Simpa uskoro uvodi novu tarifu. Reklamna kampanja je već započela, a na nekim prodajnim mjestima (konkretno -Hrvatska pošta) se mogu kupiti simpa start paketi za 5 kn. Detalje oko tarife još drže u tajnosti. Ako netko zna nešto više neka napiše
Printable View
Simpa uskoro uvodi novu tarifu. Reklamna kampanja je već započela, a na nekim prodajnim mjestima (konkretno -Hrvatska pošta) se mogu kupiti simpa start paketi za 5 kn. Detalje oko tarife još drže u tajnosti. Ako netko zna nešto više neka napiše
Nije li malo blesavo da se vec pojavilo u prodaji a nema nikakvih informacija na web stanicama!?!?
Hrvatski telekom predstavio je redizajniranu te nanovo organiziranu Simpu, svoj popularni prepaid brend. Naglasak novi Simpe je na povoljnijim pozivima, SMS-ovima te podatkovnom prometu što više kuna nadoplatite. Na web stranici te prezentaciji Hrvatskog telekoma spomenuo te kako velik broj mobilnih korisnika koristi više od jedne SIM kartice, čime možemo pretpostaviti da Simpu vide u velikoj mjeru kao sekundarnu odnosno backup opciju dijela korisnika:
U osnovnoj ponudi poziv plaćate 0,95, SMS 0,40, a MB 2,00 kuna;
Uz nadoplatu od 25 kuna plaćate poziv 0,85, SMS 0,35, a MB 1,5 kuna;
Uz nadoplatu od 50 kuna plaćate poziv 0,65, SMS 0,30, a MB 1,00 kuna;
Uz nadoplatu od 100 kuna plaćate poziv 0,45, SMS 0,25, a MB 0,5 kuna;
Uz nadoplatu od 200 kuna plaćate poziv 0,35, SMS 0,20, a MB 0,05 kuna.
Izvor:http://www.netokracija.com/simpa-cij...gn=SocialMedia
Evo i službeno.
veliki minus je nemogucnost aktiviranja opcija, npr. web'n'walk
Uvjeti korištenja Simpa usluge:
8. Simpa usluga ne podržava glasovne i podatkovne opcije kao ni ti&ja brojeve, te će se prilikom prelaska na novu tarifu postojeće opcije automatski deaktivirati.
Iako mi je ova nova tarifa imala potencijala, kad sam procitao ovo-razocaranje. Ostajem na maratonu.
edit: Krokan je bio brzi
I jos ovo je bitno:
Na sve pozive primjenjuje se naknada za uspostavu poziva 0,29 kn.
A zar si i očekivao drugo? I naravno, obračunska jedinica je 60 sekundi. :angry:
Ne zaboravimo i tarifno brojilo 07-19h i 19-07h kod poziva prema van. Totalno retro! :D
Naravno.
Nije, već je 10 kB.
Detaljno o obračunskim jedinicama:
U Tarifnom modelu Simpa obračunska jedinica za naplatu nacionalnih i međunarodnih poziva u Republici Hrvatskoj je 60 sekundi, dok je roamingu u odlaznim pozivima 60 sekundi, a u dolaznim pozivima 15 sekundi. Obračunska jedinica za prijenos podataka u Republici Hrvatskoj je 10 kB, dok je u roamingu 100 kB.
Zanimljivo. A u pdf cijenama se spominje samo 100kB. Ctrl + Fne nalazi "10 kB" pojam...
Gdje si to našao? U cjeniku piše da je 100 kB. :dunno:
Ako je 100 kb onda se vidi da gazduju isti šefovi kao i u bonbonu. (fuj ih bilo):angry:
Često se spojim na net samo za update prognoze ili radi synca mailova. I svako to spajanje me "košta" 100kb, iako realno gledajući potrošim manje.
Netko će reći da cjepidlačim, ali ako se spojim primjerice 10x dnevno i oni mi doslovno ukradu svaki puta samo 50kb, kroz dogledno vrijeme se nakupi. Nisu velike cifre, ali jednostavno me kopka kada mi naočigled vade lipe iz džepa a za ništa.
Opcija bi bila veći data paket, i mob online 24/7, međutim od tih 24 sata dnevno je možda 1 sat na 3G, ostalo edge. Tako da bih po tome morao imati još jedan uređaj za razgovor.
Dakle, u uvjetima korištenja.
Očito je jedno od tog dvoje krivo. Pričekajmo, vjerojatno će brzo biti ispravljeno.
Tu je dobro samo to što će se (nova) SIM kartica 'dobiti' za 5kn, drugo je sve neprivlačno!
Da, ali ta kartica vrijedi samo 10 dana bez nadoplate (prije je bilo 90 dana, ako se ne varam).
ništa novo i ništa privlačno.Poziv i dalje skup,a tek data promet.Bolje uzeti tomato 0,45 kn +plus uspostava poziva,sa 50 kn vrijedi 3 mj.Ako imaš na računu više od 90 kn još je punno povoljnije.
Data niti na pretplatu nigdje nije povoljna a pogotovo na bonove.Radije nađem free wi-fi u nekom centru pa si naskidam spotova,filmića,glazbe,igrica...
Moja prva SIM kartica u simpi prije 10-ak godina koštala 200 kn - jel se sjećate tih vremena? Isto je bila narandžasta! :D
A mobitel siemnes c28 (bolji model c25-ice) :D
Ono što nije pohvalno su cijene razgovora i internet prometa - to se nije drastično pormijenilo - blizu je onoga od prije 10 godina!
Otkrili su toplu vodu, i to preskupu...
Simpa štima svima 50kn mjesečno: 100 minuta i 50 sms platit ćete 80kn + podatkovni promet.
Tele2 smart 60kn mjesečno: 100 minuta, 50 sms i 1gb prometa (meni najbitnije) platit ćete 60kn...
Pametnom dosta.
Ja mislim da sam platio 200kn - to je bio broj sa 7 znamenaka...a sjećam se da sam ju isprobavao pa se zovem a ono neće...da bi vidio da u drugom redu ima još jedna (7.) znamenka koju nisam vidio... hehe :D
Meni je moja bila otkazala, pa sam nosio u t-centar zamijeniti - i dobio onu jako bolju što može 200 kontakata mislim - ona stara je mogla nešto manje... :D
Moja je bila 298 :) A Vip.me sam tada platio 305 kuna...jao!
Ups. vidim da je vec netko napisao cijene...
Ma nije toliko OT, čak, light motiv ove Simpe i jest retrospektiva ;)
A uz boju narandžastu idu onda i cijene od prije zar ne - nema šta, pravu su retrospektivu napravili... :D
Još samo fali da ponude nokije 3310 u paketu sa Štima svima nova (stara) simpa! :D
Ova tarifa je samo da se zadrže postojeći korisnici bonova!
...nikako ne "štima", već je zaključeno gore... cijene poziva su katastrofa, moraš "nadoplatit" s određenim iznosom da bi određena tarfila radila...pa bolje ću onda kupit bon od 100kn i uključit si u tomatu tarifu "sve po 6 lipa"...
Meni su najgore u toj tarifi cijene surfanja i nemogućnost aktiviranja podatkovnih paketa. Jedina prednost tarife su najjeftiniji start paketi na tržištu, što je dobro ako ti treba broj za prijenos.
da ja sam skoro nasjeo na njihovu foru.... milijun minuta.... ali kad se malo bolje procita tih milijun minuta nema jedna osoba nego svi korisnici simpe... i trose svi zajedno.... tako da im i nije bas neka fora..... mislim da ce te minute trajati mjesec mozda dva i to je to.... jer koda je problem potrositi 1 000 000 minuta ako ce 100 000 korisnika to aktivirati...
Dobro nece bas 100.000 korisnika dobiti u mjesec-dva (bonbon-u je trebalo godinu dana :)) ali sigurno ce se brzo potrositi iako su ogranicili na 30 min. dnevno po kartici.
Vec zamisljam likove koji ce kupiti 3-4 kartice da mogu pricati sat-dva dnevno i naravno kad istekne ponuda baciti te kartice! :D
Ne znam ovo mi je malo čudno, pratim broj preostalih minuta na glavnoj stranici i to se malo smanjuje, malo povećava, sigurno neka namještaljka
I još jedna nelogičnost koju sam primijetio. Paket bi se trebao deaktivirati u pola noći, a novi aktivirati u 7 ujutro, međutim ja sam vidio da se brojač smanjuje usred noći. I nekako sporo se to smanjuje. Ne mogu vjerovati da je u jedan dan potrošeno samo 500 min, očekivao sam da će biti puno više.
Pitanje da je da li na TVu reklamiraju tih 1.000.000 min. (ne pratim bas TV :)), ako ne onda malo tko zna za tu akciju. Drugo, koliko je stara ta tarifa (2 tjedna?) sto znaci da i nema bas puno korisnika, ali opet da samo cca. 16 korisnika dnevno koristi tu opciju ili manje od 30 min. pricaju je stvarno cudno?!?!
Promocija traje 2 dana. I meni je upala u oko sporost smanjenja brojača i zaključio sam da je razlog tome (osim očitog, da možda brojač nije točan) to što je uvjet za sudjelovanje da si registrirani korisnik, a malo je korisnika registrirano. Trebat će neko vrijeme da se provedu registracije onih koji se registriraju samo zbog ove promocije, ali kad se provedu, očekujem da će brojač ubrzano početi padati.
ovo 0,06kn je ako si ikada racunao po minuti i mjesecna naknada od 90kn + uspostava svakog poziva i obracunska 1min pa ti vidi da to niije nikako isplatljivo zasad imao sve ali bas sve mreze i zasad na BONBONU AMEN!
ovo vezano za "štima /ne štima/ gledan reklamu ali na t-mob strani kao i obično detalja nema u potanjkosti objasnjeno 0bodova zato sam odlučio posjetiti HR forume di je objasnjeno da je ta akcija promotiivna (znaci ugasiti ce se ubrzo) a i cini mi se da ima jako puno negodovanja
Sve je detaljno objašnjeno na službenoj stranici.
Ugasit će se kad se iskoristi svih milijun zajedničkih minuta. Trenutno stanje se može vidjeti na www.simpa.hr.
hahahahaah... trebate sada viditi kako padaju minute..... svrti se unazad po sekundi jedna minuta..... strava
trenutno stanje 832000 ali kad refresas zna se povecat za kojih 50 000..... sprdacina
456900 novo stanje..... znaci dobro sam prognoziro u 38 postu kad sam reko da ce tih 1 000 000 minuta trajati jedno mjesec dva..... :)
@pero1985
Pa proslo je tek 15 dana kako su dali te minute a vec je palo ispod pola!
Nece to ni mjesec dana izdrzati! :D
kad bude za 50kn,200 min,2gb,frends broj,bez naknade za uspostavu...do tada je sve preskupo...
http://mob.hr/simpa-za-prijenos-broj...meta-mjesecno/= Citat =:
Simpa za prijenos broja nudi 1000 SMS poruka i 1 GB prometa mjesečno
T-Mobile od danas nudi nove pogodnosti za nove Simpa korisnike. Ako od danas pa do 31.03.2012. godine svoj broj prenesete u T-Mobile mrežu i postanete Simpa korisnik dobit ćete 1000 besplatnih SMS poruka prema svim mrežama i 1 GB podatkovnog prometa svaki mjesec tijekom godine dana. Naravno, da biste ostvarili ove pogodnosti račun svaki mjesec morate nadoplatiti bonom ne manjim od 50 kuna. Nadoplaćeni iznos moguće je potrošiti na pozive i druge usluge. Uz ovu akciju Simpa nudi i uređaj Sony Ericsson X8 po promotivnoj cijeni od 798 kuna.
Također, svi korisnici koji od danas do 31.0.1.2012 godine u T-centrima kupe bon od 50 kuna ili veći ostvaruju pravo na besplatne noćne razgovore 19-07 sati unutar T-mobile mreže sljedeća tri mejseca.
Više informacija na www.t-mobile.hr i www.simpa.hr
Dosta dobra akcija. Godinu dana ste praktički mirni s porukama i netom i bon samo za pozive koristite.
Nešto dobro ipak za Božić :D
Evo od danas, uvedena Opcije Internet i za Simpa tarifu http://www.simpa.hr/opcije.asp
Nove tarife na simpi:
http://www.t-mobile.hr/1/10-10-10-00-00.asp
Pa ovo je solidan odgovor na brutalku i revoluciju...ali kolika je cijena poziva i uspostave?
Promjena za pohvaliti!
Bas i nije nesto za pohvaliti...da su stavili za 50 kuna 1000 minuta razgovora, 1000 sms i 1GB prometa to bi bilo za pohvaliti.
E onda brutalna nebi vise bila brutalna...nego kako to da na bonbonu jos nisu izbacili neku bolesnu tarifu!?