Dakle, postoji li kakav program ili procedura? zadnji put sam to radio za Magiciana prije ohoho godina i fino sam pokrenuo nesto, unlockao i mirna bosna...
a sad nikako da nadjem nesto na netu... a mozda i nema...
hvala
Printable View
Dakle, postoji li kakav program ili procedura? zadnji put sam to radio za Magiciana prije ohoho godina i fino sam pokrenuo nesto, unlockao i mirna bosna...
a sad nikako da nadjem nesto na netu... a mozda i nema...
hvala
Oprosti na offu, gdje si uzeo desire da je lockan? Tnx.
dobicu ga od frenda, al mi je on nedostupan do kraja tjedna da ga pitam o locku pa bi se htio ovako informirat da budem ziher sta me ceka. jer nisam ziher otkud ga je on uzeo, brijem da je od nekog operatera u RH.
vip po novome loc-a
sad sam dobio mail od njih i traze *ebeno bezobraznih 488 kn za unlock.
EDIT:
ja sam trenutno na Tele2... postoji li kakva mogucnost da se zaobidje unlock s nekakvim transferom broja na drugu mrezu? kako bi to funkcioniralo?
jedino ako tele2 broj prebaciš na vip
pa uzmi desire u tele2
Evo, danas sam dobio iz Vip-a Desire i koliko znam- lockan je.
Ovo mi je prvi put da sam na Androidu i nemam blage veze ni o čemu. Stoga, ako može mala pomoć- je li ga moguće kod kuće unlockati ili moram ići serviseru da to obavi?
Probaj www.unlock-now.com
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
pretpostavljam da se sa tim kodovima kupljenim na tim sajtovima gubi jamstvo....
Jel mi mozda sigurnija opcija neki od onih turbo sim ili kaj vec adaptera? pod uvjetom da eto ne spremam nikakve brojeve na karticu (to sam vidio da je problem s tim adapterima)... samo hocu da mi sve ostalo radi kako treba, dakle pozivi, poruke, 3G i ostalo....
Navodno da turbo-sim nema nikakvih problema na Desireu.
Baš ću je danas naručiti pa javim.
imam doma još neke universal sim-e, pa možemo probati dali radi, pošto je moj otključan
Stigao Turbo Sim... radi...
80kn sa poštarinom.
Jedino imam sad problema sa APN-om
Da sumiram:
HTC Desire, novi (sa SLCD-om) lockan na VIP. Od HTCCODE-a nisam dobio još nikakav odgovor. A skeptičan sam i prema drugim takvim stranicama.
Kupio Turbo Sim (ili Smart Sim) za cca 80kn sa poštarinom.
T-mobile proradio, ali nastali problemi sljedeći:
Čim ukucam APN postavke kao što imam na drugom Android telefonu, postavke se automatski brišu. (Čim ukucam MCC 219).
Tako da samo treba pod APN ukucati web.htgprs i sve ostaviti kako je.
I upaliti data roaming. Obzirom da je lockan na VIP, stalno prikazuje da je u roamingu. Tako da dok imate karticu operatera na čijoj ste mreži, internet radi bez problema.
Za MMS nisam još uspio.
Dakle, probao sam preko ove stranice. Uplatio sam 17.5 eura preko paypal-a, poslao im IMEI broj i operatera na kojeg mi je mobitel lockan (vip).
Za desetak minuta mi je stigao mail s ovakvim sadržajem:
Dobio sam povrat novca koji je odmah preko paypala vraćen na račun, no i link na njihovu "vip" stranicu gdje im je kao veća baza IMEI brojeva. Naravno, tu cijena unlocka skače na 35 eura.= Citat =:
Unfortunately your unlock code could not be calculated, we apologize for this inconvenience.
You can still unlock your phone using VIP Service:
http://htc.unlock-now.com/sim-unlock...e-Unlock-Code/
Pitanje- je li riječ o prevarantima ili da pokušam još jednom ovu skuplju varijantu? Jer da su prevaranti, ne bih dobio refound love, no to također može biti navlakuša za sve koji budu tražili unlock code.. Kao, "tu ga nemamo, no za veću lovu vam ga nađemo". ;D
IMHO, da su bas prevaranti, poslali bi ti neki bezveze kod, ne bi ti vratili pare.
Ne znam, tesko je reci... Tvoje pare, tvoja odluka. No svakako javi jel uspjelo. :)
Ne vidim razlog da se ne smije. Nije nelegalna stvar. Samo odeš na njuškalo i tražiš Turbo Sim.
Ja sam uzeo ovu: link
Došlo mi je drugi dan.
BTW, danas su mi se javili iz HTCCODE-a, te su rekli da trenutno nisu u mogućnosti unlockati Desire na VIP-u, ali da se čeka neki cable unlock te da ih pratim...
e fala ti puno kefa, i jos samo da pitam dal ces ti ipak sad ic otkljucat mobitel ili ces ga koristit ovako sa ovim turbo simom??
Ostat će ovako za sad.. Kad izađe neki kod za otključavanje onda ću.
Sve radi savršeno dobro. Jedino mi na ikoni od signala stalno stoji "R" za roaming.
Jedino što mi ne rade MMS, ali ionako ih ne koristim...
kefa, zvao sam malo prije onog covjeka za onaj turbo sim i reko je da ih nema vise... kaze da bi ih trebo dobit za jedno 2 tjedna.. moram narucit neki drugi turbo sim.. nadam se da ce radit
E, da.. Nije mi trebao Goldcard za rootanje.
evo doso mob.. ubacim t mobile karticu, unesem pin i pise network locked.. ponovim sve jos jednom pise SIM newtork unlock PIN Type 8 numbers for unlock PIN.
narucio sam turbo sim.. nadam se da ce se upalit sa njime :/
eo ja isto naravno kupio zakljucani Desire i zanima me dali ovaj proizvod 100% može "otkljucati" mobitel, pitam to zato jer ima više manje na tisuće različitih ovakvih kartica....odnosno zanima me dali je netko od vas naručio baš ovaj proizvod od baš tog prodavača? hvala p.s. čuo sam se s likom koji ovo prodaje i kaže da on nije probao na desire-u dali radi
link http://www.njuskalo.hr/mobiteli-opre...m-oglas-661311
ne znam dali si čuo za stranicu dealextreme.com, ugl ja tamo kupujem stalno svakakve stvari....tamo ima ovakvih kartica na stotine različitih (20-ak kuna komad), ni na jednoj ne piše da je za htc, a kamoli baš za desire....zato bih volio kupit identičnu onoj što je kefa kupio jer sam upravo doznao da nema šanse za code unlock....jedino vipu 500 kuna ili da kupim tu karticu...možda čak sutra zapalim za osijek kod lika da vidim dali radi....
p.s. ovo što je spomenuto da stoji ikona roming-a...dali to šta znači za moj račun,tj da li će mi se uzimat veća lova prilikom poziva itd...?
mali update...
Radilo mi je sve ok nekoliko dana. Rade i pozivi i internet (koristeći turbo sim čiji sam link stavio).
Jučer mi je odjednom prestalo raditi i kaže da se ne može spojiti na t-mobile.
Ubacim od Vip-a radi sve ok. Ubacim od drugog t-mobile telefona sim (uz turbo sim) i radi. Ubacim stari nosi sim od starog broja - ne radi. VRatim na sim koji je prije radio - ne radi.
Mislio sam da je u pitanju SIM, ali bit će da je vjerovatno nešto sa mojim turbo simom.
Možda sam ja nešto zeznuo ili je krepalo samo.
Uglavnom, stalno mi javlja da se sa t-mobile simom ne može spojiti na T-mobile mrežu. Ali 3-4 dana je sve radilo ok.
Sad sam se još čuo sa jednim svojim odključavačem i navodno da mi može otključati mob. JAvim za detalje.
Sve sam bliži plaćanju unlocka kod vipa :angry:
ja takav turbo sim koristim vec oko tjedan dana i sve je u redu.. jedino je problem kaj mi rade samo pozivi.. neznam kako namjestit ono za internet i mms..
eeee....danas kupim onaj turbo sim (što sam stavio link gore) i super sve upalim mobitel, rade pozivi internet nisam probao, radio i sms, mms isto nisam probao....al gore mi isto pisalo R kao roaming, i dođem kući i odem u postavke mreže i odaberem ručno pretraživanje da se uvjerim da je 100% na t-mobile-u i kad sam odabro t-mobile neće da se spoji na njega, onda odabrem automatsko traženje i neče da se spoji na mrežu....onda resetiram mobitel na tvorničke postavke i oept ništa.....bemti....ludim lagano.....koje sranje...ne znam šta da radim više.....već sam korak bliži da ga stavim na net u prodaju.....
EDIT: eo rješen problem....izvadio t-mobile karticu i stavio turbo sim sa vip-ovom karticom koja je trenutno aktivna....otišo u postavke i naredio automatsko traženje mreže, i naravno odmah se spojio na vip (isto je stajao znak roaminga gore) i potom ugasim uređaj i vratim t-mobile karticu zajedno sa turbo sim-om i sad sve radi ok...KEFA pokušaj i ti ovo napravit i možda ti proradi.....
btw...dali to ima ikakve veze, ako stoji ta roaming ikona gore? nema šanse da se naplačuje neka posebna tarifa dok se koristi telefon u takvom stanju, zar ne???
Evo, probam za nekoliko minuta pa javim.
Što se roaminga tiče, to što ima oznaku R ne znači ništa dok je u njemu kartica mreže na kojoj jeste.
Internet postavke koje rade su za t-mobile APN: web.htgprs
Ostalo ostavite po defaultu. Ako unesete pod MCC bilo koji drugi broj, postavke se neće sejvat.
Noup... bit će da mi je Turbo Sim crko...
A neznam....ali mislim da ne bi trebo tako lagano riknit....meni nece da se spoji na net preko gprs-a....neznam zasto....prije par dana je htio i ja ga ugasim, i sad kad sam ga ponovo upalio samo pise da se ne moze spojit....(pod upalio/ugasio mislim na paljenje ono iz postavki za mrezu)...btw ovo je vec treci dan da ju koristim, pozivi i poruke rade....mms ne radi....
Samo sto mi bas nije jasno tamo u popisu apn-ova dali mora bit cekirana postavka za net ili ne....tj nije mi jasno kako mob zna koja je postavka za net, a koja za mms??
AFAIK, kad je polje APN type prazno, to je isto kao da pise "default".
pa to je i logicno....ali ako ja postavljam nove APN-ove kako mob može znati šta koji znači? nije čovjek da pretpostavi, kolko znam on radi točno što mu se "kaže" i ne radi apsolutno ništa drugo...
OK cekiram postavku za net i vjerovatno to znaci da ce nju koristit za net, ali kako da zna sta da koristi za mms???
Trebalo bi pisati nešto, barem meni piše :\
Za data APN napiši "default,mms" (bez navodnika i razmaka), a za MMS APN samo "mms".
Ovako su napravljene postavke za Tele2, vjerujem da bi i za ostale trebalo vrijediti isto. Prema onome što ti piše pod APN type, on zna kakav je to APN i za što da ga koristi.
Uglavnom meni nece da radi net niti mms, pa ako netko ima kakvu pametnu ideju ili savjet neka kaze....ja sam na t-mobile-u...
eto, platio vip-u i dobio sam kod :D
El moraš nosit u servis mobitel ili kako se to uopće radi? Ili možeš otić u lokalnu VIP trgovinu?
e zaboravih vas pitat, šta mislite koliko ćemo morat čekat dok se ne pojave trajna otključavanja preko kabela?
Aj probaj jos ovo ako nisi rjesio problem...ugasi mob i stavi samo aktivnu vip karticu bez turbo sima i upali...odi u postavke mreze i rucno potrazi vip i spoji se na nju...potom odaberi automatsko trazenje i kad kaze OK ugasi mob izvadi vip karticu i stavi turbo sim sa svojom ne prihvacenom karticom i upali....trebalo bi sad sljakat....
Problem je u biti sto mob nekad trazi mrezu sam, a zbog ovog turbo sima ima neke probleme iliti bugove pa se nekad "izgubi"...
Noup, crko Turbo sim.. malo sam ga bio pofrknuo... Probao i u drugom telefonu..
At the end, budući da mi telefon stvarno treba zbog posla, otišao sam u VIP i caltao 488kn... Jebajga...
evo ja cu se samo malo pohvalit... stigao Desire... Pogledam na naljepnicu i vidim AMOLED... pa rekoh, da probam s Tele2 karticom... kad ono WEEEEEEE!!!! radi.... frajer mislio da je locked jer ga je uzeo u VIP-u ali ispada da je slobodan.... mrak!
sad odo drpat po njemu dok mu 7 puta bateriju ne ispraznim :)
Cestitam...uljepsao si mi noc :-)
Ja svog.dan danas punim 2 puta dnevno kada sam slobodan...
i ja sam čuo da je ova zadnja pošiljka koja se trenutno prodaje unlock-ana.....de zamislite.....ovim putem hebem mater onom u vip-u čija je ideja bila da se zaključa samom jedna serija telefona i što je još gore promjenu izvorni unlock kodovi....
p.s....ispričavam se na psovanju.....
Zakljucavala se ocito samo SLCD serija Desirea u Vipu. Meni ne smeta, ionako sam tamo na pretplati :)
pozdrav ekipa...
i ja sam si neki dan priustio htc Desire..
s obzirom da je kupljen u Vipu i da je nova serija i zakljucan je..
posto nisam na vipu nego na tele2 trebao bi otkljucat mob.
odnio sam kod jednog lika te je isti rekao da ga softverski ne moze otkljucat, da moze samo da ga otvori... prelemi itd. na sto sam mu rekao da nov mobitel tak necu kemijat
e pa onda sam nazvao preko oglasa par ljudi.. neki su rekli da ne mogu, neki su rekli da mogu samo da leme a jedan mi je rekao cjenu i od 600kn za kao softversko otkljucavanje.
kod jednog sam ostavio 2 dana al bezuspjesno, kaze da mu dode do 90% i da ga ne moze otkljucat... e pa sad malo citajuci po netu sam nasao da se moze dekodirat u vip-u al je to cjena od 488kn
turbo sim kartice ne igraju sto mi je odmah rekao decko koji ih prodaje .
dali znate za neki servis koji PROVJERENO moze otkljucat novu seriju desire-a? a da je iz Zagreba (naravno samo softverski me zanima) ili da naj bezbolnije to rijesim preko vipa- iako kosta kolko kosta ??
thnx!!
Ja osobno se s mobitelom takve vrijednosti ne bih baš igrao s kojekakvim "servisima".. Moje mišljenje je da ga odneseš u Vip, tako ćeš barem bit mirne duše :D
ma u principu sam pitao bas u ducanima koji se bave dekodiranjem i samo tog jednog sanera sam pital kaj je reko da moze lemiti..
ako ne bude druge otici cu u vip i rijesiti tako...
cisto reko da vidim dali ima jos tko kakvav ducan il slicno kazem PROVJERENO za preporuciti..nisam bas jedini koji ima ovakvu situaciju ;)
Koliko znam, jedino VIP to radi pouzdano. Pogledaj si malo ostale postove/teme, vidjet ces da ne postoji alternativni nacin otkljucavanja a da 100% pouzdano radi.
hvala na info. realno gledajuc s obzirom da sve koje sam zvao rekli su da ne mogu , ali eto htio sam i ovdje provjeriti dali postoji eventualno alternativa.. po istom principu al jeftinije.. al nema frke , vec sam se pomirio s time da cu do vipa odzujat i rijesiti na taj nacin :)
hvala na informacijama
Bog,
nije me dugo bilo ovdje, pa eto, da i ja postavim upit:
Je li itko radio sa ovim servisom za unlockanje:
Moguće da to funkcionira, pošto sam na ebayu naletio na uređaj koji može "pročitati" unlock code (za novije HTC-ove):Code:http://www.njuskalo.hr/servis-uredjaja/dekodiranje-android-gsm-a-htc-desire-se-x8-x10-x10mini-oglas-1933925
Thanks,Code:http://cgi.ebay.com/GSM-Toolkit-Dongle-Unlock-HTC-Desire-Wildfire-Magic-/180598487253?pt=UK_Mobiles_Accessories_RL&hash=item2a0c8238d5
juky
haj htc desire se da otkljucat,ja sam kupio u vipu i otkljucao mi ga je frend pomocu programa,sam ga treba rootat i to je to cijena 200kn
znam da se rootanjem ne otkljuca telefon,ali ga mora rootati da dođe do unlock coda
Meni dolazi, pardon mojoj zeni, Desire za cca tri tjedna u t-mobile, no nakon svih ovih postova opet ne znam kako i gdje napraviti siguran unlock :(
Moj je zakljucan, moj nije, ja nisam, ja jesam......da li je ga je tko otkljucao i gdje, a i za koju lovu ?
Znači svi zaključani na VIP imaju S-LCD monitor?
Ovi nezaključani bi trebali biti AMOLED.
Kako onda otključati ove zaključane na VIP? Koliko oni uzmu za otključavanje?
I jel moguće s turboSIM-om otključat Desire?
Recimo na I7500 sam bez problema mogao koristiti TurboSIM, ali recimo u Legenda mi nemože stat (nisam probavao ali tako mislim), pa se bojim da ni na Desire-u nikakve koristi od TurboSIM-a.
Nope, moj nije zakljucan, a ima S-LCD.
Zaokruzeno ti uzmu 500 kn.
Kupio sam zaključanog desire-a ovo ljeto
Probo sa par ovih on line unlock kodova ali izgleda da je vip mjenjao te kodove jer niti jedna nije uspjela. Svi su mi lovu vratili čak i za ovu skuplju verziju kao vip kodove , tako da prevara nije Mislite li proba na taj način preporučujem da kod kupite preko ebey-a . Najbrža dostava koda i momak kod kojeg sam ja kupio je bio dostupan preko IM-a kao podrška korisnicima ( on mi je i jedini poslao kod koji nije radio svi ostali su mi samo nakon 2-3 dana javila da nemaju kod) kod nije radio a za povrat novca sam mu trebao napravit video kao dokaz.
Sljedeće sam probao kod momka koji se bavi tim otključavanjem , ali mi je odmah rekao da još uvijek ne može otključat desire-a.
Vip mi je bio jedina opcija čak sam se mislio možda prebacit u njih ali sam na kraju dao tih 500 kn i sad imam otključan mob sa garancijom.
Mjesec dana kasnije mi se javio ovaj što otključava da on to može za 250 kn nisam probo jer je bilo kasno pa ne znam sigurno može li se ili ne.
Sve u svemu moja preporuka je otključavanje u vip-a , vjerujem da se isplati dat 250 -300 kn vise da bi se sačuvala garancija iako još nisam imao nikakvih problema s mobom da bi mi garancija trebala nikad se ne zna a onih 250 kn mi nije žao koliko bi mi bilo onih 3500 sto sam dao za mob.
koji je program najbolji za dekodirati htc desir za sim kartice i gdje ga skinuti i upute dali mi tko može dati but ću mu zahvalan
Tu ti je sve, ako radi uživaj:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=943726
pokušavao sam ali nisam uspija imam mobitel kodiran na vipu
Vip kodira mobove svojim kodovima (kao npr wildfire) pa ti ne gine odlazak kod unlockera da direktno iz moba očita ključ.
Točno tim postupkom sam što je dao xlr sam bez problema otključao desire koji je bio na VIP-u (odmah po izlasku tog postupka/programa).
Jednom kolegi sa foruma sam pomogao i uspio je......moj mail njemu pa probaj i ti :)
......sa ovim:
Skini ovo http://www.sieempi.eu/data/download.php?id=11
Raspakiraj u folder
Iz ovog posta skini datoteku i prati upute u postu http://forum.xda-developers.com/show...postcount=1052
dalin treba kompjuter staviti na boot i restartat pase dekodira ili mobitel.meni je bomitel bija u boot kada sam pokrenija program i pisalo mi je na kraju da je erorr i išle su toćkice po ekranu mobitela ćekao sam daprestanu 10 min i nisu pasam odustao,ako tko imasavjet neka javi
Mobitel moraš stavit u HBOOT. Sve piše u uputstvima.
Pozdrav!
Isprobao sam ovo sa linka http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=943726, kojeg je prethodno naveo xlr i - Radi!
Isprobano na HTC Desireu PVT-4, S-LCD, unlockan na T-Mobile. Međutim, nije uspjelo iz prvog pokušaja. Isprobavao sam različite kombinacije, pokretao sam program dok je u mobitelu bila kartica t-mobilea, tele2 kartica i bez kartice... Ugl. uspjelo je i sad radi na Tele2. Nisam koristio program za windowse nego ovaj "bootable linux cd".
ja iman problem skinija san sa te stranice http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=943726 za windowse i sada me zanima kako sprziti tu datoteku koja je u .rar u datoteku u .iso file? postupak molin :) ja san isproba milijun nacina al uopce nece da pokrene boot-anje :/
Upravo napravio SIM unlock Desire-a.
Upalio mobitel u HBOOT mod, spojio USB kabel, instalirao SDK drivere, pokrenuo Windows verziju i za 15 sekundi sve je bilo riješeno. :)