http://www.tele2.hr/mobilni_internet...pretplata.html
Najbrži mobilni internet
20 GB za samo 100 kn
Bez smanjivanja brzine prijenosa podataka!
Printable View
http://www.tele2.hr/mobilni_internet...pretplata.html
Najbrži mobilni internet
20 GB za samo 100 kn
Bez smanjivanja brzine prijenosa podataka!
Ovo je već sad i više nego dobro i pošteno... očekujemo i od drugih mreža da se svi za tu cijenu postave negdje tako!
Ne bih se složio. Ostali operateri su i dalje povoljniji od tele2. Primjer: T-Mobile ima 20 GB za 200 kn, a tele2 za 180 kn. S time da T-Mobile ne naplaćuje prekoračenje, a tele2 naplaćuje, i to preskupo (100 kn/GB). Da ne spominjem Vip i njegovu Noćnu opciju, s kojom možeš skinuti stotine gigabajta mjesečno za manje od 200 kn. Tu je onda i pokrivenost signalom, gdje tele2 zaostaje, itd.
Mephisto kao da sam ja pisao potpis :)
Ovdje govorimo o 20 gb za 100 kn,bez usporavanja i po danu i po noći što je sasvim pristojno za jedan moderni smartfon.Pokrivenost je sigurno manja nego kod Vip i Ht.Ja sad recimo imam u vipu model 100,koja uključuje 70 min prema svima i samo 512mb,te nešto sms i mms.
Je, ako uzmeš na 24 mj. Ali iduće godine se očekuju velike promjene na području mobilnog interneta s obzirom da i Vip i T-Mobile uvode LTE. Tele2 to jako dobro zna i svjestan je da to neće moći pratiti, zato je i stavio ovakve popuste za ugovorno vezanje, kako korisnici ne bi prešli konkurenciji. Zato ova opcija od 24 mj. nikako ne dolazi u obzir, ovih 140 kn za 12 mj. još nekako.
Je za smartphone budem stick štekal u mobitel? taj se još nije rodio hahaha
a ako stavim samo data sim u taj mob bojim se da ne bum mogao zvati eee ccccc
a trude se jadni, ali su slabi eto
ovo je internet koji se koristi na laptopima/kompjuterima...a ne smartphonovima...
20 GB za 100kn/mj na 2 godine = NE! Preskupo, predug period ugovora za ništa posebno!
FLAT za 100kn/mj na 2 godine =DA! Tu bi već bilo nešto posebno...
A jbga to nemaš ni na adsl-u hehe
mislim za 100kn ne pretjerivati sad :)
Da je baba muško, zvala bi se Duško.
Malo smo se razmazili :) Tarifa je čisto ok za nekoga kome treba backup internet za po doma, vikendici, kod ljubavnice... 20GB je taman ako ne mislite torrentovati, jedino je 3G signal pod upitnikom makar i to se može lako provjeriti.
pa ja koristim od t-mobilea carnet opciju, 100kn 20gb, poslje 20gb sporija brzina i promet se ne naplacuje poslje 20gb.
Po meni nema nista jeftinije i bolje...
I da, brzina skidanje torrenata je od 250 - 350kb/s cisto informacijski :)
Sent from my MB860 using Tapatalk
Vau, ništa jeftinije i bolje? a što sada da ja sa aktiviranom vip noćnom kažem na ovo? da tih 20GB skinem ili i streamam maltene tokom jedne noći od ponoći do 8 ujutro kada se pali noćna, da trebam i to mjesečno za 49kn, a? jel jeftinije i bolje?
Ma dok god RS daje full speed bez čekanja nema tog torrenta koji mi treba, vrti mi se oko 800Kb/s, naravno prije i više ali su mi skinuli brzinu, stara priča, ali sada bar ima prometa, ne mogu imati sve :)
[QUOTE=Mephisto;998742]Je, ako uzmeš na 24 mj. Ali iduće godine se očekuju velike promjene na području mobilnog interneta s obzirom da i Vip i T-Mobile uvode LTE. Tele2 to jako dobro zna i svjestan je da to neće moći pratiti, zato je i stavio ovakve popuste za ugovorno vezanje, kako korisnici ne bi prešli konkurenciji. [QUOTE]
kakav lol
u cjenovnu politiku i komentiranje ponude neću ulaziti, ali čisto informativno, Tele2 je u suradnji s Telenorom pustio u rad prvu LTE mrežu u svijetu...a LTEa u Hrvatskoj neće biti još barem 3 godine, zbog svima nam znanih tehničkih zahtjeva koji ukljčuju dogovore sa susjednim državama, a to što VIP postavi jednu baznu stanicu u svoju centralu pa onda od toga radi PR, to je već smiješno..
@HSDPA
Slazem se sa tobom, ja bih samo dodao i kad puste tu novu LTE tehnologiju onda ce biti mozda brza ali tko ti kaze da ces dobiti 20Gb ili vise za 100kn. Siguno ce na pocetku derati sa cijenama ili ce uvesti prodijelu kao kod ADSLa za brzinu recimo do 4Mb/s ** kn, do 8Mb/s ** kn,...
Prvu LTE mrežu je pokrenuo japanski DoCoMo ali i da je švedski Tele, kakve on veze ima sa našim domaćim koji još nije najavio niti obavio ikakva testiranja za razliku od Vipa?
i tih 20GB skinem za jednu noć na vipu to sam već nekoliko puta naveo ne da mi se ponavljati ko papagaj, dakle nula bodova, najgori su što se tiče neta, uvijek bili
Već sada ima dovoljno slobodnih frekvencija za LTE, a do 31.12.2012. moraju biti oslobođene sve frekvencije namijenjene za LTE u Europi (bivši televizijski kanali 61-69).
Ima dobar članak o tome na HRT webu:
http://www.hrt.hr/fileadmin/video/DI...DVB_T_ver2.pdf
Dobar je clanak ali ja bas nisam u tekstu nasao optimizam da ce sve biti rijeseno do kraja 2012. pogotovo se negativne konotacije vezne uz Talijane! :(
Inace za one koji misle da ce vec 1.1.2012. dobiti LTE od t-mobile ili VIP neka malo bolje procitaju ovaj citat:
Hrvatski Telekom i Vipnet već duže vrijeme probno rade ispitivanja
mreže s odašiljačima LTE tehnologije (4G). Za sada se radi samo o
testnom emitiranju, a implementacija ove najnaprednije tehnologije za
komercijalnu upotrebu se u Hrvatskoj očekuje u 2012. godini. Daljnja
dinamika širenja u Hrvatskoj koja će pratiti dostupnost uređaja za njeno
korištenje, masovnije se najavljuju za 2013. godinu.
Znaci ako bi se sada uzelo od Tele2 ovaj paket na 24 mjeseca, taman ti istice u 9.2013. sto i nije tako strasno s obzirom na ove najave. :)
nemoj njatke, ovo je ok
to kod vipa i t-mobile su takve gluposti da se čovjek pogubi u svemu tome. Isto kao nekada. Kakva noćna opcija? Pa to je ko ona reklama nekad za maxadsl "gle tip opet skida po noći" jer je tada bilo jeftinije i slobodnija linija, tako i ovi opet prodavaju te fore ranih 2000 tih, pa ne ću čekat ponoć da mi bude jeftinije isto kao struja, kao t-com jeftinije poslije 19h itd. Cijena mora biti jednaka za sva doba dana i amen.
Nemam ja ništa protiv tele 2 ali su jednostavno slabi, i po pokrivenosti dalje ne moram, oni se trude ali ništa više od toga, ne bi sada ni dali 20GB da ih ostala dvojica nisu natjerali jer nemaju oni te kapacitete,
ovo za 1.1.2012. ne očekujem LTE ali ima dovoljno spektra za početak, a jedino su problematična područja prema granici, tu bi dolazilo do eventualno interferencije sa analognim signalima okolnih država, ali ne mora nužno biti ionako moraju gasiti analogni imaju rok, a za 2013. se misli na veću dostupnost mobilnih uređaja sa LTE chipom, stickove već uvelike imaju....
a što se tiče noćne meni je super, sa prijašnjih samo 10GB mjesečno na nešto ovakvo gdje ne moram paziti koliko ću skinuti je super, flat je flat, a vip je prvi imao muda ga dati makar 8 sati dnevno, što ga tele nije pratio a? a s kojim kapacitetima će? vipova mreža do tog LTE nije uopće idealna ali mreža od tele 2 je dan danas u banani, ne mogu oni to pratiti sve više zaostaju po meni, a što je najbolje u svemu evo 2 mjeseca će od tog flata a ja nisam uočio probleme tipa pada mreže kod sebe ili slično ne daj Bože, može se desiti ne kažem sve se može pokvariti, ali da kucnem u drvo do sada nije bilo tih problema, a naskidao sam se kao nikad u životu, da mi je već dosadilo stalno nekog vraga skidati
@Mephisto
Testiranje i izgradnja mreze nije isto!
Koliko znam t-mobile testira u tri grada opremu od tri kompanije Huawei, Siemens, Ericsson. Znaci tek se trebaju odluciti ciju opremu ce koristiti pa onda ide dogovor o nabavi i izgradnja mreze,...
Ovo sa najavama o LTE sljedece godine je samo "vrsta marketinga" da se korisnici zainteresiraju i sto prije uzmu neku tarifu (kad se pojavi) od samo 200-300kn da imaju prvi taj razvikani LTE :D
Nisam ni rekao da je to isto. Ono što sam mislio je da od "nemamo ništa" pa do "nudimo komercijalno" postoji dosta koraka od kojih su Vipnet i T-Mobile već neke prošli, a Tele2 nije još ništa, stoga ne vjerujem da Tele2 može uhvatiti korak.
Uf bit će dobro ako će na LTE biti 200-300kn, jer ni na adsl-u nemaš nego valjda preko 300kn neke brzine tipa 24 ili 32 Mbs koliko već,
koncesija je najbitnija stvar u tome, to kad dobiju mogu graditi, a pošto treba manje baznih puno manje jer LTE ima veći domet moglo bi to biti brzo,
ajd da više dobijemo taj konačno pravi G pa svi skupa i u Zg i nemam pojma gdje budemo isto pokriveni, a i da oni koji ne mogu imati adsl ili su daleko od famozne centrale mogu uzeti pošteni internet
tehnološki je Tele2 zapravo ispred konkurencije http://www.youtube.com/watch?v=kf749CAr3F4 (baš zato jer ima noviju mrežu)...a pokrivenost je već druga priča, ali to je tako jer danas su ljudi "osviješteni" pa nitko ne želi antene u svom dvorištu (dok su Cronet i Vipnet gradili mrežu to nije bilo tako)...uostalom, evo ti jedan friški primjer:
http://www.dubrovacki.hr/clanak/3233...jezgre-cavtata
kompić je neki dan potpisao flat s T-mobileom za 100 kn mjesečno, catch je naravno u tome da mu nakon 500 MB smanje brzinu na pola brzine 36k modema...to mu nitko nije rekao, i morao je saznati "na teži način"...i upravo to je njihov način, uvijek nešto sakriju u svojim ponudama (VIP tu prednjači)...uvijek neke cake, ciljano nejasne reklame sam...samo da je zajebat korisnika...e pa nabijem ih..
btw, korisnik sam Tele2...i stvarno mi nije jasno gdje ti to u ZGu ili ljeti kad odeš na more osjetiš tu slabu pokrivenost ili manjak 3G signala..?
ne sporim da Tele2 ima najslabiju pokrivenost, ali od Cavtata do Umaga nema grada gdje nemaju 3G...
EDIT:
my bad, prvu 4G mrežu u Europi su izgradili Tele2 i Telia...a to spominjem zato jer u Švedskoj postoji know how i u tom smislu nema potrebe za raznoraznim testiranjima (kod Mobilkoma to ide malo sporije, pa im je u tom smislu i testiranje vjerojatno zanimljivo i korisno)...al kak oni iz toga rade PR..."wow, mi testiramo LTE"....da, oni testiraju a razvijene zemlje već više od godinu dana koriste...a prezentiraju to ko neko napredno tehničko postignuće...PR za debile...
kompić si je sam kriv jel ne cita sto potpisuje. smanjenje brzine je jasno napisano, a i raspravljalo se na veliko o tome kad je T-mobile uveo Flat tarife. Zajebalo ga je njegovo neznanje/neinformiranost, nitko ti nije duzan citati opce uvjete koristenja usluge, samo su ti ga duzni ispostavit
potpuno si u pravu...kad mi se pohvalio da će potpisat taj ugovor reko sam mu da tu sigurno postoji nekakav catch...ali naivac me nije poslušao..
ipak, sad ne govorim o tome, već o marketingu koji je kod Tele2 jasan, dok konkurencija to uvijek upakira na način da ti nije jasno o čemu se tu radi i uvijek postoji nekakav "ALI"...to me jednostavno smeta..po cijele dane slušam kosoricu i popijača koji nas uvjeravaju da živimo bolje i time vrijeđaju moju inteligenciju, slično je i s tim reklamama koje uvijek nešto skrivaju...
@ mephisto: iskreno, nemam pojma kako stvari fukncioniraju u slavoniji i banovini, živim u ZG i gravitiram prema zapadnom dijelu grada.....naravno da ne bi izabrao Tele2 da živim negdje gdje je pokrivenost loša ili je uopće nema, ali ja sam replicirao oldyu koji koliko vidim živi u Zagrebu, a tu razlike nema...zapravo ima, Tele2 mobilni internet je brži, vjerojatno zbog manje opterećenosti mreže..
Uf, uf teške riječi da je tele2 brži, pa ako te i ne ulovim sa pretplate; sa bonova gdje nemam speed limit ću te već nekako brzinski uloviti.. :)
http://www.speedtest.net/result/1509448657.png
ali nije samo u tome stvar nego je u i prometu, kojeg vip trenutno nudi puno više od tele 2 :)
Ne vjerujem da će Vipnet i T-Mobile na to pristati. Bili bi ludi da pristanu.
Ma glume tulipane otkada su došli čak su i izmislili kovanicu nacionalni roaming, majke ti otkud roaming u vlastitoj zemlji?
trebali su oni njih odhebaus po kratkom postupku, imaš mrežu radi, nemaš mrežu šetaj, kraj priče
Imam jedan upit za ove koji toliko vole internet preko mobitela. Ja sam aktivirao tarifu Top u Tomatu da vidim kako to ide s internetom. Testiram mobitel od 3 inča i mogu reći da mi otpada ruka. Imam 500 MB i u 10 dana potrošio sam 15 MB. Zar je moguće da se tako malo skida? Uostalom, možete pročitati što sam o mobilnom internetu napisao ovdje...
http://www.politika.rs/rubrike/spekt...-vesti.sr.html
Zašto trošiti 100 kuna na mobilni internet kada neograničeni promet preko kućnoga računala možete imati za istu svotu ili možda 20-30 kuna skuplje?
Javiš se na temu o mobilnom netu za laptope i računala i postaviš tako pametno pitanje?
ne ja nisam ljubitelj interneta na mobitelu ja koristim eto laptop, a zašto? pa zato što nemam mogućnost uvođenja kućnog neta a i zato što sam po potrebi mobilan, ako trebam, lakše je ponijeti laptop i stick sa sobom nego cijelu kuću,
inače hvala ti na linku ali mada sam kao učio to pismo u školi u jugi, stvarno sada ne mislim razbijati mozak sa čirilicom ako imaš takav tekst na latinici vrlo rado, samo prvo nauči razliku o netu na mobu i netu sa stickom na lapu ili računalu, nije isto, ni tarifama čak,
a vjeruj mi da mogu potrošiti tih 500MB za čas i više samo skinem jedan film :)
uživaj, pozdrav
Na vrhu možeš birati između dva pisma. Ja sam to učinio za tebe.
http://www.politika.rs/rubrike/spekt...-vesti.lt.html
Imaš pravo, pitanje nije postavljeno na pravomu mjestu, ali već sam rekao da nisam korisnik ni mobilnoga, ni interneta na prijenosnim računalima.
Prihvaćam razlog korištenja interneta na prijenosnicima, ali volio bih čuti ima li svrhe skidati filmove i gledati klipove na mobilnomu telefonu? Mislim, mali ekran, skupo naplaćivanje prometa i slično. Nemam ništa protiv skidanja e-pošta i vijesti, ali sve drugo čini mi se gubljenjem vremena i novca.
Pa zbog toga tarife za surfanje na mobitelu (znači, one koje dolaze na voice karticama) uglavnom i nude manje pakete od onih na data karticama. Nisi otkrio ništa novo.
Ovdje bi se moglo postaviti pitanje zasto daju toliko internet prometa na tarifama za mobitele, eto da se zadrzimo na Tele2 Smart tarifama, 3Gb za Smart-300kn, 4Gb za Smart-400.
Znacili ili namjerno pretjeruju, jer znaju da su kod vecine kupaca veca cifra (min./sms/Mb) biti primamljivija ili stvarno misle da ce se mobitel koristiti kao internet modem za PC?!?!?
Tj. pomalo se ukida razlika izmedju interneta za PC i interneta za mobitel. :)
Ne bih se baš složio da se razlika ukida. Naprotiv, imam dojam da je obrnuto. Prije su paketi na voice i data karticama bili slični, čak u pojedinim slučajevima je bilo jeftinije surfati na voice kartici. Sada voice ide uglavnom do 5 GB, a data imaš 10, 20 i 30 GB, ili čak (noćni) flat.
Ja imam 512mb mjesečno i to potrošim samo tako na 4,3 inčnom mobitelu.Skineš koji video u boljoj kvaliteti sa Youtubea,pokoji mp3 i ode.A tek da ukjučim wi-fi ruter
Nedavno sam postao novi korisnik bas te tarife 20GB za 100 kn, i jedino sta mogu rec da je to jedno veliko sranje.
Ne razumijem kako se moze potrositi toliko, a kamoli vise, ako ne surfas puno, i s tim da ne skidas nikakve filmove ni muziku. Racun mi je za ovaj mjesec dosao ravno 1000kn, da sam neznam kako cu ga platit.
Tele2 je jedna velika muljaza i oprostite na izrazu, ali gamad.
Ne razumijem, ti si prekoračio 20GB ili si napravio manje od 20GB, a oni su ti naplatili 1000kn?
mladi gospon,prvenstveno bi trebali iznijeti argumente vezano za vaš slučaj,znači koliko ste potrošili izvan paketa,jer u paketu imate 20GB,a potpisom ugovora dobili ste uvjete i cijene izvan paketa.ovo je potpuno neargumentirana teza.moguće je da ste vidjeli jednu nulu više,možda se ipak radi o 100kn
@Kocka123
Kad si uzeo tarifu? Naime, u onom mjesecu u kojem aktiviraš tarifu nemaš na raspolaganju svih 20 GB, već samo proporcionalno broju dana u mjesecu u kojima ti je tarifa bila aktivna.
Ne obraćam se izravno Kocki, al ovaj argument da se nisu skidali filmovi je smješan.
Ljudi nisu svjesni koliko troši npr. youtube ili sad moderne stranice pune raznih animacija flash relama i sl.
Dok sam radio u SZK za internet na dnevnoj bazi je bilo nekoliko slučajeva da ljudi debelo prekorače limit
i onda se ispostavi da je većinu pojeo youtube, a opravdanje im je pa nisam ništa skidao samo smo gledali :)
...vjerujem da je Mephisto ustvrdio problem navedenog člana :)...
odem u Slavoniju u blago brdovto Požeško gorje kad tamo nema uopće signala na mobitelu(važi za sve operatere).Uhvatim nešto vip-a a ono ikona za internet G ili E ni traga od 3g ili H.a net se vuče kao puž u proljeće.