Oprez prilikom potpisivanja ugovora s VIP-om
Otvorio sam novu temu jer smatram da će ovako imati većeg odjeka a želim ljude upozoriti na svoje iskustvo tako da znaju u što se upuštaju prilikom potpisivanja ugovora, pogotovo onih dugotrajnih (24 mjeseca) koji se sada posebno reklamiraju (sve za mene -50%)
Dakle ja sam u 8 mjesecu potpisao ugovor na 24 mjeseca, sve za mene 250. Tada je bila ponuda u kojoj je do kraja godine pretplata bila snižena za 50%. U uvjetima korištenja pisalo je da se nakon 6 mjeseci može mijenjati tarifni model. Računao sam da ću 2 mjeseca morati plaćati puni iznos pretplate a nakon toga se prebaciti, uz nadoplatu, u tarifni model 150 (koji mi i inače po potrošnji odgovara ali zbog jeftinijeg mobitela sam u startu i potpisao 250).
PROBLEM se sastoji u tome što u uvjetima korištenja piše da VIP zadržava pravo promjene istih, ali to nitko zbilja ne očekuje, zar ne?
E pa, VIP je promijenio uvjete korištenja tako da se tarifni model pod kojom sam potpisao ugovor može promijeniti tek nakon 12 mjeseci a ne nakon 6 (vrijedi za tarife Sve za mene 250, Sve za mene 400 i Sve za mene 600).
Želim upozoriti ljude da u svoje kalkulacije i razmišljanja uključe i činjenicu da se uvjeti korištenja zbilja mijenjaju. Mene će npr. ta činjenica zasad koštati 600 kuna! Tko kaže da VIP neće promijeniti pred kraj prve godine moje pretplate uvjete korištenja tako da ne mogu mijenjati tarifni paket tijekom cijelog trajanja ugovora i uzme mi 1800 kuna više nego sam planirao? Nemoguće? Vidjet ćemo...
Ono što je najgore je to da imam osjećaj da to nije niti malo slučajno nego dapače smišljeno. Spuštena je cijena na popularan telefon (HTC Desire), navukli su ljude, a nakon toga mjenjanjem uvjeta im izbili popriličnu svotu iz džepa. Kao da nije dovoljno to što su ljudi koji su se ranije vezali na dugotrajne ugovore popušili akciju -50% zauvijek.
Bravo VIP, jedva čeka da te se riješim...
Post je malo poduži, nadam se da će ga ljudi ipak pročitati i da će im biti od koristi. A malo sam se i morao izventilirati...