad se to rastegne na 19 inča..ne moram ti govoriti... no svakako se prije kupnje uvjeri sam u sliku...= Citat =:
Izvorno postao damgol
Inače ovaj moj 173P je prejeben, što si i sam vidio...
EDIT:
evo usporedi si specs... primjeti da je piksel kao takav veći na 193P...
http://reviews-zdnet.com.com/Samsung...-30823783.html
http://fineliving.com.com/Samsung_Sy...-30630207.html
ah samo sam te čekao;)
ma znam ja sve to al 19" je 19"
za par mjeseci će se sve to popraviti
al velim ti kaj će ti 19'' ak ti je slika kockastija? bolje manji ali s kvalitetnijom slikom... dao sam ti gore specs (viš kak sam dobar ;) ) pa pogledaj dot pitch za oba i vidjet ćeš da je piksel veći na 19''... to mora tak biti da bi istu rezu rastegli na dva inča više dijagonale... što znači da se gubi na oštrini... no naravno sve to treba provjeriti i svojim očima, ja ne mogu isto ništa tvrditi dok ne vidim, ovak je u teoriji, zato ti u dućanu svakako zatraži da ih malo usporediš i koji te onda bude zadovoljavao njega uzmi...
...e i ja bi do neki dan stavio ruku u vatru za 17" ali otkad koristim u cijenjenoj tvrtci 19" sad bi se dobrano zamislio...
ma sve je to lijepo, ali razmisli za šta ti koristiš taj 19 inčni... uglavnom, nije baš za igranje i gledanje DVD-ova, ha? :)
Zato velim treba oba usporedit jednog uz drugog i to da su oba spojena preko DVI priključka na grafičku, pa se tek onda može donjeti nekakav relevantan sud...
Ma najbolje je uzeti 21'' rezolucije 1600 x 1200 kad takvi kroz koju godinu budu financijski prihvatljivi... ;)
ja sam nedavno imao prilike sjedit za jednim 19'' samsungom. mi smo opsjednuti velicinom i volimo veliko, ali nebi ja mjenjo svoj 17'' za nis. a kvaliteta slike se primjeti da nije na razini 17'', barem mog.
Ovisi kod kojeg 19" monitora. Jel večina 19" LCD-a ima istu rezoluciju kao na 17" dakle 1280x1024 što je pre malo za tako veliki monitor i zato je slika malo lošija. Ali ako se kupi malo kvalitetniji 19" recimo Sony ima pra modela kojima je rezolucije 1600x1200 ili tak nešto onda je to prava stvar
Pa nije to baš tako mala reza za 19"...
a uvijek smo bili veliki izbirljivci...
zato sve ovo stoji sa rezom,ali pričekat ću još malo da se
i ona poveća a cijena smanji i to je dobitna kombinacija:)
****** mater i philipsu,sad sam skuzio da imam 2 mrtva pixela,***** mu mater,dobro sto imam garanciju,moram ga zamjenit,eh trebo sam kupit lg...;)
...evo mene opet - sve je stvar percepcije - niste li svi kad ste sjeli za LCD imali dojam da je isti udubljen u sredini???
Sada ni ne primječujete to...
S druge strane na kojoj udaljenosti ste od istoga jer nije svejedno morate li ga brisati zato jer svako malo strugnete nosom po njemu ili vam je na pristojnih metar udaljenosti...
(još kad se sjetim da sam do nedavno zbog grafičke korao Unreal vrtiti na manjoj rezi sve mi se složi)
Da se priključim ;D
Jućer uzeo Samsung 710 N - 17", 12ms response, VGA ulaz ( ovo me jako mući, ali nekih kompromisa mora biti ) - cijena 3.000 Kn
Rezultat - nisam 100% zadovoljan.
Mind you - nije monitor loš. Problem je da sam donedavno radio na iiyama 19" Vision Master pro 451. Hjebiga - prema iiyami, boje su bledunjave. Gamu i brightness podesiti optimalno podesiti je Olimpijska disciplina.
Na kraju priće - žao mi je kaj mi je iiyama krepala, ali all good things come to an end ....
e ovo mi je prvi glas! pa ja tak nešto nikad nisam primjetio kod LCD-ova... niti najmanji dojam... to je možda do tvojih naočala? :)= Citat =:
Izvorno postao dmi
uglavnom, meni je nakon LCD-a strava gledat u CRT-ove, pa i one kvalitetne i velike... no to nema smisla nekom tumačit dok i sam ne proba radit na LCD-u kroz neko vrijeme, pa se onda vrati na CRT... naravno, pod uvjetom da se radi o kvalitetnom LCD-u sa DVI priključkom...
@Paske: nije kod tebe stvar toliko u bojama nego u VGA priključku. Ljudi, NE KUPUJTE LCD-ove BEZ DVI PRIKLJUČKA! Ako ste u mogućnosti probajte jedan te isti monitor koji ima i VGA i DVI priključak priključiti na grafulju putem oba, prvo prek jednog, pa prek drugog, pa ćete i sami vidjeti razliku.
Naravno velik utjecaj ima i LCD matrica, prije kupnje bi dobro bilo nabaviti VIDI (ne znam koji broj) gdje su stvarno fino obradili sve LCD monitore (a od onda ih se nije puno novih pojavilo)...
ma dajte nemorate uvjek imat sve najbolje ja sam zadovoljan i sa vga prikljuckom.
a ovo za udubljenje u sredini - ja sam prije imao crt prastari zaobljeni pa mije slika bila onako zaobljena lagano na krajevima, tako da kad sam sjeo prvi put za lcd imao sam osjecaj da je slika zaobljena prema van nekako, odn kako kaze dmi, udubljenu prema sredini... al to je opticka varka
ja nikad nisam imao taj osjećaj...
mozda zato jer si prije imao flat crt
no comment......= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
samo sam te čekao... ;D= Citat =:
Izvorno postao damgol
@WB - do sada tko god je prešao sa CRT-a na LCD mi se u početku bunio na slične stvari ali su se brzi privikli...
@Paske - iiyama je zakon za LCD-e (makar meni) tako da se zbilja ne čudim tvojim opaskama...
Problem je i tome kaj sam ja koristio CRT iiyamu ;D
Svi LCD-i koje sam do sada vidio su golu ku*ac prema njoj. Samo jbiga .... ja zapeo za LCD i točka :rolleyes: . Budget cca 3.000 Kn NIJE dovoljno za LCD ( barem ne za klasu na koju me iiyama CRT razmazila :thumbup: )
All in all - nije 170N Samsung loš - samo nije savršen ;D
@dmi - vjerojatno zato kaj su ljudi prije navikli na zaobljen CRT, jer koliko god se radilo o 'flat' CRT-u, ipak je LCD ravniji.... ja sam već gotovo 6 godina na LCD-u, s tim da se prije radilo o laptopu, tak da je vjetrojatno to razlog da nisam imao tvoje iskustvo... nego kako se tebi sad čine CRT-ovi, nakon što si se naviko na LCD? meni su mutni i zaobljeni do bola (makar se radilo o 'ravnim' CRT-ovima)...
@Paske... da, ogromne su razlike, zaista divovske između pojedinih LCD-ova i to istog proizvođača.. ponajviše ovisno o matrici.. u te razlike se i sam možeš uvjeriti u nekom malo boljem dućanu koji ima bar 6,7 LCD-ova jedan pored drugog na polici i da vrte istu sliku... vrhunski LCD možeš očekivati tek iznad 4000, 4500 kn u 17'' klasi, ali ni to nije pravilo... :/
je istina je whiteboy u to se svaki put uvjerim kad dođem u hg spot
a tamo sam stvarno često;D,da su razlike stvarno velike u slici a u
cijeni uopće nisu....
lcd samsung 913N
19" lcd sa brzinom odziva od 8 ms
mislim da će to biti moj novi monitor.....;D
...tek sad vidjeh...= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
Stvar je u tome da se sad to više ne da uspoređivati - je LCD je bolje definiran u bojama ali je u neku ruku svjetliji (jedva čekam ove nove matrice iz Samsunga pa da vidim što će napraviti s tim)...
Stvar je u tome da su pikseli oštriji na LCD-u i nema one zamučenosti kao na CRT-u (pogledajte malo smajliće i sve vam je jasno)...
U biti LCD je napredak - moje prethodne tvrdnje o kvaliteti LCD-a i CRT-a su se odnosile na starije modele kad je LCD te bio u usponu a CRT u naponu snage ali stvari idu dalje (znate li nekoga tko još ima crno-bijeli TV?? ;))...
pa ima whiteboy tek je nedavno kupio lcd i tv card
već je pomislio da je daltonista......;D
ja imam microsoftovu bežičnu i radi super u tipkovnici ne možeš osjetiti razliku ali u mišu malo i možeš ako je lošiji
kakve to veze ima sa LCD monitorima, o čemu je ova tema?
lol,bas su biseri
Za one koji hvale iijame u merkuru prodaju lcd, e-yama 17jn1-sa za 1899 kn.
IIyama i e-yama nisu isto. E-yama je jeftina i vrlo loša kopija IIyame. Imao sam prilike raditi na njemu i to je bilo katastrofa= Citat =:
Izvorno postao brzi