eto, ipak se čini da će samsung izbaciti sljedeći nexus..i to sudeći prema glasinama kroz nekoliko sljedećih dana :comp:
http://www.mobil.hr/novosti/pdasmart...ovi-nexus-3808
Printable View
eto, ipak se čini da će samsung izbaciti sljedeći nexus..i to sudeći prema glasinama kroz nekoliko sljedećih dana :comp:
http://www.mobil.hr/novosti/pdasmart...ovi-nexus-3808
http://www.redmondpie.com/google-nex...iled-pictures/
Tu ima boljih slika...
Inace, odvratan dizajn..
Dvije riječi: plastik fantastik!
Rekose da je izlazak odgodjen zbog greske u HW dizajnu
Dizajn zahtjevnim korisnicima i nije toliko bitan,ali se ipak mora malo vise potrudi za ovakav uredjaj :)
Hoće opet napraviti totalni promašaj sa nexusom? Ne znam, vidjet ćemo. No što se tiče dizajna, hoće sigurno :D
Dugo se šuškalo da će sljedeći nexus biti motorolin. Pitam se samo zašto to nisu realizirali. Neću unaprijed suditi ovom nexusu, ali po viđenom, dizajn je čisti promašaj.
Jedini plus za taj nexus moram dodjeliti opet googleu i OS-u jer su u gingerbreadu dodali podršku za videorazgovore. Ovaj nexus ima kameru za videopozive, i to je zasad plus po meni. A dalje ćemo vidjeti kako će i šta.
Možda promjene dizajn. I moje mišljenje. :) No sudeći da je kroz par dana trebao biti najavljen, čisto sumnjam da će se to dogoditi.
Dizajn uopće nije loš, no to je stvar osobnog ukusa. Prednja strana me podsjeća na Nokiu 5800xm.
Pravi naziv mu je Samsung Nexus S GT-i9020T
Super AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors
1.2GHz Hummingbird processor from Samsung
512MB of RAM
5 MP autofocus, LED flash
720p@30fps
1500mAh battery
@Gogs - ne znam kaj možeš više očekivati trenutno od high end telefona.
Možda bude i dual core :)
Dosta glomazno izgleda, mislim vjerojatno će ekran biti ogroman- ali opet...
Evo nam i službeno nexusa: http://www.engadget.com/2010/12/06/g...age-goes-live/
Ček, mob ima zakrivljen(zaobljen) display(kao prednje staklo samo, al mora cijeli biti onda)?
Nije mi jasno cemu to....
Evo nesto o tome zasto ima "S" a ne "2" u imenu.. Link
Evo i 1. previewa
Mrzit ću ovaj mob iz principa samo zato jer su izbacili LED-icu za notifikacije. Pa ne možeš to raditi pobogu :) Nedostatak SD kartice bi i pregrmio, ali LEDicu nikad!
Hoće li raditi GSM telefon kupljen u UK? Trebao bi valjda samo adapter za strujnu utičnicu
@easysurfer.zg - radit će
Nemam namjeru hejtat ni flejmat, ali mislim da nije slučajno što se Google odlučio za Samsung, a ne HTC. Nexus One je bio relativno neuspješan model, ne kažem da je to zbog HTC-a, koji je inače odličan proizvođač, već vjerojatno zbog šireg spektra mogućnosti koje nudi Samsung kao puno veća kompanija. O Motoroli ne bih previše trošio riječi.
Jucer procitao da ce Nexus S za sva trzista dolaziti sa super LCD ekranom koji je naravno slabiji od AMOLEDa...
Super AMOLED ce imati iskljucivo telefoni za isporuku na US & UK trziste... Samsungovo objasnjenje je da u "nestasici" super amoled ekrana cuvaju vece kolicine za nadolazece modele...
motorola danas ima masu uspješnih androida, čak i više od samsunga ili htc-a. Mislim da bi se ipak trebala uključiti u priču, jer ono što je bilo sa motorolom prije i sada, nije uopće za uspoređivati. Milestone, Milestone 2, Droid X, flipside od jeftinijih, charm, xt720 sa zvjerskom kamerom i xenonom, droid pro sa fantastičnom qwerty tipkovnicom... Jedini problem je u tome što smo svi malo ograničeni na ovom balkanu pa ne vidimo dalje od nosa. Preko ameri imaju zvjerke. To što kod nas na tržištu ima 2 motorole i 20 HTC-a i 40 samsunga ne znači da su najbolji i da im nema konkurencije. Kao što sam rekao, motorola je trebala odraditi Nexus 2. Google usko surađuje sa motorolom, a odraditi će jednom i taj nexus.
Slažem se, HTC nije baš odradio najbolji posao sa prvim nexusom, pa mi nije ni čudno što nexus 2 nije od htc-a. Neću suditi samsungu i nexusu 2, ne mogu reći da mi se ne sviđa, čak mislim da su odradili odličan posao. no sve će vrijeme pokazati. Curve ekran mi je prva stvar koja me oduševljava na ovom uređaju i vidim smisao istog. pogotovo kad se bude koristio u landscape mode-u.
tvoja ljubav je totalno nevažna, nego ako misliš uspoređivati magarca sa konjima i obrnuto, onda ti je prvo da objektivno sagledaš. I ja volim motorole, pa mi je htc desire draži od milestonea. Ljubav i preferencija ovdje uopće nemaju mjesta.
ovo nije offtopic, da smo si jasni. Ovo je šira rasprava koja se vrti oko nexusa i njegovog nastajanja.
Kakvi magarci i kakvi konji?
Ovdje se raspravlja o smartphone mobitelima.
Sve 5, i HTC i Motorola i Samsung imaju hrpu dobrih mobitela, ali ja nisam procitao da je neki Motorolin mobitle bio na vise foruma proglasen najboljim mobitelom 2010. godine...
OT: Da nebi pomislili da je ovo samo offtopic..
Evo i prvog reviewa mobitela Link
To što je mobitel proglašen najboljim u nekoj godini ne mora ništa značit. Ponajmanje kad ga neki forum proglasi koji vrvi "fan boysima".
Techradar review
Techradar usporedba Nexus S vs Desire HD vs iPhone 4 vs Galaxy S
Jel ima gdje kod nas u prodaji ovaj mobitel???
Ako ne, kad bi trebo bit dostupan?
Neznam kako vama, al meni je ovaj mobitel odlican
Jedino da jos rijese HD snimanje i to je to.....
Sve mi je odlicno, jedva sam cekao avakav 4" ekran a mobitel i nije velik naspram HD2 i Disere HD-a.
ipak su podjednaki, ali sto se tice tezine mobitela, tu ima dobre razlike...
Ima li kakvih informacije da ce doci u tmobile???
Jel ima kakvih novih informacija o izlasku u EUROPUI?????
Evo novih informacija. Krajem 2.mjeseca dolazi u Vip! :) http://www.vipnet.hr/nexus
eto nas u ožujku a još nije došao u VIP.....ima li netko slučajno kakav "inside" info kada bi se mogao pojaviti? ja sam opasno zagrijan za kupnju jednog....;D
i jel netko nabavio nexus s???
u vipu je 4,5k kn samo uređaj bez produljenja ugovora..
Evo da se pohvalim, ja sam uzeo Nexus S iz Vipa ali tek sutra mi dolazi...Mjenjam Galaxy S i jos nesto novaca za njega...
aj nabaci neki review ;)
e da i jel ekran super amoled ili slcd
Ekran je SCLCD...
Iskreno, znao sam da nije neka razlika izmedju SGS-a i Nexusa ali htio sam isprobati.
Po meni je velika razlika samo u Androidu, jer kao i obicno Samsung uvijek "zaprlja" svojim aplikacijama, widgetima itd a na Nexusu je kao i na njegovom prethodniku "cisti Android".
Ovakav, sa 2.3.3 radi kao SGS sa Darkyem 9.5, bar kad sam ga ja imao.Ali mislim da ni SGS nebi puno losije radio sa ovim Androidom.
Najvece razocarenje mi je zvucnik.Nije mi bio dobar na SGS ali nije ni ovdje bolji, cak mi se cini losijim,tisim.
Browser je odlican sam po sebi ali kad npr idem na 24sata i upalim neki flash sadrzaj, cijeli mob se ekstremno uspori, toliko da je i najosnovnije surfanje usporeno.
Kad je ugasen flash sve leti.
Uglavnom, nemam ga niti punih 12 sati, vidjeti cemo.
Definitivna preporuka za one koji misle kupiti Nexus S, odlican uredjaj ali ako ste imali SGS, prelazak se nikako ne isplati ako je razlika veca od 500kn...
na zvučnik misliš ovaj vanjski ili zvučnik slušalice?
a usporedba sa desireom hd? molim samo iskustva na osobnoj bazi jer sam na vagi dal da se mijenjam... :)
@TomZG - na vagi da mijenjaš DHD za Nexus 2? Odgovor na to je instantni ne, po meni jedina prednost koju vidim je to što Nexus ima Gingerbread, ali ne znam ni kolika je to prednost budući da će ga DHD uskoro dobit :)
Jedno malo pitanje za vlasnike Nexus S, a koji su prije njega koristili neki mobitel s LED notifikacijama:
- koliko vam fali nedostatak LED-ice za notifikacije? Iskreno.
baš gledam specifikacije , ima isti hardwer od galaxy s ( a to je i potvrđeno ) a nema fm radio i ima slabije video snimnje ( manju rezu ) ... a svašta, definitivno se ne isplati mjenjat, jer je po ovom lošiji mob , jedino je soft malo manje nasran glupostima i ima blic, a to su mi i u europatrade- u potvrdili
meni je nexus s super...hardverski nije nešto s obzirom na mobove koji sad izlaze ali stvarno ne mogu podnjet htc sense i slične.... stock android je definitivno najbolje rješenje za mene.
Jel istina da se ne moze zumirati kamera?
Ja npr izmedju DHD ili Nexusa bi sigurno izabrao Nexus jer je po meni fluidniji i nema niti najmanjeg trzanja a i puno bolje lezi u ruci.
Istina je da nema a HD snimanje ali to je vec softverska stvar.
Kamera je po defaultu bez zuma ali postoje razne aplikacije.
Radio hardverski podrzava,samo soft...
Inace grafa je jaca na Nexusu nego na DHD-u...
Fotke su dosta bolje na SNS nego na SGS...
Vanjski zvucnik mi se bije bas pokazao ali to je manje vazno.
Led notification mi nikad nije bio vazan pa nije ni sada.
Inace,svi seru da je plasticne izrade,sto i je ali nema nikakve veze sa SGS jer nema nikakvog skriputanja.
Po meni radi gladje nego modani DHD ili SGS iako su hardverski identicni manje vise.
Google experience...
Koje su lose strane nexusa?
Loše strane:
- nema utor za kartice
- Ne snima HD video
- Ne podržava DivX video
- Nema Gorilla glass
Malo opširnije: http://mob.hr/test-nexus-s/
pozdrav svima, nedavno sam nakon 3godine iOS-a presao na android,tocnije na google nexus s. moze li mi tko dati link ili ukratko objasniti postupak kojom ga je metodom rootao.ja sam koristio nekakav 1click rooting tool.kod restarta imam otkljucani lokot ali imam problem sa programima koji zahtjevaju root.npr. titanium backup mi napise da nije rootan, ne radi mi market enabler .ocito sam negdje fulao a neznam di.ako netko ima neki savjet pomoc bi mi dobrodosla
hvala
Juventino, kako si koristio SGS pa poslje toga SNS, reci mi molim te razliku SLCD vs SAMOLED iz osobnog iskustva.
Ja sam imao istu dvojbu prije nego sam kupio SGS ali sam odustao bas radi I9023 verzije SNSa, a i predugo sam trebao cekati I9020 verziju sa SAMOLED ekranom, tako da sam uzeo SGS.
Može pomoć:
1. Htio bih GPS-om plotirati svoje kretanje (na putovanju npr.), ne mora biti u stvarnom vremenu online. Nije mi važno hoće li izgledati kao linija, ili hrpa točkica/lokacija, ali mora biti automatski, dok ja ne prekinem praćenje.
2. Ako je moguće, bilo bi dobro da se isto može objaviti na Google+
3. Ako je moguće, tio bih geotagirati slike s fotoaparata sinkronizacijom vremena na mobitelu i aparatu, korišteći putanju snimljenu GPS-om
Molim vas, nemojte mi samo reći "Google Latitude", jer ne kopčam tu aplikaciju, danas sam probao snimiti svoju putanju (planinarili smo Biokovom), mogu vam pokazati, ali ne razumijem kako i kada se pokazuju zabilježene lokacije, a neke nemaju blage veze s mjestima na kojima sam bio.
Hvala puno unaprijed
My Tracks?
Sent from my HTC Desire
Izgleda dobro. Znaš li radi li slučajno 2. i 3.? Nov sam s Androidom, sinoć sam dobio mob, a danas mi je već trebao GPS praćenje, pa nisam stigao ranije istražiti.
Mislim da je ovo najbolja aplikacija za to: Geotag Photos Pro
Službena stranica
(linkove gdje skinuti full aplikaciju možeš naći u Android aplikacije podforumu u sticky temama)
Isprobat ću. Hvala
da li se da ubaciti hr meni na nexus s kupljen u vipu?
Naravno, napravi update sw preko wifi na 2.3.6.
Gledam dal mi se isplati preć sa HTC Desire na Nexus S, meni se čini da nije neka razlika.
To sam i ja razmišljao, ali čim su izašli ozbiljniji testovi vidio sam da nema smisla. Po meni najveće mane, a već su spomenute u ovoj temi:
- nema utor za kartice
- nema ledicu
Ruku na srce, za Desire postoje odlični AOSP romovi tako da i ta prednost Nexusa mi ne stoji. Jedini plus (ako bi to bio plus) u ovom slučaju bi mu dao što će uskoro dobiti ICS, dok ga Desire neće vidjeti malo duže vrijeme. Mislim na stabilnu verziju.
Sa sgsa sam presao na i9023, odlican je telefon, jedino sto mi fali je samoled.android opcenito i romovi rade puno bolje i stabilniji su nego na sgsu.
Led flash je kriza ne njemu i kamera za razliku od sgsa, a nedostatak utora za karticu mi nije neki problem, 16gb sasvim dovoljno.
Ics se na ovom vrti odlicno, a jos je alpha verzija (cyanogenmod 9 v11)
Sent from my Nexus S using Tapatalk
Koliko memorije ima za apove ili se i onih 16gb racuna u to?
Nemam pojma, piše interneal memory 1GB http://en.wikipedia.org/wiki/Nexus_S a 15gb usb memorije.
Nikad, baš nikad mi se nije desilo da mi se memorija telefona 'napunila', a svašta sam instalirao.
Pozdrav ekipa. Jel možda znate da li je Nexus S kupljen u VIP-u otključan?
vjerojatno nije
Frendov je iz Vipa i radi uredno na BonBonu.
good news :)
http://www.gsmarena.com/google_begin...-news-3534.php
treba sad naći jednog za cca 1700 kn prek njuškala i imat super telefon sa ICS za malo para :P
Inače, jučer je izašao official update za Ice Cream Sandwich. Ja već stavio na svoj Nexus i leti. Pošto oni daju update po regijama, kod nas će doći možda za mjesec dana, a možda i prije. Ako malo pročitate upute sa stranice koju dajem, možete i sami staviti, kao i ja: http://mob.hr/nexus-s-dobio-sluzbenu...radnju-na-ics/
Kupio sam Nexus S i mobitel je stvarno odličan.! Imam dva pitanja pa ako mi možete pomoći.
1. Nemam mogučnosti odabira HR menija.Kako riješiti taj problem te je li uopće riješiv.
2. Pokušao sam staviti ICS no kada hoću ući u recovery mode i stisnem power on/off tipku i vol up ništa se ne događa.Apsolutno ništa
zakači se negdje na wireless i skini zadnju verziju softwarea, mora biti 2.3.6 (ili ako već nije krenuo i 4.0 ICS za HR tržište) i na njemu imaš HR meni...
da li si točno radio po ovim uputama? onda očito nemaš otključan bootloader
1. Preuzmite ICS OTA fajl
2. Promenite mu naziv u update.zip
3. Kopirajte ga na memorijsku karticu
4. Isključite telefon i uključite bootloader (zadržite Volume Up + Power)
5. Označite Recovery i pritisnite Power
6. Kad se pojavi trouglić zadržite Power dugme i pritisnite Volume Up
7. Označite apply update from/sd card i izaberite fajl update.zip
8. Kad se proces završi restartujte fon (Reboot system now)
To bi bio dobar odgovor da nisam to već probao.Nažalost nije pomoglo.Pomgao je sljedeći način :)
Kako znate ima "milijun" BUILD REFERENCE modela.I u tome je bio moj najveći problem.Trebao sam naći ICS za GRI54.Pošto je GRI54 na 2.3.3 stock,a nije našlo službeni update za 2.3.6 išao sam na direktno instaliravanje ICS-a.
Skinuo sam taj update za GRI54 i napravio ovaj postupak ,uz to da nisam prvo mogao ući u recovery jer možda i znate 2.3.3 je zbugan i kada ulazite u recovery morate stisnuti power on/off pa vol down,pa zatim up ;)
Evo linka za sve modele.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1063664
Nadam se da će vam bar malo pomoći.(i nadam se da nisam prekršio nikakvo pravilo s ovim linkom,ako jesam modovi maknite ga)
Bok! Zasteka ili zatrzne li vam mobitel ponekad kad idete u app drawer? Meni je ovaj ICS fluidan i brz, samo mi zna ponekad trznuti kad ulazim u app drawer.
I da, kako da si umjesto defaultnih tonova stavim pjesmu za zvuk kad me netko zove? Probao i Music i pod Sound Settings, no nigdje ne mogu naci.
Stigao Nexus S, odmah stavio ICS 4.0.3, OS je fantastičan, zbilja pomak naprijed.
Prije sam imao Galaxy S, napram njega Nexus mi se čini dorađeniji mobitel, nema softwerskih mušica i bugova koja su defalut za Galaxy,
plus ima bljeskalicu, ICS, čak mi i kvalitetnije djeluje napravljen. I ono što mi je najvažnije, na pravu GPS puno bolje radi, brže lovi signal, sada mogu u zatvorenim prostorijama u fight modu (ugašen GSM i WIFI) bez problema uloviti normalan GPS signal.
Generalno nakon Galaxy S, preporod, osim ekrana koji je sada Slcd, ali da se preživjeti sa time s obzirom na sve prednosti.
pitanje
nakon updatea na ICS izgubio sam recovery i superuser. kako ih vratit nazad? netreba mi još, al bi si htio staviti cyanogen mod 9 kad izađe
Fino, skini recovery s neta, imas na clockworkmod web stranici, zadnja je koliko znam 5.0.2.0, pa kucas u onom pocetnom boot ekranu, fasboot flash recovery recovery5. X....
Imas na netu malo pogledaj pod how to root nexus s, imas i video.
Kad to uspjesno uradis preko cwm fleshas i superuser app imas na xda malo pogledaj.
Haxsync ili facebook sync za ICS, sinkronizacija kontakta, koja skida profilne slike vece rezolucije nego sto je blesavi google napravio za ics.
Takodjer sinkronizira i statuse.
ma znam to, znači samo treba ponovo flešat i to je to. I mislio sam da je tako al se bojim išta radit na mobu nakon što sam si brickao desirea.
Da, samo ponovo fleshaj cem iz fastboota i to je to.
Nexusa je tesko brikati :-)
Neboj se, i odmah preporuka, sa rootzwikia fleshaj Peter Alphonso bugless beast rom, radi fenomenalno.
Pozdrav, imam jedno pitanje... Kakva je situacija sa instalacijom ICS-a na Nexusa....Da li dolazi kao OTA update ili ga se mora ručno instalirati preko onog zipanog file-a...nešto sam načuo da je google zasad povukao OTA update-e....pitam jer cu najvjerojatnije curi uzimati jednoga pa da znam što me čeka :)
kako vam rade zahtjevnije igre na nexus s (shadowgun, 9mm, backstab, asphalt 5)?
da li je neko probao tegra igre preko chainfire-a, kako one rade?
Ja nisam igrao preko chainfirea, nego normalno pokrenuo igru, radi bez problema sve, samo taj shadowgun od navedenih nisam probao, ostale sve ok rade.
Evo OTA update http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1398186
Moja preporuka instaliraj Peter Alfonso ROM, radi fenomenalno ;)
http://download.peteralfonso.com/crespo/rom
Pozdrav ljudi, prvi dan kad sam kupio Nexus S stavio sam 2.3.6 pa ICS 4.0.3. i dok sam to radio baterija mi nije bila 100%, bila je nekih 70-80% i sad je problem što kad punim bateriju piše mi puna 93% i neće dalje..što sad napraviti? kalibrirati bateriju ili što?
Pusti je neka se isprazni do kraja i kada se mob ugasi, spoji ga na punjač dok se ne napuni do kraja. Nemoj paliti mob dok se puni. Ne znam kako Nexus S signalizira kada je baterija puna 100% dok je mob ugašen pa mu svakako daj dovoljno vremena da se napuni.
Mislim da ti nikad neće ni dogurati do 100%....znam da zvuči suludo, ali to je navodno normalno za Nexusa S......Uglavnom, ne bi se brinuo da sam na tvom mjestu
http://www.google.hr/#sclient=psy-ab...w=1366&bih=639
To sam htio napraviti jučer, isprazniti ga skroz do kraja pa napunit al svako malo sam nešto tipko po njemu dok je bio na punjaču al sad sam noćna i baterija je pri kraju pa ću je isprazniti i ostavit nek bude na punjaču do jutra pa ću vidit..al ako nisam jedini slučaj oko toga onda se i neću brinut previše..mislio sam da je zbog toga što sam stavljao ICS dok baterija nije bila full..
Na stock romu mislim da nemoze do 100% se napuniti, negdje s citao i zasto. Stavi custom rom, mozes napiniti do 100% tamo, preporuke peter alphonso rom.